На море в Гърция 2023 - I

• 62 800
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Но знаеш, че плачат за санкция, което не е малко 🙂

Някакво удоволствие ли ти доставя да се заяждаш публично с непознати? Впрочем още не разбирам за какво точно?

Да, когато въвеждам в търсачка всички данни коректно и ми излиза една крайна цена, е некоректно и заблуждаващо тази цена да е залъгалка и всъщност да важи само за 1 човек, без автомобил. Въпреки че съм задала 2ма души +автомобил. Къде в твоя скрийншот е цената за автомобила? Това е заблуждаваща реклама и е забранено в белите държави по принцип. Мъжът ми също ги гледа няколко пъти и е на асболютно същото мнение. Убедена съм, че повечето хора ще се заблудят! Разбира се не такива като теб, които имат опит и знаят всичко. Честно казано вече съжалявам, че попитах, явно не можеш да дадеш полезна информация без да нахраниш някого…

Четене с разбиране му е майката, това което Ви се визуализира е минимална цена на човек, и след като изберете опцията, в дясно Ви извежда  ЯСНО, ЯСНО повтарям, пише Indicative price/person
Кое точно му е некоректното, та чак за КЗП да плачат. Просто се чете внимателно.

# 61
  • София
Освен казаното дотук, искам да вметна, че това не е "заблуждаваща реклама", нито е реклама изобщо. Това е базова информация за фериботите по маршрута и часовете им на тръгване и пристигане. Цената на пътник е сложена като ценови ориентир, тъй като повечето пасажери са без коли. По отношение на автомобилите трябва да имате предвид, че повечето компании (с изключение на Blue Star) имат различни тарифи според дължината на колата, напр. до 4,25 м. е по-евтино. Затова няма как, без да сте попълнили данните на колата, да ви покаже цена. Препоръчвам да разгледате сайтовете на фериботните компании, за да се ориентирате по-добре. Някои предлагат и някакви отстъпки, напр. за двупосочен билет, макар вече да са рядкост. Преди имаше и таблици с тарифи, но все по-рядко откривам такива. Така или иначе, феритата до Спорадите са най-скъпите в цяла Гърция с оглед разстоянието.
Допълвам се:
За да видиш цената за кола, трябва да продължиш още 1 стъпка, да избереш конфигурация и натискаш бутон Провери цена. Вероятно най-ниската е с Анес.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 11:25 от миленка_д

# 62
  • софия
GerKa99, още в първия отговор написах пълната цена и откъде се вижда. Но за теб нелесното ориентиране в информация е достатъчно основание да даваш определения и правиш крайни изводи за другите.
Между другото, във всички сайтове, където има "i", е индикация за допълнителна информация.
Нямам намерение да се включвам в надговаряния. Приятна почивка в една небяла държава, която дава на семейството ти заблуждаваща информация!

# 63
Здравейте!
Знам, че е относително, но къде бихте ми препоръчали да отседнем в Ситония?
Харесала съм два апартамента: единият в Никити, а другият в Неос Мармарас - Парадиос.
През деня ще обикаляме плажовете, но вечер мъжът ми не иска да кара на далеч. Предпочитам място, където да се разхождаме вечер, с ресторанти и магазинчета.
Четох из темите, че Сарти, Никити и Неос Мармарас са по-оживените места.

# 64
  • София
Здравейте!
Знам, че е относително, но къде бихте ми препоръчали да отседнем в Ситония?
Харесала съм два апартамента: единият в Никити, а другият в Неос Мармарас - Парадиос.
През деня ще обикаляме плажовете, но вечер мъжът ми не иска да кара на далеч. Предпочитам място, където да се разхождаме вечер, с ресторанти и магазинчета.

Парадисос е извън Неос Мармарас, нещо като вилна зона.
Аз лично бих избрала Никити.

# 65
  • Sofia

Ние сме били в Сарти – хубаво е, като за този регион. Има много магазинчета, заведения, таверни... А и е добра отправна точка за пътуване из ръкава, в търсене на готини плажове.
Като минус, при последното ни минаване през градчето през 2021 г., ни направи впечатление, че има много бездомни животинки – котки и кучета, някои бяха видимо недохранени. Disappointed

# 66
Привет,
Септември ще сме южно от Волос и ми се върти в главата да качим децата на някакъв ферибот (все още не са се возили). Има ли някакъв вариант за еднодневна екскурзия? Спорадите ми се струват далеч за еднодневно пътуване, а и си цените са високи. Дали има друг вариант, някакви идеи?
Благодаря.

# 67
  • София
Южно от Волос - на кой бряг на залива?
На 1 час път южно от Волос е Глифа. Там може да се качите на фери до Агиокампос на Евия. Феритата са начесто и не са скъпи.

# 68
Много ми е на сърце Корфу, ама се чудя с кола как е, тегав ли е пътя? Далечко си е все пак, но пък и двамата сме шофьори. С автобус ще си е изпитание, като че ли...

# 69
  • София
От Сандански нататък до Игуменица се пътува само по магистрала. Ако мога да избирам дали да пътувам с автобус или с кола -  всякак ще предпочета колата.

# 70
  • София
Корфу изобщо не е толкова далече, направо си е от по-близките дестинации от България (зависи и от отправната точка, де Simple Smile). До Игуменица от София са малко над 600 км., които се изминават за около 7 часа, като от гръцка страна пътуването е приятно и живописно (само магистрала). С ферибота е 1,5 часа, което пак не е дълго пътуване, тъкмо да си починете от шофирането. Последната отсечка вече зависи къде ще се настаните на острова. Ние пътувахме до Закинтос с кола, което е с 200 км. отгоре и при ранно тръгване в 16.30 ч. бяхме на крайната дестинация.

# 71
Здравейте! Някой да е пътувал от града Корфу до Паксос? Онлайн пише че има ферибот но като гледам май само от Лефкими до където сигурно се ходи с автобус?

# 72
  • София
Здравейте! Някой да е пътувал от града Корфу до Паксос? Онлайн пише че има ферибот но като гледам май само от Лефкими до където сигурно се ходи с автобус?
Има от Керкира, но не са баш ферибот, а малки корабчета по 2-3 на ден. Пътуваха 3-4 дни от седмицата, не са всекидневно.
Ние бяхме с круизно корабче 30 Е на човек, минава през пещерите, спира за плуване на Антипаксос и три часа на Паксос.

# 73
  • софия
Много ми е на сърце Корфу, ама се чудя с кола как е, тегав ли е пътя? Далечко си е все пак, но пък и двамата сме шофьори. С автобус ще си е изпитание, като че ли...
Въпреки че е магистрала, е тегаво. Миналата година до Пелопонес ни дойде твърде много без преспиване. На отиване не го усетихме особено (адреналин и очакване), но на връщане е кофти. Не е трудно, дори и за плащане на тол не спираме, но км са много и в един момент додява. Обещахме си, че повече няма да го правим.
До/от Корфу не мога да си представя без преспиване.

# 74
  • София
Звънче, виж колко сме различни. С кемпер се пътува бавно, но 1000 км дневно не са никакъв проблем за нас.

Общи условия

Активация на акаунт