Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 740
  • 792
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета, от около 2 седмици ми се върти в главата за инсеминация. Така като ние явно сме с неизяснен стерилитет. Опитите ни са близо 2 години като имаме прекъсвания, заради лечение или други. Но твърдо една година опити си минаха безуспешно. Аз съм на 30, а съпруга ми на 28. Какво е най-важното да знам, за процедурата, според вас. Меко казано съм боса в процедурите 😄
Здравей Гери, необходимо е да си направиш хормонални изследвания – LH, FSH, естрадиол, TSH, между трети и пети ден от МЦ, също така цветна снимка за проходимост на тръбите (при мен беше без упойка и не усетих нищо).
От страна на мъжа не съм на ясно какви изследвания се правят, понеже аз правя донорска инсеминация.
След като всички резултати от изследванията са добри, се пристъпва към планиране на инсеминацията. Обикновено прегледите са около 8-9 ден от МЦ, за да се види дали има фоликул и в зависимост от големината му се планират следващите прегледи. След като фоликулът достигне 20-25мм се назначава инсеминацията. Процедура трае не повече от 5-10 мин, вкарва се катетър в матката и през него се инжектират сперматозоидите. След процедурата мен ме оставиха да полежа 20 мин. След прегледа на мен ми биха инжекция, за да сме сигурни, че фоликулът ще се спука. Може да те извикат на преглед следващия ден, за да го видят със сигурност. От там нататък е необходимо спокойствие, позитивно настроение и търпение в следващите 14 дни.
Желая ти успех Green Heart
Nerimann, не е ли и рано за уринарен тест? Мен ми казаха 14 дни след процедурата. аз я правих на 24.10. и смятам теста да го направя на 7.11. Доколкото чета и кръвния се прави 14-15 ден след процедурата, та се чудя дали направо кръвен да не направя.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 20:15 от Believe23

# 556
Здравейте момичета, от около 2 седмици ми се върти в главата за инсеминация. Така като ние явно сме с неизяснен стерилитет. Опитите ни са близо 2 години като имаме прекъсвания, заради лечение или други. Но твърдо една година опити си минаха безуспешно. Аз съм на 30, а съпруга ми на 28. Какво е най-важното да знам, за процедурата, според вас. Меко казано съм боса в процедурите 😄
Здравей Гери, необходимо е да си направиш хормонални изследвания – LH, FSH, естрадиол, TSH, между трети и пети ден от МЦ, също така цветна снимка за проходимост на тръбите (при мен беше без упойка и не усетих нищо).
От страна на мъжа не съм на ясно какви изследвания се правят, понеже аз правя донорска инсеминация.
След като всички резултати от изследванията са добри, се пристъпва към планиране на инсеминацията. Обикновено прегледите са около 8-9 ден от МЦ, за да се види дали има фоликул и в зависимост от големината му се планират следващите прегледи. След като фоликулът достигне 20-25мм се назначава инсеминацията. Процедура трае не повече от 5-10 мин, вкарва се катетър в матката и през него се инжектират сперматозоидите. След процедурата мен ме оставиха да полежа 20 мин. След прегледа на мен ми биха инжекция, за да сме сигурни, че фоликулът ще се спука. Може да те извикат на преглед следващия ден, за да го видят със сигурност. От там нататък е необходимо спокойствие, позитивно настроение и търпение в следващите 14 дни.
Желая ти успех Green Heart
Nerimann, не е ли и рано за уринарен тест? Мен ми казаха 14 дни след процедурата. аз я правих на 24.10. и смятам теста да го направя на 7.11. Доколкото чета и кръвния се прави 14-15 ден след процедурата, та се чудя дали направо кръвен да не направя.
Здрастии, на 21.10 ми казаха че мога спокойно 10-11 дни след процедурата да пусна кръвен, защото съм и с поликистоза просто не ми идва без да пия медикаменти, за да сме по сигурни Док ми каза 01.11 пускам първи кръвен и на 03.01 отново, но ако на 01.11 е много нисък самия резултат аз трябва да спра дуфастона, иначе ще удължим цикъла. Самата процедура ми е правена на 16-ти ден от мц, следователно неделя трябва да ми дойде отново, но ако не спра дуфастона няма да ми дойде.. Омотах се тотално, пълен кръговрат.

# 557
  • София
Можеш да си пуснеш направо на 12 ден от процедура за по-сигурно. Рязкото спиране на прогестерона може да ти компрометира опита. 2 дни повече или по-малко няма да ти наруши кой знае колко цикъла. На мен на 13 дни от процедура имах ЧХГ 132, 2 дни по-късно се удвои. А преди това имах отрицателни домашни тестове. Стискам палци, скоро ще знаеш.

# 558
И при мен уринарните тестове показаха положителен резултат много след кръвния. Кръвният тест го направих на 14-я ден и беше с ЧХГ 50+. Няма да си забравя, че го направих в четвъртък - много бях изненадана и много щастлива едновременно. На следващия ден се лутах между еуфорията и страха, а през уикенда вече бях сигурна че не е истина - направих 5-6 бързи теста и само един (и то най-загубеният - една лентичка увита във фолио) показа една едва забележима втора черта. Нито прехваленият Sure check, нито онзи който показвал на седмия ден след половия акт, нямаха даже бледа линия.
Моят съвет е направо кръвен и задължително второ изследване след 2 дни за да сте спокойни, че хормона се удвоява и всичко се развива нормално.
Believe надявам се и ти най-сетне да се зарадваш на положителен резултат - време е и ти да се похвалиш (имам добро предчувствие)!
Успех на всички!

# 559
Благодаря за изчерпателните отговори. Пускали сме хормони, щитовидна, витамини амх, инхибин при ММ Спермограма и есдиай. Май месец и цветна снимка. Всичко е ок. Ще се чуя с репродуктивния, за да видя кога им час и ще повторя хормоните.

# 560
Отчитам се с отрицателен резултат… 🥺🥺🥺

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 09:47 от Nerimann

# 561
Отчитам се с отрицателен резултат… 🥺🥺🥺

Съжалявам, дано следващия път да е твоя. Не губи вяра и кураж. С теб сме! Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 562
Момичета, днес ми е 8 ден след инсеминацията. Като цяло изобщо не се чувствам добре. Първо от стимулацията... После след инсеминацията 5 дни доста силни и постоянни болки я яйчниците и кръста. 6 и 7 ден вдигат и температура до 37,6, която сама си спадаше. Първа инсеминация ми е и ми е толкова непознато всичко... Вчера сутринта си направих тест, имаше 2ра едвам забележима чертичка ( на камерата не се хващаше) . Днес повторих и е доста по-забележима.
Вие какво мислите, дали ще има успешен финал?

# 563
Възможно е да е резултат от тригера , той се чисти за около 10 дни, направи пак тест на 11-12 ден, защото в този случай това може да е подвеждащ резултат.

# 564
Момичета, днес ми е 8 ден след инсеминацията. Като цяло изобщо не се чувствам добре. Първо от стимулацията... После след инсеминацията 5 дни доста силни и постоянни болки я яйчниците и кръста. 6 и 7 ден вдигат и температура до 37,6, която сама си спадаше. Първа инсеминация ми е и ми е толкова непознато всичко... Вчера сутринта си направих тест, имаше 2ра едвам забележима чертичка ( на камерата не се хващаше) . Днес повторих и е доста по-забележима.
Вие какво мислите, дали ще има успешен финал?
Напълно възможно е да е успешен. Стискам палци да се похвалиш:heart_eyes:
При мен новините не са положителни. Късния следобед вчера започнах да усещам симптоми за цикъл. Успокоих се, защото до колкото четох и тези при бременност са подобни. Тази сутрин 10ти ден след инсеминацията, МЦ е факт, прекалено рано на 18ти ден, но според акушерката било нормално.
Не се разочаровах от това, че не се е случило от първия път, разстрои ме отношението на акушерката. Звъннах й както се бяхме разбрали да й съобщя,  а тя ме попита какво да правим сега. Зададох й няколко въпроса, а тя ми каза звънни ми в понеделник. Наясно съм, че е Събота и са си със семействата, но поне да хвърлят празни думи от рода "търси ме по всяко време". Вече не съм сигурна дали ще направят всичко необходимо при втория опит. Докторът, който трябваше да ми прави инсеминацията е в града само 2 дни, т.е. направи я друга лекарка. Звъннах и на нея, но не вдигна нито върна обаждане. Объркана съм и не знам какво да правя. Ще изчакам понеделник и май ще звъня отново на лекарката, поне тя да чуя какъв е нейния план за действие. Вие какво бихте ме посъветвали?

# 565
Белийв, как е възможно цикъла да дойде на 18 ден? Прогестерон използва ли?

# 566
Белийв, как е възможно цикъла да дойде на 18 ден? Прогестерон използва ли?
Съвсем нищо не съм пила. Само Овитрил ми биха след инсеминацията. Самата инсеминация беше рано на 7ми ден от МЦ. По принцип ми идва на 28 дни затова съм в лек шок.

# 567
Не ти ли изписаха някакъв прогестерон, все пак това е инсеминация, а не домашни опити? Аз си обяснявам доста подранилият цикъл с Овитрела, който са сложили. Когато ЧХГ-то се е изхвърлило от тялото е настъпил хормонален дисбаланс. Не си го обеснявам по друг начин.
В коя клиника си?

# 568
Фрида, абсолютно нищо не ми изписаха. Единственото, което ми казаха, да си живея живота, както съм свикнала и след 14 дни да си направя тест. Е, не стигнах до теста. Именно, защото инсеминацията е донорска, т.е. нямам партньор мислех, че ще подходят по-сериозно. В МЦАР Варна съм, все препоръчани лекари, по форуми всички са доволни,  или аз нямам късмет или не знам. Днес се замислих дали не си струва да отида в София. Единственото,  което ме спира е разстоянието, ще трябва често да отсъствам от работа, а не ми е удобно да си измислям причини, съответно не искам и да им кажа истината. Мисля го още, но определено искам да знам, че екипът е направил всичко необходимо.

# 569
Момичета, аз съм с 3-та, отново неуспешна инсеминация. До 10тия ден бях сигурна, че този път ще се радвам на положителен резултат, но след това симптомите отшумяха, а теста потвърди съмненията ми. Надявам се този месец да направим стимулация за повече фоликули и шансовете да са по-големи. Съжалявам за неуспелите и пожелавам успех следващия път!
Фрида, абсолютно нищо не ми изписаха. Единственото, което ми казаха, да си живея живота, както съм свикнала и след 14 дни да си направя тест. Е, не стигнах до теста. Именно, защото инсеминацията е донорска, т.е. нямам партньор мислех, че ще подходят по-сериозно. В МЦАР Варна съм, все препоръчани лекари, по форуми всички са доволни,  или аз нямам късмет или не знам. Днес се замислих дали не си струва да отида в София. Единственото,  което ме спира е разстоянието, ще трябва често да отсъствам от работа, а не ми е удобно да си измислям причини, съответно не искам и да им кажа истината. Мисля го още, но определено искам да знам, че екипът е направил всичко необходимо.
Настоявай за преглед още в понеделник, ще ти е 3ти ден и ако нямаш задържан фоликул, може да се направи стимулация за повече от един доминантен фоликул. Тогава обаче може да се стигне и до многоплодна бременност... Но при всички случаи настоявай за преглед на 3-4 ден от МЦ и според прегледа ще се реши кога да отидеш отново. Аз също не съм от София и се насочих натам, вместо към прехвалена пловдивска болница, но на теб определено ти е твърде далеч...

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 23:58 от Freziq_P

Общи условия

Активация на акаунт