Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 80

• 44 490
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Добре благодаря на всички эа отговорите бъдете эдрави и благословенни💗

# 151
Здравейте, бременна съм съвсем в началото. Предстои ми първи преглед. Искам да попитам дали според вас прегледа може да се направи с ултразвук през корема, а не вагинално? Малко се притеснявам от вагиналния ултразвук.

# 152
Здравейте, бременна съм съвсем в началото. Предстои ми първи преглед. Искам да попитам дали според вас прегледа може да се направи с ултразвук през корема, а не вагинално? Малко се притеснявам от вагиналния ултразвук.

Съвсем в началото, още е много малко сакчето. С коремен не мисля, че ще се види нещо. Иначе вагиналния няма какво да Ви притеснява. Да, неприятно е, но се вижда по-добре с него в матката какво се случва. Особено съвсем в началото.

# 153
Привет,
За УМБАЛ-Бургас ли става въпрос?

Аз всеки път съм сама и това се чудя - ако ми стане лошо какво правим? Слагат ми коланите и излизат…. От 50 мин лежа вече, стана ми лошо няколко пъти и сега направо си станах и си седнах на шеглото… никой не се е вяснал вече почти час.. безумие … това е в бургас

# 154
Здравейте, има ли бъдещи мами с високо кръвно? Правим опити за бебе, но май почвам да вдигам кръвно и ми изписаха небилет, а пише, че не са за бременни. За докторката не е проблем, защото все пак не съм още, ама аз се притеснявам, защото все пак не се знае кога ще е. Знам, че кръвното не е шега, но сигурно има такива, които стават

# 155
Здравейте,бременна съм в 5ти месец а гинеколожката при която ходя работи към Торакс,има ли някоя майка наскоро раждала там?Дали има добър неонатолог,какво е отношението на персонала,колко излиза нормалното раждане благодаря предварително.

# 156
Эдравеите момичета моята сестра преди 2 седмици имаше полов акт може ли да раэбере дали се е получило нещо или да почака още

# 157
За бременни с високо кръвно налягане изписват Допегит, за такива, които планират бременност обаче, не знам.

Здравейте, има ли бъдещи мами с високо кръвно? Правим опити за бебе, но май почвам да вдигам кръвно и ми изписаха небилет, а пише, че не са за бременни. За докторката не е проблем, защото все пак не съм още, ама аз се притеснявам, защото все пак не се знае кога ще е. Знам, че кръвното не е шега, но сигурно има такива, които стават

# 158

За лекарството пише, че не е препоръчително при бременност и кърмене освен ако не е наложително.
Вие не сте бременна, т. с. това не важи при вас, а ако забременеете тогава ще ви сменят лекарството с подходящо за бременни.

# 159
Здравейте,

Случвало ли ви се е да имате втора степен на зрялост на плацентата в 25-та седмица? Как ви завърши бременността?

Благодаря предварително!

# 160
Здравей момичета в 4 гестационна седмица съм, доктора ми е изписал но-шпа 40мг. Безопасно ли е да го пия ако усетя лека болка в един от яйчниците? Благодаря ви предварително🤗

# 161
# 162
Здравейте, някой може ли да ми каже какви точно документи дават за подпис като отидеш в болницата да раждаш? И съответно имаш ли време да ги разгледаш подробно или веднага трябва да подпишеш, няма кой да те чака?

# 163
Здравейте, цял следобед се мъча да разбера и да пресметна и не мога 😁 моля за помощ, ако някоя разбира повече. Пуснах свободно бета чхг и papp-a в цибалаб… излезнаха съответно 14.5IU/l и 7114.0miu/ml. Според вас нормални стойности ли са за 12 седмица?… прегледах всички възможни таблици в интернет, но всички са в други мерни единици и се обърквам… благодаря

# 164
  • Sofia
С каква цел сте пускала тези изследвания?
Ако е във връзка с БХС, то тогава се гледа "част от медианата" и съотношението между двете. Това се изчислява от софтуеър и най-често се прави в МД.

Общи условия

Активация на акаунт