Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 23

• 35 923
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Аз съм била при Паскалева, Кондева, една докторка от "Йоан Павел" и при Минкова в Токуда.  Но все в момент,когато не ми се е отключила алергията и те не са ми я виждали. Едно боцване ми прави 15-18 см диаметър петно. Ходих на алерголог ,каза да ми измислят друго лечение. То няма засега... И от турския имам алергия ,да ...
С пет мутации общо съм ... Чудя се кой би ми измислил нещо алтернативно , защото спешно трябва да отида.
Алерголога каза ,че нищо не мога да пия при бременност в този случай,просто друго лечение..

# 436
На мен винаги ми искат рецепта в аптеката. Дадоха ми и хематолога и АГ Simple Smile

Yan, ами освен да си следиш коагулацията по-често, примерно на 2 седмици и само при нужда да се боцкаш не е ли вариант?

# 437
То не знам стигнем ли до там да се влоши коагулацията няма ли да е късно. Никой не поема отговорност като кажа ,че съм с алергия

# 438
Не, не... бий си инжекциите, ти си бременна.. не се спира ей така терапия.. Я кажи как ги биеш. Пробва ли с лед, с мехлеми? Посети имунолог наистина.. А най - най добре посети Конова.

Относно рецептата за хепарина. Аз имам рецепта още от преди бременността, когато правих консултация със Стайкова.

Иначе цените на хепарина са много вдигнати. Клексана Декември месец беше 40 лв кутията, сега последно беше 56 лева.

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 10:33 от svetlozara98

# 439
Аз в момента съм на вливка след положителния тест, преди това правих още две.. не знам дали е помогнало, но факт, че сега забременях вече.

За рецепта нямам, показах назначението от Русев и ми дадоха една кутия в аптеката.

Ян, а от турските еквиваленти също ли получаваш алергия? С кои хематолози си се консултирала? Аз също мисля, че можеш да се консултираш с алерголог и имунолог в този случай.
Момичета, аз не знам дали е много уместен моят въпрос, но вие правихте ли си вливки с Интралипид преди овулация и след + тест. Аз пак много се зачудих за тях, защото вчера Тончев ми каза, че няма никакъв смисъл да ги правя. При мен излезна следният резултат:

И също исках да попитам, фраксипарин и клексан с рецепта ли си купувате? Вчера гледах как вървят като цени онлайн и навсякъде пишеше с рецепта, на мен хематологът вчера не ми е давал такава, та, затова се зачудих как става самата покупка. Ил АГ ще даде евентуално рецептата, когато забременея.

# 440
Не, не... бий си инжекциите, ти си бременна.. не се спира ей така терапия.. Я кажи как ги биеш. Пробва ли с лед, с мехлеми? Посети имунолог наистина.. А най - най добре посети Конова.
Ами единия алерголог ми каза,че ако продължавам мога да направя алергичен шок. Наистина е сериозна алергията.. при биенето всичко е ок,но след два три дни петното расте до 18 см... Ще опитам май при Тончев.. в кое приложение беше онлайн консултацията?

# 441
Супер, благодаря ви много. Най-вероятно и аз ще направя вливките, ще пробвам днес да купя и една кутия фракси от аптеката (за всеки случай) с назначената терапия от Русев, да видя дали ще ми се получи и на мен, ако не, ще поискам рецепта от АГ тази седмица.
Успех на всички стискам палци на бременните мами.🙏🌹

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 10:50 от miaa7

# 442
Момичета изследванията ми излязоха ,качвам ги тук че нещо този път ми се отразиха доста стресиращо,особено коагулация , хем гледам по реф стойности качени тук,че са в норми ама все пак ми се иска и Вие да ги погледнете.Имам час за хематолог чак за 7юни. Бременна съм в 6-месец на аспирин протект 100 и омега 3 на минами.
С пай хомозигот и хетерозиготни на фолиева и б12 . Всеки съвет би ми бил полезен и от полза. 🌹

П.п имам някакво вътрешно усещане че от Лина има възможност да са ми объркали резултатите за вродена тромбофилия, дали е надеждна като достоверност или да си ги повторя в Геника, някоя от вас да е имала случай с грешни резултати ??? Мога да споделя какво ме кара да го мисля…

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 12:21 от Бонбон911

# 443
Аз моите изследвания ги правих в Геника. Не се сещам да съм чувала за грешни резултати за Тромбофилия, но това не означава че няма такива. Бонбон, кажи теб какво те води на тази мисъл?
Аз като пусках коагулация вчера, ме питаха дали съм бременна, за да знаят кои стойности да ми сложат в забележка.
Питах ги за АнтиХа изследването при тях за колко време става, казаха ми 5 работни дни. Казах на хематолога и тя ми обясни, че при тях стават за един ден, но все пак за нея е важен резултата. В кои лаборатории стават за един ден изследванията? Аз съм в Стара Загора, така че ме интересуват по-скоро националните лаборатории.

# 444
Аз моите изследвания ги правих в Геника. Не се сещам да съм чувала за грешни резултати за Тромбофилия, но това не означава че няма такива. Бонбон, кажи теб какво те води на тази мисъл?
Аз като пусках коагулация вчера, ме питаха дали съм бременна, за да знаят кои стойности да ми сложат в забележка.
Питах ги за АнтиХа изследването при тях за колко време става, казаха ми 5 работни дни. Казах на хематолога и тя ми обясни, че при тях стават за един ден, но все пак за нея е важен резултата. В кои лаборатории стават за един ден изследванията? Аз съм в Стара Загора, така че ме интересуват по-скоро националните лаборатории.

Някак не ми се вярва да има някаква грешка в изследванията за вродена тромбофилия, не мисля, че е същото като да гледат тромбоцити/ левкоцити и тн. Но и аз моите си ги правих в Геника.

Привет, Мини, за съжаление нямам идея в Стара Загора в кои лаборатории стават за ден, на мен вчера хематологът ми каза да си го пусна в Токуда, защото там ставало за ден.

# 445
На една приятелка и ги бяха объркали бяха я изкарали с 5-6 мутации запукаха я на хепарини ,повтори ги в геника и се оказа че няма нито една от тях , а е само с хегерозигот на фолиевата ,а на мен днес ппк ми излезе само 15мин след като бях дала кръв което ми се стори супер бързо и докато бях онлайн и си чаках останалите резултати първо ми изписа хемоглобин 111 и след 5-7мин ми се смени само на 109 ......еритроцит и хематокрит уж бяха със стойности в норми и те заедно с хемоглобина също ке промениха към по ниски ,буквално го видях с очите си .. което според мен е доста странно ...

# 446
Благодаря за отговора,miaa. Малко ми е далеч Токуда и някак не ми се пътува на всеки 4-6 седмици по 500 км.

Дописвам.
Бонбон, аз бих сменила лабораторията изцяло. И бих повторила изследванията, най-малкото за свое спокойствие. А ако има разлика в резултатите, бих потърсила къде да се оплача официално.

# 447
  • Sofia
Ами единия алерголог ми каза,че ако продължавам мога да направя алергичен шок. Наистина е сериозна алергията.. при биенето всичко е ок,но след два три дни петното расте до 18 см... Ще опитам май при Тончев.. в кое приложение беше онлайн консултацията?
Yan, и аз съм питала за алтернатива на НМХ и АГ и хематолозите са ми казвали, че няма. Турските варианти са със същия състав.
Ние само следяхме еозинофилите. Имах ужасни плюски, но не се е разраствало чак до 18 см. Петната бяха около 10 см може би. Търпях си ги.

Питай дали можеш да се мажеш с Фенистил за успокоение на мястото. На мен ми помагаше, но беше след раждането.
Иначе - задължително консултация с имунолог и второ мнение при алерголог.

Приложението за Тончев е medrec M :
https://bg.medrec-m.com/

# 448
Брин,много благодаря! Бях на алерголог - каза,че няма какво да се направи. А имунолог защо, как би ми помогнал?
Моя корем в момента е пламнал, само от 3 инжекции, просто от дясно наляво всичко е червено . То аз бих търпяла,но ако се качат еозинофилите вече е опасно . А те ще се качат, няма как при тая остра алергия...

# 449
  • Sofia
Е, да, при мен еозинофилите бяха завишени, но поне се бяха стабилизирали един вид.

А имунолог, защото по принцип алергиите малко или много са свързани и с имунната система. Да види от неговата гледна точка дали не може да успокои нещата по някакъв начин.

Но се консултирай и с хематолог, да ти погледне точно какви са ти мутациите и медицинската история (лична, фамилна) и да прецени доколко е наложително да си на НМХ. Или става въпрос само за профилактика (за всеки случай) без други показания.

Какви ти бяха мутациите? Имате ли случаи на ССИ в семейството?

Общи условия

Активация на акаунт