Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 178
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Невенче. Аз бях същата след операцията на миомата. Не смятам това за напълняване.
Да са ти вливали антибиотици?
Нещо с бъбреците да имаш проблем?
Иначе имах възпаление след операцията. Може би някакакво замърсяване.
Помня, че като ми правиха клизма "умната" сестра не улучи правилната дупка. После се измих. Но явно е било "късно е либе за китка"
След операцията ме втресе, направиха ми изследвания. Казаха ми пиелонефрит.
Трудно пишках. 8 дни прекарах в болницата. В един момент ми ставаше много лошо от тия лекарства. Три вида антибиотик по три пъти на ден. Лекарите не ми казаха да пия пробиотици. За щастие отдавна го знам това и при мен дойде в стаята нова пациентка фармацефт,която ми каза поне месец да пия.
Последните 2-3 дни в болницата пиех вода, но не пишках достатъчно. Това го установих след изписването, че май аз всъщност не пиках. И краката ми се подуха и лицето. Прасците да не говорим как бяха подути и твърди и какви крампи последваха.
В болницата бях и на минерална вода обаче. Наскоро съседката, която наистина разбира ме посъветва да спра с минералната. И друг път са ме съветвали и съм сменяла на трапезна и съм се оправяла. Ако пиеш минерална, спри я веднага. Купувай трапезна или от чешмата и слагай в кана с филтър.
Наскоро около три месеца на работата минахме на минерална вода и пак получих драма с бъбреците. Леки болки, докато се усетя откъде идва проблема. Ама съседката напомни за трапезната.
Като излязох от болницата почнах да пия нормална трапезна пречистена с кана.
Все още ме болеше и пишках трудно след операцията, но почнах да пишкам. 2 дни трябваха да ми изчезна тая вода. Голямо пишкане падна.
Не вярвам да е напълняване това.
От операцията е, глюкозата. И на мен ми вливаха.
Пий нещо, което да те освободи от задържаната вода. В чужбина си. Не знам какви добавки има при вас.
Аз пих ренохелп, който е с бреза за бъбреците и много помага за това.
Но на мен не ми казаха да не съм на нв и си минах веднага на моя си режим.
Опитай да зонираш, щом не ти дават нв.

# 196
Нати, благодаря за съветите за яйцата ❤️

Невена, скорошно оздравяване!

# 197
  • Paris, France
А кое наложи втора операция?

Първата не беше успешна и ми се появи пак херния на втория месец. Страх ме беше да се оперирам пак, обаче преди месец се събудих със заклещени херния, която не успявах да прибера. И нямаше как да не се оперирам. Мерси за пожеланията 💐
Невена, скорошно оздравяване!

Благодаря много 💐.

Елора, бях на антибиотик, защото като ме оперираха имах грип, който прерастна в бактериална инфекция. Не мога да не смятам освинване с 6 или 7 кила за седмица за нормално. Не е. Имах проблем и с пикочна инфекция, да. Обаче и грип, и инфекции съм имала и друг път, а и съм била оперирана. Вода само от чешмата пия, както обикновено. Каченото тегло е чудовищно. Интересно,че си влизам в тесните панталони и ги закопчавам.

Трудно ми е да съм на режим, защото ни се струпаха 100 болести и мъжът ми и синът ходят с патерици, а дъщеря ми е с тежка анемия. Нито мога да пазарувам, нито да готвя, нищо.

Може и от менопаузата да е. Откакто ме оперираха съм вече почти 2 месеца без цикъл. Ама пък за една седмица да ги кача. Бях в шок.

Не са ми проблем, сами по себе си. Проблем ми е, че не мога да се движа, да вдигам тежко. Мисля, че ще мога да ги сваля, макар и не за седмица.

# 198
Невена, тоест си яла много и смяташ, че това е напълняване ли? Сигурна ли си?
Не вярвам да си човек, който след операция да яде много Grinning
Почти като мен си била.
За мен това е проблем с бъбреците.
Пикаш ли достатъчно. Направи си сметка колко вода пиеш и колко пикаш?
Трябва да вземеш нещо което да те отводни.
Крампи имаш ли?
И въобще ли не можеш да ходиш?
Поне малко. Леки и бавни разходки. След операция знам, че трябва да се ходи и лекарите си ми казваха, че колкото и да боли, ходенето помага да се възстанови бързо човек.
Аз не исках да ходя, ама ми се накараха.
Всяка една инфекция е различна и може да я изкарах по-различен начин.
Преди 2 месеца пак хванах някаква инфекция и бъбреците се обадиха.
Не съм се подувала много, но леко вечер краката ми бяха отекли.

# 199
  • Paris, France
Ходя, разбира се, но не по много. Вода не пия достатъчно и урината ми е тъмна. Мързи ме да ходя до кенефа. Крампи нямам, не огладнявам, нямам симптоми на ИР. Нямам и топли вълни или някакви симптоми на менопауза.

# 200
Вода трябва да пиеш достатъчно. Заповядвам ти Grinning
Намери нещо за обезводняване. По-естествено, не хапове. Но и вода трябва да пиеш.
Добавки. Не знам в твоята държава какво има. Ако беше в Бг да ти кажа.
Има и хубави чайове за бъбреци. Има билки, които действат благотворно на бъбреците и пречистват и отводняват.
Аз 10-те кила вода за два дни ги изхвърлих, но пиех вода, чайове и от хубавите добавки за бъбреците.
Даже от ринохелпа 6-7 дни пих.

# 201
Nevena Virolan, ако беше от проблем с бъбреците, защого не работят добре, щеше да имаш силни болки най-малкото. Отоците са от системите, упойките, антибиотиците - според мен. Може да е алергична реакция към някои от тях. При последния ми престой след 60 часа в болницата на глад, само чай и системи нон-стоп, се върнах +1.5 кг. и подути ръце, а трябваше да бъда поне минус 3.

# 202
Антибиотици, инфекцията, упойки, дори глюкозата, която са и вкарвали - свързано е.
И това, че не пие вода хич не и помага.
Мен бъбреците не ме боляха. Самите бъбреци не. Пикочния мехур отпред имах болки. Да не казвам при уриниране как ми се е ревало. Ама пак се радвах, че почнах да пикая.
Факта, че пика тъмна урина за мен си значи, че бъбреците не си вършат работата.

# 203
Тъмната урина може да е от лекарствата и от недостатъчния прием на вода. За да се докаже инфекция, както знаете, трябва урокултура/ стерилна урина.

# 204
Ми тя не пие вода.
Аз не казвам, че не е от лекарствата.
Аз пиех вода. Винаги пия вода. Водохолик съм. И в болницата пиех, ама бях на силни антибиотици и спрях да пикам. Пиех по 2,5, а пишках два пъти и то едно мижаво и скръндзаво. Като ме изписаха и се прибрах и успокоих си почнах режима, пиех си водата и добавките да изчистя.
След два месеца пак имах малка драма и бях на нефролог, обясних и тя си каза, че самата операция, възпалението и лекарствата са ми причинили това,  та добре съм направила, че съм пила добавките.
 И в един момент се отпуши като се прибрах, даже същия ден. И водата и добавките и спирането на лекарствата си оказаха влияние.
Невено, почвай да пиеш вода, че ушите ще ти дърпам.
Баш ти трябва да знаеш какво е това бъбрек, какви функции имат и как да и се пречисти тялото като не пие поне вода.

# 205
Ууу, Невенче, хем ми е много драго да те засека, хем ужасно съжалявам че по такъв повод се отбиваш... Много ти се е събрало напоследък. Килограмите ще ги оправиш, но се погрижи за себе си сега да се възстановиш от това премеждие. Сваляла си кила, ще свалиш пак, знаеш как става и че става.
Прави са за водата - пий, жено, не се прави на интересна ами пий вода. Разходките до тоалетната ги брой за гимнастика ако така повече ти харесва, но пий достатъчно. Какво точно ти причинява задържаната вода (щото съм убедена че друго няма как да натрупаш за дни, даже сигурно си свалила на мускул), трябва да го изкараш от системата си, имай и това предвид. Нещо от лекарства и упойки или комбинация дето преди не ти се е случвала, то няма какво друго. Айде 1-2-3 кила да задържиш от това че се храниш с въглехидрати ама и 3 са ти много, ти не си някаква голяма жена. Пиеш, пикаш и продължаваш пак така. Точно на теб няма нужда да обяснявам, дето на сума народ тук им хлопа по канчетата за урината да се следи РН и прочие. Имаш знанията да прецениш че не е ОК така, просто ти се е събрало толкова много наведнъж че ти идва в повече. Щом чак и цикълът ти е спрял, кой знае и щитовидната дали не ти е разбутана от всичкото това, то наистина много...
Започни с водата, наваксвай и електролити и каквито още добавки прецениш и имаш под ръка де. Част от тия неща и сами ще отшумят, междувременно просто събирай сили, после ще вкараш и останалите в ред. То не се знае и цикъла дали си го загубила завинаги, може и него да успееш да върнеш, няма да се даваш сега.
И пиши когато можеш че ще те мислим като знаем че си на такъв хал.

# 206
Елора,
ако някой е писал по този въпрос, се извинявам, рядко влизам и не следя в детайли. Някъде четох, че имаш дълги черва и днес за пореден път слушах Емилия Белчева, честно казано, единствената българка, която уважавам по въпросите за храненето, та тя казва, че хората с къси черва, 7 метра, са протеинов тип, а тези с дълги черва, 14 метра са въглехидратен тип, не съм запозната какво трябва да правят различните типове, и дали ако си смениш менюто, ще се оправи всичко, но не пречи да се поинтересуваш.

# 207
Вчера почетох малко из гуглето за калия. И в някои статии пише, че може липсата му също да води до лениви черва. Днес ще ми го докарат.
Иначе засега съм добре. Ям сливите. Малко се затруднявам, но се оправям. Ще съм търпелива, няма начин.
Ако трябва и сливите ще сменям със сушени кайсии, смокини, че да не свиква.
Даже смокините били с по-ниски В уж.
Абе нямам избор.
Но са си В, даже ми хрумна дали да не турвам малко смляно ленено семе като ги кисна и така да няма нещо повишаване на кз или инсулин. Идейно е.

Елора,
ако някой е писал по този въпрос, се извинявам, рядко влизам и не следя в детайли. Някъде четох, че имаш дълги черва и днес за пореден път слушах Емилия Белчева, честно казано, единствената българка, която уважавам по въпросите за храненето, та тя казва, че хората с къси черва, 7 метра, са протеинов тип, а тези с дълги черва, 14 метра са въглехидратен тип, не съм запозната какво трябва да правят различните типове, и дали ако си смениш менюто, ще се оправи всичко, но не пречи да се поинтересуваш.
Яла съм въглехидратно, била съм веган, вегетарианец, с тежка ир и хиперинсулинемия, така че такива препоръки за въглехидратно хранене не мога да ги взема насериозно. Не се обиждай. Уж добрите гастроентреолози са ми препоръчвали хуск, който ме запича ужасно, така че аз отдавна не съм човек да се доверява сляпо на лекари.
Менюто си ми е ок. И не съм на кето.
Нямам намерение да ставам дебела и ир отново. Липсата точно на протеини и мазнини ми е причинила проблеми.
Разбирам, че не следиш редовно, но аз доста съм писала как се  храня сега, как съм се хранила преди, какви проблеми със запека съм имала. Не ми се влиза в подробности.
Ако бях въглехидратен тип /а аз съм била/, нямаше да съм в тази тема, нито да имам запек още от тийнче, когато съм се хранила определено въглехидратно Grinning

# 208
Елора, ако искаш опитай с бебешко пюре от сини сливи и круши без захар. На ДМ е такова. Покрай племенниците знам. Като се запекат и хапнат и ефекта е голям 😁
Задължително ли трябва да са сушени за такъв ефект при нас?

# 209
Ами аз пресни сливи ям когато са в сезон и не забелязвам такъв ефект.
Явно от сушените има.
А те не са ли малки бурканчета тия пюрета. То на веднъж ли, на два пъти ли?
Ама като не съм бебе, а голяма магарица не знам дали едно бурканче би помогнало Grinning

Общи условия

Активация на акаунт