Политиката в България - Тема 4

• 683 667
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 23 070
Станишев отказа ли се от руското си гражданство, не помня.
Отказал се е. Още през 1995г. То и за какво му е руско гражданство?! Виж ако беше канадско... Yum

# 23 071
Не знам как може да се изпитва кеф, че ни липсва адекватно политическо представителство в ляво. Винаги трябва да има баланс, а и огромен ляв електорат седи непредставен и не гласува.
В момента, дори и тук се вижда, че се обсъждат основно десни кандидатури за кмет (отделен е въпросът за произхода и парите на някои "десни"). Ако нямаме ляво какво ще се получи: десните ще строят като бесни, за да угодят на бизнеса и трябва да забравим за отчуждаване на терени с цел парково или инфраструктурно строителство (отчуждаването на някои им се вижда много ляво и издигат в култ частната собственост, ако ще да е на пъпа на Докторската градина). Откъдето и да го погледнем, това е зле.

Скрит текст:
Никога не бих избирала бъдещ кмет по това антикомунист ли е или не. Този наратив беше моден преди 30 години.
Сега ме интересува благоустройство, чистота, въздух и паркове, такива работи.
Идеологически аргументи на местните избори ми идват в повече.

Принципно си съвсем права, обаче един комунистически кмет може да даде пари за светлинно шоу и облагородяване на МОЧА, вместо за нови пътища, да подари на Русия терени, да даде поръчки на БСП-арски и руски фирми и какво ли не.
А синият кмет не може ли да дари някой апетитен терен на чужда държава или на мастит олигарх?
Няма нужда от отговор, въпросът е реторичен. Освен това от повече от 20 г. София е все синя и виждаме докъде сме. Да не говорим, че комунизъм и Русия отдавна не са със знак за равенство, нека не стоим вечно в 1989-та, наистина се изтърка.

Ляво не може да се появи, докато не погине БСП. Отдавна съм го обяснил. То по естествен път ще задушава всички леви партии. А и в БСП "левите" идеи се свеждат до едни и същи неща -  9 септември е велик, Народният съд е съд над предатели, Червената армия е велик, колко партизани са разстреляни.
Ако лявото стане социалиберално ляво аз нямам нищо против, но до момента лявото в България се заключава в откровено путинофилски партии - Възраждане, Атака, БСП, Българска пролет, русофилите на Малинов - които нямат градивни идеи, освен да се набие лошия бизнес. Впрочем лявото е в криза в целия ЕС, не само у нас.

Спомняме си съдбата на БСДП на Дертлиев, после на Евролевицата на Томов, АБВ на Първанов- БСП не допуска да съществува друго ляво освен нея.

В строенето само по себе си няма нищо лошо, дори напротив. Въпроса е да се случва по правилния начин.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 11:29 от Лорд Сняг

# 23 072
Ами те точно комунетата ни държат в миналото с упоритото настояване да признаем светлия им строй и промиването на мозъци на младите колко добре било при Тодор Живков.  

Да бяхме го приключили тоя въпрос отдавна и да вървим напред, след 30 години още ще се разправяме за МОЧА. Тия работи изобщо не трябваше вече да са в дневния ред на обществото.

# 23 073
  • Варна
Той е имал съветско гражданство, т.е. няма от какво да се отказва.
Баща му доколкото знам е украински евреин, та не знам дали изобщо има избор да има руско гражданство.

# 23 074
Църквата си е българска, построена на българска земя, както вече писах да викат ключар да я отваря енориашите да могат да се черкуват.
Стига с тази робска психика и наведена позиция към Русия. Не сме им губерния или вилает. Стига вече!
И да връщат немедлено Камчия харизана безплатно от СС!! Rage

# 23 075
Ако бяхме извършили частична лустрация навремето (да не може хора от партйната номенклатура и 6-то управление -да заемат ръководни органи и политически длъжности)  много неща нямаше да са същите.
Ни щеше да дойде Борисов, ни Лиляна Павлова или Цецка Цачева, за Луканов и Виденов - да не говорим. И щяхме да вървим напред. А сега се налага да чистим стари истории, защото навремето не си свършихме работата

# 23 076
Църквата си е българска, построена на българска земя, както вече писах да викат ключар да я отваря енориашите да могат да се черкуват.
Стига с тази робска психика и наведена позиция към Русия. Не сме им губерния или вилает. Стига вече!
И да връщат немедлено Камчия харизана безплатно от СС!! Rage

Да не сме, но и сме демокрация, ако си пропуснала този момент, а не диктатурата на кирчо и асенчо.

# 23 077
Баща му доколкото знам е украински евреин, та не знам дали изобщо има избор да има руско гражданство.

Димитър Станишев? Майката на Станишев е рускиня, а не баща му. Самият той е роден със съветско гражданство, автоматично получава руско при разпадането на СССР и чак деветдесетте се отказва от него и получава българско. Това се дъвка много като стана МП.

# 23 078
Ако бяхме извършили частична лустрация навремето (да не може хора от партйната номенклатура и 6-то управление -да заемат ръководни органи и политически длъжности)  много неща нямаше да са същите.
Ни щеше да дойде Борисов, ни Лиляна Павлова или Цецка Цачева, за Луканов и Виденов - да не говорим. И щяхме да вървим напред. А сега се налага да чистим стари истории, защото навремето не си свършихме работата
А децата на бившата висша номенклатура и да ДС агентуратата как се вписват в картинката, ако се мине с метлата цели партии и коалиции ще светнат, като крушки!? Satisfied

# 23 079
Аз съм си казал много отдавна причините да мразя органически БСП - като наследница на БКП- Тази партия е организирала репресии над целия ми род.
Изселвания, побоища над прадядо ми като „буржоа“ (не са знаели термина кулак), отнемат му земята, доноси срещу баба ми и братята ѝ (че брат ѝ е закопал партизанин в двора си.*). Прадядо ми го подкарват на разстрел, едвам се спасява.…момиче на 15 години го тикват в плевник и 23 часа не му дават да яде, а вода - само веднъж две-три глътки. Впоследствие не ѝ дават да работи, въпреки че има висше образование, а назначават за учителки хора с трети клас.  Дядо ми, който е от комунистически род се жени за баба ми, иска да я спаси, започват доноси срещу него, братовчед му пише гадости за него, за да го уволнят, конфискация на земята, умишлени създавания на проблеми за жителство…да продължавам ли по списък?
Да, мразя ги БСП-то и ми е кеф че загиват. Умира Димитров викат прадядо в околийското - бой с тояги. Увива в го в кожи жена му. Айде на другия ден го призовават в МВР, а той не може да се изправи. Тогава - да идва човек, да се разписва три пъти на ден, че няма да избяга и да прави преврат срещу власт. Това е една партия която до днес не се е извинила за атентата в църквата Св.Крал/Св. Неделя където загиват 150 човека и са ранени 500. Която не се извини за Народния съд и героизира 9 септември и която партия не се извини за геноцида над българите които извърши във Вардарска и Пиринска Македония и за това че създаде изкуствена нация, с която сега сме врагове.

*ако тази нагла клевета бе истина, брата на баба ми нямаше да е жив след девети - щяха веднага да го пречукат.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 12:03 от Лорд Сняг

# 23 080
Да, мразя ги БСП-то и ми е кеф че загиват.
За съжаление бившата комунистическа партия не умира, защото мимикрира в псевдодемократични формации, които са бъкани  с деца, внуци и правнуци на тежката комунистическа номенклатура. Като някакви метастази са плъзнали по снагата на българската държава. Rage
Не съм фен на БСП, далеч не, но те поне са честни, че са с леви убеждения и не се отричат от комунистическото си наследството,  и носят пасивите от него, а другите боядисаните комунистически отрочета се срамуват, и се отричат от комунистическото потекло .
За съжаление крилата фраза на Антон Кутев е пълна със съдържание, че "комунизмът се предава предимно по наследство и по полов път“
Никога, никога няма да се отскубнем от комунистическото ни минало. Твърде адаптивни, напористи и нахални са потомците им. Жална ни майка!

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 23:06 от sineva 1

# 23 081
  • Варна
Скрит текст:

Димитър Станишев? Майката на Станишев е рускиня, а не баща му. Самият той е роден със съветско гражданство, автоматично получава руско при разпадането на СССР и чак деветдесетте се отказва от него и получава българско. Това се дъвка много като стана МП.
Извинявам се, явно го бъркам с друг човек.

# 23 082
Май за Пирински имаше проблем. Заради гражданството не стана кандидат за президент.

# 23 083
  • София
Скрит текст:
Не знам как може да се изпитва кеф, че ни липсва адекватно политическо представителство в ляво. Винаги трябва да има баланс, а и огромен ляв електорат седи непредставен и не гласува.
В момента, дори и тук се вижда, че се обсъждат основно десни кандидатури за кмет (отделен е въпросът за произхода и парите на някои "десни"). Ако нямаме ляво какво ще се получи: десните ще строят като бесни, за да угодят на бизнеса и трябва да забравим за отчуждаване на терени с цел парково или инфраструктурно строителство (отчуждаването на някои им се вижда много ляво и издигат в култ частната собственост, ако ще да е на пъпа на Докторската градина). Откъдето и да го погледнем, това е зле.

Скрит текст:
Никога не бих избирала бъдещ кмет по това антикомунист ли е или не. Този наратив беше моден преди 30 години.
Сега ме интересува благоустройство, чистота, въздух и паркове, такива работи.
Идеологически аргументи на местните избори ми идват в повече.

Принципно си съвсем права, обаче един комунистически кмет може да даде пари за светлинно шоу и облагородяване на МОЧА, вместо за нови пътища, да подари на Русия терени, да даде поръчки на БСП-арски и руски фирми и какво ли не.
А синият кмет не може ли да дари някой апетитен терен на чужда държава или на мастит олигарх?
Няма нужда от отговор, въпросът е реторичен. Освен това от повече от 20 г. София е все синя и виждаме докъде сме. Да не говорим, че комунизъм и Русия отдавна не са със знак за равенство, нека не стоим вечно в 1989-та, наистина се изтърка.

Ляво не може да се появи, докато не погине БСП. Отдавна съм го обяснил. То по естествен път ще задушава всички леви партии. А и в БСП "левите" идеи се свеждат до едни и същи неща -  9 септември е велик, Народният съд е съд над предатели, Червената армия е велик, колко партизани са разстреляни.
Ако лявото стане социалиберално ляво аз нямам нищо против, но до момента лявото в България се заключава в откровено путинофилски партии - Възраждане, Атака, БСП, Българска пролет, русофилите на Малинов - които нямат градивни идеи, освен да се набие лошия бизнес. Впрочем лявото е в криза в целия ЕС, не само у нас.

Спомняме си съдбата на БСДП на Дертлиев, после на Евролевицата на Томов, АБВ на Първанов- БСП не допуска да съществува друго ляво освен нея.

В строенето само по себе си няма нищо лошо, дори напротив. Въпроса е да се случва по правилния начин.

От изброените само БСП е лява, останалите или нямат открит такъв профил или са си чисто десни. Но продължаваш да твърдиш обратното.
Към дясното слагам и ВМРО и КОД, разни олигархични партии като тази на Марешки, Цв. Цветанов и т.н.

Реално нямаме почти нищо в ляво, освен една БСП и фракцията от изгонени от БСП - Левицата.
Ако такъв сериозен проект скоро не се появи, кризата ще се задълбочава, а гласуването ще е все по-рехаво.
И не, не става дума за комунистическо или неолиберално ляво, а за чисто социално такова.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 14:36 от Не се сърди, човече

# 23 084
  • София
Аз съм по-недоволна, че няма дясна партия. Повечето са либерални и центристки. За мен не е проблем, защото съм с либерални възгледи, но поне за свят някоя да беше. Не говоря за крайно десни, а в икономически смисъл.

И аз харесвам Трайчо. Сега имам дилема. И аз трудно преглъщам родата на Т., но на балотаж бих подкрепила кандидатурата.

Общи условия

Активация на акаунт