Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 725
  • 792
  •   1
Отговори
# 540
Аз също посещавах д-р Персенска в Надежда и от четирите ми процедури само двете ги направи лично тя (успешната ми процедура я направи акушер Румяна Иванова). Едната се случи в делничен ден и ме вместиха между часовете, а другата беше в уикенд в който беше на работа.
Няма никакво значение кой ще извърши самата инсеминация - процедурата е елементарна и не изисква особени умения. Важната част е стимулацията и точното таймиране.
Зареди се с положителни мисли и доста търпение (трудно се изкарват дните до теста)!
Успех! И ако имаш още въпроси - насреща съм.
П.С. Впечатлена съм, че болницата са си обогатили сайта (отдавна не го бях посещавала). Преди нямаше толкова информация за самото инвитро и най-вече за специализираните процедури и трябваше сам да си търсиш информация в нета. Явно са си дали сметка, че хората имат нужда да знаят какво им предстои, а с техните скоростни прегледи не можеш да получиш цялата информация.
Здравейте силни момичета ☺️
В събота ми предстои първата ми инсеминация при д-р Персенска във болница Надежда. Днес след прегледа ми каза да отида да си запазя час за инсеминация в събота, но жената на регистратурата ми каза, че друг доктор е на смяна тогава. има ли други, които правят процедури при нея и да не им е правила тя инсеминацията?

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 00:12 от K_asi

# 541
Здравейте,
Бихте ли споделили, момичета с инсеминация с донорска сперма, дали са ви изследвали пакет Тромбофилия и NK клетки ?
Ходя по изследвания вече 15 месеца в една клиника (ще кажа коя после) и ми сменят лекарите, и всеки ми назначава различни изследвания от УЖ задължителния пакет за жена преди процедура и имам чувството, че ме използват и все нещо ново излиза и пак отначало, и пак изследвания... на ръба съм да си взема досието от тях и дотук.., и сега - имала съм тромбофилия... И кога ще стигнем до инсеминация? А уж, имала съм овулация, хормони наред, пия всички тъпи добавки, които са ми натряскали, и все нещо ново искат да ми изследват...
Споделете мнение, мисля, че е голямо точене на пари в тези клиники и тези специално, при които ходя, много почват да ме съмняват.... И тази преекспонирана тромбофилия, която не се лекува, те я лекували, какво всъщност се постига с това ?
Аз също съм с донорска и на мен не са ми ги назначавали тези изследвания.

# 542
Аз не съм при Персенска, но ти пожелавам успешна процедура.
Здравейте силни момичета ☺️
В събота ми предстои първата ми инсеминация при д-р Персенска във болница Надежда. Днес след прегледа ми каза да отида да си запазя час за инсеминация в събота, но жената на регистратурата ми каза, че друг доктор е на смяна тогава. има ли други, които правят процедури при нея и да не им е правила тя инсеминацията?

# 543
  • София
Аз бях с донорска. Едва след две неуспешни ми назначиха изследване  пакет тромбофилия в Геника. Излезе ми само една мутация. Третата ми беше успешна, в друга клиника, но не защото "лекуваха тромбофилия". Така иначе резултатът е постоянен ( това е генетичен тест) и не се променя с добавки. Единствено като забременееш, ако имаш повече рискови мутации, ще ти назначат терапия за да се избегне спонтанен или тромбози. Доста момичета си бият клексан и фраксипарин през цялата бременност и в моята група с термин декември са на линия и досега и бременността им протича успешно.

# 544
Билийв успех ти желая  и положителен тест ,но защо не те извикваха да видят днес дали наистина се е спукал фоликулът? Малко е несериозно това !!

# 545
Билийв успех ти желая  и положителен тест ,но защо не те извикваха да видят днес дали наистина се е спукал фоликулът? Малко е несериозно това !!
Благодаря ти, Руми! Снощи като се замислих, наистина можеше да ме извикат другата сутрин, но тия мисли не ми влияят добре и реших да ги насоча към по-хубави неща. Каквото е писано, това ще стане.
Процедурата правя в МЦАР Варна, д-р Ат.Александър е моят лекар, но той преглежда в града само два дни. Т.е инсеминацията ми направи друг лекар. Според мен мина добре, не мисля, че са неглижирали нещо. Предстои да разберем.

# 546
Аз се разписвам с отрицателно ЧХГ , тази инсеминации отива към графа неуспешни ... следваща на брой да идва и май май към Инвитро отиваме.

# 547
Аз се разписвам с отрицателно ЧХГ , тази инсеминации отива към графа неуспешни ... следваща на брой да идва и май май към Инвитро отиваме.
Съжалявам за резултата. Коя подред е инсеминацията?

# 548
Тази беше 3-та на брой , сега ще е 4-та живот и здраве. 🙏😇
С неизяснен стерилитет сме , за това са необходими 4-ри инсеминации. Въпреки, че на ММ спермограмата не е цветуща пи хапчета за подобряване ...но лека , по лека се подобрява.
А като цяло тя не е достатъчна да кандидатстваме само с нея по фонда.
Леко съм се отчаяла , понеже не му обръщат много много внимание на диагнозата му..което малко ме смущава честно казано.

# 549
Записвам се и аз с 3та неуспешна инсеминация.. Започвам да се чудя дали аз нещо не преча на самите процедури или просто съм си карък...

# 550
  • София
Здравей. Когато я няма, друг прави процедурата. При мен два пъти се случи. Няма особено значение кой ще го прави, то е за 5 минути. Успех Simple Smile
Аз също бях с донорска инсеменация, не са ми правили изследвания за тромбофилия нито за NK клетки. За тромбофилия ми направиха след регистрацията на бремемнността, но нямам така или иначе.
DilyanaValian , добре дошла. Не разбрах на каква възраст си и дали са ти правили цветна снимка. От написаното честно казано ми се вижда доста несериозно да се правят процедури, без да е правена цветна снимка за проходимост, полови хормони и т.н. Това са базови неща. Реално може да ви губят времето и само да се ядосвате. Според мен си струва да идете на преглед в София. На 8.12. ще има безплатни в болница Надежда. Почти всеки репродуктивен специалист ще преглежда. Пробвайте да си запазите час за консултация. За мен всичко останало е несериозно. Не бих пила лекарства за стимулация, които са ужасно силни и с мн странични ефекти, без да съм наясно каква точно е целта. Инсеменацията е с ниска успеваемост, особено ако не са спазени вс протоколи успеваемостта намалява още повече. Има значение и възрастта. Идете на второ мнение при лекар в София и успех.

Здравейте силни момичета ☺

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 15:04 от kuche_98

# 551
Благодаря за успокоението момичета. Бях се притеснила понеже не знам какъв е реда за тези неща и дали просто не пуска между капките. 🤗
Това, което също ме притеснява е, че наскоро ми откриха тромбофилия и бях на конституция при д-р Тончев, който ми назначи инжекции от първият ден на положителният тест до края на бременността. След като й споделих това тя ми каза, че според нея няма смисъл понеже имам едно живо и здраво родено дете преди да ми открият тромбофилията, но пък преди него имам и един спонтанен аборт, който не се доказа от какво е. Според вас да се презастраховам ли и да си слагам инжекциите? И другото, което исках да попитам, ако има някоя в същият случай като мен, кога след инсеминацията ви казаха да си биете фраксипарина, отново след положителен тест или веднага след процедурата?

# 552
Всички изследвания са ми направени в Инвитро клиника София при др. Владимиров. На 30 години съм, мъжа ми е на 26. Ние имахме бременност Март месец, но направих мисед на 30.05 и след генетично изследване на абортивния материал се оказа, че е със синдром на Търнър. Всички хормони са ми пускани и казват, че при мен няма проблем. Цветна снимка не ми е правена, тъй като твърдят, че няма нужда, при положение, че вече съм била бременна. Предполагам обаче, че в Тутракан ще ми бъде направена. Ще кача снимките на всичките ни изследвания утре сутрин със сигурност, че се потретвам, но все не ми остава време.

Редактирам се, за да добавя снимки на резултатите, които имаме към момента.
Спермограмата от Тутракан.

Спермограмата от София

Моите изследвания.

Здравей. Когато я няма, друг прави процедурата. При мен два пъти се случи. Няма особено значение кой ще го прави, то е за 5 минути. Успех Simple Smile
Аз също бях с донорска инсеменация, не са ми правили изследвания за тромбофилия нито за NK клетки. За тромбофилия ми направиха след регистрацията на бремемнността, но нямам така или иначе.
DilyanaValian , добре дошла. Не разбрах на каква възраст си и дали са ти правили цветна снимка. От написаното честно казано ми се вижда доста несериозно да се правят процедури, без да е правена цветна снимка за проходимост, полови хормони и т.н. Това са базови неща. Реално може да ви губят времето и само да се ядосвате. Според мен си струва да идете на преглед в София. На 8.12. ще има безплатни в болница Надежда. Почти всеки репродуктивен специалист ще преглежда. Пробвайте да си запазите час за консултация. За мен всичко останало е несериозно. Не бих пила лекарства за стимулация, които са ужасно силни и с мн странични ефекти, без да съм наясно каква точно е целта. Инсеменацията е с ниска успеваемост, особено ако не са спазени вс протоколи успеваемостта намалява още повече. Има значение и възрастта. Идете на второ мнение при лекар в София и успех.

Здравейте силни момичета ☺

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 09:51 от DilyanaValian

# 553
Здравейте момичета, от около 2 седмици ми се върти в главата за инсеминация. Така като ние явно сме с неизяснен стерилитет. Опитите ни са близо 2 години като имаме прекъсвания, заради лечение или други. Но твърдо една година опити си минаха безуспешно. Аз съм на 30, а съпруга ми на 28. Какво е най-важното да знам, за процедурата, според вас. Меко казано съм боса в процедурите 😄

# 554
Здравейте момичета, от около 2 седмици ми се върти в главата за инсеминация. Така като ние явно сме с неизяснен стерилитет. Опитите ни са близо 2 години като имаме прекъсвания, заради лечение или други. Но твърдо една година опити си минаха безуспешно. Аз съм на 30, а съпруга ми на 28. Какво е най-важното да знам, за процедурата, според вас. Меко казано съм боса в процедурите 😄
Според мен най-важното е да знаеш, че всичко е до късмет и търпение.. Инсеминацията е забременяване по нормален път с лека помощ, безболезнена е.. Трябва според мен да имаш цветна снимка задължително, спермограма и хормонални изследвания. Аз на 21.10 направих първата си инсеминация, днес не се сдържах направих уринарен тест, но беше отрицателен …. Знам че е рано, но това време просто не минава и не ми излиза от главата, сряда 01.11 ще отида на кръвен тест, защото ако е “-“ резултатът ще трябва да спра дуфастона, за да ми дойде МЦ и да продължим с втрои опит най-вероятно 🥹

Общи условия

Активация на акаунт