Градинарство - моето хоби 32

• 42 670
  • 796
  •   1
Отговори
# 405
А на мен ми харесваше да берем от къпината на съседите 😁Мисля че имам и две декоративни ябълки от тях.

# 406
Реа, за какво са ти саксии? Това черното вътре е саксия, само махни капаче на дъното.

Прибрах се и що да видя ..... няма капаче хихихи, има нещо ама то не се маха и не мърда изобщо.....
Нищо в понеделник ще ода пак до магазина за саксии Simple Smile

# 407
Както споменах по-рано днес много харесвам Ukigumo.Това е моят когато го получих на гол корен и го посадих.Около 20-30 см през 2017г.(единия от трите)

Тук вече се е оперил

Скрит текст:
Тук на следващата година(в долната част на снимката

Тук се вижда колко е голям (до незабравката)през 2019г.(в сравнение с Pixie )

Тук на следващата година-2020г

През 2021(в горната част на снимката)

И днес (последните две години дръпна много на височина и вече има специфичната окраска през лятото)

С риск съвсем да досадя,ето още няколко снимкои от днес.Почти без цвят,само зеленина.

Скрит текст:

# 408
dt , каква градина, направо гора! Много е хубаво Ukigumo, ставало ли е бяло? Аз днес получих моите кленчета, имат листа, но са още миниатюрни. Моето Ukigumo мисля да засадя в голяма саксия.

Pea, ако обърнеш черната пластмасова вложка, вероятно ще има "кръстче" на онова дето не се вади, с една кръстата отвертка ще се развие. Ако не - нагорещяваш отвертка върху пламък и пробиваш дупка на друго място )).

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 18:58 от La_Valletta

# 409
  • Пловдив
Разкошотия   ! Heart
Ацерът е страхотен ,а мислех че расте много бавно ..Започвам да си мечтая за малък двор .Винаги малките пространства и вътре и вън са изглеждали много по- кокетно .

Да ви кажа ,аз бих била предоволна съседите да засеят по-високи дървета до нас ,ако ще и плодни да са .Сега е едно ужасно голо поле .Ще видите част от двора на "най-любимите ми съседи " Joy  -5 туи и пустиня (зад мрежестата ограда ).Ако имаше начин да торя Лавровишните всеки ден ,за да растат и да закрият "прекрасната гледка " ,бих .

Ето ги в разгара на заболяването с жабешко жълто-зелени листа .

След това част от листата паднаха
И 5 седмици по-късно листата са с нормален цвят и има супер растеж .

Някой има ли Непета ? Наистина ли цъфти цяло лято .

А,Тиарела ?

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 19:09 от nelina_london

# 410
Да,през лятото вече се оцветява,но зависи от светлината.Моят е на по-сенчесто и окраската не е толкова отчетлива.Не знам за контейнер дали ще стане.В момента моя е над 2 метра.

# 411
Започвам да си мечтая за малък двор .Винаги малките пространства и вътре и вън са изглеждали много по- кокетно .
А,Тиарела ? (Ще добавя снимки )
В големия двор спокойно може да си обособиш малки пространства с мрежести прегради, пейки, високи растения,  или да обособиш различни тематични кътчета чрез пътечка.
Тиарелата цъфти в момента, доста дълго, непетата е по-късно, също е продължително. С непетата ще събереш съседските котки Smile

# 412
  • Пловдив
Е ,то и сега не мога да се отърва от котки маркиращи иглолистните , остава и друг участък да харесат .
Може ,Ефи,всичко може ,но докато пораснат дърветата ...Всички съседски дворове са големи- 1,5 дка +  и всеки си е обособил един малък участък с райграс и храсти и останалото е или пустиня или зеленчук .Откъм улицата (север ) всички дворни места изглеждат супер  ,но от юг ,накъдето гледаме е много голо .

# 413
И аз мечтая в някой двор до мен да има високи дървета, но няма. А искам сянка )).

# 414
La_Valletta, благодаря за насоките! Получи се! За сега сложих само винки от вчерашния пазар и едно пъстро зелено и бяло изскубах от двора, та да видим как ще виреят!

Скрит текст:

# 415
Аз много се радвам, че сме с висока ограда и не виждам съседските дворове. Единият е обрасъл в шубрак, с полуразрушена къща, другия косят тревата на половината двор, третият не знам какъв е честно казано, а от четвъртата страна ми е улицата. Ако ги виждах, щяха да ми загрозяват гледката.
Това много го харесвам, обаче днес котарака го отъпка здраво, завирайки се да търси едно невръстно врабче, опитващо се да лети. Още не му се получава.

Това ми е част от градината. Сега нямам други снимки. Тези дни ще направя и ще покажа.

Мислим да правим промени по нея, защото има близо едни до други високи дървета. Някои са стъбло в стъбло. Зад високи дървета има храсти, които слънце не виждат и са изсъхнали. Два махнах вече. Трябва да потърся фирма за озеленяване.

# 416

Аз имам непета и наистина цъфти цяло лято. Необходимо е да се изреже цъфтялото и започва нов цъфтеж. Кося я с малка ръчна косичка след всеки цъфтеж. Мже би 2-3 пъти през сезона.

# 417
Здравейте, момичета. Дали мога да разтворя малко амониева и да полея разсада с цветята? Да мръдне малко. Горе долу колко да разредя?

# 418
  • София
И аз имам проблем със съсед, който пръска с разни Хербициди дори, когато има вятър в посока нашия двор, а последното е, че му е пораснал някакъв орех точно на оградата, още е съвсем млад, но съседът не иска да го маха- щял да го чака да порасне и да го ползва за дървесина. Не ми се иска да влизам в пререкания, той е много крив 80г дядо, но и не мога да се преструвам, че не виждам какво прави и съм съгласна с неговото нахалство. Съседката отсреща ме посъветва да отровя ореха, но нито знам как, нито ми се иска аз да взема такива мерки.

Този дядо, дето е на 80г е голям оптимист, как ще дочака дървесина от ореха.Simple Smile Щом е толкова крив дядото , по скоро го държи за да ви дразни.
Може да го премахнете с Раундъп / глифозат/.Пръскат се листата, оттам отровата стига до корените и ги унищожава. Така махнах упорит троскот, надявам се да става и за млади дървета. Но мина доста време , докато изсъхна, даже се бях притеснила, че не действа.

# 419
Това е тротоара на едната ни улица. Като няма плочки слагаме цветя.

Общи условия

Активация на акаунт