Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 509
  • 918
  •   1
Отговори
# 285
Това си е блажна боя. Няма нищо общо с лак.
Ако е на водна основа отгоре ще се налюпи.

# 286
  • sofia
През боята нищо няма да избие, но сложи грунд заради различната основа.
Избивало ми е през само безиросани/лакирани някога неща, плоскости с някакъв дървен фурнир от соца и от дървесината на баш такива врати. Боята беше свалена с пистолет, изшкурено, китосано, но без грунд. От същите врати, направих с грунд и няма избило през бялата боя.

# 287
Това си е блажна боя. Няма нищо общо с лак.
Ако е на водна основа отгоре ще се налюпи.
То как да разбера на каква основа е?
Имам грунд на водна основа, ще го изчакам 12 часа и после Аквахром бяло

# 288
А вярно ли е, че шкуренето на безиросани повърхности е проблемно и лепкаво и не могат да се изшкурят добре ? Или неправилно съм разбрала някога си?
Имам такива за боядисване, безир съм им нанасяла преди около 20 години, оттогава не са обработвани с нищо.

# 289
Добре, ще кача по- късно каквото имам
Като боядисвате с боята на димотика, върху тъмни мебели не се слага грунд, не е ли опасно така да не се захване боята?
Аз не сложих грунд. Боята отдолу е като цвета на пода. И е само една ръка, с валяк. Тебеширена боя сложих.

# 290
Като боядисвате с боята на димотика, върху тъмни мебели не се слага грунд, не е ли опасно така да не се захване боята?
Аз не сложих грунд. Боята отдолу е като цвета на пода. И е само една ръка, с валяк. Тебеширена боя сложих.

Еххааа, какъв наситен цвят само с една ръка. Да не би да е Ани Слоун?

# 291
  • Разпиляна във въображението
Започвам да се съмнявам дали наистина гардеробът е с безир. Реших да го снимам. На втората снимка се вижда как преди време започнах да го шкуря.
Скрит текст:

# 292
Това не е дърво. Това са дърти талашити и шперплат някви, отгоре с фазер като на ПДЧтата... За никво не стават. Аз бях решила да се занимават с два такива на вилата, накрая замина всичко в печката Simple Smile

# 293

Еххааа, какъв наситен цвят само с една ръка. Да не би да е Ани Слоун?

Шкафчето има ли лак от горе ? Миналата година и аз боядисвах една стара секция с тебеширена боя . Отгоре не сложих лак и много трудно се поддържа този матов ефект .

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 09:08 от alisa212

# 294
  • Разпиляна във въображението
Това не е дърво. Това са дърти талашити и шперплат някви, отгоре с фазер като на ПДЧтата... За никво не стават. Аз бях решила да се занимават с два такива на вилата, накрая замина всичко в печката Simple Smile

Имах това подозрение Simple Smile Засега са здрави. Т.е. мога направо да минавам с боята?

# 295
Мажи си с каквото ти харесва общо взето Simple Smile Simple Smile
Ако сложиш някакъв грунд, все пак, ще е една идея по-добре.

# 296
Боята е на Лорка - тъмен прованс. Няма лак отгоре. Ще видим какво ще стане след време с нея. Следва да боядисам с акрилна боя за дърво Аквахром едно старо барче. Пак е на водна основа.

# 297
Някой има ли наблюдения какви са разликите между  боите Аквахром и Витекс?
Днес си харесах и боя Levis, по - скъпа идва, но я водят по-здрава, някой да е пробвал?

# 298
  • Бургас
Скоро боядисвах и с Витекс и с Левис. Не намерих съществена разлика в качествата им. Все още нямам наблюдение как се държат с времето, но са и върху различни повърхности.

# 299
На Levis се спрях на някаква за дървен под, много здрава, мисля да я пробвам тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт