Политиката в България - Тема 4

• 683 018
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 22 725
  • София
Таис, може ли линк на дебата между Хаджигенов и Батинкова? Епична битка ще е било..🤐

В момента страшно много хора се събират пред руската църква в подкрепа на свещениците. Пуснати са видеа на живо в мрежите. И в тази връзка:
Стандарт през 2012 г. е публикувал данни, че църквата, както и земята под нея са на руското посолство:
https://www.standartnews.com/lifestyle-lyubopitno/ruskoto_posols … MhP7C3WCxLLKppHV4

Посолството на Руската Федерация в Република България е собственик на сградата на храма „Св. Николай Чудотворец” в София (Руска църква), а също така и парцелът, върху който тя е построена, разположени на адрес: гр. София, бул. „Цар Освободител” №3.

Това съобщиха за Стандарт Нюз от посолството във връзка с информации с погрешни твърдения за собствеността на недвижимите имоти. Собственикът на имотите, съгласно Нотариалния акт от 1997 г., регистриран от Нотариус на Софийския районен съд, е Посолството на Руската Федерация в Република България, се казва в съобщението.

Трябва да се има предвид фактът, че през 1952 г. Храмът „Св. Николай Чудотворец” в София получи статут на Подворие – пълномощно представителство на Патриарха на Москва и цяла Русия при Българския Патриарх, по силата, на което този храм е структурно подразделение на Руската православна църква.

# 22 726
Очаквано,надявам се да са си поръчали достатъчно чували за бюлетини за Костадин Димитров.
Църквата се набърква в политиката.След избирането си Патриарх Неофит посещава първо Москва,а не Цариград ,както е по канон .Той е и с досие на агент в ДС с псевдоним "Симеонов".
За РПЦ достатъчно са натрупали ,схизма ги чака.Орбан ще е е никой,няма как да отърве Кирил пак.

# 22 727
Повече политиката се бърка в църквите, но за разлика от политиката идеите и ценностите на църквите се променят трудно. Каквато и да РПЦ тя е част от Източноправославната църква, към която сме и ние.

# 22 728
То това не е от сега. В тая църква от десет години се вършат страшни безобразия, изгониха български свещеници, енориашите протестираха тогава. Ето тука Калин Янакиев е описал за какво става въпрос.

Каква ни е на нас ползата място, в което хората ходят да пишат послания и да си изливат душата да се владее от ченгета и шпиони, само това искам да питам бабичките дето залягат в момента наоколо в градинката...

https://dsb.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D1%8F%D0%BD%D0%B0 … %B8-%D0%BE%D1%82/

# 22 729
Щом пропагандираш ,пример,за свещена война,не знам.
При хашишините е било така,с Рая и девиците.
В Гръцката ПЦ също текат разработки за  руски шпиони,4-ма митрополити.Вярата,религията не е инструмент на политическа доктрина.

# 22 730
Софиянци и особено енориашите много добре ги помним тия скандали с руската църква.  В крайна сметка монаха, който разгони българските свещеници го изгониха от Външно министерство, дадоха му срок да си събере багажа и хайде на влака.

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/skandalen-duhovnik-se-m … ta-cyrkva-5601011

Оттогава обаче нещата така и не да се оправили особено, както се вижда, жалко, че трябваше македонците да го кажат, та нашите служби да се сетят.

А руските работи са все по една схема - обявяват някое място за свое, разгонват всички други и после като се възпротивят местните, почват да викат, че репресират руснаци и да заплашват  с държавата си.

Съфорумката Калинка разказваше много подобен сценарии за руските свещеници в тяхната църква в Нидерландия.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 11:47 от Iris04

# 22 731
Аз не разбрах,  затворена ли е в момента руската църква?
Русенският митрополит призовава софийският да я отворят.
Голяма наглост на руснаците да си мислят,  че могат да разполагат с българска собственост.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/ruskata-curkva-e-bu … -da-ya-zaklyuchva

# 22 732
Аз си мисля, че ако ГЕРБ издигнат Хекимян за кандидат кмет на София, има реални шансове поне за балотаж. Твърдият електорат на ГЕРБ ще гласува за него. Има реален шанс и много други да гласуват за него, понеже е популярна личност и все пак не е бил обвързан до сега нито с далавери, нито пряко с ГЕРБ.

# 22 733
Не знам на какво залагат управляващите, но Костя е първа писта при протестиращите пред храма.

# 22 734
  • Пловдив
Аз си мисля, че ако ГЕРБ издигнат Хекимян за кандидат кмет на София, има реални шансове поне за балотаж. Твърдият електорат на ГЕРБ ще гласува за него. Има реален шанс и много други да гласуват за него, понеже е популярна личност и все пак не е бил обвързан до сега нито с далавери, нито пряко с ГЕРБ.

Дали Хекимян или друг, според мен Герб  ще имат силна кандидатура за София. Изобщо не очаквам да тръгнат да си правят експерименти, още повече след като толкова години са печелили кметското място в София.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 12:34 от marzeliva

# 22 735
Не знам на какво залагат управляващите, но Костя е първа писта при протестиращите пред храма.
Видинският митрополит е благосовил Костя за изборите тази година Wink Имали са си и архимандрит на предизборното събрание,нищо,че е забранено за духовници.
Сега също не трябваше да са трима,службите удобно проспиват,не проучват кои са вербуваните и контактните лица.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 12:39 от Морана

# 22 736
Копейкин е мерило/еталон за какво? Другите по него ли ще се равняват - той върши глупости, те два пъти отгоре.

Цитат
Пеевски от своя страна обеща държавата да осигури финансовата подкрепа храмът отново да заработи още в началото на новата седмица.
- този взема решенията какво, кога и как да се прави. Копейкин, Петков и т.н.  само вдигат излишен шум.

# 22 737
  • София
Пеевски отново се включи, за да капитализира от скандала. Новият ни спасител-популист, който дава неизпълними обещания, но пък за сметка на това точно, каквото хората искат да чуят.
Излишно е да казвам кой ни го върна на бял кон, уж заради конституционната си реформа. 🤐
Демократичната общност виждам, че е много доволна от този водач, не протестира срещу Пеевски на бял кон. Единствено бабите русофилки и лошите патриоти са по площадите тия дни.
https://www.vesti.bg/bulgaria/peevski-ruskata-cyrkva-da-byde-otv … rvashtite-6179176

# 22 738
МамаНана, Костя не може да ми бъде мерило/еталон за нищо.
Руското външно министерство ни съобщава, че ще затвори църква на наша територия, а Костя харесва това.
Всъщност може да е мерило - за отвращение.

# 22 739
На единия зора му е да не влезе в Магнитски,на другия да излезе.Голям мегафон,Карадайъ вече не мъцва нищо.

Схизмата за РПЦ начело с Кирил Гундяев, рано или късно ще се случи,това е край за РПЦ в този ѝ вид,особено с оглед и присъдата на Белова от межд.съд в Хага,детския им омбудстман покровителствана от РПЦ.Еничерство,богоугодно,да.
Тогава няма да са желани никъде,няма да пречат,да внясят разкол в чужди църкви,нито ще осъществяват някъде шпионаж.
ППДБ,в частност службите,които посвършиха нещо за да се отсрамят,направиха едно добро дело като ги изгониха.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 14:16 от Морана

Общи условия

Активация на акаунт