Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват контракциите по време на бременност?
Кога обикновено започва проследяването на тоновете на бебето по време на бременност?
Какви са препоръките за използване на козметика за бебета и деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват контракциите по време на бременност?
Контракциите по време на бременност са стегнати, понякога болезнени усещания в корема. Те могат да бъдат подготвителни за раждането или да не означават нищо. Усещането е като стягане на корема, което става твърдо и понякога болезнено. Не всички бременности включват контракции. Контракциите по време на бременност са стягания на матката, които могат да се усетят като тежест или стягане в корема за кратко време, обикновено без болка. Те могат да се появят няколко пъти на ден и са част от подготовката на тялото за раждането.
-
Кога обикновено започва проследяването на тоновете на бебето по време на бременност?
-
Какви са препоръките за използване на козметика за бебета и деца?
Мненията относно използването на козметика за бебета варират. Някои майки предпочитат естествени продукти като зехтин и масло, докато други препоръчват марки като Buhubene и Mustela. Важно е да изберете продукт, който не предизвиква алергии и е подходящ за чувствителната кожа на бебето. Форумът включва препоръки за козметика за деца, като се споменават марки като "Джонсън", "Нивея", "Клоран", "Мустела" и "Чико". Участниците споделят своя опит с различни продукти и предупреждават за алергии, препоръчвайки внимателна употреба на ароматизирани козметични продукти.
-
Какво представлява разкритието и каква е целта му?
-
Какви проблеми могат да възникнат по време на бременност?

преди 10 години като се роди баткото първите 3-4 месеца използвах дефламол от който съм хипер доволна... после започнахме с крем Бочко със смрадлика за дупенцето и бебшко олио на Жонсън за телцето и гимнастиката... сега обаче не съм се интересувала скоро предполагам че има доста нови неща, това за преварената свинска мас съм го чувала, но не съм ползвала, единствено при настинка му мажех петичките със св. мас и сода за да се загрее... сега живот и здраве може би ще практикувам по същия начин, поне е изпитан
.
По принцип съм чувствителна на гадни миризми (и доста капризна като цяло) и тази няма да ми понесе, още повече за бебчовците. Но ако не мирише, повярвайте ми, няма нищо по-добро от маста
) - поръчах си в началото на седмицата колан за бременни, сутиен за бременни и сутиен за кърмачки
. Днес ми ги доставиха - от family.bg. Сутиените още не съм пробвала, но за колана бях ултра нетърпелива и го наденах веднага
(Онзи с капачетата ми е най-любопитен
)

А до WC как ще ходя ... тръпки ме побиват.
А днес разбрах, че всички бебета хълцат и усещането било като ритане, но на равномерни интервали. Не мога да направя разлика в усещанията при мен, при вас как е? 
хубава вечер на всички
Та сега се гъзурча всяка вечер в някаква колянно-лакътна поза и дишам по 10-15 минути- "да му дам по-голям шанс да се обърне". Дано го направи, че както си мислех без упойка......