Политиката в България - Тема 4

• 684 771
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 22 530
  • Разпиляна във въображението
Слушах Христо Иванов при Ризова, но признавам, че от едно време нататък просто ме загуби. Логорея с цел избягване на директните отговори. Питам се колко от текстовете по наскоро гласуваните закони, поправки и т.н. ще стигнат до КС и ще паднат. Юристите в Президенството няма да могат да спят от работата, която им се отваря.

# 22 531
За Радев и Копейката донякъде го разбирам да има такива, които се прехласват. Но по чалгаря Слави да се увлича човек....Thinking

# 22 532
За Радев и Копейката донякъде го разбирам да има такива, които се прехласват. Но по чалгаря Слави да се увлича човек....Thinking
Защо?
Аз лично съм им фен, може ли без " чалгаря" и "опростачването на нацията" - за мен това са опорки, да ми обясниш защо ми се чудиш? Какво от казаното от Слави при излизането от правителството и след това, по отношение на "лидерите" на ПП,ДБ, ГЕРБ и ДПС не се оказа вярно? Ама с конкретика, не "ала-бала" ?

# 22 533
Какво от нещата, които ИТН пропагандираха, изпълниха?
Мажоритарни избори?
Гласуваха държавната субсидия за партиите да е 1 лев?
То всеки може да вижда гредата в чуждите очи, но да видим ТЕ какво обещаха и какво направиха!

Нищо!

# 22 534
Защо?
Аз лично съм им фен, може ли без " чалгаря" и "опростачването на нацията" - за мен това са опорки, да ми обясниш защо ми се чудиш? Какво от казаното от Слави при излизането от правителството и след това, по отношение на "лидерите" на ПП,ДБ, ГЕРБ и ДПС не се оказа вярно? Ама с конкретика, не "ала-бала" ?
Съжалявам,  не може без "чалгаря" и "опростачването на нацията ".  Защото аз не знам с какво друго е известен  Слави.  Съжалявам. Но щом държим да се съсредотопим върху политическата му кариера   аз лично се сещам за македонвца - космонавт.  Или и за това да забравим Wink.

# 22 535
А какво успя да свърши ИТН, начело с вечно намусения Слави, който гледа лошо от екрана? Кое предизборно обещание изпълниха? Бяха в правителството, какво направиха, освен че бутнаха кабинета? Много са силни в саркастичните и иронични изказвания от трибуната, но дотам.
Категорично подкрепям - чалгари (не само музикални), които имат съществена роля в опростачването на нацията. Десетилетия бяха на екран и ни заливаха с помията си, с грозните си обидни “шеги” по адрес на толкова много хора. Цяло поколение израсна с тях. Много се радвам, че толкова бързо залязаха на политическия небосклон. Да се връщат обратно в кабеларката и да не си играят на парламент.

# 22 536
Слави беше актуален преди 2 години, сега не управлява, а е малка и слаба опозиция, това му импонира, винаги това е искал. От него нищо не зависи и не той е в коалиция с ББ и Пеевски.
Кажете нещо за управляващите, ето сега са залели страната с билбордове на Васил Терзиев в нарушение на ИК, защото още няма предизборна кампания. Поредна демонстрация, че правилата не важат за тях:
 https://tribune.bg/bg/mrezhata/bsdd-sezira-institutsiite-za-b/

Интересно. Ето го споменатия член според мен:
Цитат
Чл. 185. (1) Секционната избирателна комисия може да преустанови гласуването, когато са налице съществени нарушения на изборния процес. След тяхното отстраняване гласуването продължава.
(2) Решението за преустановяване на гласуването се съобщава незабавно на Централната избирателна комисия чрез районната или общинската избирателна комисия.
(3) Обстоятелствата по ал. 1 и 2 се отразяват в протокола на секционната избирателна комисия.
(4) При необходимост за възстановяване на реда и по решение на секционната избирателна комисия председателят може да потърси съдействието на кмета или кметския наместник и на органите на Министерството на вътрешните работи. Тези обстоятелства се отразяват в протокола на секционната избирателна комисия.

Как го нарушават билбордовете? Или за друг текст става дума?

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 12:11 от Не се сърди, човече

# 22 537
ИТН е в политиката и в парламента, за щастие в с почти никаква роля, освен да цоцат субсидии и да забавляват електората с плоски смешки, така че не виждам защо да не коментираме и тях.

За билбордовете явно е подаден сигнал, да си носят последиците, щом са поставени в нарушение на изборния кодекс. Какво гласи въпросния член, който е нарушен?

Иначе поредния интересен източник на информация с още по-интересна лексика - Жълтопаветният умнокрасивитет, сглобкаджии. Изобщо, връх на журналистиката, как да не го коментираме и да говорим за него?

# 22 538
Какво от нещата, които ИТН пропагандираха, изпълниха?
Мажоритарни избори?
Гласуваха държавната субсидия за партиите да е 1 лев?
То всеки може да вижда гредата в чуждите очи, но да видим ТЕ какво обещаха и какво направиха!

Нищо!
Всеки път във всяко НС предлагат на гласуване субсидията да е 1 лев, ама ПП,ДБ и БСП не искат. Какво да направят, да ги набият ли?
За липсата на мажоритарни избори - чакаше се резултатите от преброяването, за да може да се направи адекватно райониране. Не че ПП,ДБ и БСП ще се съгласят . Първите 2 искат само да си играят с машините, нямат амбиции за по-добра избирателна система. Ако има такава и няма "ала-бала", КП си каза - макс 7 до 10% ще имат общо ПП и ДБ.
За "депутата Христо" - не по-малко песни, приравнени на чалгарски има. Ама той нали е от вашите, прощавате му.

Иначе, понеже някой за Македония питаше - ами и там си беше прав, че не трябва да се вдига ветото. Ама това го разбраха всички вече, с изключение на твърдите фенове на Кирил.

Иначе с какво бил известен преди Слави - с много неща, като заставането зад неодобрявани от моментното правителство каузи, започвайки още от подкрепата за медиците в Либия, а след това и още много други. С благотворителността си, за която не бие тъпан като някои други и още много мога да изброявам, но ме мързи.

И за протокола - аз лично до преди 1 година винаги гласувах за ДБ и предишни формирования, но просто вече не мога да изтрая нито Христо, нито Атанасов.
И за кметски - ако ИТН не издигнат кандидат или не ми хареса - едва ли ще ида да гласувам, за пръв път от 30 години.

ИТН е в политиката и в парламента, за щастие в с почти никаква роля, освен да цоцат субсидии и да забавляват електората с плоски смешки, така че не виждам защо да не коментираме и тях.

За билбордовете явно е подаден сигнал, да си носят последиците, щом са поставени в нарушение на изборния кодекс. Какво гласи въпросния член, който е нарушен?

Иначе поредния интересен източник на информация с още по-интересна лексика - Жълтопаветният умнокрасивитет, сглобкаджии. Изобщо, връх на журналистиката, как да не го коментираме и да говорим за него?
Точно те са в парламента да " цоцат субсидии" - когато те връщаха в бюджета големите пари, които им се полагаха ? Ако ти е интересно - виж законните пари, които са декларирали Слави Трифонов и Караджов, сумирай всичките на "успешните" бизнесмени от ПП или на целия им " много кадърен и успешен" МС и сравни кой колко е бил успешен.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 11:56 от Не се сърди, човече

# 22 539
  • София
jp, ето го текстът на действащия ИК:

От тук:
https://www.cik.bg/upload/185784/Изборен+кодекс+30.12.2022+g..pdf
И на още едно място:
https://lex.bg/bg/mobile/ldoc/2136112596

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 13:57 от Не се сърди, човече

# 22 540

Точно те са в парламента да " цоцат субсидии" - когато те връщаха в бюджета големите пари, които им се полагаха ? Ако ти е интересно - виж законните пари, които са декларирали Слави Трифонов и Караджов, сумирай всичките на "успешните" бизнесмени от ПП или на целия им " много кадърен и успешен" МС и сравни кой колко е бил успешен.
Честно, изобщо не ми е интересно.
Доколкото си спомням Слави доста време се мота с подаването на данъчна декларация или бъркам с някой друг?
С голяма кошница обещания бяха тръгнали, излъгаха сума ти народ, който повярва (отново, за пореден път), защото преди това две десетилетия е щракал с пръсти на масата, докато слуша чалгата на Слави и пак остана излъган.
Както казах, радостното е, че не са фактор. Надявам се на следващите избори да са под чертата.

Понеже споменаваш “депутата Христо”, според мен допусна огромна грешка, забърквайки се в политиката.

Хехе, не знаех, че потребителите трябва да бъдат извикани или питани от някого, за да пишат в дадена тема. Някакво разрешително ли се изисква?

# 22 541

Доколкото си спомням Слави доста време се мота с подаването на данъчна декларация или бъркам с някой друг?
С голяма кошница обещания бяха тръгнали, излъгаха сума ти народ, който повярва (отново, за пореден път), защото преди това две десетилетия е щракал с пръсти на масата, докато слуша чалгата на Слави и пак остана излъган.
Както казах, радостното е, че не са фактор. Надявам се на следващите избори да са под чертата.

Понеже споменаваш “депутата Христо”, според мен допусна огромна грешка, забърквайки се в политиката.

Хехе, не знаех, че потребителите трябва да бъдат извикани или питани от някого, за да пишат в дадена тема. Някакво разрешително ли се изисква?

Ами той КП в оня запис си каза – " прецакахме един проект на Слави".

# 22 542
РУмен Радев:"Държава не се управлява с бягство от отговорност, с квалификации, лозунги, противопоставяне на едни сектори от икономиката и обществото на други."
Joy

"Възкръсналият призрак на самоунищожението в резултат на пълномащабната война в Европа, е призрак, който моето поколение грешно си мислеше, че е отминал етап в човешката история", заяви държавният глава от трибуната на Общото събрание"

Вече война ли е?
Да.Sweat Smile.Както обикновено пред вътрешната публика се говори едно / "конфликт" м/у братски народи/, като отиде на срещи на м/ународно ниво, обръща палачинката и "конфликтът" става "пълномащабна война"..Кой изобщо му пише речите на другаря Радев, не знам, но се вижда че има възкръснали призраци от съветското минало..Smile.

# 22 543
Скрит текст:

Ами той КП в оня запис си каза – " прецакахме един проект на Слави".
Тоест КП и ПП са виновни, че Слави и партията му не изпълниха нищо от програмата си и толкова бързо се сринаха от водеща политическа сила до малка партийка, от която нищо не зависи?

Всъщност, изобщо не вярвам, че целта на Слави е била да изпълнява заявената политическа програма. Той си свърши задачата - отклони немалко гласове, разбърка хубаво един кабинет и го свали.

# 22 544
  • В небето
Ат. Славов съвсем скъса синджира. Имал намерение да отменя фигурата на поставяне под запрещение. Все си мислех, че по-голямо дъно от гербаджийските псевдоюристи няма.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/09/20/4530860_ministurut_na … f=home_NaiNovoto#

Общи условия

Активация на акаунт