Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 521
  • 918
  •   1
Отговори
# 300
  • София
За мен най- трудната и неприятна дейност се оказа свалянето на блажна боя. Докато не ме беше пуснал ентусиазмът, а и да доизползвам остатъка от боята за вратите в коридора, реших да оправя вратата на банята. Слагана е още 70- те години и беше намазана с 4 слоя в различен цвят. За горния използвах специален препарат, после за долните пластове шпакла, накрая шкурих с машинка и пак не се махна напълно. Подмених едно изгнило от влагата парче, запълних с материал, пак шкурих и боядисах. Мисля, че се получи добре.
Скрит текст:

# 301
Правят го с горещ въздух и Шпатула, но се е получило добре.

# 302
  • София
Да, но не намерих такъв пистолет, а и не ми се купуваше само заради една рамка. Слава Богу, нямаме нищо друго, покрито с блажна боя. Така или иначе, приключих вече с ремонтите Simple Smile

# 303
Само за една рамка и аз не бих си купила, иначе наистина това е бил най-добрият вариант. Играла съм го, само че пребоядисвах на цял апартамент вратите пак така наслоени от преди да се родя. В моя случай си заслужаваше покупката.

# 304
Аз имам въпрос. Боядисвах с акрилна боя на водна основа стар шкаф. Измих валяка с вода и веро, но след като изсъхна, валякът стои твърд. С тебеширената боя нямах такъв проблем. Какво да направя, за да не стои така?

# 305
Явно все пак е останала боя по него. Ако не е минало мн време пак мийте, ако не в кофата.

# 306
Аз имам въпрос. Боядисвах с акрилна боя на водна основа стар шкаф. Измих валяка с вода и веро, но след като изсъхна, валякът стои твърд. С тебеширената боя нямах такъв проблем. Какво да направя, за да не стои така?

И при мен се втвърди и си купих нова глава просто.

# 307
Валякът за да не засъхне както си е мокър от боята се увива плътно с найлон или домакинско фолио. Така правя и с валяците от латекс и т.н, изобщо не се занимавам да ги мия.
Но става въпрос ако боядисването ще продължи след ден-два, не може да стои с месеци така. С времето все пак прониква въздух и се втвърдява.

# 308
Ново валяче следващия път, иначе трябва да киснеш в кофа, да отмиваш, пак да киснеш. Няма смисъл от цялото упражнение.

# 309
Валячетата са евтини, не си струва да се губят дни, за да се измие. Просто трябва веднага след употреба да се мие до чиста вода.

# 310
Дунапренените нямат измиване.

# 311
Здравейте, някой боядисвал ли е мебели с латекс? Да речем пдч, минато с фина шкурка, грунд?

# 312
Как ще ги чистиш после тези мебели..
Иначе става. Имам една интериорна  врата боядисана с латекс. Не препоръчвам обаче..

# 313
Отличен резултат, но боята ми се вижда с различен от белия цвят. Защо избрахте друг цвят, ако е така?

# 314
Как ще ги чистиш после тези мебели..
Иначе става. Имам една интериорна  врата боядисана с латекс. Не препоръчвам обаче..
Нямам представа. Някакъв финиш да ги пази не съществува ли? Питам, защото искам да боядисам две стени в тъмно зелено. На едната искам да сложа шкаф под тв, боядисан в същия цвят, а нямам номер по рал, за да го дам някъде да ми го пръснат с подходяща боя.

Общи условия

Активация на акаунт