Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 23

• 35 859
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Това имаше в аптеката до нас с железен бисциглинат.

# 541
И аз не пия комбинирани витамини.
Само метилираните форми на В12 и В9 (фолиева), отделно витамин Д3+К на Smart hit и желязо (Фортифер прахчета или Тот'хема на ампули).

Защото съм бременна и бебето ми се храни с витамините разбира се, а няма как да отделя фолиевата от тях

# 542
Аз съм на Сорбифер. Хематолога това ми предписа и не съм го сменяла.. само ми каза изрично, че магнезия и млечните продукти трябва да се приемат с разстояние поне 3 часа от желязото. Тоест, ако пия махнезия в 12:00, да приема желязото в 15:00.. и сирене, мляко и кашкавал да избягвам около часа на желязото.

# 543
  • София
Има комбинирани витамини с мета форми. 2 страници по-назад обсъждахме последно.

# 544
Здравейте. От къде от Бг мога да си набавям Оксапар- фейсбук група примерно някой знае ли, или тук във форума някой да предлага като пътува?

# 545
  • София
Във фейсбук има група Тромбофилия при бременност и други рискови ... , там от време на време има жени, които продават някоя останала опаковка. Аз по случайност намерих няколко кутии от една съфорумка.

# 546
  • Sofia
Здравейте. От къде от Бг мога да си набавям Оксапар- фейсбук група примерно някой знае ли, или тук във форума някой да предлага като пътува?
Yan, спомням си, че във ФБ има една група "На пазар в Одрин" мисля, че се казваше или нещо подобно. Нея ми я препоръчаха, защото има хора, които постоянно пътуват и "правят поръчки". Когато бяха изчезнали инжекциите НМХ по време на моята бременност, се оглеждах за турските варианти. Но не знам доколко ще ти помогнат - активната съставка е същата като на Клексан.

# 547
Аз вече десетина дни съм с тях и ми е супер засега. От клексана за 24ч става страшно. Знам,че уж са еднакви,но ето ,че явно има нещо различно.... Понасят ми най - добре засега. Ще я потърся тази група.

# 548
Днес имаше много интересен уебинар на тема тромбофилии и бременност - водеше го хематолога д-р Веселина Иванова.
 АКо някой се интересува мисля, че
Може да е полезно

# 549
  • София
Дай линк, моля 🍀
Днес имаше много интересен уебинар на тема тромбофилии и бременност - водеше го хематолога д-р Веселина Иванова.
 АКо някой се интересува мисля, че
Може да е полезно

# 550
Еййй,аз щях да го гледам и забравих!
Искам да ви питам и защо не трябваше да се пие омега 3 преди 12гс? АГ ми каза че не е вярно и да го пия ,но съм чувала такива мнения

# 551
Все още не го намирам качен - но един час отговаряше на въпроси и беше суперрр!!!
Затвърди ми се супер положителното мнение

# 552
  • На изток от Ада
Еййй,аз щях да го гледам и забравих!
Искам да ви питам и защо не трябваше да се пие омега 3 преди 12гс? АГ ми каза че не е вярно и да го пия ,но съм чувала такива мнения
може би защото е от риба

# 553
Здравейте, някой има ли 0,8?

# 554
  • На изток от Ада
Здравейте, някой има ли 0,8?
има

Общи условия

Активация на акаунт