Политиката в България - Тема 4

• 683 443
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 22 650
За Бургас нещата са ясни. Митко Николов вече четири мандата го избират с 60 процента, явно си го харесват, той е бетон.
и за Перник са ясни нещата - пак ще е Владимиров, а Бойко го подкрепи. Същата работа и с Паунов в Кюстендил. Бойко "приватизира" кметовете, които не може да бутне, години наред Владимиров бе от БСП, а Паунов - от СДС, после от РБ.
На ПП-ДБ шансът им е в София главно поради две причини. Хората са изморени от Фандъкова, а и няма силен кандидат на Герб - засега. Но според мен ДС миналото на Терзиев може да натежи, а освен това дори да спечелят ДБ-ПП в общинският съвет няма да имат мнозинство и ще трябват компромиси - с БСП, Възраждане или Герб.

# 22 651
  • София
В ПИК твърдят, че днес изборът на ГЕРБ се е свел до три имена - двама IT специалисти Петър Иванов от "Майкрософт" или Любомир Минчев от "Телелинк" или евентуално Георги Георгиев.
Ако изборът на ББ е измежду тези, значи се отказва от битката за кмет на София.
Ето и един материал от проправителствен вестник, който твърди същото. Интересни съждения има:
https://www.segabg.com/category-observer/tatko-boyko-otkaza-gerb … -sofiya-i-plovdiv

Ако някой още не е разбрал, налице е новина - ГЕРБ няма да играе за кмет на София и Пловдив. В двата най-големи града партията ще се отчете с нещо формално.

# 22 652
Днеска имаше материал на Диян Божидаров, че Бойко най-вероятно ще се опита да набута ПП-ДБ.
Ето го варианта - печелят в София, консумират властта, а в същото време общинските съветници на Герб ги саботират. "Ножицата" между Герб и ПП-ДБ се разтваря.
Разбира се има и втори вариант - Вили Лилков стига на балотаж и Бойко дискретно го подкрепя. Ама ми се струва малко вероятен.
А ПП в замяна на това, че той се отказва да се бори за София, може да му подарят Пловдив.

Бойко е казал, че изборът му ще е супер нестандартен. За мен това значи, че няма да предложи политическо лице като Георг Георгиев и Росен Желязков. Вероятно ще лъска имиджи и ще предложи  кандидат който  трябва да представлява проевропейското лице на Герб, а и да е намигване към "умните и красивите"

# 22 653
Днеска имаше материал на Диян Божидаров, че Бойко най-вероятно ще се опита да набута ПП-ДБ.
Ето го варианта - печелят в София, консумират властта, а в същото време общинските съветници на Герб ги саботират. "Ножицата" между Герб и ПП-ДБ се разтваря.
Разбира се има и втори вариант - Вили Лилков стига на балотаж и Бойко дискретно го подкрепя. Ама ми се струва малко вероятен.
А ПП в замяна на това, че той се отказва да се бори за София, може да му подарят Пловдив.

Бойко е казал, че изборът му ще е супер нестандартен. За мен това значи, че няма да предложи политическо лице като Георг Георгиев и Росен Желязков. Вероятно ще лъска имиджи и ще предложи  кандидат който  трябва да представлява проевропейското лице на Герб, а и да е намигване към "умните и красивите"
Чак пък супер нестандартен не каза. Думите му бяха, че "решението е нестандартно и ще ви хареса".
Thinking Тук съм наистина в чуденка какво може да предложи, че да ни хареса..

# 22 654
За Бургас нещата са ясни. Митко Николов вече четири мандата го избират с 60 процента, явно си го харесват, той е бетон.
и за Перник са ясни нещата - пак ще е Владимиров, а Бойко го подкрепи. Същата работа и с Паунов в Кюстендил. Бойко "приватизира" кметовете, които не може да бутне, години наред Владимиров бе от БСП, а Паунов - от СДС, после от РБ.
На ПП-ДБ шансът им е в София главно поради две причини. Хората са изморени от Фандъкова, а и няма силен кандидат на Герб - засега. Но според мен ДС миналото на Терзиев може да натежи, а освен това дори да спечелят ДБ-ПП в общинският съвет няма да имат мнозинство и ще трябват компромиси - с БСП, Възраждане или Герб.

ПП-ДБ спечелиха директно Пловдив, София и Русе на парламентарните избори. Мисля, че тези градове са почти гарантирани. В останалите големи градове също имат шанс поради балотажа, където принципно ще се налее доста анти-ГЕРБ вот за втория кандидат.

Мисля, че Терзиев и ДС "миналото" му (не знам какво минало има с ДС, роднините му имат) крайно се преекспонира. Въобще не бих казал, че ще натежи толкова на избирателите. ГЕРБ нямат шанс в София. Единствено, за което тук могат да се борят, е да раздробят достатъчно ОС, за да могат да си играят с патериците, както правеха досега.

# 22 655
  • Пловдив
Какво означава да спечелят "директно"?🙂

# 22 656
Много добър въпрос. И аз искам да го задам.
На парламентарните избори ПП-ДБ получиха към 30 процента в София, и то само в един район. В два получиха между 25- и 28 процента. За сравнение - третата сила Възраждане взе 16-18 процента. Това съвсем не дава шанс за успех на първи тур.

и второ - не -знам  защо някой смята, че анти-герб вота ще се излее в ПП-ДБ? Съвсем спокойно хората може да идат за гъби. или да гласуват с "не харесвам никого". Пък и за какъв анти-ГЕРБ вот говорим, когато управляват ПП-ДБ...с подкрепата на Герб. Против себе ли ще гласуват?

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 23:49 от Лорд Сняг

# 22 657
  • София
Какъв антиГЕРБ вот, като тези хора управляват с ГЕРБ…🤦🤦 И в момента избирателите им приемат ББ, бил евроатлантически избор.
Според мен балотаж в София със сигурност ще има, никой няма да спечели “директно”.

# 22 658
  • Пловдив
Е, те печелят директно  парламентарни избори, където няма балотаж. 🙂

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 11:29 от marzeliva

# 22 659
На мен лично ми е неприятно, че пак ББ е във властта. От друга страна не виждам някой политик, който да ми е приятен. И от трета, най-важна страна, по-добре партии с различен профил да си говорят и да търсят обединение, отколкото агитките им да се бият по улиците, а на власт да е поредното служебно правителство, събрано от руската пионка Радев.

# 22 660
Между Бойко Борисов и Корнелия Нинова, колкото и да ми е неприятен Борисов, е за предпочитане. Поне по време на тази война. После ще видим.

# 22 661
  • Пловдив
Между Бойко Борисов и Корнелия Нинова, колкото и да ми е неприятен Борисов, е за предпочитане. Поне по време на тази война. После ще видим.

Че те двамата са противоположни полюси с напълно различни визии за управление и различно ориентерани партии. Не могат да се сравняват. БСП е лява социалдемократическа, Герб - дясна проевропейска.

# 22 662

Че те двамата са противоположни полюси с напълно различни визии за управление и различно ориентерани партии. Не могат да се сравняват. БСП е лява социалдемократическа, Герб - дясна проевропейска.
Може ли конкретно какви са разликите между тях? В действия,не в думи.

# 22 663
  • Разпиляна във въображението
За пореден път се потвърждава информацията, че българското семе в било по-евтино от украинското и не е било изкупувано. Министърът го каза. Ще се проверява защо

# 22 664

ХА ХА. ГЕРБ е каквато каже ББ, пък той не винаги казва едно и също.....

Общи условия

Активация на акаунт