Предстои ми инсеминация - тема 33

• 44 242
  • 792
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета. Чета и се възхищавам колко сме борбени и силни всички. Аз се записвам с трета неуспешна инсеминация. Чудя се дали 4 опит преди фонда да е ин витро на естествен цикъл с лека стимулация?
Няма да се отказваме , пожелавам ни на всички скоро да постигнем мечтата си.

# 616
При мен новините не са добри. Имам само един “развит” фоликул и той е 14мм на ден 16. Понеже вече изхарчих много да си дойда за полети и хотели реших, че ще направя опит поне да съм по-близо до фонда, но за съжаление е почти сигурно, че няма да има резултат.
Нещо което научих и може да ви е от полза е, че Кломид и Фемара изтъняват лигавицата. Ако тя е под 8мм е почти невъзможно да стане имплантация. От друга страна Гонал Ф я удебелява и ви дава много по-голям шанс за бременност. Аз през Януари ще пробвам така.

# 617
Аз минавам, само да се разпиша с 4-та неуспешна инсеминация . Стъпките са ясни, смело към инвитро процедури....🙏
Дано скоро имаме успех , всички които се борим . Аз се оттеглям от темата , ще я следя ...но определено не ми е тук вече мястото. Фокуса ни отива в друго направление.

Aleks1357 полезна информация даваш, ще я взема под внимание за лигавицата и медикаментите които и влияят по различен начин.

Успех на всички , знайте че успехът ще ни навести рано или късно 🙏🤞🤞🤞

# 618
Здравейте, на 25-26.11 ми дойде цикъла, правих фоликулометрия като на 9.11 беше 21.5х22 и ми назначиха час за инсеминация на 10 сутринта.След процедурата доктора ми изписа утрогестан 2х1 вагинално и ми каза, че ако ми дойде да го спирам,а ако не - още 20 дена. Днес вечерта си правих тест за бременност и беше абсолютно отрицателен. Въпросът ми е може ли да ми дойде цикъла докато си слагам утрогестана или за да се случи това трябва да го спра? Цикълът не ми е бил повече от 28дни.

# 619
  • София
Здравейте. За да дойде цикъла, трябва да спрете утрогестана. Щом няма положителен тест, няма нужда да го приемате. След като го спрете, до няколко дни ще се появи цикъла. Успех следващия път Simple Smile

Здравейте, на 25-26.11 ми дойде цикъла, правих фоликулометрия като на 9.11 беше 21.5х22 и ми назначиха час за инсеминация на 10 сутринта.След процедурата доктора ми изписа утрогестан 2х1 вагинално и ми каза, че ако ми дойде да го спирам,а ако не - още 20 дена. Днес вечерта си правих тест за бременност и беше абсолютно отрицателен. Въпросът ми е може ли да ми дойде цикъла докато си слагам утрогестана или за да се случи това трябва да го спра? Цикълът не ми е бил повече от 28дни.

# 620
Днес беше много дълъг ден за мен и съпругът ми, тъй като прекарахме 7 часа в клиниката.. Бях на фоликулометрия и познайте какво ?! Всички фоликули се бяха спукали без таймираща инжекция този път и беше настъпила силна овулация.. /ноо напълно нормално е мисля, след 14 дни Гонал Ф по 75IUI/ И док. веднага се обади да ни запише за даване на материал от ММ за обработка по спешност за днес. Та, да днес беше самата инсеминация, въпреки че при мъжа ми нещата бяха малко по-влошени от предния път.. Миналия месец имахме 8,8 млн., а сега имахме 5,5 млн. Все пак се успокоявам, че ми е нужен саааамо 1 от тези милиони..  Да си призная много се очудих днес, всичко ми дойде като на шега, даже и на док. казах, че съм отписала този месец, а тя ми каза, че има шанс с тази силна овулация, но ако пак не се случи и имаме (-) резултат Декември ще го пропуснем, защото овулацията ми се пада точно на Коледа.. Януари с нови сили ще продължим напред! НОВА ГОДИНА, НОВ КЪСМЕТ! 🫶🏻 Ще пиша да се отчета на 05.12 на кръвния тест

# 621
Здравейте, и моята четвърта неуспешна инсеминация е факт, уж всеки път всичко беше перфектно и при мен и при ММ....за съжаление нямаме положителен тест. Никаква стимулация не са ми предлагали и всеки път беше на ЕЦ с по един спукан фоликул. Имам резултат на АМ хормон 0.67 от месец май тази година, на 33 съм. Доста четох по темата и пуснах витамин Д, който излезе под 20 единици. Приемах няколко месеца Вигантил по 15 капки на ден и въпреки това преди две седмици витамин Д ми е с резултат 31.Може ли да ми препоръчате добър препарат който да повиши витамин Д и има ли пряка зависимост между ниските стойности на АМХ и витамин Д. Питам защото док ми каза, че ако АМХ ми е под 0.5 няма да може да кандидатстваме по фонда за инсе. Много съм притеснена от неизвестността, която ми предстои.....
Успех на всички бъдещи мами, вярвам, че всички заслужават да гушнат поне по едно бебенце и го пожелавам на всички вас!

# 622
Има зависимост, да. Аз само леко повиших вит. Д от 15 на 30 и АМХ-то ми се вдигна от 1.1 на 1.6. Разбира си е други неща влияят, но и вит. Д също. Иначе на мен това, което най-много ми препоръчват и според мен е най-ефективно е спрейчето на Better You 3000 UI D+K, червената опаковка.

А старото ти изследване на AMH не важи ли? Каква му е давността за ин витро?

# 623
Здравейте бъдещи мамчета! Има една мисъл която много ме мъчи. В понеделник ми предстои четвърта инсеминация. При вас търсят ли причината за предишни неуспешни инсе или само мен ме карат на конвеир. Никакви изследвания, просто инсе след инсе.  Даже след таймираща инжекция няма преглед, разчитаме на късмет.... Докторите се държат ужасно - едната ми обяснява че и е писнало от такива като нас и ако иска ще ме приеме ако не ще чакам пред кабинета до вечерта и си стои на телефона почти през цялото време. Другия доктор мълчи през целия преглед, трябва да го питам : Има ли фоликули, големи ли са..? Малко се отплеснах извинявам се.... Таа обмислям да приключа с тези доктори и въпроса ми е трябва ли да поискам документ за тези инсе, които да представя при подаването на документите по фонда или просто да сменям клиниката и да започвам всичко отначало?  Някой с подобен проблем? Какво следва след тази 4та инсе...?

# 624
Здравейте бъдещи мамчета! Има една мисъл която много ме мъчи. В понеделник ми предстои четвърта инсеминация. При вас търсят ли причината за предишни неуспешни инсе или само мен ме карат на конвеир. Никакви изследвания, просто инсе след инсе.  Даже след таймираща инжекция няма преглед, разчитаме на късмет.... Докторите се държат ужасно - едната ми обяснява че и е писнало от такива като нас и ако иска ще ме приеме ако не ще чакам пред кабинета до вечерта и си стои на телефона почти през цялото време. Другия доктор мълчи през целия преглед, трябва да го питам : Има ли фоликули, големи ли са..? Малко се отплеснах извинявам се.... Таа обмислям да приключа с тези доктори и въпроса ми е трябва ли да поискам документ за тези инсе, които да представя при подаването на документите по фонда или просто да сменям клиниката и да започвам всичко отначало?  Някой с подобен проблем? Какво следва след тази 4та инсе...?

При мен също не търсеха къде е проблема, след неуспех, но пък моята док. е много мила и винаги ми обяснява колко фоликули има, по колко мм. са достигнали, какво следва и общо взето всичко. Единия ми съвет е да смениш док.! Втория ми съвет е поискай си епикризи за неуспешните опити, каквото и да решиш поискай ги!

# 625
Hrisi, бягай с 300! Документите си вземи задължително за да можеш да кандидатстваш за фонда.
В моя кратък опит (в момента чакам резултат от първо ин витро) се убедих ,че отношението на лекарите е супер важно. Много по-лесно е да сте “приятели” , да не се притесняваш да питаш, да ти обясняват всичко и тн. Успех, момиче! Flowers Four Leaf Clover

# 626
  • Варна
Здравейте, момичета! Flowers Bouquet

Предстои ми 1-ва инсеминация (ЕЦ) в понеделник, като днес направихме ЦС, спермограма и приложихме нужните изследвания, които пожела док. Доволно заяви, правете опити и след януари елате... Повдига ми се вече като чуя "опитвайте", еми то човек се срива в даден момент...
Откровено аз исках да действаме директно на инвитро, просто защото вече карам 35, мъжът ми 38 и пробваме от 3 години, все нищо ни няма и все не става... То трагедии ли не бяха, операции, болести, съкращения от работа и какво ли не, няма да изпадам в подробности...
Та след моето желание да избързам малко ми обясниха, че АМХ (1,49) не е висок и да не се натискам, нека пробваме първо с инсе.
Имам обаче няколко въпроса, които не знам от вълнение или от неадекватност след ЦС ми обягаха..
Не ми казаха колко голяма яйцеклетка/и имам, просто казаха предстои овулация (споменаха, че може би ще е в неделя), това трябваше ли да го питам ?!
В понеделник, трябва ли първо да мина ехограф, да е гарантирано, че не сме изтървали овулацията?
Доста спорни мнения видях, дали след ЦС да чакам или да действам още същия месец?
Какви са вашите мнения, какво трябва да знам, да питам и да изисквам?
Извинете ме за многото въпроси, нова съм не ми е ясно и смятам, че тук ще науча повече Simple Smile
Благодаря на всички включили се!

# 627
  • София
Здравей, Съни Бън Simple Smile
По принцип при мен преди инсеменация винаги са ме гледали на ехограф, за да се види дали има овулация.
Моята първа инсеменация беше точно в месеца след цветната снимка. Беше неуспешна, но има случаи, при които е била. Не се настройвайте негативно. Всичко е до късмет Simple Smile Пожелавам ви много късмет и да се успокоите. Нещата ще се наредят Simple Smile
Heart

Здравейте, момичета! Flowers Bouquet

Предстои ми 1-ва инсеминация (ЕЦ) в понеделник, като днес направихме ЦС, спермограма и приложихме нужните изследвания, които пожела док. Доволно заяви, правете опити и след януари елате... Повдига ми се вече като чуя "опитвайте", еми то човек се срива в даден момент...
Откровено аз исках да действаме директно на инвитро, просто защото вече карам 35, мъжът ми 38 и пробваме от 3 години, все нищо ни няма и все не става... То трагедии ли не бяха, операции, болести, съкращения от работа и какво ли не, няма да изпадам в подробности...
Та след моето желание да избързам малко ми обясниха, че АМХ (1,49) не е висок и да не се натискам, нека пробваме първо с инсе.
Имам обаче няколко въпроса, които не знам от вълнение или от неадекватност след ЦС ми обягаха..
Не ми казаха колко голяма яйцеклетка/и имам, просто казаха предстои овулация (споменаха, че може би ще е в неделя), това трябваше ли да го питам ?!
В понеделник, трябва ли първо да мина ехограф, да е гарантирано, че не сме изтървали овулацията?
Доста спорни мнения видях, дали след ЦС да чакам или да действам още същия месец?
Какви са вашите мнения, какво трябва да знам, да питам и да изисквам?
Извинете ме за многото въпроси, нова съм не ми е ясно и смятам, че тук ще науча повече Simple Smile
Благодаря на всички включили се!

# 628
Здравей, Sunny Bun!
Не пречи да опиташ с инсеминации - аз направих първата на 24.07.22, а успешната ми процедура беше на 04.11.22, в четири последователни месеци. Вече бях се настройла, че отиваме към инвитро, но последните ни опит се оказа късметлийския и сега вече е на 4 месеца и спи до мен!😘
Идеята ми е, че и аз вече бях навършила 35, а мъжът ми 44, така че възрастта не е фактор. Поне според мен не пречи да пробвате, защото инсеминацията е малко по  щадяща, докато инвитрото си е далеч по стресиращо за организма. Още повече като нямате конкретна причина за неуспеха според мен и двете процедури са с еднакъв шанс за успех - когато има конкретен проблем може да му се противодейства, във всички останали случай си е чист късмет. Не пренебрегвайте и финансовия аспект без фонд инвитрото е доста обременяващо финансите, а може да се правят няколко процедури...вземете предвид прегледи, медикаменти и самите процедури (при нас и не малко транспортни разходи). Но най важното е да си изберете добра клиника, с доказани специалисти и да вярвате на лекаря си! Успех!
Откровено аз исках да действаме директно на инвитро, просто защото вече карам 35, мъжът ми 38 и пробваме от 3 години, все нищо ни няма и все не става..

# 629
  • Варна
Благодаря ви за бързите и изчерпателни отговори, момичета Heart
Пожелавам си да се включа с добри новини скоро, а на всички останали две ярки черти и пухкав финал Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт