Парфюмни размисли и страсти - 283 април 2023 г.

• 94 172
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Някой знае ли къде може да се пробва мъжкия Dune?

# 646
  • Не съм от тук и съм за малко
Някой знае ли къде може да се пробва мъжкия Dune?
В шоурума на parfium bg го имаше преди няколко седмици.

# 647
Скрит текст:
Мюглер ги зачеркнах като марка... всичките шарени Ангели и Богини са  типичните сладки дизайнерски аромати. След Аура не са изкарвали нищо оригинално и интересно. Класическите аромати са безобразно разводнени, Alien мирише на сапун
Goddess Intense и Fusion поне за мен са страхотни Alien , с всичко друго съм напълно съгласна.
Пазя си старите бутилки като съкровища
Добре че има 10мл висулки, ще продължа да ги купувам само от колекционерска гледна точка

Виждали ли сте наскоро някъде да се предлагат Goddess Intense, Angel Nova и Mugler Aura 10мл висулки? Сториха ми се като красив и добър вариант за тестване на парфюмите, но изглежда да съм ги изпуснала.

# 648
Flâneuse, би ли споделила кои са твоите ириси? Любима парфюмна категория за мен, тествала съм много, подбрала съм определен брой за себе си, но винаги може още, не са ми омръзнали за толкова години. Simple Smile

Hermes Hiris е шаблонът, по който съдя всички останали ириси😊 Трансцендентален. Тъкмо преди седмица поднових бутилка, само не харесвам черната капачка на настоящата версия. Още SL Bas de Soie (пудрен), TDC Bois d'Iris (дървесен), и с по-слабо ирисово представяне Chanel 18 (но пък алдехид връз алдехида, ох 😆), SL Clair de Musc и старата Prada Infusion d'Iris. Прекрасни от спрените са SL Iris Silver Mist и Guerlain Iris Ganache;  първият е свръх реалистичен и успешно заменим с Hiris, вторият пудрен с лека gourmand заигравка и заменим с Bas de Soie,  т.е. няма нужда от търсене под дърво и камък. В Hermes Iris Ukiyoe и Chanel 1932, които също са спрягани за носещи нотката, ирис ня-ма.

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 02:39 от Flâneuse

# 649
  • София
Благодаря, че сподели. Simple Smile Относно Ирис Ганаш - никога не успях да го понося задълбочено, пробвала съм го от малка отливка на приятелка, но преди време ми попадна мнение, че е много сходен с този: https://www.fragrantica.com/perfume/Stephanie-de-Bruijn-Parfum-s … -Sully-63429.html. Не съм успяла да го намеря за проба все още, но все някога може и да ми попадне и бих пробвала с интерес.

# 650
Може, нищо нейно не познавам.🙂 Iris Ganache не е нещо светопреобръщащо със сигурност, поради което вероятно не се е и продавало добре. Но то коя от "ексклузивните" дизайнерски колекции (с изключение на Том Форд) се продава добре? До една са vanity проекти за престиж, като дрехите им.

# 651
Парфюмен маниак, това е зависим, на който без да разбере тихо и бавно му сменят съставките, от чисти натурални с малко реактив до само химични, при това, сметнати в непосилно висока цена.
Беше време, когато обожаваща хубавото ухание, се усмихвах при влизане в стая, ароматизирана с добре подбрана течност-пръчици. Сега съм на път, аз да съм пръчицата, скочила върху "иновативната ниша". Усещам химичността при Amouage, PDM, MUGLER (след рейдърствато на марката TM).
Благодаря на всички, които ме провокираха да придобивам парфюми, издадени за времето от 2001 до 2018 години, без значение от марката, който днес в колекцията си наричам "Златната орда"!

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 15:36 от magi_pet8899

# 652
Ограниченията на съставките, съответно реформулировките всъщност най-ударно влязоха в сила около 2009 (2010 вече всичко е трябвало да е съобразено с новите правила), след което нищо не е същото. По-късните рестрикции са "доизпипване" (то остава ли и какво да забраняват 😄). Точно този период слага край на истинската ванилия, мъх, дървесни суровини (канела, върбова кора, смоли), много от цветните. На шедьоврите от ранга на Диорисимо това са им последните славни години (2008 и по-рано). Много жалко, че съм била твъъъърде малка да ги оценя (и изобщо ползвам) тогава.
Последните забрани са основно върху цветни масла, то няма какво друго вече...

# 653
  • The Evergreen State
Не съм запозната отблизо, моето е разсъждения на база на каквото съм прочела оттук оттам.
От една страна без регулации и ограничения в съставките не може и не бива. От друга страна не бих се учудила ако наложените ограничения са използвани в някои случаи като параван при реформулировките чисто и просто да се намалят разходите по производството. Това доведе до бум и на фланкърите - безброй химични вариации на парфюм, бутилирани в една и съща бутилка. Все още се използват и висококачествени суровини но те са при ексклузивите, в приве линиите, в скъпите марки като Луи Вуитон, Крийд, в скъпия ниш. Общо взето за да получиш качествен парфюм струва скъпо. Проблема е обаче че тези парфюми често няма къде да се тестват, а поръчките без тест са риск.

И като заговорихте за парфюмите отпреди, за разнообразие споделям статия от Фрагрантика за Кензо Амур, много хубав парфюм.

https://www.fragrantica.com/news/Kenzo-Amour-Invitation-to-Bali-18404.html

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 02:33 от Athena

# 654
От парфюмен влог в Youtube разбрах, че Stephane Humbert Lucas е с български произход. Продавач-консултанта в магазина разказваше за бранда и спомена, че е роден в България Simple Smile Няма много информация за него онлайн така че не съм сигурна колко е вярно, но реших че е интересна информация

https://www.youtube.com/watch?v=IZ_r_Si0vwk&t=1163s 5:10

# 655
Здравейте!
Може ли някой, който познава този парфюм да сподели мнение за него? Дори във Фрагрантика мненията са малко.

https://www.fragrantica.com/perfume/Shiseido/Zen-Gold-Elixir-52800.html

# 656
От парфюмен влог в Youtube разбрах, че Stephane Humbert Lucas е с български произход. Продавач-консултанта в магазина разказваше за бранда и спомена, че е роден в България Simple Smile Няма много информация за него онлайн така че не съм сигурна колко е вярно, но реших че е интересна информация

Това е ново за мен, благодаря за интересното инфо.

Като си говорите за ириси, може ли познаващите спрения Iris Ganache да го сравнят с наследника му Iris Torrefie - https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Iris-Torrefie-62527.html  ?

# 657
Поръчала съм Zen Gold Elixir, ще споделя, когато го получа. Харесвам класическия Дзен, мисля, че и този харесам. Носят ми се ананас и грейпфрут.
Миналата седмица се разминах с много елегантна дама, от която ме лъхна точно мек, свеж ананас с малко канела и много хубав и фин шлейф. Търсих комбинации в парфюмните бази и някак интуитивно клоня към Chanel Chance EDT, без да познавам аромата в подробности.
Попадна ми добра оферта за Hermes Hiris, но се опасявам да не е бръснарски. Не искам още един сапунен Ирис, този на Le Galion ми е достатъчен.

# 658
  • София

Стана ми интересно и порових снощи, но наистина е оскъдна информацията онлайн. Тук пише, че е роден във Франция: https://madisonperfumery.com/brand/777-stephane-humbert-lucas-paris/. Би било забавно, ако се окаже, че има "българска следа", но не намерих нищо по темата. Simple Smile
Здравейте,
случайно някой да знае този адрес на elinor.bg: бул. Ситняково 47а (срещу Сердика мол),  шоуруум ли е или е някакъв офис?
Не съм ходила все още в обекта на "Ситняково", но от приятелки знам, че си е шоурум и могат да се тестват разни неща. Не съм сигурна кои марки точно са представени с тестери, но има какво да се пробва със сигурност.
Като си говорите за ириси, може ли познаващите спрения Iris Ganache да го сравнят с наследника му Iris Torrefie - https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Iris-Torrefie-62527.html  ?
Aз не намирам особено много допирни точки, съвсем различен вайб имат двата парфюма. Наскоро обсъждахме с приятелка, че като постройка Ганашът има някакви допирни точки с Iris de Nuit James Heeley, без да са директни аналози. Ирисът на Хийли е много по-тънък и прозрачен обаче, носи ми усещане за виолетов сладолед или по-скоро виолетово slushy, има нещо ледено в началото; аз усещам и лавандула, макар че не е дадена в пирамидата, един съвсем дискретен прохладен, билков, сапунен повей; изчезва по-нататък в развитието. За жалост, като трайност и шлейф при мен не се представи добре, но може да потърся още количество за по-стабилно разносване, защото композицията ми хареса. Iris Ganache е много удачно кръстен, плътен и маслен e. Simple Smile
Мисля, че съм споменавала тук, че ако трябва да търся паралели между Iris Torrefie и друг парфюм, то намирам такива между него и Jorum Studio Trimerous, като Iris Torrefie при мен е по-сух, по-глух и сериозен, Trimerous е по-светъл и по-маслен. За мен носят сходно настроение определено, като в пъти по-добре ми стои ирисът на Jorum, по-ярък е и показва повече комплексност и нюанси на моята кожа.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 20:48 от Klodilia

# 659
Iris Torrefie съм го пробвала бегло и явно и толкова съм го запомнила. А "бръснарски" ирис не съм сигурна какво е, може би Santa Maria Novella L'Iris,  той е леко... тоалетен. 😅 Hiris в никакъв случай не е, купувай смело.

Общи условия

Активация на акаунт