С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 837
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Ох Веси ти и си с две . Аз с на едното регресията не мога да се оправя , с две не знам . Ти как ги приспиваш ? На ръце ? Как става с две бебета ?
.

Не питай. Като дойде време за спане и съм сама съм пред откачане. Приспивам на ръце за всяко спане. 3 дневни дремки и за нощен сън. Значи за нощния сън като се размрънкат ММ ми взема единия и отива в едната стая. Аз пускам абсорбатора, защото там по-лесно заспиват. Приспивам единия, ако съм изтървала момента и е превъзбуден отива половин час люшкане. После го слагам в кошарата. ММ ми естествено не може да се оправи да приспи другия. После вземам и него и същата процедура.Joy

През деня обаче като съм сама е голям зор това упражнение.слагам единия в столчето за хранене или в паяка( взехме паяк и ги слагам там за по 5 мин) и пускам детски да отвлека вниманието. Пак вземам единия, приспивам и после другия. Майката му е този ,който гледа детски да не реве. Така става лесно, обаче и ако другия реве, почвам да ги редувам. Вземам единия, оставям другия в столчето и така, докато не откача.

# 406
Веси и ние взехме паяк. Сега за 6м , като ходим на ортопед и ако всичко е наред мисля да го използвам към края на 6м. Ти кога ще ги слагаш да сядат? Ние започнахме лека по лека( така ни казаха от неотологията). Вече и аз ще купувам столче за храна , оня ден купихме на loreli с изофикс за колата беше на добра цена 221лв. Утре мисля да купувам Хуманна , защото напълно отказва АМ.... Не знам вече съм на дъното. Изместих часове смених АМ намалих количество, направих голям интервал и не и нееее.

# 407
Веси и ние взехме паяк. Сега за 6м , като ходим на ортопед и ако всичко е наред мисля да го използвам към края на 6м. Ти кога ще ги слагаш да сядат? Ние започнахме лека по лека( така ни казаха от неотологията). Вече и аз ще купувам столче за храна , оня ден купихме на loreli с изофикс за колата беше на добра цена 221лв. Утре мисля да купувам Хуманна , защото напълно отказва АМ.... Не знам вече съм на дъното. Изместих часове смених АМ намалих количество, направих голям интервал и не и нееее.

Ортопеда каза след 7ми месец паяка, ама аз вече ги слагам за по 5 мин. Те не стигат пода, и не са изцяло седнали. Столчетата за хранене са в пилулегнало положение и тях също използвам, нищо, че нямат 6 месеца.

# 408
Веси ще пораснат и ще помниш само сладките моментите. Поне на това се надявам и аз Joy Аз за последно хранене преди сън пробвах пак с АМ , но с друго шише , накрайника е подобен на бибите му . Ами стиска уста и така реве и се гърчи . Целия стана в мляко , дори не иска да го опита. Не е топло , точно 37градуса е , наистина вкуса му се приближава до кърмата ми . Но не ще и не ще .

# 409
  • Вестерос
Ще ти кажа какво ми каза моята маникюристка онзи ден. Имала е с дъщеря си такъв проблем. Нейната педиатърка е казала, че отказва шише щом майката го храни, защото знае, че майката дава гърда. Казала ѝ мъжът ѝ да храни детето с шише и АМ, а тя да излезе от стаята. Тогава детето ядяло от шишето, в момента, в който влезе майката и детето почва да реве за гърда.

# 410
Има резон да ти кажа . Когато аз приспивам малкия много реве докато не дам гърда и все ми вдига тениската. Когато отиде ММ се успокоява много по-бързо и заспива. Утре ще пробваме той да му даде шишето да видим дали ще стане номера.

# 411
Аз вечер кърмя и дохранвам с 60мл. Вечер ми понамалява кърмата и се получава добре. Иначе моята хубавица се задържа седнала сама и в столче за хранене е седнала 🤷♀ нито съм я натискала нито бързала, тя сама се набира и в количката и си сяда, като й писне си ляга пак и така.

# 412
Минавам само да кажа, че ние играем от един час. Не е нормално това. Pensive

# 413
Блонди ще пробва ММ довечера да му даде АМ , дано имаме успех . И малчо се набира да сяда , при това доста стабилно , в количката , в столчето за кола , шезлонга ( от който 2пъти щеше да падне , иска да се обърне докато е в него и коланите незнам как но никак не го пазят вече ) но аз го побутвам да сяда обратно . Дори в скута ми се набира и иска да сяда . Но ми се вижда много малък , страх ме е да го оставям и все го бутам да ляга пак , той пак се набира и така няколко пъти . Joy
Веси ти беше се свързала с консултант по сън нали ? Не направихте ли с тях някакъв план за спане ? Що не пробваш да вземеш коучинга за родители на мамо спи ми се? Може пък да има ефект . Аз само на това се надявам вече , изобщо не мисля че ще се справя вече сама с това неспане . Малко е скъпо , но да ти кажа съня ми е вече много по-скъп .

# 414
Блонди ще пробва ММ довечера да му даде АМ , дано имаме успех . И малчо се набира да сяда , при това доста стабилно , в количката , в столчето за кола , шезлонга ( от който 2пъти щеше да падне , иска да се обърне докато е в него и коланите незнам как но никак не го пазят вече ) но аз го побутвам да сяда обратно . Дори в скута ми се набира и иска да сяда . Но ми се вижда много малък , страх ме е да го оставям и все го бутам да ляга пак , той пак се набира и така няколко пъти . Joy
Веси ти беше се свързала с консултант по сън нали ? Не направихте ли с тях някакъв план за спане ? Що не пробваш да вземеш коучинга за родители на мамо спи ми се? Може пък да има ефект . Аз само на това се надявам вече , изобщо не мисля че ще се справя вече сама с това неспане . Малко е скъпо , но да ти кажа съня ми е вече много по-скъп .

Бях се свързала, но на този етап нямам тази възможност, пък и не съм сигурна как ще провеждам онлайн срещи с тези двамцата и дали ще успея да направя нещо. Пак си казвам ако е едно лесно ще го оправя. Като се събуди нощем плаче, стреснало се е нещо, я от пръцкан, я нещо е сънувало и го вземам и веднага като го гушна и заспива. Проблем е, че и другия се събужда от това пръцкане и като се размрънка и разсънва заспалия. Аз не виждам оправия и как ще стане и с коучинга Joy
ММ се сърди като ги мъкна на спалнята, защото той не може да се наспи, а работата му е свързана с шофиране. Ето снощи е спал 2 часа, днес пак е на работа. Вашите мъже как са с наспиването и мрънкат ли?

# 415
Моя също шофира по цял ден . Събужда се много рано в 5:00. Малкия спи с нас в спалнята. Когато започне много да плаче, виждам че скоро няма да млъкне и ММ се е събудил , го карам да ходи да спи в хола , за да се наспи . Работата му едно че е отговорна за чужд живот , второ за неговия си собствен , а и ако му се случи нещо по пътя какво ще правим без него . Винаги като го карам да ходи да спи в хола се изнервя и се караме , защото не иска да ме оставя сама да разнасям малкия . На сутринта нищо ни няма разбира се и той осъзнава че така е най-добре. Той не се буди на всеки плач , само когато по сериозно плаче , иначе си спи , което ме устройва. Но той ако спи под 6часа непробуден сън е като бомба. Изобщо не се говори с него и определено без сън не се търпи . По добре аз да съм недоспала и да му меля на главата , отколкото и двамата да сме недоспали и да не се изтърпяваме . Така че разбирам мъжа ти , не мога да си представя да шофирам постоянно с толкова малко сън , но пък нямате и друг избор. И теб те разбирам , аз с едно трудно се справям , ти си с две . Недоспиването е ужасно тежко . Нямате ли помощ от някоя баба ? Лично аз колкото и да съм гроги , предпочитам да се оправям сама. Но вие сте с две . Поне вечерта едната баба да поема едното , другото да го вземеш ти и да сте в различни стаи . Трябва да измислите нещо , защото сега ще почнат , зъби после пак регресии , скокове в разрежа … Измислете вариант , дали за баба или някоя роднина нещо или той да си намира допълнителна работа и да наемете помощница . Така хем ще спи , но и ти ще имаш по малко натоварване .

# 416
Моя също шофира по цял ден . Събужда се много рано в 5:00. Малкия спи с нас в спалнята. Когато започне много да плаче, виждам че скоро няма да млъкне и ММ се е събудил , го карам да ходи да спи в хола , за да се наспи . Работата му едно че е отговорна за чужд живот , второ за неговия си собствен , а и ако му се случи нещо по пътя какво ще правим без него . Винаги като го карам да ходи да спи в хола се изнервя и се караме , защото не иска да ме оставя сама да разнасям малкия . На сутринта нищо ни няма разбира се и той осъзнава че така е най-добре. Той не се буди на всеки плач , само когато по сериозно плаче , иначе си спи , което ме устройва. Но той ако спи под 6часа непробуден сън е като бомба. Изобщо не се говори с него и определено без сън не се търпи . По добре аз да съм недоспала и да му меля на главата , отколкото и двамата да сме недоспали и да не се изтърпяваме . Така че разбирам мъжа ти , не мога да си представя да шофирам постоянно с толкова малко сън , но пък нямате и друг избор. И теб те разбирам , аз с едно трудно се справям , ти си с две . Недоспиването е ужасно тежко . Нямате ли помощ от някоя баба ? Лично аз колкото и да съм гроги , предпочитам да се оправям сама. Но вие сте с две . Поне вечерта едната баба да поема едното , другото да го вземеш ти и да сте в различни стаи . Трябва да измислите нещо , защото сега ще почнат , зъби после пак регресии , скокове в разрежа … Измислете вариант , дали за баба или някоя роднина нещо или той да си намира допълнителна работа и да наемете помощница . Така хем ще спи , но и ти ще имаш по малко натоварване .

Рядко имам помощ. Аз вече свикнах с недоспивабето, но понякога и аз съм на предела. По принцип аз се местя в хола на дивана, защото то е хол-кухня и там ми е по-лесно да приготвям млякото. Иначе ако той спи тук ще го будя. Аз в началото си спях на дивана, но от известно време пак се върнах на спалнята. Явно пак ще се местя.

# 417
Веси, не искам да те плаша но дойдат ли зъбите ще ти се иска да избягаш в дън гори. Много е тежко със зъбите, докато пробият венеца има едни три, четири дни, дето рев нон-стоп. На мен никой не ми помага освен ММ, направо бях на ръба. А вие с М Хапинес сте героини за мен, казвала съм ви го.
Кадерайче, като не иска мляко защо настояваш да даваш? Давай си пюрета и каши, нали тях ги яде. В кашите има преходно мляко, а в пюретата ще слагаш от АМ. Няма ли да стане така?

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 09:56 от IRusinova

# 418
Веси, не искам да те плаша но дойдат ли зъбите ще ти се иска да избягаш в дън гори. Много е тежко със зъбите, докато пробият венеца има едни три, четири дни, дето рев нон-стоп. На мен никой не ми помага освен ММ, направо бях на ръба. А вие с М Хапинес сте героини за мен, казвала съм ви го.
Кадерайче, като не иска мляко защо настояваш да даваш? Давай си пюрета и каши, нали тях ги яде. В кашите има преходно мляко, а в пюретата ще слагаш от АМ. Няма ли да стане така?
За съжаление не яде достатъчно пюре даже нямам заместен обяд , а вече е на 6м. Смених с Хумана все че пие от нея. Аз чакам много скоро да пробие зъбче , защото това не хранене от тях и си личи вече ясно.  Пък като не яде пюре го давам с биберон за 6м. Нямам начин не мога да я оставя гладна . Тя реве , че е но усетили АМ побеснява🤐

# 419
Ако е от зъби, пробвай да даваш по-студена храна. Така при допира с венците ще ги охлажда и ще хапва повече. Може да пробваш парче зеленчук/плод изстудено в биберон за плодове. Хем ще си играе, хем ще я успокои, хем ще хапне.

Общи условия

Активация на акаунт