Любители на котки - Тема 182

• 33 518
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
От Зооплюс изгодна за улични котки е Смила.

# 676
  • Варна
Милчето пак взе да мрънка. Иска да яде, пък като ѝ сипя, се отказва. Май пак има афта.
Такааа, как ми улучихте темата и притеснението. Ветеринарят от квартала каза, че ще я прегледа под упойка, като не дава.
Ще търся друг лекар специално за нея. Само в краен случай ще позволя вече пълна упойка за 2 минути преглед.
Притеснявам се, защото тя се мята с всички сили, но не дере и хапе. Може би друг вет ще се справи с нея.

# 677
Друг, обезателно.
Нашето и дере и хапе и се мятка, никога не са му слагали упойка, а и не бих разрешила.

Ветеринар да го е страх от котка..... Послушна да бъде... Ай сиктир.

# 678
Аз също не искам да го държа при ветеринар, защото животното трябва да има доверие на стопаните си.  По-добре да го държат чужди хора.
А свикват ли котките от често водене на ветеринар? Има ли надежда, че след време ще стане по-добре работата или си зависи от котката?
Мисля си, тези котки, които от малки редовно ходят, създават ли си условни рефлекси, да търпят процедурите там?

Ветеринарите ползват ли такива ръкавици до лакътя?

# 679
  • Варна
По-добре е да не свикват с ветеринаря, за да свикне трябва всеки ден да е там. Предполага се, че в най-добрия случай ще ходи на високосна година веднъж, как да свикне. Нашите пък ние си ги държим, мисля, че така са по-спокойни точно защото ни имат доверие. Док не ползва никакви ръкавици и не съм виждала лекар, който ползва.

# 680
В клиниката има Ветеринарни помощници. Винаги влиза един/една ако ще се прави нещо. Моите котки са добри и не правят проблеми. Но винаги има помощник напр ако ще се бръсне коремче, ако ще е ехограф, по-болезнена инжекция итн. Дори и да не участват са там. Предпочитам аз да държа Simple Smile.

# 681
  • София
Моят ветеринар в повечето случаи носи обикновени медицински ръкавици. Не съм го виждала с дебели, но най-вероятно има.

Оникс като бебе го водихме една седмица всеки ден в клиниката, за инжекции и таблетки. Разпенваше се когато му даваха хаповете. Едва ли е създал рутина.
Не ги водя често на лекар, послушни са, но са си добри момчета (и момиче).

В клиниката има вет. медицинска сестра. Тя е дясната ръка на лекаря. Не знам в операции дали е влизала. Иначе - държи при прегледи, дава медикаменти, бие инжекции и т.н.

# 682
За Смила визирам сухата в чували.

# 683
Пепина, аз бих сменила ветеринаря. Не можел да преглежда  котки, които не съдействат. Що за глупост?! Когато режехме нокти, при един преглед поисках от ветеринаря да ги изреже. На мен ми беше трудно, Блеки трябваше да е сънен и пак успявах да изрежа по един-два-три наведнъж. Докторът му говореше толкова мило и с такт, че без никакъв проблем, без дърпане, без "думичка" да каже Блеко, беше му оправен маникюра. Таласъмът по принцип си позволява да бие, хъска и да се кара само на мен и на мъжа ми. На преглед винаги е в ступор и уплашен, нормални при чужди хора, и все пак останах много доволна.

Последните два-три дена Блеки стои само в нашия двор и не обикаля навън. Само вчера дойде с мен, за да изхвърлим боклука. Според мъжа ми са го били някъде или са му скарали жестоко и той за това е толкова хрисим и си стои унас. Grinning

# 684
Мини, а какво става с котенцата? Виждаш ли ги, или са скрити някъде. Надявам се, че поне майка им се появява.

# 685
Мини, а какво става с котенцата? Виждаш ли ги, или са скрити някъде. Надявам се, че поне майка им се появява.
Майката се появява от време на време. Последните пъти, когато ходих да й нося храня, я нямаше. Виках я, виках я, но не дойде, както прави обикновено. Дали тя я изяжда или някое друго коте, не знам. Но със сигурност някой се облажва. Grinning
Вчера я видях, когато излизахме с колата.
Котетата още не съм ги виждала. Вероятно са скрити.

# 686
Имам проблеми с Манди😕. Беше си избрала да гнезди под спалнята ми, аз обаче  не мога да и разреша да стои там. Първо, че не се научи и не иска да ходи вътре в котешка тоалетна, второ може да влиза в стаята, но не иска да излиза сама 😂 застава пред врата и чака да и се отвори и да излезе. Та по същество на втория ден след раждането си домъкна едното бебе вътре(това, което прилича на Тобчо). С мислене и чудене, успях да си го оставя на мястото му. Повече не го донесе и тези дни не си е разнасяла бебетата. Обаче от сутринта се занимавам с нея, днес разнася бялото котенце. Няколко пъти от сутринта го прави, аз ги оставя, тя след мен търчи с бебето. Затворих даже външната врата, а тя стои пред нея с котенцето и мяука жално, като разбра, че няма да и стане номера, си го върна сама на мястото му. Затворих си и вратата на спалнята и преди малко без котенцето отиде да мяука пред нея и да се опитва да влиза. Хвана ме страх, че накрая ще го убием. Не мога да я разбера тази кокошка какво иска. Имате ли представа, защо ги прави тези неща😟

# 687
Постоянно ги местят, търси ново сигурно място, ако я беше оставила щеше да домъкне и другите бебета.

# 688
Много се притесних 🥺 Няма как да я оставя там сега, няма кой да стои по цял ден при нея, за да и е портиер 😂. Те пак са в стаичка, но извън къщата с отворена врата, за да си ходи където иска. Някой не ги притеснява и не им досажда. Щурачка, много ме изплаши. В нета прочетох, че така правят майки, които усещат, че котенцата са им болни и искат да ги отделят. Обаче тя разнася различни.
Бялото и тъмничкото май са мъжки.

# 689
Наоколо има ли други котки?
Мъжки?

Общи условия

Активация на акаунт