С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 707
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Вестерос
Около 20 минути яде. Но когато е изяла 120 примерно и почва да мрънка, да се върти в стола, да иска да се изхлъзва от него. Не стиска уста, зяпа като поднеса лъжицата. Явно ѝ писва. Почвам да пея, ам, ам и го изяжда всичкото, което съм направила. Вече до 150 гр. стигнахме. АМ си го пие 7-10 минути.

# 661
Към захранилите мами, колко време продължава 1 обедно хранене?
Започвам да мисля, че нещо не правя като хората - 15 мин я карам “ам-ам-ам, отвори устичка, ау, че вкусно” и т.н. и изяжда общо 3-4 лъжички. След което започва да мрънка. Но да цоцка не отказва, тоест си е гладна, но не иска пюре.

Днес една позната ми каза, че оставяла нейното да прегладнее по 6-7ч и тогава изяждало пюрето, но на мен ми звучи абсурдно да я тормозя, за да яде пюре.

Не я мъчи тогава. С всички зеленчуци ли прави така или просто не иска пюре? Аз освен с кашата, от която им се гади с обедното пюре нямам проблем. Изяждат по 170-180-190 грама. Много бързо приключва всичко за 15тина минути. Ако ги храня едновременно малко по-дълго. Аз давам една след друга лъжичките, не мога да смогна. Докато махна лъжичката от устата и гребна от купичката нова, вече са отворили усти и ако се забавя малко почва мрънкане.

# 662
До момента съм вкарала картоф, тиква и морков и сякаш става малко по-добре, отваря устата, но сякаш не знае какво да прави. В началото на картофа много кисели физиономии правеше, вече не. Но като дам пюре и тя го държи в устата, със следващата лъжичка виждам, че още вътре цялата уста е пълна с хем давам по мъничко. Освен това понякога се опитва да засуче лъжицата като ѝ се допре до езика. Изглежда моето кърмаче още не е съвсем готово и явно ще трябва доста търпение да се научи.

# 663
До момента съм вкарала картоф, тиква и морков и сякаш става малко по-добре, отваря устата, но сякаш не знае какво да прави. В началото на картофа много кисели физиономии правеше, вече не. Но като дам пюре и тя го държи в устата, със следващата лъжичка виждам, че още вътре цялата уста е пълна с хем давам по мъничко. Освен това понякога се опитва да засуче лъжицата като ѝ се допре до езика. Изглежда моето кърмаче още не е съвсем готово и явно ще трябва доста търпение да се научи.

Tова със засукването на лъжицата и моите го правеха. На колко месеца сте точно и колко кг тежи ?

# 664
На 5+++ е, 6.6кг.

# 665
Момичета много съм притеснена , помагайте. Малкия от един месец може би има пъпки и рани по лицето , като ние си мислехме , а и педиатъра каза че било от много слюнки и ни предписа крем. Не ми дава да го снимам , за това ще прикача снимка как изглежда лицето му. Крема не върши никаква работа. Преди дни бяхме за контролен преглед и лекаря пак нищо не каза за лицето му , нищо че направо е пламнало цялото. Тази сутрин се събуди с още повече рани и зачервяване. Проверих в нета и прилича на атопичен дерматит. Аз не помня много ама това не беше ли ставало от млечни продукти? Бях спряла да пия мляко, а аз пия доста, за да видя дали ще намалеят , но то си продължи да се разраства. Сега с ММ се сетихме че може да е от адаптираното малко , той не че пие много , но все пак му предлагам всеки ден . Има ли някоя мама с опит с такъв дерматит ? До колкото помня и захранването става много бавно заради него. Педиатъра нищичко не ми каза , даже каза смело да захранвам и от рано да въведа млечни и глутен . Прикачвам снимка, изглежда по абсолютно същия начин . С какво мога да го мажа? Ох много се притесних и сега почвам да чета , от какво се появява това чудо.

# 666
Момичета много съм притеснена , помагайте. Малкия от един месец може би има пъпки и рани по лицето , като ние си мислехме , а и педиатъра каза че било от много слюнки и ни предписа крем. Не ми дава да го снимам , за това ще прикача снимка как изглежда лицето му. Крема не върши никаква работа. Преди дни бяхме за контролен преглед и лекаря пак нищо не каза за лицето му , нищо че направо е пламнало цялото. Тази сутрин се събуди с още повече рани и зачервяване. Проверих в нета и прилича на атопичен дерматит. Аз не помня много ама това не беше ли ставало от млечни продукти? Бях спряла да пия мляко, а аз пия доста, за да видя дали ще намалеят , но то си продължи да се разраства. Сега с ММ се сетихме че може да е от адаптираното малко , той не че пие много , но все пак му предлагам всеки ден . Има ли някоя мама с опит с такъв дерматит ? До колкото помня и захранването става много бавно заради него. Педиатъра нищичко не ми каза , даже каза смело да захранвам и от рано да въведа млечни и глутен . Прикачвам снимка, изглежда по абсолютно същия начин . С какво мога да го мажа? Ох много се притесних и сега почвам да чета , от какво се появява това чудо.

Кестенче определено ми прилича на атопичен дерматит. Ох много е гадно това. Няма лечение-просто трябва да го израстне. Има препарати които подтискат процеса но не го лекуват.
Големия ми син е с АД появи се след годинка. Водихме го къде ли не,всички дават сходно лечение и казват че с възрастта ще го израстне . Сега ще стане на 8 и все още го има като с годините се изостря. Мога да ти кажа някой неща за облекчаване, сигурно много го сърби милото,поне при нас беше така. Едно непрестанно чешане, не че и сега не е така,но сега е по голям и малко се въздържа защото иначе така се чеша че стига до кръв.
За появата един от специалистите при който го водихме ни каза че е наследствено, алергията при момчетата се взима от майката, а при момичетата от бащата,когато му казах че аз нямам алергии той каза че при мен просто не се изразяват,но все пак ги имам.
Дано му мине скоро на милото.

# 667
Зори аз също нямам алергии , но някой от семейството ми, но си права , може би при мен не се появяват. Лошото е че педиатъра само повтаря че нищо му няма. Той имаше и една суха кашлица , която ти се появява , ту изчезва. Бяха ни предписали два сиропа , от които така и не мина. Може ли да има общо между тези двете? Да доста се чеше. Аз си мислех заради проблема ни със съня си търка очите , но пък и в тениските ни, на одеалото на пода, с ръчички все се чеше. Внимаваш ли нещо в диетата на детето? Какво избягваш, какво даваш смело ?

# 668
  • Вестерос
Кестенче, според мен отивай на дерматолог най-бързо. Може и от ам да се окаже, някаква непоносимост към конкретното мляко.

Днес въведох тиквичка с картоф и пащърнак. Стана гъсто, сложих малко ам разтворено. Хич не го хареса. 40 минути яде и накрая е изяла само 110 грама. После моля ви се изпи 150 мл мляко

# 669
Кестенче, душко, това изглежда много сериозно. Доколкото знам е нужно да излизате често на въздух и на слънце, да правиш промивки с лайка или тетра и да омазняваш с нещо противогъбично. Тоест, все едно лекуваш гъбички, изсушаваш ги с билката и омазняваш с някое кремче противогъбично. Горкото бебче, сигуно го сърби и се мъчи. И задължително почни Пандата ако можеш да си я намериш или някой много добър пробиотик. И ти пий щом кърмиш и на него давай.

# 670
Миличкото бебче, сигурно много го мъчи и му е дискомфортно. Вече виждам, че добри съвети са ти дали, аз също бих казала с лайка напоена в тампонче да му почистваш цялото личице и да мажеш с преварено зехтинче. Но никаква друга козметика. Дерматолог също е необходимо да го види и най- вече да запазиш спокойствие. Казвам от опит с каката, децата усещат нашето безпокойство, бебетата също, а за да се реши какъвто и да е проблем, е необходимо спокойствие. Дано бързо се оправи бебчето ти! ❤️

# 671

Кестенче, пробвай да свариш лайка и с тампонче за грим, напоено, да минаваш по няколко пъти на ден. Лично аз каквото и да й се появи на личицето, като пъпчица, обрив, само така почиствам.

# 672
Кестенче, дано бързо да го израсте и да не го дразни. Иначе +1 за лайката, всякакви раздразнения почиствам с отвара и аз.

# 673
Благодаря ви много момичета . За лайка не се бях сетила , имам вкъщи домашна набрана и изсушена ще я сваря. Ох тоз педиатър дано да даде направление. Иначе намерих дерматолог който работи само с бебета, остава да убедя педиатъра че чак толкова не е нормално и го сърби детето. Спирам да ям млечни продукти и яйца, спирам и сладкото да видим дали ще има ефект.
Аз му давам БиГая ,не знам дали го има и в България, но аз не пия. Ще започна и аз да взимам . Ох дано да мине бързо и да има скорошен час за дерматолог , че тук са едни …

# 674
Кестенч според мен си смени педятърката , бебето да стигне чак до такова нещо и да казва няма му нищо?! Според мен също е АД или нещо друго, но  не нещо обикновено определно! Надявам се скоро да се намери и реши лечени зада му олекне. Flame и ние сме така не иска лъжица, не пюре иначе с биберон си яде пюретата(пие). Днес. Бяхме преди неотоложката 9.100 режим.😊 Всичко ние наред да чукам на дърво. Не сме се разболявали до сега , давам витм Д + коластра. На море с бебе? Някой да е ходил с първите си бебета и ако може да ми дадете съвети ние на 26 имаме резервация. В никакъв случай няма да влиза в морето и няма да е гола така казаха от неотологията 😊

Общи условия

Активация на акаунт