Градинарство - моето хоби 32

• 41 871
  • 796
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Аспержи може би, аспарагус не беше ли друго?
Хаха, да, аспержи, аспарагусът е мъката на художника, нали?
Грешката е вярна, от едно семейство са Simple Smile.

# 616
Ами да МНООООГО се извинявам!

# 617
Вербените са двугодишни мисля . Всяка година правя разсад на вербени . Много ми харесват и цъфтят до есента. Миналогодишните вече ми цъфнаха . Имам една лилава , обаче не е с типичните листа , листата и са като на копъра . Пълзяща е и тая година се уби от цветове . Голяма красота са . Събирайте семенцата да си ги сеете до година .
ПС : В градината настана бардак няма свободно място всичко е засято с ниска циния, тагетис, бегонии , гайлардия ниска, кучанца .. а имам и още да сея ... при нас всеки ден вали и е ужас .. после ще плъзнат и охлюви ... дано да оцелеят после да ви снимам

# 618
Аз нали пръсках против мравки преди 10-тина дена. Вчера гледам напуснали са местообитанието, което обработих допълнително и са си направили нова къща 50 метра по-надолу. Или ще търся по-силен препарат или ще викам фирма.
Phloxx, права беше за розите, които орязах в началото на май. Ето я едната, бях я оставила само по бодли Joy

И една катерлива

# 619
При нас тази нощ имаше проливен дъжд. За пръв път имам пречупени божури. Букет ухае невероятно ).

# 620
Оооо, бял божур, красотище Heartpulse

Миналата година след може би две-тригодишно наканяне ММ купи медна лента срещу охлюви. И тази пролет сложи... на една саксия Hands Clap Hands Clap  Hands Clap Май трябва да започа да ги готвя, след като си ги охранваме Smile

Мравките са намалели тази година, не знам дали е заради по-студената пролет или защото наблегнах на химическата война с тях защото си бяха направили мравуняк точно на места където исках да садя разни неща, за друго не ми създават проблеми.

# 621
Ох страхотен бял божур. В изоставения двор до нас има такъв и само му се наслаждавам, нищо че е задушен от плевели. Решила съм тази година като му дойде времето да си засадя бял и червен. La_Valletta, твоя от къде е?

# 622
Благодаря! Беше си в двора на къщата, която купихме. Само го пресадих на друго място през един горещ август. Рискувах, но нямаше друг вариант. Божурът стана още по-голям ).

# 623
Тази година имам само 2 пъпки на божурите. А другият няма дори.
Реа, щом е изоставен дворът до вас, защо не го спасиш този божур?

# 624
Реа, щом е изоставен дворът до вас, защо не го спасиш този божур?
Срам ме беше да кажа, че го планувах, но ме спря това, че трябва да прескачам ограда, а това ме навежда на мисълта, че ще открадна и не мога да го направя Simple Smile

# 625
  • На морето!
Момичета,  някой беше препоръчал бялата градинска лилия/ крем Lilium candidum. От вчера търся и не мога да намеря да си купя, амбицирах се и още повече искам вече да си посадя. Моля, ако някой знае къде да поръчам да ми каже.
Търся си още климатис и божур.

# 626
Аз божури наскоро видях в Лидл - бял и вишнев.
Луковички на лилиуми
https://www.sortovisemena.bg/lukovici/proletni-lukovitsi-lammers … /liliumi-lsch?p=2

# 627
Момичета,  някой беше препоръчал бялата градинска лилия/ крем Lilium candidum. От вчера търся и не мога да намеря да си купя, амбицирах се и още повече искам вече да си посадя. Моля, ако някой знае къде да поръчам да ми каже.
Търся си още климатис и божур.
Има в bazar.bg, търси с всичките му имена.

# 628
Луковиците за лилиум се садят предходния сезон, сега може да си намериш покълнали в саксия там където се продават такива неща.

# 629
Да си покажа вербената. Червена е, но не е фотогенична.

Общи условия

Активация на акаунт