Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 553
  • 792
  •   1
Отговори
# 225
Питайте Вашия лекар дали има нужда от лечение. Може да се е нагънала тръбата и при предишно изкарано възпаление; не е задължително в момента да имате активно такова.

Какво лечение има за това?

# 226
Какво лечение има за това?

Ако знаех😀щях да съм лекар. Честно казано нямам идея, но щом се определя като инфекция, предполагам отново, че има и някаква терапия.

За кога ви е часа с Вашия репродуктивен? Мисля си, че тези въпроси най-добре да се задават на него/нея, защото примерно в нета и тук можете да прочетете 100 различни мнения.

# 227
Защо смятате, че има възпаление? Моя репродуктивен лекар го е видял това и ми каза, че няма проблем. Но той неглижира доста неща, като например, че имам тромбофилини фактори.
Дори вече правихме първа неуспешна за съжаление инсеминация точно с овулация в ляво. Реших да попитам, понеже според лекаря, няма проблем, а аз се притеснявам от извънматочна бременност.

# 228
Здравейте, момичета!
В понеделник направих втора инсеминация 😊
Стискам палци на всички! 🌺
Дано да е успешна и да ни се похвалиш след няколко дни!
Аз се разписвам с неуспешна първа инсеминация...
Ladyzie , аз също не съм с перфектни тръби и ходих да споделя притесненията си с гинеколожката, при която се следя от години. Тя каза, че риск може да има, дори и при инвитро... Първата ми инсеминация беше на по-проходимата тръба, колебая се при наличие на фоликул на другата да пропусна, за да опитаме да избегнем този риск.
Ако се следиш при репродуктивен специалист, той ще те вика за прегледи в определени дни и ще ти каже в кой яйчник има фоликул и можете да прецените дали да рискувате...
Успех на всички в темата!

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 00:07 от Freziq_P

# 229
Frezia_P, така е, но така си намаляме шанса на 50%. А при инсеминация шанса е около 25%, т.е става 12.5%. А ние желаем да пробваме и естествено, защото реално нямаме доказан проблем. Просто не става. За тази цел ще трябва да ходя всеки месец на лекар да ми каже къде е овулацията. Това ми се струва безумно.

# 230
Frezia_P, така е, но така си намаляме шанса на 50%. А при инсеминация шанса е около 25%, т.е става 12.5%. А ние желаем да пробваме и естествено, защото реално нямаме доказан проблем. Просто не става. За тази цел ще трябва да ходя всеки месец на лекар да ми каже къде е овулацията. Това ми се струва безумно.

Здравейте,
моята инсеминация беше неуспешна, поради разминавка, или "не оптимални условия" както се изрази докторката. Инсеминация беше на 5-ти юни, спукан фоликул според мен към 8ми някъде, (последно на 7ми не беше след преглед сутринта и вечерта, въпреки Овитрела). Не мога да съм сигурна, но ако не бях сложила инжекцията, овулацията ми се падаше точно когато усетих, че се пука фоликула по естествен начин.

Има едни лентички за овулация също, с които може да се следи, но не знам на колко реални процента показва. На мен ми показа, че съм в овулация, когато ги пробвах след инсеминацията, но фоликула си остана не спукан 3 дни.

И на мен ми се струва безумно да се следи толкова много и пак да не се улучва, но не се сещам за друг начин (освен лентичките).

Успех

# 231
За тръбите, аз също имах цветна снимка, едната перфектна, друга силно нагъната, но и двете пропускливи. И двете забременявания са ми, когато имах предимно ф. от към нагънатата тръба. Щом пропуска, отделно и е продухана от цветната снимка, би следвали да няма проблем. За таймирането си е трики, май май си е опит грешка. При мен съм усещала, че ф. се пукат около 35-40 часа след инжекцията, винаги е било поне 4-6 часа преди самата процедура, дори единия път бяха почти 10. Усеща се като силна болка, срязваща, особено ако бройката е повече от 2. Така сме успявали с моята лекарка.
За мен лично процедура на не спукан ф. Е напълно безсмислена, уж много проучвания водят до това, че така успеваемостта се увеличавала, но може би е редно да има реинсеминация, особено ако са минали 2-3 дни.

# 232
Инсеминацията не се ли прави точно когато се спука фоликула. Нали затовасе таймира? Обработена сперма не живее няколко дни и трябва таймирането да е много точно. Поне така знам.
При мен фоликула тъкмо се беше спукал и тогава ми направиха инсеминация. Но между прегледа и процедурата имаше 90мин докато ги чакам да започнат. Та не знам дали е оказало негативно влияние.

Хеписокс, ти с инсеминация ли забременя двата пъти? Колко общо опита имаш?

# 233
  • София
Момичета, включвам се да споделя, че успешната ми трета инсеминация беше на прясно спукани два фоликула, откъм проходимата ми тръба. При двете неуспешни, беше на неспукан, не добре таймирана овулация и мисля, че разминаването е станало там - когато овулация е настъпила, размразения материал вече не е бил активен.

# 234
Как така имаш два спукани фоликула? Какви стимулации са ти правили?
За какво разминаване говорим от към време?

# 235
  • София
Стимулацията беше с фемара и три инжекции мериоферт през ден. Накрая Овитрел за таймиране. В началото се образуваха 3 ДФ, после останаха два. В деня на процедурата бях в овулация и двата се бяха спукали.

# 236
Не ви ли притеснява, че ще ви се изхаби яйчниковия резерв при такива стимулации? Аз съм на 37 все още без деца, нямам проблеми, но все пак всякакви стимулации ме притесняват. Аз си сложих само инжекция за таймиране и после дуфастон до 28 ден.

# 237
  • София
То така се почва, с по-леко стимулиране към по-сериозно. С по-лекото не успях. А и аз все пак съм на 40. Цял късмет е, че изобщо успях с инсеминация, където на моята възраст дават успеваемост под 5%. Резервът си беше добър на изходна позиция, 1,9. А година по-рано беше 2,4. Не знам след раждането колко ще ми остане и дали ще имам желание и сили след 2-3 години да се пробвам за второ.

# 238
Моето лично мнение е че инсеминация без стимулация няма смисъл. Гледам да увелича шансовете си колкото мога, за да не се подлагам на безброй процедури, които ми докарват само стрес. Иначе аз съм имала процедури и с 3 спукани ф. И с 5 спукани ф. За второто не го препоръчвам на никого, при мен и лека стимулация правеше много ф. Но пък живот и здраве да родя, ще си имам 3 дечица за крехката си възраст.
2-3 ф. За мен е оптимално. Това, което моята лекарка ми е казвала е че яйцеклетката е “жива” 24 часа след спукване на ф., като първите 12 часа са ключови, сперматозоидите след обработката на материала могат да живеят до 48 часа в организма на жената.

# 239
То така се почва, с по-леко стимулиране към по-сериозно. С по-лекото не успях. А и аз все пак съм на 40. Цял късмет е, че изобщо успях с инсеминация, където на моята възраст дават успеваемост под 5%. Резервът си беше добър на изходна позиция, 1,9. А година по-рано беше 2,4. Не знам след раждането колко ще ми остане и дали ще имам желание и сили след 2-3 години да се пробвам за второ.

Здравейте, Лейди Роуз!

Миналия месец уж започнах с фемара, но го спрях след много силно замайване. Говорихме с лекаря и той не предложи друг вариант за стимулация за следващия цикъл, за да се избегнат силни странични ефекти, а каза, че може да следим фоликули и т.н. за да пробваме инсеминация на естествен цикъл.. та сега се следи евентуална овулация, фоликули и хормони.. да видим какво ще стане.
Какво е Вашето мнение за инсеминация без медикаментозна стимулация ? Пия само всички добавки, които ми е предписал.

За протокола и който се интересува: Процедурата ще струва около 1600 лв, защото е с донорска сперма. И дотук съм дала около 1400 за изследвания, прегледи и хапчета.

🍀

Общи условия

Активация на акаунт