Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 23

• 35 921
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Yan, на мен освен Клексан ми изписаха и Зибор като алтернатива на Фраксипарин. Не съм го пробвала, но мисля, че е друго активното вещество.
За сърбежа от фраксипарин използвах псило балсам. Много облекчаваше обрива на корема. Консултирай се с АГ дали можеш да го използваш. В листовката пише, че не е подходящ за бременни, въпреки че аз на своя глава се мазах няколко пъти Disappointed
Не, не... бий си инжекциите, ти си бременна.. не се спира ей така терапия.. Я кажи как ги биеш. Пробва ли с лед, с мехлеми? Посети имунолог наистина.. А най - най добре посети Конова.
Ами единия алерголог ми каза,че ако продължавам мога да направя алергичен шок. Наистина е сериозна алергията.. при биенето всичко е ок,но след два три дни петното расте до 18 см... Ще опитам май при Тончев.. в кое приложение беше онлайн консултацията?

# 451
Хомозигот ПАИ,  хетерозиготни АСЕ, Ф13, мтхфр, мтрр... Имаме случаи на аборти ( даже по няколко) при мама и баба , ето и аз...

# 452
Хомозигот ПАИ,  хетерозиготни АСЕ, Ф13, мтхфр, мтрр... Имаме случаи на аборти ( даже по няколко) при мама и баба , ето и аз...

Струва ми се, че няма как да се спре терапията... тук трябва да се прецени кое е по - малкото зло. Наистина посети имунолог. Като съвет мога да дам да пуснеш тест за алергии към храни и ако излезе нещо - да спреш тези храни. Не за друго, а за да дадеш почивка на имунната система от каквото е възможно. Свекърва ми след ковид отключи 59 алергии, като й обясниха, че е някаква реакция на организма, а не че реално има толкова много алергии. Беше на диета и сега е добре и пак си хапва всичко.. просто организма трябва да се успокои един вид.

# 453
Здравейте, бихте ли ми помогнали с разчитането на тези изследвания?

# 454
  • София
Ниа, добре е да изследваш още 2 фактора - ACE и Factor13 (в Геника се пускат, могат да използват вече взетата кръв, само трябва да доплатиш), преди да може да се прецени дали ти е необходима терапия и каква.

И още - имаш цял дефектен ген, касаещ усвояването на витамини от група Б. Премери нивата на Б9 и Б12  и хомоцистеин, и при ниски стойности на витамините приемай само метилирани форми, тъй като масовите синтетични форми не ги усвояваш. Дефицитът на тези витамини, освен че е може да навреди на бебето при евентуална бременност, може да повиши нивата на хомоцистеин, а високият хомоцистеин е рисков фактор за сърдечно-съдови инциденти. На първа страница на темата има повече информация. Успех!

# 455
Ниа, добре е да изследваш още 2 фактора - ACE и Factor13 (в Геника се пускат, могат да използват вече взетата кръв, само трябва да доплатиш), преди да може да се прецени дали ти е необходима терапия и каква.

И още - имаш цял дефектен ген, касаещ усвояването на витамини от група Б. Премери нивата на Б9 и Б12  и хомоцистеин, и при ниски стойности на витамините приемай само метилирани форми, тъй като масовите синтетични форми не ги усвояваш. Дефицитът на тези витамини, освен че е може да навреди на бебето при евентуална бременност, може да повиши нивата на хомоцистеин, а високият хомоцистеин е рисков фактор за сърдечно-съдови инциденти. На първа страница на темата има повече информация. Успех!

Много благодаря, изследванията са направени поради това, че вече съм бременна. Ще се консултирам и с Агто ми и ще пуска тези допълнителни изследвания.

# 456
Според вас има ли проблем по време на терапия с НМХ да се направи цитонамазка?Казаха ми, че няма проблем и може да има леко прокървяване, но се притеснявам да не стане силно кръвотечение.

# 457
  • На изток от Ада
Според вас има ли проблем по време на терапия с НМХ да се направи цитонамазка?Казаха ми, че няма проблем и може да има леко прокървяване, но се притеснявам да не стане силно кръвотечение.
Няма.  Аз и без  НМХ от вагинален прицапвам

# 458

На мен не ми взеха в началото и казаха, че ще пуснат в края на бременността, именно поради тази причина. Преди да забременея си бях пускала (2-3м по-рано) и всичко беше наред.

# 459
  • София
Няма.  Аз и без  НМХ от вагинален прицапвам
И аз винаги прецапвам след цитонамазка.
Като забременях имах правена скоро и просто я представих на лекаря ,беше втора група и я прие.Не са ми правили после.

# 460
  • София
Няма проблем, няма връзка едното с другото. При цитонамазка се вземат клетки от шийката, затова може да има прицапване. Няма общо с тромбофилия и не е опасно за бременността.

# 461
  • Sofia
Не знам въпросът ми за коя тема е.
Някой знае ли какво е работното време на генетиците в Майчин дом (Савов или Кременски)?

# 462
  • На изток от Ада
Ми на Кременски може и да пишеш отговаря.

# 463
  • Sofia
Благодаря, Наси!
Знам, че мога да му пиша, но случаят не е за мейл.

# 464
  • На изток от Ада
Предполагам има телефон за Майчин дом  . Там питай . Или му пиши за раб време,  той отговаря мн бързо !

Общи условия

Активация на акаунт