Първи крачки правим в 2007-ма, а през АПРИЛ ще гушнем рожба ценна

• 17 744
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
Не мога да ви изчета сега, но да се отчета.
За запис на тонове ме викат вече през седмица.Така ще е до края.Лошото е, че имам някакви стрептококи, та ги трепя сега.Нали бях болна на крак-може от това да е.Пия си и Тотемата-ама смятам до половината, защото наистина ще започна да я повръщам-толкова ми е гадна.Моята пикла номер две е с главата надолу, НО-докторката ми каза, че може да се врътка още, защото матката ми е по-широка/ явно затова вървях с голям като на Ая корем в началото още/ и има място .
Относно това как съм се справила-ами-ей така.На прибиране с малката минаваме през пазара и зяпаме и по магазинчетата.Купуваме си за кеф/ на нея и е особено кеф за бебка да купува/.Я бибка, я шишенце, я лигавниче, я дрешка някоя...ей така.Оня ден, през почивните-то кьораво дете няма навън да играе, та се разхождахме пак главно да пазаруваме.Минах през аптеката за детски капки за нос и си казах-я да взема и разни други неща-та  по памет взех-за пъпче, за мазане, лигнин си взех....един малък пакет памперс за болницата и кърпички...ей такива.Все пак карам по утъпкана пътека, знам какво ми трябва.Тя аптекарката се учуди, че не гледам по списък, ама не вижда детето, че по-ниско от тезгяха и се чуди, а после-като и чу гласа се захили и вика-ааа, ясно защо така Laughing
Утре, ако не ме домързи-видях, че в един сравнително близък магазин са заредили И колички и то от "моята" марка.Та може да мръднем до там.Ако не-когато таткото ни е свободен-до склада.То това остана.Чудя се да чакам ли някакви нови модели или да действам...то новото в повечето случаи е нов десен просто или някоя малка джвъчка.А на мен екстри не ми трябват .
Относно финансите, които заминават по бебето-мда-чорапките са скъпи, има и скъпи дрешки.Аз например се изглезих с едно много скъпо костюмче, предвид, че съм иначе не толкова разточителна, но ме грабна.Иначе-имам си магазинчета, в които редовно и за каката пазарувам и си знам цени и всичко.Знам и колко е трудно сам, без баби, лели и приятели да си набавиш всичко, понякога е стресиращо.Именно затова започнах от далече.И понеже съм и дашна-половината неща пот каката съм дала и не са ми върнали-и лятната и количка замина/ а беше здрава и хубава/ и проходилка, а що дрехи...е, все пак добре, че не бях успяла всичко д раздам, та сега за беба имаме помощ малко поне в това отношение от кака и.
Иначе-аз съм домошар човек, обичам да си гледам къщата и ми достави удоволствие да си оправя нещата-сега почивните дни това правихме с детето-купихме прах бебе и изпрахме, на следващият ден изгладихме и подредихме всичко.Не е никак хамалогия, поне за мен.Проблем се явява, че една сушилка няма да ми стига, а нямам място за две, ще пера по-често май...
Това е на бързо и на дълго от мен...до скоро!  bouquet

Да добавя за епизиотомията.Имам.Имах и много вътрешни разскъсвания, ама да не разказвам за това.Ако е направена качествено-няма никакъв проблем.Моята е надолу, към ануса.Правят и на страни към бедрото.Моят вариант е по-рядко срещан, при махането на конците докторката ми каза, че е чудесно направена и зашита-професионално.Това-дежурният екип на Шейново/ да знаете Wink/Има си шпрейче за пръскане-зазрдавява бързо, няма проблем.Просто трябва да се щади мястото първите дни при сядане например.

Момичета-за триколките на ТСМ-не са ли ви тежки??? ThinkingТърсете леки модели-послушайте ме!

За козметика за бебето-този път никакви зехтини и мас. StopЩе се опитаме с Мустела. Thinking

Последна редакция: пт, 05 яну 2007, 20:57 от пенелопа

# 76
Здравейте  newsm51

Larsen, благодаря за отговора. Днес пак с моята приятелка - доки се консултирах. Точно контракции съм усещала и аз, ама кой да знае  Joy Знаех, че може да ги има, но не знаех как да ги разпозная. Е, проясниха ми.

Нашият бандит не спира да швъка. Кое е ръка, кое крак, бута, рита.  Crazy Дано се поуспокои като се роди  Laughing

bouquet

# 77
Здравейте мами и от мен. Честита Нова 2007 година и сладки бебенца през април!
Аз явно не изтеглих "здравето" от новогодишната баница, та започнах новата година с настинка. То не бяха чайове, то не бяха лимони и мед в промишлени количества. За ваша информация - аптекарката ми препоръча Коризалия  - хомеопатични таблетки - за хремата и капки Мутосептонекс пак за хремата. На другия ден обаче лекарката ми се накара за капките и каза, че предизвиквали контракции Shocked - не пишеше нищо такова в указанията. Та тя пък ми изписа Биопарокс - спрей за гърлото и носа. Вече съм по-добре и се надявам бебенцето да не е усетило нищо.
Вчера бях на преглед - бебенцето е наред, а лекаря завърши с: "Това май е малка пишчица тук..." Grinning. Така че, Aya, можеш да ми сложиш момченце. Дано само не е грешка.
При мен също започнаха тепърва да мерят тоновете на бебенцето.
Аз доста съм се ошашкала напоследък за раждането и чета из нета каквото ми падне по темата. Препоръчвам ви обаче да протете темата за "смешното" раждане тук във форума Майки бъдещи и настоящи. Такива случки има описани, ще паднете от смях. На мен поне ми подействаха добре.
Колкото до пазаруването, майка ми не дава нищо да пипна - да съм си харесала само и чак като родя те щели да ги купят с мъжа ми. Суеверие ли е, незнам, но не се и дърпам.
Лека нощ на всички мами и бебенца Hug

# 78
Количката на ТСМ, тази която аз видях в Плевен имаше и кош за новородени,затова я и загледах, пък и цената е доста прилична.....Мен един продаваЧ в бебешки магазин (отбелязвам го,защото е рядкост) ме "светна", че края на февруари,началото на март излизат новите модели на Бертони, сега навсякъде било стока от миналата година и не можело да се поръча,ако човек иска например друга разцветка....също така ми каза,че страницата на Бертони въобще не се обновява и там никаква информация не можело да се получи. Аз в магазина си харесах Атланта 6,но такова чудо в интернет не можах да намеря. newsm78

# 79
  • София
Здравейте и от мен, отдавна не съм писала. Честита нова година, пожелавам ви много здраве и да сме щастливи с малките бебчета. Много съжалявам за загубата на двете мами, дръжте се момичета.
Аз продължавам да ходя активно на работа, засега се чувствам много добре, да чукна на дърво. Даже си ходя с моите дрехи, закопчани ниско под корема. Ама днес вече усетих, че май няма накъде повече, ще минавам на "бременните". Момченцето ми рита ли рита, мърда, шава, по цял ден ме забавлява. Днес беше като една гъсеничка.
При последните ми изследвания, хемоглобинът ми е 105, магнезият също е под нормата. Затова пия Малтофер фол и Марнерот. От време на време ми се стяга корема, безболезнено, лекарката ми каза, че не бива да е повече от 8 пъти на ден, та ще взема да ги броя.
За епизиотомията какво да ви кажа - аз съм с такава, болеше ме само първата нощ след раждането. Ходих си до тоалетната, а ва втория ден се престраших и се погледнах с огледало, ами не видях нищо по-различно от преди, съвсем честно. Четири часа след раждането ми се наложи да седна в един пластмасов стол, за да не се строполя на земята (че ме юрнаха да се раздвижвам до тоалетната) и седнах, не ме болеше особено. Не се притеснявайте предварително - минава и заминава...
Аз също ще започна скоро с покупките, засега имам само някоя дрешка, която съм харесала оттук-оттам. Ще изчакам да изляза в майчинство, тогава ще имам поне месец на разположение за спокойни разходки и пазаруване.

Ая, темата е страхотно направена, благодаря ти, че си положила тези усилия. Моята дъщеря вече стана на 3 годинки, така че ако не те затруднява, може да промениш възрастта й.

Поздрави на всички и лека!  Simple Smile Heart Eyes

# 80
                         Здравейте,мамчета!Честита нова година и ви желая много здраве,късмет и най-хубавите малки,пухкави и здрави бебочета!
                         Искам да споделя опита си за детската козметика.При 3 бебока за 3 години  сме използвали почти всичко. :mrgreen
                         1.Алергии се предизвикват при скъпата козметика най-често от ароматизаторите в тях.При нас "Джонсън" отпадна още в родилния дом,"Нивея" ползвахме след 3 -месечна възраст /говоря за първото бебе-2002 г/.При второто ползвахме френска "Клоран"-донесе ни я близка от Франция,сега ползваме "Мустела" и сме много доволни.Ще пробваме и "Чико" защото просто ни го подариха,но все още не знаем резултата какъв ще бъде.Но първия месец използвахме преварен зехтин.С него внимавайте защото има много ментета на пазара.За маста- не сме и фенове,въпреки,че преварявахме по няколко пъти с добавка на невен и ябълка. Цитрусовите плодове изобщо не са подходящи за бебета в каквито и да е бебешки продукти,силно алергизиращи са.Това което ми направи впечатление за маста - за зимните бебета може и да е добре /разбира се ако е добре пречистена/ ,но за вашите ,които ще са мартенски,априлски и майски не е подходяща. Затопля и бебето се претопля и изприщва.Така поне беше при Ран.
                За сега толкова,защото Неда надава боeн вик.Ние сме я научили на ръце и се бунтува. Mr. Green

Последна редакция: сб, 06 яну 2007, 11:38 от Didia

# 81
  • София
За мазането. Майка ми и свеки казват само мас или зехтин за бебчо. По-нови мами ми препоръчват разни козметични специализирани продукти. И не знам. Накрая ще стане като с мазилата за стрии, които ползвам. То не е преварена мас с невен, Икаров, Babylove, отскоро и Мустела. Да не говорим, че ми дадоха и 'нова' рецепта за домашно мазило против стрии.
Взима се един крем Невен и се маха малко от него от кутийката, за да има място. Вътре се изстисква една тубичка Дефламол, една ампула витамин А и една витамин Ц. Ако почна и това да мажа...  #Crazy И като се има предвид, че въпреки това може да се появят гадните стрии, страшно ще ме е яд за толкова старания с най-различни мазила.  Outta Joint

За риткането. Определено усещам различни неща. Но не мога да кажа със сигурност кое какво е. Май само главичката си личи ясно, понеже е видимо кръгличка и големичка и когато се покаже е доста осезаемо усещане. Хълцането, като че ли, също се усеща. То не е бутане тук и там, а съвсем ритмично подскачане на абсолютно равни интервали. Но пък спира за минута-две..., когато аз хълцам понякога е по десет-петнайсет минути, но кой знае, бебче може по-бързо да се справя с тоя проблем.
Иначе, според мен е трудно да се различи краче от ръчичка. Може би по-натам.
Според свеки е абсурдно да се види очертано краче, както на моя аватар. Казва, че са различни по големина бабуни до края, но толкова ясно очертани пръстчета и стъпало, според нея е невъзможно. Мисли, че снимката е монтаж. А на мен много ми се иска да не е.

За количките. Маг Ингланд Принцес Рол.  Peace Поразгледахме доста, побутахме. Стори ни се най-доброто съотношение на качество и цена. На Чико Кортина също не беше лоша /видях, че Страчи вече има такава, поздравления/, но е повече от двойна цена за съвсем малко екстри отгоре. Не ни се стори разумно. Количката /с портбебето/ струва към 250 лв., взехме я от Штъркел. Тъмно виненено червена, баба ми нарича този цвят 'презряла вишна'. Мен ако питате е по-скоро презряла черна череша.  Grinning Когато си получа поръчания нов фотоапарат /коледен подарък от половинката/, ще я снимам, да я видите.
На ТСМ не намерих четириколка. А не мисля, че триколката е добра идея, защото и аз съм чувала, че се обръщат. Само случаят на триколка за близнаци ми се вижда удачен, понеже тежестта на двете бебета балансира, а пък едното колело отпред позволява по-голяма маневреност на иначе широчката близнашка количка.

Ауа, непременно пиши за колана /за сутиените също де/. Понякога, вечер особено, много ме боли кръста, място не мога да си намеря. Дано да помага. За сега това, което съм забелязала е, че ме боли повече, ако през деня не излизам никъде и не ходя пеша. Всъщност, най-добре се чувствам, когато ходя пеша бавно.

# 82
Хълцанията, и аз ги усещам - много са смешни Laughing. Поне от 2-3 седмици ги усещам, но едва преди седмица разбрах, че е хълцане от това което прочетох  Blush.  До преди това се чудех как така риткат толкова равномерно  smile3538.

Колана, както вече се похвалих, още вчера го нахлузих. За мен лично не е удобен  Embarassed. Първо, много ми стяга, а май и на бебоците, защото се движеха доста по-често като бях с него. Второ, като го свалих, болката ми беше по-силна, отколкото преди това, което за мен е лош вариант, защото нямам намерение да го нося денонощно  Crossing Arms. И трето, през нощта ме боля много повече от преди  Embarassed. Та сега не знам дали ще го нося  newsm78. НО, не мога да оспоря факта, че снощи издържах повече от 2ч. на маса и дървена пейка в заведение без да ме заболи кръста де  Flutter. Но накрая саклетясах  Crazy.

Сутиените, ще кажа като ги пробвам - още не съм ги и премерила дори, защото имаха много странна миризма и преди да ги изпера, не ги слагам  Crossing Arms.

Отивам на среща с бебетата. Като се върна, ще докладвам  Heart Eyes

Честита придобивка на Илит   bouquet - ще чакаме много снимки да ни качваш  Whistling
А аз чакам да се заредят батериите и да ви кача последен ъпдейт от корема ми  Grinning

# 83
  • Пловдив
Здравейте, милички  Hug
Днес е разкошен ден и ние си го направихе още по-хубав:)
Излезнахме на разходка и обиколихме бебешките магазини. Няма нищо по-хубаво от бебешки шопинг Simple Smile
Уж само щяхме да проверим за новите модели на преносимите кошарки, а то какво стана... Новите кошарки още ги нямаше, но ние не си тръгнахме с празни ръце. Качила съм в албумчето новите придобивки, а също и последната снимка на шкембо Simple Smile
За хълцането на бебо - и аз мисля, че съм засичала по-ритмично скачане, може да е това. На предпоследния ехограф се виждаше как беба скача ритмично  (е, не много) като жабче и аз мисля, че когато го усещам най-силно тогава прави точно тези жабешки скоци Simple Smile

# 84
Привет отново от нас  Hug

Бенита, веднага те разконспирирах  Whistling - отидох да си качвам корема, а заварих твоя пресен корем и покупките за бебока - много са сладки  Heart Eyes

Качих си и моя корем, може да ме видите  Blush

Като видна клюкарка, искам да ви споделя, че си имаме нова мама - drize. Добре дошла и като разбереш пола, кажи какво щъркелче да слагаме  Flutter

Вече сме 110  bowuu

Върнахме се от преглед - всичко ни е наред  Grinning. Юнаците славно шаваха през цялото време  Joy. Левия и той се е завъртял с главичката надолу, а десния така се е заклещил там, че мърдане при него няма - ще си стои с главата надолу до края  hahaha. Много са порастнали, чак се учудих  ooooh! - левия е 1,600кг, а десния е 1,400кг  Heart Eyes. Направо съм си в 9тия месец с такъв товар в корема  Mr. Green. Док каза, че след 3ти март сме готови да ги вадим  Crazy. До тогава ще пия Магнерот - профилактично! Каза да не чакам контракциите, а да го почвам, щото много голяма става вече матката и няма да ми се размине  Tired.
В чакалнята се засякохме с Анишка  Party. Голям лаф му дръпнахме  lalalala, подпомогнат от малкото чакане, но ни беше много гот  tooth. Ани, колко голяма излезе твоята госпожица?

# 85
Здравейте,мами!
Браво на Бенита и Ая!Много са ви пораснали коремчетата!
За количките-това с преобръщането на триколки ми се струва доста ...невероятно.Не че не може да стане,но аз живея в малък и спокоен  град и не виждам просто как би се обърнала.За тежината-незнам,не съм тикала такава,а и нямам приятелки,които да ми услужат,така че..абе общо взето количката ми е едно от най-трудните решения.
Sissi,чух,че в Плевен има магазин на ТСМ.Ако знаеш за кой точно ти говоря виждала ли си колички там?
Didia,защо сте отписали Johnson още в родилното?Аз съм много доволна от техните продукти?Нещо алергии или.. newsm78 А за козметиката на Клоран??Може ли да се намери в България и качествена ли е?
Момичета,в последно време ми  е доста притеснено.Мислех да правим някой размествания ,но май няма да ни остане време за това.Нашия тати заминава в чужбина ,за да можем да се справим с отглеждането на малкото човече.Трябва да се върне докато се роди ,но тогава ще е вече мн късно...за ремонти и такива неща..Много ми е мъчно,защото не мога да наглася почти нищо за бебчо и много благородно завиждам на всички,които вече са започнали с покупките..Simple Smile
Поздрави от нас!  bouquet

# 86
  • Пловдив
Здравейте!  Hug
При мен нищо ново. Сестра ми си заминава след 2 дена за Франция и много ще ми липсва - ще я видя чак април  Grinning - така че по цял ден съм с нея. Винаги съм си мислела, че ще прекараме бременостите си заедно, но ... явно такъв е животът.
Аya и Benitta ме ентусиазираха и качих снимка и на моя корем от вчера.
Лека вечер на всички! Heart Eyes

# 87
Много е пусто днес и вчера в нашата темичка  Tired Надявам се всички да сте на разходки и затова да нямате време  Crazy

Минавам само да честитя именните дни на вчерашните и днешните именнички  smile3525. Да сте ни живи и здрави и април да гушкате здрави и сладки бебочета  Hug

# 88
И на мен ми направи впечатление, че днес никой не иска да пише. Ая наистина ли бебчетата са толкова големи вече? Аз си мислех, че все още нямаме 1000гр. ама явно много бързо растат вече. Скоро и аз ще кача снимки на корема, за да ме видите най-накрая и мен Crazy
Вчера обикаляхме магазините за креватче. Изборът обаче ми се стори много малък и нищо не взехме. Знаете ли някакви магазини по-специално за креватчета, че обиколихме вече всички от списъка и нищо Sad

# 89
                                         ДО ВСИЧКИ ВАРНЕНСКИ МАМИ!!
На 13-ти януари 2007г. се организира концерт, чрез който да можем да съберем малка сума, с която да бъдем съпричастни към съдбата на  Дари, която заслужава ЖИВОТ!!! Цената на поканата за концерта е 2 лева, малко не се надяваме да помогнем! Мястото на концерта е в читалище Майковски (до окръжна болница). Началото на концерта е в 18:00 час! Покани за концерта може да закупите и на място. В концерта ще пеят млади хип-хоп изпълнители.
ДА СПАСИМ ТОВА 3-ГОДИШНО МОМИЧНЦЕ! НИЕ СМЕ С ТЕБ, ДАРИНА!

Общи условия

Активация на акаунт