Политиката в България - Тема 4

• 703 801
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 20 985
А какво общо има Тагарев със случая, че така яростно се настоява и той да си замине? Или по-скоро целта на цялата тази полемика беше не Емин, а Тагарев? Много плитко и прозрачно. Раделите за ред явно държат не точно на реда, а търсят начин да отстранят недолюбвано от тях лице.

# 20 986
Тагарев имаше достатъчно време да прегледа записите, според мен е наясно вече какво е станало. Чак за това точно да си ходи ми е малко пресилено, не би трябвало. Но трябва да вземе решение вече, все пак не се разследва убийство. Ще ми се издигне в очите, ако се разграничи от този случай.

# 20 987
Дачков казал ,че народно движение "3-ти март"не било "нещо"свързано с президента.Включил се бил като гражданин.Joy
 Тия вече съвсем смятат,че народа са олиго@рени масово.
Дачков.Sweat Smile.
------------
Добър анализ за въпросното движение..

Движение "3 март": как се чипират мозъци за руска пропаганда.
Обявеното от президента Радев национално движение "Трети март" става факт. Високоговорителите на строевата руска пропаганда в България се увеличават с още един.
Това ще е поредното всенародно допитване, с което политици и видни публични личности ще защитават "национални светини" от зли западни господари и техните тукашни слуги - реторика от времената на Студената война. Така беше и с референдума на проруската партия "Възраждане" за българския лев, и с този на БСП срещу преподаване на "джендър идеология" в училищата  - защото се руши "традиционното българско семейство". А само преди дни профсъюзният ветеран Янка Такева, председателка на Синдиката на българските учители към КНСБ, пусна фалшивата новина, че настоящите управляващи щели да посегнат на българския език, който уж щял да се изучава като майчин. Всички тези акции използват едни и същи механизми, за да наложат пропагандните си послания в стилистиката на черно-бялото. Най-напред ситуацията се нажежава до червено, сякаш крадците на ценности ей сега ще ограбят българските светини. В резултат се създава тревожност и дори истерия сред хората, чието критично мислене е съвсем притъпено. Накрая, като в приказките, идват спасителите - високи и с добри очи, в бели ризи, загрижени за традициите, пазители на родолюбието. Политика с театрални ефекти...https://www.dw.com/bg/dvizenie-3-mart-kak-se-cipirat-mozci-za-ru … aganda/a-66710878

# 20 988
Тагарев имаше достатъчно време да прегледа записите, според мен е наясно вече какво е станало. Чак за това точно да си ходи ми е малко пресилено, не би трябвало. Но трябва да вземе решение вече, все пак не се разследва убийство. Ще ми се издигне в очите, ако се разграничи от този случай.
Днес слушах, че е изискал записите и се надява да може да ги получи за да ги изгледа.

# 20 989
Тия записи явно само ангелов ги е гледал, щото днес без грам съмнения ги коментира.

# 20 990
  • София
Аз не съм против конкретно Тагарев. Дори донякъде го съжалявам, защото всъщност е поредната марионетка, без собствено мнение, използвана да радва чувствата на евроатлантиците и да дрънка глупости по повод славата на Украйна и НАТО. Най - вероятно той самият осъзнава това, но седи заради министерската позиция и парите, а не заради някакви дълбоки, вътрешни убеждения.
Горе-долу това е и моето мнение, без последното изречение. Смятам, че този човек наистина вярва на глупостите, които говори и прави. Един такъв пренадъхан ми е.

Интересно ми е защо остана без коментар спихването на идеята на ППДБ да смени националния празник? До преди 4 часа какви тиради срещу 3 март имаше…🤣

# 20 991
Петков реши да коментира най-накрая:

"Кирил Петков: Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и Борисов"

# 20 992
  • София

Хахаха, че то никой не твърди, че Алексей Петров е присъствал. Кире пак удари вентилатора.

# 20 993
Мнението ми за 3-ти март не се влияе от "спихването" на идеята на ППДБ. Формирано е доста преди формирането на ППДБ. АКо успеят да провокират нормална дискусия по темата - супер. Ако успеят да направят промяна - още по-добре. Ако не успеят, това няма да промени мнението ми по въпроса.

Много се радвам на "неутралните" коментари за Тагарев. Показателни са.

# 20 994
  • София
Мненията за 3 март са ясни, но не това беше въпросът ми. Говорим за поредния гаф на ППДБ, от който и ББ и Радев се възползваха и блеснаха.

# 20 995

Хахаха, че то никой не твърди, че Алексей Петров е присъствал. Кире пак удари вентилатора.
Това го питаха...
Днес цял ден се върти само за това от сутрин до вечер поне по НОВА/НОВА НЮЗ  само това дъвчат.
Водещият на сутрешния блок по НОВА НЮЗ този въпрос го въртя по 1000 начина. Grinning

# 20 996
Направо виждам как на следващите или по-следващите парламентарни избори ще се “радваме” на ПП Трети март с лидер Румен Радев. Би било доста тематично. Извън парламента ще се съберат и празника на азбуката - АБВ - и поредната президентска креатура.

Рубладжиите в тази държава с лопата да ги ринеш.

# 20 997
Не го намирам за гаф на ППДБ. Напротив, дори и да не излезе нищо на тази етап, смятам, че опитът да се говори по темата е полезен. Въпросът трябва да се обсъжда разумно и спокойно, но явно това е невъзможно в това общество. Притеснително за мен не е "поредния гаф" на управляващите, а огромният брой хора, които очевидно бъркат патриотизма с русофилството.

# 20 998
  • Разпиляна във въображението
Тагарев няма да напусне. Абсурд. А и заради това - дълбоко се съмнявам, съветникът му трябва да го отнесе, а Тагарев да се извини на Пирогов. За разлика от някои тук мисля, че той наистина вярва в това, което прави за Украйна. Все пак той е свързан дълги години с тази страна, с военните там и дълбоко мрази руснаците. Трябва да го изтръгнат със сила от военния стол. Няма начин това да се случи доброволно, или в отговор на някакви обществени очаквания. От него искам да се погрижи за нашата армия поне колкото се грижи за украинската. В момента движение има само по сделка, която е уговаряна от СП. Чакам неговите лични постижения.

Иначе четох статия, че реакторите вече са оценени от някаква фирма неизвестна в атомните ни среди. Кой знае с колко ще ни изиграят там.

# 20 999
  • София
Да, това е вярно, Тагарев няма да напусне сам от поста, трябва да го изстъргват от стола или да го напуснат от властовия център.
Все пак помним какво драпане беше да стане министър още миналата година и тогава Корнелия осуети мераците му. Не че и нея не се наложи после буквално да изсмучат от вицепремиерския кабинет.
🤢
Извинение Пирогов едва ли ще получат, твърде далече се отиде вече.

Общи условия

Активация на акаунт