Градинарство - моето хоби 32

• 41 853
  • 796
  •   1
Отговори
# 630
Момичета,  някой беше препоръчал бялата градинска лилия/ крем Lilium candidum. От вчера търся и не мога да намеря да си купя, амбицирах се и още повече искам вече да си посадя. Моля, ако някой знае къде да поръчам да ми каже.
Търся си още климатис и божур.
Аз се сдобих с този лилиум от една изоставена наблизо къща  Simple Smile Сега е късно за лилиуми и божури.Потърси през август в разни групи във фейсбук продават божури, лилиуми, хемерокалиси и ириси.
Бъзове , черният едва го контролирам, жълтия не е точно за моите студени зими, но се старае.

Итох божура Жълтата кралица отвори първи цвят. Тази година пъпките му са колкото юмрука ми.

# 631
O, красота Gradina Roza.
Бъзовете искат ли някакво място? Специално? Тази година не можах да набера за сироп, с тези дъждове и калища.
Но забелязвам, че няма бъз “под път и над път” както се казва.

# 632
  • Бургас

Втората серия клематиси.

# 633
Красоти показвате. При нас тази година от толкова дъжд имам чувството , че повечето ми опити ще бъдат неуспешни.. от семената , които сях (слънчоглед , мирабилис, кипърка лоза) резултатът е нулев . Дано поне далиите да се чувстват добре , за кала и канна (също луковични) незнам , но и те нещо се бавят да се покажат ..
странното е , че и тревата сякаш не й е много добре .. на отделни места беше жълта, при все,че я торя редовно

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 16:23 от driada

# 634
  • Пловдив
Дадоха ми коренчета бяло Анемоне .Засях ги веднага ,но виждам че половината са увяхнали .Вероятно ,защото коренчетата на някои хич ги нямаше .
Аз продължавам борбата с въшките .Розите са добре, но смърчовете са нападнати .Чак новият прираст бе клюмнал надолу .Оказа се ,че и къдравата върба има на един клон .Е , явно дворът ми неможе да просъществува без Моспилан .
  Много харесвам дантеления бъз и страшно много ме изкушава инвазивният му  растеж .

Да си покажа и аз новите придобивки .

Циния

Карамфили

Пицея нидформис

Керия ,която взех основно заради височината .

Норвежкия клен

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 20:37 от nelina_london

# 635
  • Бургас
И аз да споделя едни рози, които купих в края на сезона от Бриколаж. Бяха на разпродажба за 20 лв. Взех ги без да знам цвят само заради височината и те ми се отблагодариха, че ги спасих.

# 636
Търся си бяла катерлива. Дали сега могат да се засаждат?

# 637
O, красота Gradina Roza.
Бъзовете искат ли някакво място? Специално? Тази година не можах да набера за сироп, с тези дъждове и калища.
Но забелязвам, че няма бъз “под път и над път” както се казва.
Както обикновенният дървовиден бъз , така и хибридните искат много слънчево място и заемат голямо пространство.

И аз да споделя едни рози, които купих в края на сезона от Бриколаж. Бяха на разпродажба за 20 лв. Взех ги без да знам цвят само заради височината и те ми се отблагодариха, че ги спасих.

Сдобила си се с Eden Rose, но тази арка ще я бутне още следващата година. Розата е много мощна , голяма и тежи. Трябва да й направиш по поръчка арка от по-дебело арматурно желязо.

# 638
Здравейте, бях питала за нещо против мравки и ми препоръчахте Айкън. Взех го, но понеже нямам пръскачка, мисля да пръскам с едно шише от препарат. Ниско по земята ли трябва да се пръска?
Другият ми въпрос е за един люляк, който един съсед засади преди 6- 7 години в двора. Вече е около 2.5 метра висок, изглежда в перфектно здраве, но никога не е цъфтял.
Каква може да е причината?
В парка вчера снимах тези рози - божествено ароматни, оранжевата мирише от три метра.

# 639
Да не му липсва слънце на люляка? Пробвай да го орежеш малко, може да се стресне и да цъфне догодина.

# 640
Той е на най - хубавото място в двора. По кое време да го орежа?
Като гледам вашите рози, чак му бях вдигнала мерника да го махна и да сложа някоя красива роза на негово място, но ще пробвам първо с рязане.

# 641
Здравейте!
Засадих луковици фрезии преди седмици в саксии, още не са тръгнали.
Какво мога да направя? Дали ще тръгнат изобщо?
Къде може да съм сбъркала?
Идеята е да ги гледам в саксии.
Не се показват изобщо 3 та седмица.

# 642
Ако ще режеш люляка - села е последният влак Simple Smile реже се края на Май или след прецъфтяване. Залага цветни пъпки през тази година на ново избилите клонки.

# 643
А колко да му отрежа, само връхчетата или...?

# 644
  • Пловдив
Искам да покрия с почвопокривно  един участък от около 1,50 м ×1м  и ако може да е бързо растящо .Бих казала ,че мястото е шарена сянка .Избрах Хиперикум ,защото ми трябва бяло или жълтоцъфтящо .Навсякъде пише ,че е агресивно стелящ се ,но колко ? Обмислям да взема поне 5-6 растения .

Общи условия

Активация на акаунт