Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 561
  • 792
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравей, Cleopatria. Инсеминация без стимулация си струва да се опита само ако си под 33, имаш запазен ЯР, редовна овулация и свободно проходими тръби.

# 241
Аз по принцип имам много фоликули, но накрая само един е доминантен. До сега не бях чувала да има няколко доминантни и няколко яйцеклетки при инсеминация.

Имам редовен цикъл, добър ЯР, проходими тръби, но едната е нагъната на три места.
Добре ли е да се почива между опитите или е по-хубаво един след друг?
Колко опита сте имали до успех?

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 10:00 от ladyzie

# 242
По повод инсеминацията без стимулация. В момента съм бременна именно след такава, първи опит, без таймиращи инжекции дори. На 34г, с нагънати, но проходими тръби. Според мен много е важно лекарят да хване правилния момент. На неспукан фоликул я направихме и ме викна да другия ден, за да види дали е спукан вече и евентуално дали ни трябва реинсеминация.

# 243
  • София
Аз за доминантен говоря. И аз съм имала антрални по 4-5 в яйчник. Това е друго. От тях обикновено само един се развива в доминантен в естествен цикъл. В стимулирана инсеминация може от 2 до 4. При ин витро, може да извадят и 10 зрели Я.
Аз правих преди успешната 2 неуспешни, в интервал през 2 месеца. След това около година не правих нищо и после - втора цветна снимка на тръби и цикълът след това - веднага процедура и успешна.
Някои успяват и на естествен цикъл, вашият репродуктивен лекар най-добре ще прецени.

# 244
Мисля,че шанса за успешно инсе се увеличава ако е направено в същия месец след цветната снимка.Моето първо инсе беше успешно 10 дни след нея.

# 245
Здравей, момичета. Аз съм на 35, имам детенце на 9 и опити от същия мъж вече над 3 години. След цветната снимка ми отказаха същия месец да правим инсеминация. Направихме я след 1 цикъл в края на април. Неуспешна. И следващия месец забременях,  без да следя овулация или да взимам каквото и да е, за съжаление се оказа биохимична бременност. Но си е супер напредък за мен. Все повече вярвам че нещата едно след друго ще доведат до успех. Както и натрупването на инсеминация една след друга имат смисъл. Желая успех на всички Simple Smile

# 246
Момичета, след инсеминация имате ли болки?
Направихме процедурата на неспукани фоликули и докторката ме предупреди, че ще ме боли повече като се спукат, защото са големички. Но болките са доста силни, подуване на корема, чак кръста ми е схванат. Дали е нормално?

# 247
Аз съм правила 1 инсеминация на естествен цикъл, имах 1 фоликул и при спукването ме боляха корема и кръста, при повече, най-вероятно ще е по-силно това усещане.

# 248
Момичета, след инсеминация имате ли болки?
Направихме процедурата на неспукани фоликули и докторката ме предупреди, че ще ме боли повече като се спукат, защото са големички. Но болките са доста силни, подуване на корема, чак кръста ми е схванат. Дали е нормално?

Хмм… чак подуване на корема… Ако се притеснявате, звъннете на доктора си да питате. На мен са ми правили 5 инсеминации Wink - все около спукването на фоликула и ме е боляло 1-2 дена от процедурата, но нищо драматично. Но го има за ден-два това усещане все едно кон те е изритал в яйчниците 😋🙈

# 249
Благодаря ви, момичета 😊

Тази сутрин бях на преглед, за да проверим спукали ли са се (макар, че за мен нямаше съмнение). Та докторката каза, че силните болки са нормални в случая, защото сме "отгледали" по-зрели фоликулчета и се е изляла доста течност от тях.

За сравнение, миналият месец имах 4 броя и ме преболя леко и за кратко след таймиращата инжекция, затова и не очаквах сега с 2 броя да е в пъти по-болезнено, затова и се притесних нормално ли е.

Важното е, че болката отшумява (минаха точно 24 часа след спукването) и вече нещата са почти нормални Simple Smile

# 250
Дами ако инсето е направено на не спукан фоликул,кой ден се брои за първи?Ако приемем,че фоликула се е спукал на другия ден  то тогава за първи ден бром по следващия ден ли?

# 251
Мисля, че да.

# 252
Здравейте ! Blush
Някой, който е минал през дилатация?
Прави се с упойка и не е болезнено, до колкото разбрах от доктора Expressionless

# 253
Момичета, от опита ви - отрицателен уринарен тест на 13-ти ден след инсе, значи ли никаква надежда?
По принцип док ми каза на 15-ти ден да тествам, но... нетърпение (знаете как е).

# 254
Не е задължително. Моите уринарни бяха отрицателни дори след закъснението на цикъла при вече положителен резултат от кръвните тестове.

Момичета, от опита ви - отрицателен уринарен тест на 13-ти ден след инсе, значи ли никаква надежда?
По принцип док ми каза на 15-ти ден да тествам, но... нетърпение (знаете как е).

Общи условия

Активация на акаунт