С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 716
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Вяра, първото нещо, което трябва да направиш още тези дни е да си купиш домашна везна за бебета и да започнеш да си мериш ти сама бебето. Всеки път ни мерят грешно, с памперс, с боди, без боди и си слагат и махат горе-долу. Аз си меря детето по едно и също време, след като е акал, преди баня и чисто гол. Записвам си, правя си поне 4-5 измервания на месец. Другото което е според мен, детето ти не качва, защото няма протеин. Колкото и каши и пюрета да ти яде то няма нито АМ нито кърма, което е абсолютно задължително за да качва и да расте. Опитайте нашето мляко, ние сме на Аптамил органик, не се намира лесно по магазините но в интернет го има. Без АМ няма как да ти качва, така мисля аз.
Алтая, благодаря ти, не го знаех това за консистенцията. Не че купувам пюрета но почнах да го обмислям, да имам някаква резерва там.

# 631
Вяра, първото нещо, което трябва да направиш още тези дни е да си купиш домашна везна за бебета и да започнеш да си мериш ти сама бебето. Всеки път ни мерят грешно, с памперс, с боди, без боди и си слагат и махат горе-долу. Аз си меря детето по едно и също време, след като е акал, преди баня и чисто гол. Записвам си, правя си поне 4-5 измервания на месец. Другото което е според мен, детето ти не качва, защото няма протеин. Колкото и каши и пюрета да ти яде то няма нито АМ нито кърма, което е абсолютно задължително за да качва и да расте. Опитайте нашето мляко, ние сме на Аптамил органик, не се намира лесно по магазините но в интернет го има. Без АМ няма как да ти качва, така мисля аз.
Алтая, благодаря ти, не го знаех това за консистенцията. Не че купувам пюрета но почнах да го обмислям, да имам някаква резерва там.
бяхме на това мляко бяхме на хип фризолак и фризо и новалак нито едно мляко по никаква форма не иска

# 632
  • Вестерос
Успешно даден трети ден жълтък, утре месо.
Някой знае ли, защо първо се завества сл.закуска, а после самата закуска? Ние сме следобяд навън и ще ми е по-лесно закуска да заместя
Нали гледа на д-р Владимирова, тя го обяснява добре. Закуската различна от каша,  според нея, се въвежда в 8 месец, вече като е вкаран в 7-ми глутена. Тогава се прави попара, кус кус, такива неща. За нея обаче кашата е до тогава закуска, а не СЗ, защото според повечето педиатри трябва нещо ново да се въвежда преди обяд.
(Моля те, кажи как да ти викаме на кратко, че като напише Русинова и ми е едно все едно ти се карам Grinning )

Затова и месото се дава с обяда. Кашата сутрин, после плод. И след осмия месец после се мести СЗ кашата, а се въвежда друга закуска. Вечер бебето за вечеря има кърма или ам, за да може по-спокойно да спи и да не му е тежко на стомаха, по-лесно да преработва. Мисля, че около 9,10 месеца е вечерята, някои и към годинката я въвеждат.

Друг вариант е да въведеш кашата на обед, а пюрето да изместиш след обед. И след седмица да ги размениш.

Аз лично ще въведа кашата сутринта. Каквито са нейните препоръки. Точно, за да мога след обед да излизам. А и Рали става в 7:30, вече рядко преди това, така че ще ми е лесно да стана в 7 и да направя закуската.

Вяра, супа не се препоръчва за бебе до 1 годинка, защото капацитета на стомаха е 200 мл, а за да се наяде със супа трябва да изяде две супи. Затова и се препоръчва в пюрето да се слага АМ на прах или ако е домашно  да се прави в кърма, за да има протеин, а не гол зеленчук. Даже при въведен жълтък пак казват да се слага АМ/кърма. Затова не ти качва, малко ѝ е протеина, демек АМ/кърма. Спирай супите. Остави само пюрето и кашите. Кашите купувай безмлечни, за да няма алергия! Правиш ги тях с АМ/кърма.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 13:44 от Tiffany А

# 633
Ние имаме везна понеже Айлиз се роди по рано , и си мерих детенцето точно. Както ви бях споменавала тя качваше по много , според мен трябва да я натискаш да се храни с мляко АМ то е най важно, мен изобщо не ме тресе кога какво ще заменим стига да си пие АМ и да надава.  Аз мисля да я храня с АМ до годинка и половина може и повече то е за нейното развитие.

# 634
  • Вестерос
Моята логика за следобедната закуска е, че кашите са по-лек вариант за коремчето, което още се учи, затова се дават преди вечерята. Сутрешните закуски обикновена са глутенови( попара, кус-кус и т.н), въвеждат се по-късно.
Писах и преди, казвам и сега : Не гледайте месецът на пюретата, а състава. Месецът е по-скоро за консистенцията на самото пюре. 4месеца е гладко смляно, 6 не е толкова гладко и течно.
Да, консистенцията е, не месеците на въвеждане. Примерно на хип пащърнака е 5+, но пащърнак се въвежда като един от първите, демек 4+ може.

# 635
Тифани, и аз не знам, защо съм се писала с фамилята си и то по мъж-хаха. Ваня бе, тъй ми казвайте.
И аз почнах със закуската, давах вече оризова домашна каша, царевична домашна, днес яде бананова с киноа. Почтни нищо не яде, само пробва. Утре сме на просо. Ще пробвам пак елдата, куск-кус давах. То аз обяд не мога да заместя, закуска съм тръгнала хаха

# 636
Ние бяхме на консултация ония ден. Аз мислех че е станал 9кг ама е 8300. Но пък доста се издължи , но не успяхме със сестрата да го премерим , много шаваше.
Вяра слагай повечко АМ в зеленчуковите каши. Някои бебета са отказвали мляко ,когато ще излизат зъбки.Може ли да е това? Смени биберона, накрайника. Пробвай с по охладено мляко , а не толкова топло.

# 637
Моята логика за следобедната закуска е, че кашите са по-лек вариант за коремчето, което още се учи, затова се дават преди вечерята. Сутрешните закуски обикновена са глутенови( попара, кус-кус и т.н), въвеждат се по-късно.
Писах и преди, казвам и сега : Не гледайте месецът на пюретата, а състава. Месецът е по-скоро за консистенцията на самото пюре. 4месеца е гладко смляно, 6 не е толкова гладко и течно.

Аз си мислих, че месеца показва съставките, които могат да се дават. Пак съм била в заблуда Joy

# 638
Ние бяхме на консултация ония ден. Аз мислех че е станал 9кг ама е 8300. Но пък доста се издължи , но не успяхме със сестрата да го премерим , много шаваше.
Вяра слагай повечко АМ в зеленчуковите каши. Някои бебета са отказвали мляко ,когато ще излизат зъбки.Може ли да е това? Смени биберона, накрайника. Пробвай с по охладено мляко , а не толкова топло.
биберона няколко пъти е сменен с по охладено мляко сега давам накрайника смених страшен истеричен рев е сега само като дръпна веднъж и видя чее мляко настана тоя истеричен рев

# 639
биберона няколко пъти е сменен с по охладено мляко сега давам накрайника смених страшен истеричен рев е сега само като дръпна веднъж и видя чее мляко настана тоя истеричен рев
И при нас имаше такъв период и бях спряла захранването. Само на АМ бяхме с люлеене туй онуй и така

# 640
И при нас имаше такъв период и бях спряла захранването. Само на АМ бяхме с люлеене туй онуй и така
като бяхме в София при една докторка ми каза щом не иска мляко вечер препоръчвам супа може да се дава слагам сладък картоф морков тиквичка грах яде си повече от половината паничка порцеланова от тия наще дето ядем с тях ние с мъжът ми

# 641
  • Вестерос
Тифани, и аз не знам, защо съм се писала с фамилята си и то по мъж-хаха. Ваня бе, тъй ми казвайте.
И аз почнах със закуската, давах вече оризова домашна каша, царевична домашна, днес яде бананова с киноа. Почтни нищо не яде, само пробва. Утре сме на просо. Ще пробвам пак елдата, куск-кус давах. То аз обяд не мога да заместя, закуска съм тръгнала хаха
Супер, Ваня Simple Smile) Как направи с киноато? Голям фен съм аз.

Вяра, тогава слагай АМ на прах вътре, една мерителна лъжица. Трябва да има протеин, той наяжда. Не зеленчука.

# 642
Ваня (Русинова) радвам се,че няма да ти пишем на фамилия ,като Тифани се чувствам все едно ти се караме или си ни учителка 🤣
 Аз днес нямах успех хептен с пюрето. Само 20на грама изяде, но мисля че може да е заради ваксината. До обяд си беше кисел, ще видим утре.
Вяра намери начин да даваш АМ-храни в просъница или както казаха слагай АМ в пюретата. Навсякъде казват, че до годинката млякото трябва да е основното хранене. Педиатърката не дава ли някакви съвети как да стане?

# 643
Туй киноа го препоръча педито и ММ като чу и вика-Направи на детето! 🍽🙃Аз не го ям, неприятна ми е формата му и как стои като люспи брр ...гадно ми е, ма направих. Киснах го няколко часа, после го сварих и с мало банан и ам и тъй. Май трябваше да го пасирам, че Матей го въртя в устата си бая време😄😄😄Едва ли пак ще дам, ще видя

# 644
  • Вестерос
Супер, ще пробвам. В една група във фб за захранване дават пукана киноа Grinning В Дм я продавали. И пукан амарант.

Общи условия

Активация на акаунт