Джобни за децата?

• 30 906
  • 637
  •   1
Отговори
# 600
Коя е темата за храната за училище?

# 601
# 602
Аз моите деца от малките класове (4,5,6),ги научих сами да си приготвят кутии със сандвичи. В 4 клас ходеха в стола,после той отпада за големия ученици .
Сега пак започваме с кутиите със сандвичи,до 5лв на ден и обяд вкъщи. Около училище има няколко заведения със скара,едното даже има готвено.
Синът ми ми е казвал,че има деца носят пачки с пари(деца на богаташи комплексари),и на ден яли по намколко си пакета чипс🙄🙄🙄

# 603
Оставам с впечатлението, че според някои само липсата на пари може да спре децата да се тъпчат до пръсване. Ако механизмът е такъв, чудно как хората не се пръсват от ядене на заплата. Обикновено си е до организъм - някой може да може и да иска да яде много, но повечето хора ще ядат колкото им се яде, си мисля. Всички богаташи ли са дебелаци? Grinning

Подрастващите момчета са много ящни, чувала съм легенди колко домашна храна и филии с лютеница после изяждал сина на приятелка на майка ми. Беше висок и слаб.

# 604
Не е точно така. Ако детето натрупа кила и почнат да му се подиграват? От готовата храна най-лесно става тая работа. За заболяванията като диабет, примерно, да не говорим. За цял живот остава.

# 605
Lorelada, аз не мисля, че парите са причина за надебеляване, а липсата на достъп до добра и качествена храна. Даже напротив, лошата храна е по-евтина и по-лесна, а домашната и качествена храна е скъпа и, заради това богатите са слаби, а бедните са често със затлъстяване. Но колкото и да е трудно, децата е хубаво да се хранят с качествена и полезна храна и това няма общо с парите. Кутиите с храна, както и яденето в стола, са начин децата да не ядат баници, дюнери и тн.

# 606
Аз преди се тъпчех с пица, дюнер и чипс. 45кг съм. Тогава бях 33-40. За 7ми-11ти клас говоря. Нямам диабет, нито както стана ясно наднормено тегло. Но, пак си е до навик. Не бива да им се забранява, а да се обяснява, че не е ок. И трябва да се пробва от всичко, което на детето му се яде.

# 607
Всичко се пробва, просто някои деца са си кльощави, а на други им се лепи. Индивидуален подход трябва. И освен обяснения, много спорт и движение.

# 608
Не можем да случим на училище, което поддържа стол. Голям плюс е да има.

# 609
При нас е кетъринг и нашето дете яде или супата, или основното, никога и двете, но все е нещо.

# 610
Да се пробва е едно, да няма детето достъп до хубава храна е съвсем друго. Тоест, за мен е задължително детето редовно да яде полезни закуска, обяд и вечеря, а това, че примерно веднъж от дъжд на вятър ще си купи нещо, не е проблем. Иначе, аз пък съм от тези, които се хранят с полезни храни, много зеленчуци и прясна необработена храна, но хич не са слаби, но наистина просто си обичам полезно, така съм свикнала от малка и ако се тъпча с пица и чипс просто не се чувствам добре. Тоест, поне при мен не е за килограми, аз пак не съм слаба, не знам как бих била на чипс и пица, но чисто като усещане ми е гадно. Аз например не мога да ям бял хляб. Може би от там ми е и мн важно децата ми да имат достъп до качествена, прясна, unprocessed храна.
Мъжът ми е  слаб, мн трудно качва и задържа  килограми, ако не яде огромни количества храна, но никога не съм го виждала да пие газирано, кола, да яде чипс или други боклуци. Пие вода.  Ако яде сладко, най-често е нещо домашно, с децата правят бисквити нещо такова. Майка му му праща домашен мармалад.  Просто цял живот и той е ял основно прясноприготвена домашна храна, а не колбаси и др. Аз пък си мисля, че каквото и да обясняваш на детето, ако то не е имало редовен и основен достъп до хубава храна, няма как да развие вкус към нея. Джънк храната въздейства много по-силно на рецепторите.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 14:12 от MariyaHris

# 611
  • Washington,USA
Голямо доверие имате на училищните храни. При нас носиха закуски и в пети или шести клас единият ми сандвич имаше малко мухлясало по шунката. Беше в прозрачна торбичка, нито срок на годност - нищо. Даже не беше опакован като хората, не беше запечатан. Филия хляб и шунка 😂

# 612
  • Пловдив
Явно вече и 10 лв за джобни са нищо.
Как стана явно при няколко коментара, че са много за тая възраст, не разбрах.

# 613
Ами не са много, един сандвич, едно сокче и нещо дребно са си точно 10 лева.

# 614
Ние се храним здравословно.  Дъщеря ми е още по- мотивирана да приготвя здравословна храна за семейството си. За мен е важно да имам добра фигура. Ограничавам се доста. В семейството нямаме пълни хора.

Общи условия

Активация на акаунт