Джобни за децата?

• 30 958
  • 637
  •   1
Отговори
# 465
10 лв в пети клас много ли е?

# 466
  • София
10 лв в пети клас много ли е?

Не мисля. 5 лв. за първи и 10 за трети клас за сега, това работи за нас, но всеки си преценява.

# 467
В първи клас има ли достъп до лавка, къде успява да изхарчи петте лева?

# 468
В нашето училище нямаха до трети. В 4 можеше.

# 469
Не е много, всичко е скъпо, нашето в първи клас си ги изхарчваше, я му оставаха 1- 2 лева, я не. Тази година ще видим колко ще му дават.
Особено като има лавка и книжарница наблизо.

# 470
В първи клас не сме давали абсолютно нищо, защото лавката им е забранена.

# 471
  • София

Ще си ги има в него. Може да си ги похарчи, може да си ги спести, ще видим как ще се развият нещата.

# 472

Ще си ги има в него. Може да си ги похарчи, може да си ги спести, ще видим как ще се развият нещата.

Разбирам. Не знам защо реших, че детето вече е било в първи клас и сте практикували така, та викам да питам.
И моята дъщеря ще бъде в първи клас, ще говоря с другите майки, да видим как ги виждаме нещата Simple Smile

# 473
В първи клас си носят храна и вода + имат платен обяд в училище. Няма за какво да харчат при нас. Колкото по-късно почнат с лавките, толкова по-добре (за мен).

# 474
  • София

Разбирам. Не знам защо реших, че детето вече е било в първи клас и сте практикували така, та викам да питам.
И моята дъщеря ще бъде в първи клас, ще говоря с другите майки, да видим как ги виждаме нещата Simple Smile
Той е голям мъж, иска лимонада на Cappy, да си прави сметката. 😂

# 475
Нашето в първи клас би си купувало само сладкиши, добре, че  е забранено да пазаруват сами Simple Smile

# 476
  • София
Нашето в първи клас би си купувало само сладкиши, добре, че  е забранено да пазаруват сами Simple Smile

Разбирам те идеално. 😊 Ограничения ще има, нека започнем и ще видим.

# 477
Аз си имам моите притеснения относно наднормените кг на децата. Остава и от първи клас да почнат с пазаруване сами... Не ми се носят тези последствия. Засега наддаването масово е след 4 клас, но границата пада.

# 478
  • София
И ти си права. Големият си събира джобните за колело, специално колело, подчертава, малкият иска да е самостоятелен, нали ще ходи на училище вече, ''Не съм бебе! " Ей, кога пораснаха тези деца?! 😭

# 479
Нашите в първи клас ходеха в лавката до училището за дюнери и пици, ако ги избутат по- големите, си ядяха кроасана от раницата, ама парите ги оставяха в книжарницата за боклуци- пластмасови фигурки, тефтерчета, лепенки, водни татуировки. Лавките до училищата са доста скъпи, особено пакетираните боклуци.

Общи условия

Активация на акаунт