На море в Гърция 2023 - I

 • 50 801
 • 739
 •   1
Отговори
# 15
 • Там където
 • Мнения: 804
Аз това не мога да разбера, защото го чувам от много хора - "до Илинден или до Маказа стигането е по-бавно"... значи ни притеснява, че ще стигнем 30 мин или 1 час по-късно (като по-късно е условно за мен Simple Smile), но да висим 3 часа е ОК; а да пристигнем 30 мин по-късно и да минем за 2 мин не е ОК...

# 16
 • Sofia
 • Мнения: 15 642
Не мога да си отговоря на въпроса струват ли си тези уикенд прескачания до Гърция, макар и Северна. От София. Особено с това чакане по гранциите петък или събота и обратно в неделя. Прекарваш си уикенд-а в път и след това ти трябва един ден да се възстановиш или си парцал на работа. Къде това време и отпуски...Аз за по-малко от 4 нощувки не съм ходила и ми се струва, че ще ме натовари повече, отколкото ще ме отпусне. Бързай от работа, събирай багаж, пътувай и докато се настаниш - хайде обратно. Разопаковай и пак на работа...

Споделете мнения.

Абсолютно на твоето мнение съм. Че аз само багажа обикновено го събирам в рамките на цели 2-3 дни, преди да заминем... Като включим и последвалото миене / пране, което се случва в София след ходене на почивка, цялото това усилие въобще не си заслужава за ден и половина гръцко море (при това, в неприятната за мен северна част на страната).
Парите също не са за пренебрегване. Предпочитам да спестя сумата и да я инвестирам за по-продължителна почивка, като имам възможност, отколкото да се охарча за нещо мимолетно. Peace

# 17
 • София
 • Мнения: 1 749
Много се радвам на новата тема, а и на факта, че така бързо се пълни с постове и снимки! Дано и занапред да е така!
Аз се включвам с планове за едноседмична почивка в началото на септември в с. Антуса, над Парга.
По отношение на кратките пътувания за мен минимумът е 3 нощувки, за по-малко не ми се бият 400+ км. на посока. Правили сме го два пъти, но на по-близки дестинации от София (Амуляни, Атон) и честно казано си струваше. Бяхме само двамата със съпруга ми и мога да кажа, че успях да си почина.
За колорит споделям една снимка от прекрасната ни миналогодишна почивка на Цикладите:

Каравостасис, Фолегандрос Blue Heart

# 18
 • Мнения: 194
Благодаря за новата тема! И аз нямам търпение да дойде лятото...плановете са за седмица Сивота, седмица Лефкада над плажа Катизма и още една седмица на  Ситония над Limanki Beach...като идеята е да бъдем всеки ден на ново място.
Портокали Ситония ( 6:30 сутринта 😊 )

# 19
 • някъде ... тук ...
 • Мнения: 8 279
Ами нашият багаж си е в буса. Вземам малко дрехи, допълваме запасите с вода и тръгваме. До преди няколко години, с палатката, беше тегаво с товаренето и разтоварването на багажа, но пак сме го правили. Същото е като да запалим към селската къща, но е малко по-далеч и на морето. Събота и неделя не са за висене у дома или в големия град за нас. Отделно отпуските са стандартни, а и не мога да вземам повече от седмица на куп.
За нас е почивка даже и само да съзерцаваме морето от шезлонга на плажа 2 дни. Пътуваме обикновено петък след работа и се прибираме късно вечер в неделя.
Хората сме различни и с различни предпочитания.

# 20
 • София
 • Мнения: 12 040
И ние сме като ЕлиТ. Само че се е случвало да ае приберем в неделя след полунощ и да останем да спим в кемпера. На следващия ден директно на работа.
Не ми тежи нито пътят, нито багажът. По-зле ми се отразява стоенето в София.

# 21
 • София
 • Мнения: 546
Благодаря и аз за новата тема Blue Heart
Ние тръгваме в неделя на първо за годината посещение Heart Eyes
Тръгваме към Пелопонес, като тази година целта е основно Мани. Много сме ентусиазирани, даже и на детето дадох да чете раздела от една любима синя книжка и пътеписа на Параход Blush Hug Blue Heart
Има ли някой, който да е попадал в района по Великден? Тъй като последната ни нощувка ще е в петък на Мани и после ще имаме междинна нощувка близо до Платамон в събота, се чудя дали ще има къде да ядем в тези 2 дни? Гледах обявени работни дни за магазините в Солун и Атина и в петък ще работят само следобед и в събота преди обяд. Интересно ми е какво ли ще е положението с таверните и то в по-закътаните краища, а не в големите градове.
Разбира се можем да приготвим сандвичи, но не ни се изпуска нито една възможност за гръцка таверна, та предпочитам да не го правим Grinning

# 22
 • София
 • Мнения: 14 920
Баш на Великден сме били в Драма и Кавала, работят си кафенета и таверни. Да не са луди да изпуснат оборот, пълно е с народ по улиците. Особено пък Неа Пори(Платамонас) предполагам, че ще е пълно със сърби/македонци.
Магазини - нямаше нито един отворен.

# 23
 • София
 • Мнения: 1 262
На Великден сме били в Мецово, и вечерта в събота срещу неделя беше тегаво с яденето, защото всичко беше резервирано за след 12 часа, някои таверни даже не бяха отворили преди полунощ. Успяхме да вечеряме набързо в една таверна, с условието да приключим преди 22 часа, защото след това трябваше да се подготвят за среднощните клиенти 😀 Иначе не сме имали драма с таверни по Великден.

# 24
 • Мнения: 8
Здравейте!

Препоръчайте ми туристическа агенция за ваканция в Гърция. Планираме да отидем в Халкидики, но се колебаем за агентите, които да ползваме. До момента сме пътували с Verso Travel в Сърбия и Vaya Travel в Турция.

Благодаря предварително!

# 25
 • Мнения: 11 288
Има ли някой, който да е попадал в района по Великден? Тъй като последната ни нощувка ще е в петък на Мани и после ще имаме междинна нощувка близо до Платамон в събота, се чудя дали ще има къде да ядем в тези 2 дни? Гледах обявени работни дни за магазините в Солун и Атина и в петък ще работят само следобед и в събота преди обяд.
На Разпети петък няма проблем, ще работи всичко, което си работи по принцип в този сезон. Били сме в района през април и май (през лятото все още не Stuck Out Tongue) и имаше достатъчно отворени заведения.
За събота е малко по-коварно, предвидете по-рано да се нахраните/снабдите с провизии - докъм късния следобед.

Приятно пътуване и да споделяте снимки и впечатления!

# 26
 • Мнения: 70
Здравейте, някакви идеи за място където да отидем с малко дете. Тоест плажа да е пясъчен без много вълни, достъпа да е лесен или в града.  Водата да е чиста и хубава, и да не е пътя повече от около 6,7 часа с кола. Няколко години ходим на Нея Муданя където и тази година ще ходим и е Ок, но ми се ще и малко на кристална вода да се полюбувам тип Лефкада. Но пък там ми се струва, че повечето плажове, не са точно в града или пък са трудно достъпни или каменисти, поне на тези които сме били ние по известните

# 27
 • Мнения: 11 288
Точно така е на Лефкада. В близост до България най-сините плажове са на Ситония - Лагониси, Портокали, Ковиу, Калогрия (всички извън населени места, но леснодостъпни с кола). Е, не са като Йонийските, но са сини.

Има няколко хубави плажа и в началото на Йонийското крайбрежие на континента, около Парга - Саракинико например. Пътят дотам е 7 ч. 12 мин., казва Гугъл, тоест не е страшно много.

# 28
 • Мнения: 70
Мерси, ще ги прегледам аз и за Кефалония се чудех дали също е подходящо

# 29
 • Sofia
 • Мнения: 1 217
Здравейте!

Препоръчайте ми туристическа агенция за ваканция в Гърция. Планираме да отидем в Халкидики, но се колебаем за агентите, които да ползваме. До момента сме пътували с Verso Travel в Сърбия и Vaya Travel в Турция.

Благодаря предварително!
Тук май никой не ползва туристическа агенция за Гърция, а и няма нужда от такава. Транспорта и настаняването можете да си ги организирате перфектно и сами.

Общи условия

Активация на акаунт