Предстои ми инсеминация - тема 33

• 44 198
  • 792
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Пролактина ми прави впечатление, нищо че е в референтни, а останалите изследвания, смятам са хубави, нямам опит с ИР, но на първо четене си пушка 😉
Мен ме върнаха да повторя пролактина, защото беше доста висок, обичайното АГ, каза че го искат ниско…
От 100 до 500 рефентни ми търсиха 250 единици.
Нещото, което направих беше да не ям след 21:00ч.(минимум 12 часа глад),някъде четох, че и копър не се яде. Старах се да не съм пила обезболяващи (тъй като бях в цикъл), лаборантката ме посъветва дори да не се наливам с вода, за да не се задейства метаболизма, че оказвал влияние.
 Отворих си очите, самозакарах се с колата, за да не вървя и поседях доста в лабораторията, защото ме е страх от игли, а и трябвало да се поседи 30 мин. Казаха съфорумките…
Еми разликата беше неузнаваема. 🙊
Това ми помогна на мен да вляза в някакви задоволителни норми на пролактина.
Споделям ти това, защото никога не ми го бяха изследвали и идея нямах, че е хормон на стреса и се мърда от всичко.

Благодаря ви хора за подкрепата, аз вече губя надежда, защото имам страхотни крампи, което май е обаждане от лелката 😒
Лелчето обичайно ми прави серенади седмица или две преди да дойде, за да съм в топ настроение 😅
Здравейте, аз все още чакам обаждане за час, но преди това си пуснах част от първоначалните изследвания, тъй като съм с ИР. Идеята ми беше да се консултирам с ендокринолог първо, но и за там часа ми е следващата седмица. Та според вас изследванията как са?

Sunny_Bun стискам палци всичко да е положително след тестовете.

# 646
Здравейте,

Аз съм с 3 неуспешни инсеминации и с нито един опит с мъж (защото съм с партньор жена). Мислих ..мислих, месец и нещо и май ще се местя към инвитрото.

При мен всичко е "перфектно" хормони, лигавица, матка, тръби, АМХ, стойности на витамини и минерали, но явно има нещо друго. Остава да си пусна НК клетки и Тромбофилия (просто не виждам какво друго) и Януари да опитам инвитро. На 43 съм, та ще си го плащам.

Имам страшно мн стрес в работата, според мен това е супер важен фактор.

Като чета колко се борим, направо ми се реве. Изчетох почти всички теми във форума и отивам да чета в инвитро Simple Smile.

Успех на всички, весели празници и благодаря за инфото и подкрепата. Simple Smile

# 647
Успех! 🤞 Аз чакам резултат от 4та инсеминация и ако е неуспешна и аз се местя в темата за инвитро. Надявам се да не стигаме до там, но ще разберем скоро..

Здравейте,

Аз съм с 3 неуспешни инсеминации и с нито един опит с мъж (защото съм с партньор жена). Мислих ..мислих, месец и нещо и май ще се местя към инвитрото.

При мен всичко е "перфектно" хормони, лигавица, матка, тръби, АМХ, стойности на витамини и минерали, но явно има нещо друго. Остава да си пусна НК клетки и Тромбофилия (просто не виждам какво друго) и Януари да опитам инвитро. На 43 съм, та ще си го плащам.

Имам страшно мн стрес в работата, според мен това е супер важен фактор.

Като чета колко се борим, направо ми се реве. Изчетох почти всички теми във форума и отивам да чета в инвитро Simple Smile.

Успех на всички, весели празници и благодаря за инфото и подкрепата. Simple Smile

# 648
  • Варна
Да се надяваме, че по Коледа стават чудеса.
Успех пожелавам на всички още веднъж!
Определено всички АГ-та, с които съм се сблъскала ми обясняват, че стреса е огромен фактор, но няма как с това натоварено ежедневие.
А относно НК клетки и тромбофилия се понатиснах да се изследват, защото така съм чела някъде из форума, че не е лошо да бъдат изследвани и ме пронизаха с въпросите аборт имам ли и ако нямам, знам ли колко са скъпи и защо търся под вола теле...
Та какви са ви наблюденията и ако примерно има открит такъв фактор в изследванията, какво се предприема, за да е успешно зачеването?

# 649
Да се надяваме, че по Коледа стават чудеса.
Успех пожелавам на всички още веднъж!
Определено всички АГ-та, с които съм се сблъскала ми обясняват, че стреса е огромен фактор, но няма как с това натоварено ежедневие.
А относно НК клетки и тромбофилия се понатиснах да се изследват, защото така съм чела някъде из форума, че не е лошо да бъдат изследвани и ме пронизаха с въпросите аборт имам ли и ако нямам, знам ли колко са скъпи и защо търся под вола теле...
Та какви са ви наблюденията и ако примерно има открит такъв фактор в изследванията, какво се предприема, за да е успешно зачеването?

Здравей,

Тези изследвания чак толкова скъпи не са. Например на фона на инсеминация/инвитро. Не помня точно, но НК клетките бяха около 100лв., а тромбофилиите - зависи от пакета, но около 300лв. може би.

Струва ми се, че почти всеки човек има мутация по някой ген (независимо високо или нискорисков) и е добре да е наясно.

Аз съм на 4-та инсеминация в момента. Заради завишени НКт клетки, в деня на инсеминацията ми правят вливка интралипид (за подтискане на имунната система, за да не отхвърли евентуално като чуждо тяло зараждащия се живот). Пак заради това след инсеминацията пия кортикостероиди. Заради мутациите приемамам кръворазреждащи. В зависимост от мутацията - могат да бъдат инжекции или хапчета.

В търсене на причините за неуспех, много често се стига до тези изследвания (аз не съм имала аборт, за щастие, но ми ги назначиха). За мен лично си струва да е преди по-неприятни събития.

# 650
  • Варна
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор!
Абсолютно съгласна съм, че не сме перфектни, щом сме тук по един или друг фактор. Също смятам, че превантивна мярка е по-добре, отколкото след дъжд-качулка!
Май ще си ги назнача сама, трябва ли да знам нещо специфично за този тип изследвания, като примерно да съм седяла 30 мин. неподвижно преди взимането на кръв и разните му екстри, освен да са на гладно ? Simple Smile

# 651
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор!
Абсолютно съгласна съм, че не сме перфектни, щом сме тук по един или друг фактор. Също смятам, че превантивна мярка е по-добре, отколкото след дъжд-качулка!
Май ще си ги назнача сама, трябва ли да знам нещо специфично за този тип изследвания, като примерно да съм седяла 30 мин. неподвижно преди взимането на кръв и разните му екстри, освен да са на гладно ? Simple Smile

Няма специфики (като при пролактина Wink ).
Тромбофилиите са генетични изследвания и не се влияят от храна и кафе. НК изследванията помня, че ги правих на гладно.
Ако набележиш къде ще ги правиш, можеш да звъннеш да попиташ за детайли.

Например се сещам (ако си в София), че имунологичните ги правят в Токуда в определени дни само и до определен час Simple Smile

Тук във форума има тема за двата въпроса и сме писали с подробности какво точно, къде сме изследвали, какви са цените (защото аз лично съм позабравила сега детайлите), та можеш да прочетеш ако решиш Wink  https://bg-mam.ma/t/1485965

# 652
В сайта на лабораториите също пише, ако има нещо специфично при изследването. Та и там можеш да провериш.
Моето коледно чудо ще бъде ако ми се обадят от клиниката изобщо. Уж в срок от две седмици. Двете седмици почти са минали и нищо...

# 653
  • София
Аз си правих изследване за тромбофилия след като забременях. Назначи ми го лекаря, който ме следеше. Около 400 лв. беше в Геника, но там ти пазят кръвта известно време и може да направят и доп. изследвания, ако е нужно. Също така разполагат с имунолог или там какъвто беше, който може да ти разясни по самите резултати някои неща. Аз пусках пълен пакет и имах изменение на някои неща, но не бяха уж много опасни. За всеки случаи ми бяха предписали да пия разреждащо, но го пих до един момент и след това спря. Така и не се появи потенциална преекламсия. Така че са си важни, хубаво е да знаеш изначално. В някои репродуктивни клиники ги искат преди процедура. На мен в "Надежда" никога не са ми искали подобни неща, но ние сме с мъжки фактор и реално беше ясно от самото начало какъв е проблемът и трябваше да се работи в посока с донор, така че не знам дали е практика.
Успех на всички, които чакат своето коледно чудо да се случи Heart
Преди 2 години по това време и аз разбрах, че съм бременна. Въобще не очаквах, беше най-големият подарък, който някога съм получавала за Коледа. Пожелавам ви от сърце същата емоция, която изпитах в онзи декемврийски ден, невярвайки, че чудото най-сетне се е случило. Heart

# 654

Това е резултата момичета! Според вас какво да правя? Положителен ли е? 🥹🥹🥹🥹

# 655

Положителен е. Тихичко честито! На кой ден е правен?

# 656

Положителен е. Тихичко честито! На кой ден е правен?
Не мога да повярвам 🥹🥹🥹 ден 13

# 657
Пожелавам ти пухкав финал.Страхотен коледен подарък. Съветвам те след 48 часа пак да си пуснеш и прогестерон си пусни. Успех!

# 658
Честито, Нериман! Дано всичко да е наред! Flowers Four Leaf Clover

# 659
Тихо, тихо дано всичко да е наред. Много щастие ти пожелавам през следващите месеци.

Общи условия

Активация на акаунт