Политиката в България - Тема 4

• 683 466
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 23 460
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не, не, Merri_An, OnDiNe_ няма предвид това, сигурна съм, ирония е това, което е написала.
Като цяло обаче аз изпитвам ужас от категоризиране на групи хора по този начин.

# 23 461
Мери, ей това са част от големите проблеми с изборите Close
А ние тук продължаваме да кълвем страница след страница родата на Терзиев и да го сравняваме с Пеевски Thinking

Била съм в комисии преди години, още млада и зелена и още тогава имаше потресаващи за младежката ми душа нелепици и нарушения. Отказах се и не съм стъпила повече, откакто ми натресоха неграмотна председателка, която не можеше да брои. А оттогава нещата са десетократно по-зле. Не знам какво е решението, защото тенденцията е повсеместна и не засяга само изборите, но при тях разни хора определено имат големи дивиденти.

# 23 462
  • Другата България
Не, не, Merri_An, OnDiNe_ няма предвид това, сигурна съм, ирония е това, което е написала.
Като цяло обаче аз изпитвам ужас от категоризиране на групи хора по този начин.
Знам, но наистина ми прозвуча много зле, защото знам ти как го изживя.
Поне с това нека не си правим “гаргара“.

# 23 463
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
А, то не е и мястото тук да споменавам тъжни неща,
но ми искаше така да я похваля моята червена бабичка Heart
Благодаря ти :*

# 23 464
Машините да не са принтери само, да вадят и протоколите.
Знам, че звучи непопулярно и сигурно много хора не вярват, но изборите през 2022 г., които се проведоха изцяло на машини, са били може би най-честните избори в цялата история на България. Но това е затворена страница вече. Ясно е, че вече машини няма да има.

# 23 465
Аз минавам само да отчета за момента най-високият резултат за страната, категорично избран кмет на първи тур.
Калин Каменов, Враца, ГЕРБ. 68,5%
Пак сме първи. Па макар и.....

А какво е направил този човек, че е спечелил такова доверие?
Легенди се носят за изоставането на Враца и корупцията.
Но може да са само легенди и това да е кмет мечта.
Приятел е на Ц Ц-ов:) Още от идването на ГЕРБ на власт през 2009, беше назначен за зам. шеф на Агенцията за детето, без никакъв опит, после го “ сложиха” във Враца.
В Монтана кметът е преизбран за 7 път.

# 23 466
Циганите - нека ни наречем с истинското им име - също "изпокапаха" при машинното гласуване. Червените бабички ги дадох като пример, иначе всички по-необразовани нямаха възможност да ни решават бъдещето.

То е ясно, че всяко гласуване носи рискове, но аз предпочитам машинното. В противен случай- да остане хартиеното, но да въведем образователен ценз. Който няма поне средно образование да не може да гласува.

# 23 467
  • Street of Dreams
Без да знам за мъката на ЛемънДеси, тя отлично ме разбра.

# 23 468
  • Другата България
Аз също те разбрах, но понеже знам за нея, затова реагирах така.
Дано и ти си ме разбрала. Нищо лично иначе.
С казаното и аз съм съгласна по принцип.

# 23 469
Машините да не са принтери само, да вадят и протоколите.
Знам, че звучи непопулярно и сигурно много хора не вярват, но изборите през 2022 г., които се проведоха изцяло на машини, са били може би най-честните избори в цялата история на България. Но това е затворена страница вече. Ясно е, че вече машини няма да има.

Защо да е непопулярно? Наистина изборите през 2022 бяха най-честните избори поне в най-новата ни история.
Аз обаче съм оптимист.  Реално на всеки избори преправяме изборните правила. Ние не знаем дали в неделя няма да се гласува машинно, камо ли след една година.

За мен лично втория проблем - отвъд това че необразовани хора гласуват - е, че всяка година сменят правилата за гласуване. Безумица. Въпреки че Венецианската комисия специално е указала поне 7 години да не пипаме Изборния кодекс, ама кой да слуша...

# 23 470
  • Street of Dreams
Аз също те разбрах, но понеже знам за нея, затова реагирах така.
Дано и ти си ме разбрала. Нищо лично иначе.
С казаното и аз съм съгласна по принцип.
Хем ме разбра, хем ме обвини задочно, че и публично, че си правя гаргара? Не съм сигурна че те разбирам, но няма и нужда. Peace.

# 23 471
Мери Ан, не харесвам БСП, но за Владимиров не си права. Хората си го харесват, както харесват и Паунов в Кюстендил.
Обаче Нинова направи всичкто възможно да разбие структурите на БСП и аз аз съм безумно щастлив. Във Видин седем потомствени комунисти са напуснали общинския съвет на БСП заради нея и до днес там нямаха група.
в Перник не е само Владимиров  -53 обински съветници и председателят на БСП - перник напуснаха заради нея. Тя се скара и със смолянската кметица Дора Янкова, въпреки че в Смолян си я ценят. В Трявна има кавги с  Корнелия, в Ловеч...Нека,, нека, хак им е. Нека закрие БСП. Днес оссвен в София никъде другаде нямаха добри резултати, а Григорова извади 6-7 процента над процентите за СОС.
На брифинга на Григорова, Нинова не се появи. Тя се чудеше как да не я номинира Григорова. Избягваше да коментира резултата ѝ. Ех, да ги няма БСП и Възраждане банкет ще дам.
А Бойко си има политика - като види, че не може да бутне някой кмет се "присламчва" към него. Така постъпи със синия Паунов, така постъпи с червения Владимиров. Така постъпи и в Благоевград. Независим кандидат подкрепен от Герб.

# 23 472
ВАС може да се произнесе преди втория тур и тогава да се гласува с машини, макар да не го очаквам.

# 23 473
Аз на първият тур за кмет на София гласувах за Ваня Григорова, на вторият обаче ще гласувам за Васил Терзиев. Има ли и други такива софиянци шантави избиратели като мене, или и други са гледали коефициентите на букмейкърите за шансовете на балотажите Терзиев-Хекимян и Терзиев-Григорова. Чудя се само аз ли се сетих за тоя трик, за да е сигурна победата на Терзиев. Като гледам резултатите, и други май са се сетили за тоя трик, да избутат Григорова да изпревари Хекимян. Grinning Май не съм само аз.

# 23 474
Аз на първият тур за кмет на София гласувах за Ваня Григорова, на вторият обаче ще гласувам за Васил Терзиев. Има ли и други такива софиянци шантави избиратели като мене, или и други са гледали коефициентите на букмейкърите за шансовете на балотажите Терзиев-Хекимян и Терзиев-Григорова. Чудя се само аз ли се сетих за тоя трик, за да е сигурна победата на Терзиев. Като гледам резултатите, и други май са се сетили за тоя трик, да избутат Григорова да изпревари Хекимян. Grinning Май не съм само аз.
Две приятелки споделиха същото.

Общи условия

Активация на акаунт