Политиката в България - Тема 4

• 683 814
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 22 635
Е сега, разберете се. За малко ли са, или ще правят ала бала с президента и ще се намъкнат във властта......
И двете, и двете...
Ще правят ала бала, ако не мине номера и не им се отвори парашута ще си бият камшика към островите, здраво напълнили дисагите. Хич не ги мисля, опекоха си работата, да му мислим ние с гайдите.
Какво да му мислим. Кеф ти ИТН, кеф ти Възраждане. Може и малко БСП плюс ДПС. Те нали завинаги ще останат тук и се харесват на народа ни. За какво се кахърите?
Смяташ, че щом не харесваме фрапиращата некадърност и твърде съмнителна почтеност не ни остава друга алтернатива, освен изброените от теб опции?!
Как сме живяла преди тези "спасители" - единствени носители на демокрация и евроценности да благоволят да ни спасят?!
Елементарно, дай малко по-сериозно. Евтината пропаганда и манипулация може да мине само при някой с двуцифрено IQ. Нито са толкова специални и неповторими, нито толкова кадърни и необходими.
До няколко години няма да помним нито имената им, нито абревиатурата на партията им, както и на голяма част от изброените от теб опции.
Много, като тях видяхме и забравихме...Само магариите им помним, напомня ни го хала до който ни докараха.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 17:51 от sineva 1

# 22 636
Алтернативата е? Кой?
Интересно ми е.

# 22 637
Алтернативата е? Кой?
Интересно ми е.
Ако въпроса не е реторичен, защото така изглежда да е зададен все едно тази посредственост е единствената ни алтернатива  - например КОД за хората с десни убеждения, за такива с леви друг може да се изкаже по-компетентно от мен.
Но въпроса ми звучи, като "те са единствени и неповторими, къде ще намерим толкова ценни кадри, като тях"

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 17:50 от sineva 1

# 22 638
Не е реторичен въпросът. Съвсем сериозно попитах. И грешно ви звучи, не знам от къде тая интерпретация.
За КОД, какво чуваме? Като има избори, техния лидер дава две интервюта и се приключва. Няма кампания, нищо. Та каква алтернатива са, не знам.

# 22 639
Къде да ги чуеш щом телевизиите дават поле за изява само на "правилните" политици?! Rage
А днешните управляващи показаха какво могат, по-точно какво не могат . Да отлитат към островите и да идват следващите и така докато се намери някой читав и мислещ за народа си, а не за собствения си интерес можещ политик. Какъв е смисъла да гласуваш доверие на някой тотално издънил се и показал безпомощна некадърност и безхаберие?!

# 22 640
Не е реторичен въпросът. Съвсем сериозно попитах. И грешно ви звучи, не знам от къде тая интерпретация.
За КОД, какво чуваме? Като има избори, техния лидер дава две интервюта и се приключва. Няма кампания, нищо. Та каква алтернатива са, не знам.
Забрави сдружаването с партията на Цветанов на предишните избори. За мен тогава Москов си направи политическо харакири. И си права - едно-две интервюта и до там. Във века на интернет и наличие на соц.мрежи даже и телевизията да не те кани имаш достатъчно възможност за влияние и инициативи. От тяхна страна е една голяма нула. Иначе искам да има голяма дясна партия да.

# 22 641
Смисълът е, че и от КОД няма смисъл. Дават трибуна на Москов по избори, но той с това си остава. Дрън дрън ярина ми е.
Милитана, да. Бях забравила за Цветанов.

# 22 642
Хвърлен боб в записа, казано от КП ,"шанса да ни свалят точно след местните избори,а дотогава да ни смачкат колко сме некомпетентни,иди.."
Вар.1  от предложенията на ББ .Много добре си знаят нещата от ППДБ.
Тайминга също им е добър,говорят за партия на Радев септември,е,проект е,ама..
"руски активи дълбоко в службите"

Сами са си виновни  и ИТН,задето свалиха кабинета,удариха си сами проекта,както и РР,че им поднесе екстра електорат на ППДБ,затова сега го е яд много,не го и крие.
Спомням си ,че точно ТЙ преговаряше и беше позитивно настроен към Герб,а от записа се чу ,че КН в последния момент си е "издърпала" подкрепата./заради Гешев може би/
Само ППДБ ,пране, ББ мда.
И още в записа се говори за реформа в Конституцията,това е било условието за подкрепа от ХИ, казали са му да се договаря за гласове в НС,с ДПС,затова не мога да разбера тази почуда като ачик излезе от една стая.

"Обективно" е много "обективно".Веднъж Тагарев говори за удължаване на наложена забрана и на част от собствената ни зона,друг път Ефтимов за изтеглени кораби,мда.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 19:05 от Морана

# 22 643
Едното не противоречи на другото. Русия може официално да е обявила, че прави учения в нашата икономическа зона, но да няма нейни кораби там. Въпреки това нашите кораби не могат да минават, нито можем да ползваме територията за икономически цели. Няма ли някакъв максимален срок за тези учения? Така могат да ни блокират вечно.

# 22 644
Знаете ли какво видях? Кандидатът на ПП от Бургас - Константин Бачийски - вече се е явявал на предни избори и е събрал под 6 процента от гласовете срещу над 60 за Димитър Николов. Спукана му е работата на ПП в Бургас

Голяма работа! Аз даже го познавам и съм гласувала за него. Но това беше преди да се подложи на Радев и после на Кирето. И да, няма шанс срещу Николов.

# 22 645
Едва ли някой се съмнява, че ГЕРБ ще спечелят местните избори.

# 22 646
Едното не противоречи на другото. Русия може официално да е обявила, че прави учения в нашата икономическа зона, но да няма нейни кораби там. Въпреки това нашите кораби не могат да минават, нито можем да ползваме територията за икономически цели. Няма ли някакъв максимален срок за тези учения? Така могат да ни блокират вечно.

Днес четох, че се били изнесли.

# 22 647
Не ми се ще да са Герб,отново,за трети път. Rolling Eyes

*КК не знаел дали ще може вече да влезне в руска църква,защото я затворили.Че една ли е,да дойде в Пловдив,има хубава руска църква, арменската и т.н.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 19:36 от Морана

# 22 648
  • Пловдив
Извън София и евентуално Пловдив ПП и ДБ нямат почти никакъв шанс за кметско място, нито дори за мнозинство в общинските съвети. В родния ми Бургас Николов е бетон, ще си го преизберат пак. Почти не познавам човек, който няма да гласува за него. На всичкото отгоре този Бачийски е трагичен - говорене, харизма, нищо няма.
За София също са под въпрос нещата. Зависи дали ББ ще извади читав кандидат. Ако е някой като Росен Желязков, Терзиев също увисва, най-много до балотаж да избута.
Аз не гласувам за ГЕРБ, но това са фактите, няма как да ги отрека.

Абсолютно логично е Димитър Николов да спечели отново в Бургас. Този град буквално се преобрази и поднови през последните години и е добре да се продължи със същата активност и размах на действие.
Росен Желязков реално би бил без конкуренция като компетентност и политическо присъствие. Но според мен няма вероятност да предложат него, защото  като председател на парламента е точно на мястото си, отлично владеейки парламентарните принципи, за което също е без конкуренция според мен.

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 11:51 от marzeliva

# 22 649
  • София
В ПИК твърдят, че днес изборът на ГЕРБ се е свел до три имена - двама IT специалисти Петър Иванов от "Майкрософт" или Любомир Минчев от "Телелинк" или евентуално Георги Георгиев.

Общи условия

Активация на акаунт