Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 7

• 137 160
  • 3 084
  •   1
Отговори
# 2 175
Откъде дойде този намек, че съм обиждала вегани?? След като до тук три пъти написах, че да се гледа в чужда чиния не е правилно.
Въобще не ме интересува кой яде месо и кой не, стига да не ми прави забележка и да не изнася речи.

Преди написах, че ме дразни, когато някой дойде на гости и каже "Аз съм веган" - какво ме интересува - да тичам до супера да му купя краставици ли? Може просто да си запази тази информация за себе си и да не яде, не съм от хората, които подканват другите да си взимат.

# 2 176
На Валерия щели да й развалят червилото пак.. бе момиче ти отиде да се набуташ… успокой топката

# 2 177
Никога няма да разбера хората, които стават свидетели на огромен ожесточен скандал, с отявлени обиди и грубости и да не се опитат да защитят или намесят ??? В чужбина, за такава ПАСИВНОСТ и ТЕСНОГРЪДИЕ дори се наказва ако ескалират нещата. Не съм фен на Пам, но ми стана доста гадно, когато поне 5-7 жени слушаха директни обиди към нея и нито една не я защити или поне опита да спре конфликта.....УЖАС !!!
Глупости! "Наказвало се това да не се влиза в скандала".... Айде айде, и други хора са виждали чужбинаТА. Точно на Запад най -добре са се научили навън да не се бъркат като не ги засяга.

# 2 178
  • София
Какво да прихване Елена от Берлин като май основното й занимание е било да обикаля по клубовете и да се напива?! Ама нали, нейното поведение е бохемско и показва, че е човек на света. Както и навирането на гърдите в лицето на мъжа на първа среща. Бохемско и освободено е някак. И тази ще дава съвети на Айлин как да се държала , че да не я възприемали като секс обект!!?

Вчера имаше почти радостен трепет при възможността Елена да е преспала с Евгени на срещата им, ама няколко дни преди това се обясняваше, как нищо сексуално нямало в разголването й Joy

# 2 179
Принципът ‘да защитим другия’ в тези ситуации, е същият, който води до кръчмарските боеве.
Възрастни, зрели хора би следвало да се защитават сами и сами да си решават конфликтите.

Никога няма да разбера хората, които стават свидетели на огромен ожесточен скандал, с отявлени обиди и грубости и да не се опитат да защитят или намесят ??? В чужбина, за такава ПАСИВНОСТ и ТЕСНОГРЪДИЕ дори се наказва ако ескалират нещата. Не съм фен на Пам, но ми стана доста гадно, когато поне 5-7 жени слушаха директни обиди към нея и нито една не я защити или поне опита да спре конфликта.....УЖАС !!!
Глупости! "Наказвало се това да не се влиза в скандала".... Айде айде, и други хора са виждали чужбинаТА. Точно на Запад най -добре са се научили навън да не се бъркат като не ги засяга.

# 2 180
pppqqq, не беше намек за теб или поне не съм го прочела от теб, извинявай. Макар че това с краставиците ме уби Grin
Аз не съм веган, нито дори вегетарианка, но сега като постя изпитвам същата трудност почти навсякъде и по заведения, само в някакви веган такива мога да ям, където е безумно скъпо. Приятели мюсюлмани ме поканиха онзи ден на ифтар и нямаха никакъв проблем, че постя, даже знаеха предварително и ме питаха. Нали затова сме приятели, иначе няма смисъл да се каним на гости въобще.

# 2 181
Сценарият предвиждаше ролята на Александра от м.г. за ПлАмена, но самата тя не отигра добре ситуацията вчера, а можеше/и така и не се възприе като Алаксандра от зрителите/. Отново ни подцениха от Продукцията, но толкова си могат.
Ще използвам аргумента на ПлАмена към Айлин от вчера, за да защитя предположението си: тя каза на Айлин-"Въпросът ми към теб можеше да те накара да блеснеш."
Аналогично, ако ПлАмена беше използвала повече от т.нар. си  интелигентност, можеше от въпроса за "Глиган Пешев" да направи своя ореол, да го обърне срещу Елисавета, да подчертае остроумието си....Явно набедената есеистка/вбесява ме това дефиниране на семплото ПлАменче/, няма тази рефлексия на мисълта, тази богата и динамична лексика, че да постави Елисавета на мястото ѝ и да използва самоирония ли, автосарказъм ли или друг похват- например находчив цитат от типа:"Не е важно как изглеждаш, важно е кой ти го казва" и щеше да заблести в нова, собствена светлина.
Дано е поредното измислено нещо като за есетата, казаното от ПлАмена за управлението на екипи. Тя няма капацитет себе си да регулира, какво остава за хора и екипи? Ще си позволя професионално мнение за девойката: трябва ПРЕДИ да работи с хора, да поработи със себе си/има форми и начини/, всички правим това в определен етап от кариерата, за да сме преди всичко полезни за хората, в противен случай е безотговорно, вредно и опасно.
Искрено вярвам, че все пак ПлАмена не работи професионално с хора и екипи/както и че не пише есета/ и това е само телевизионен образ.

# 2 182
Надявам се другата седмица да си отидат 3. Пламена и които и да е други две.
Снощи поне стана ясно, че не само Валерия и Айлин, а и другите момичета са се смяли на Елисавета и Габи. Пламена ги пита дали не са чували, а те разбира се са чували, но им е било смешно и са се засмивали. Не мисля, че са длъжни да дават обяснения или да защитават друг, ако не са го чувствали така. Ако са били съгласни в себе си с Елисавета (не за глигана, а за евтината актриса), не са се включили в играта. Елена изглежда да е най-близката там с Пламена, но също се дистанцира, това не е от страх от другите. Евгени изрази служебната подкрепа към Пламена съвсем служебно. Като гледам обаче в живота извън предаването Пламена е успешен човек, дори известен. В различни сфери, в различни социални кръгове. Но малко се е замаяла от популярност в социалните мрежи и е загубила мярката. Колкото и да я оставят в предаването, позитивната ми мисъл е, че по-лошо от снощи няма да се изложи.

# 2 183
Много ми се искаше от високата на голямата си емоционална зрялост и годините си Пам да е осъзнала, че “красавиците” не газят наред, а и те като всички хора си имат проблеми и емоции. И тях ги предават приятели, и тях ги мачкат мъже. Дали са им бащи или гаджета, не са им спестени разочарования в тоз живот.
Ама не, на Пам болката е най-голяма, защото тя е различна. Толкова незряло. Колкото незряло е и да се изживяваш на жертва, а в последствие на правораздател към онези, които не са те защитили.

# 2 184
Ами няма капацитет да отговори, вярно е. Може да е от напрежение, може да е от много неща. На Валерия също не й се получава, нито на Ирина, а на Айлин на косъм Joy пак казвам, рано извадиха Мони, раноооо. Но тя пък която и страна да вземе, щеше да ги срива и нямаше да има конфликти, само подвити опашки.
И все пак в подобна отровна среда все някога момичетата щяха да скръцнат със зъби, например на масата ако всичките бяха казали "Елисавета, един-два пъти беше смешно, но като цяло си простачка и ни е неприятно, вземи се в ръце, че се излагаш", Пам нямаше да реве и да се тръшка. Дали са го казвали, или е било разяснено, че сценката има сценарий и трябва да си мълчат?

# 2 185
Ама защо трябва някой, освен Пам, да казва на елисавета каквото и да е? Все някой ли трябва да има покрай нея, за да я защитава?

Едно е Пам да се изправи срещу елисавета. Едно е и Пам да помоли за помощ. Ама така самоинициативно някой да се хвърля в чужд бой, при условие, че всички там са възрастни, с равни права (т.е няма деца или животни например, нямащи естествена възможност да се защитят), е абсурдна.

Същото беше и миналата година с Александра.

Все някой друг е длъжен да им оправя проблемите в живота и ако не успее, тоя някой е виновният.

# 2 186
Айлин има стаж и опит, има провокативно поведение и е майсторка на флирта. Подава и се дръпва, дразни, умилква се. Не е моето поведение определено. Но виждам една граница и това ми харесва. Виждам и откровеност и това още повече ми харесва. "Да, хиена съм. Да, искам да спечеля."
А защо ме дразни това при Елена? Тръгнала всички да учи кое е правилно и кое не, умело манипулира момичетата като види, че са наранени от някоя от другите там. Нищо откровено няма в нея, всичко е поза и игра за победата. Но ако Айлин се съблече е пошло. А тя ако се съблече, си разголва душата. Тя ако обиди може да ги нарича всякак, понеже е на база поведение, може да ги бута, разклаща, докарва до рев, защото си го заслужават. Когато обаче е отнесено срещу Пам, дори и да е изтъкнат довод извън килограмите, е долно е недостойно.
Е, не на мене тия номера!

# 2 187
  • София
Между другото, направи ми впечатление как Пам си глътна граматиката като трябваше да защити недостойните си действия. Явно мисълта й тече гладко само когато има предварително заучена реч.

А Елена вчера - прожектира, вместо проектира. И още май имаше, то не мога всичко да запомня. И тя едвам връзва изречения.

# 2 188
Ирина играе доста слабо засега. До колкото изобщо има смисъл да се “играе”. Генчо сам показа предпочитанията си в началото. Ирина не беше сред тях и не намери подход да му привлече вниманието. В играта с пейнтбола много тъпо я изолираха останалите и пратиха на среща “безопасната игла”. Ама Ирина не се обиди. Снощи вече война щяла да почва. Ок, искам да я видя тая война.

# 2 189
На мен ми харесва, колко хладнокръвна е Ирина, пази достойнство, не вика, само насълзява очите и променя изражението си като е наранена, но не избухва. Брилянтна е за мен!

Общи условия

Активация на акаунт