Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 789
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Dt, много благодаря за препратките към темите! Само за едната не знаех и й изчетох първия пост. Изключително полезни неща! И си открих грешката. Не ми е в бройката на ВХ, а в това, че съм прекалявала с мазнините. Като пълен лаик си добавях мазнини ей така, да има. Тоест, изгубила съм идеята на режима. Хващам се да коригирам, веднага.

Спринг, аз те разбирам. Толкова години съм със стомашно-чревни проблеми... Те така негативно се отразяват на цялостното състояние на човек - постоянна нервност и отчаяние.

Аз не съм си споделяла историята, но се докарах тук от "здравословно" хранене. Хранех се само с пълнозърнести храни, без пакетирани, залитнах по сурови храни, вегетариански и какво ли не. Всичко, което е здравословно по масовия критерий. И се вкарах в болница. Там - гастрит, хеликобактер, чревни проблеми и ... диета - бял хляб, захар, ориз, картофи ... Докторските препоръки бяха такива и аз спазвах.
Оправих хеликобактера, оправих гастрита, но червата се влошиха. Запекът се влоши. Позакръглих се. Хашимото. Депресия. Отчаяние...
И сега съм тук.
От година и половина съм без глутен и картофи, а от два месеца - без зърнени храни.
За сега имам голям напредък с червата и запека. И с Хашимотото
А така ми се хапва козунак...от вчера се чудя какво толкова ще ми стане...от две години не съм яла глутен и почнах да си представям преплитане на черва и какво ли още не...
Нямам търпение да стане утре и да видя, че нищо няма да ми стане, ако не ям козунак Joy

Бъдете спокойни и весели на празника. Благодаря на всички за всичко, което споделяте. От всеки научавам по нещо.

# 421
Нямам какво повече да кажа. Тука качваха всякакви зеленини, които не можех да ям на момента, не беше грозно. Не е техен проблем. Никой не ми гъкна що не ги ям. А ти за няколко дни 15 пъти ме разръчка на опита да си наоравя и аз празник с каквото мога, ма защо безглутенов, ма защо не протеинов, ма то по-добре истински, ма то кой знае какви подсладители слагали, гледайте колко по-добре изглежда с брашно, ма то гледай какъв глетав тоя бадемов кекс (дето даже не си го опитала), ма то за тва ли 17 лв... ми ти не знаеш ли, че бадемовото брашно е скъпо. Ми малко много ми дойде простотията. Като не те кефят заместители, земи си затрай. Аз споделих информация - ще пробвам режимен "козунак" и ще споделя. Вкусен беше. Теб никой не те насилва да си взимаш такъв. Нямам думи за подобен слонски такт просто...
Чакай малко! Аз ли съм виновна, че имаш проблем със стомаха? Някъде да съм ти казала, че си хвърлила пари на вятъра? Всеки сам си преценява. Продължавам да не разбирам защо се обиждаш? Едва ли моя козунак тука е единствения дето ще видиш тези дни.
Не си изкарвай на нас, че имаш някакви здравословни проблеми. Ние също си имаме своите, но никой не подскача на другите за това.
Кое е мнение е изтрито? Нищо не съм трила аз.
Аз ли съм говорила, че не може да се гледа храната какво съдържа? Къде? За какви глупави избори съм подскачала чак?

# 422
Ей сега специално ще вляза да си прочета всички мнения от преди 15 дена, да видя къде пък чак толкова съм те натискала да ядеш глутен🙄

Редактирам се..

Погледнах. Предположила съм, че козунака няма да е като обикновените и ще е глетав. Даже съм ти казала да ни дадеш отзив, за да поръчаме и ние, ако е хубав. Относно протеиновите хлебчета, само съм ги предложила като вариант, който съм яла и срещала на пазара. Никъде не съм те карала да ги ядеш. Колкото до това да не се оглеждаме толкова в храните, в контекста на това, че всичко е боклук по магазините съм го казала. Не че е грешно да се поглеждат.
Наистина приключвам темата..

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 10:08 от Hurricane~

# 423
Христос Воскресе на всички.

Не разбирам за какво е скандала. На Ураганчето не и харесва на вид. Спринг вика, че е вкусен.
То и палачинките ми с лешниково брашно изглеждаха глетави, ама си бяха вкусни.Взела съм си и бадемово.
Лично за мен бадемовото е много хубаво и нежно. Ще видим палачинките как ще са.
Ако там се продава на парче бих опитала.

# 424
Точно пък Ураган, от това което пише, на мен ми се струва от най-стриктните с режима.
Аз съм доста по-либерална вече, но съм с поднормено тегло и показателите поне на гладно са ми както трябва. Което не е оправдание де 😀
Благодаря на ДХЗ за рецептата за козунака. Стана идеален и вече свърши.

# 425
Sladki, много се радвам, че ти се е получил!Аз, дето се пъчех, претърпях крах този Великден.Видях, че маята не е ок, но продължих да меся с надеждата, че като е в тестото ще се активира.Ми не се …😂
Но наистина досега ми се е получавала рецептата било на ръка, било в машината за хляб.
Христос воскресе!

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 11:36 от ДХ3

# 426
Другата година може и аз да направя домашен.
С тая фурна не ми се рискува да се излагам баш на празник.
Иначе вчера похапнах следобеда. Не съм прекалила.
Добре се чувствам, теглото си е същото. Само сутринта езика беше обложен в бяло малко.

Сладко, с кеф ти мятам пет кила да ми ги смъкнеш Joy

Браво на хората, които не обичат козунак. Аз обичам вкуса му. Имах само един Великден не опитах. Но беше в началото и ме беше страх.

# 427
За мен не е тактично да се дразни човек на строга диета, че то не можело да бухне като истинския, друго си е. А това дето си го хапнала вкусно, пууу глетаво. Ми да не съм паднала от луната да не знам. Ако видиш осакатен, ще му говориш ли, че то си е друго да можеш да станеш да се разходиш. Голяма стриктност с пици и дюнери на почивка. Преди няколко месеца пак нещо имаше. Да я имам тази стриктност. Дадох отзив, вкусно е. Няма нужда от коментари, за тва ли 17 лв. Възпитаното е - добър апетит. И си решаваш за себе си, дали ти харесва да опиташ. Еле па на Великден Предните дни коментираше за майонеза. Тука всички сме обменили миналата година рецепти за домашна майонеза с истински яйца и без захар и нишесте. Готвим си вкъщи и споделяме рецепти. А тя се мръщи, че то за всичко от магазина ли трябвало да се гледа. Ми моето впечатление никак не е за стриктност. Тука не е конкурс, но па да седне да дава акъл, че бе било като истински козунак. Ми знаем че и палачинките не са като истински, ама са вкусни. Акъл бе

# 428
Точно пък Ураган, от това което пише, на мен ми се струва от най-стриктните с режима.
Аз съм доста по-либерална вече, но съм с поднормено тегло и показателите поне на гладно са ми както трябва. Което не е оправдание де 😀
Благодаря на ДХЗ за рецептата за козунака. Стана идеален и вече свърши.
Благодаря! И аз си позволявам от време на време, но не ми е ежедневие яденето на неподходящи за нас неща.

Сега пека агне, за първи път в живота си😁 Дано и то се получи😁

За мен не е тактично да се дразни човек на строга диета, че то не можело да бухне като истинския, друго си е. А това дето си го хапнала вкусно, пууу глетаво. Ми да не съм паднала от луната да не знам. Ако видиш осакатен, ще му говориш ли, че то си е друго да можеш да станеш да се разходиш. Голяма стриктност с пици и дюнери на почивка. Преди няколко месеца пак нещо имаше. Да я имам тази стриктност. Дадох отзив, вкусно е. Няма нужда от коментари, за тва ли 17 лв. Възпитаното е - добър апетит. И си решаваш за себе си, дали ти харесва да опиташ. Предните дни коментираше за майонеза. Тука всички сме обменили миналата година рецепти за домашна майонеза с истински яйца и без захар и нишесте. Готвим си вкъщи и споделяме рецепти. А тя се мръщи, че то за всичко от магазина ли трябвало да се гледа. Ми моето впечатление никак не е за стриктност. Тука не е конкурс, но па да седне да дава акъл, че бе било като истински козунак. Ми знаем че и палачинките не са като истински, ама са вкусни. Акъл бе
Това, което казах да майонезата е, че в нея няма яйца, ние ще чакаме в козунак да има. Какви пици съм яла на почивка? В Турция ядох други неща, не съм яла пица, много ще ме извиняваш. Дойдох и казах, че съм направила простотия, след това се поправих с фастове и си свалих килограмите.
Аз мога да си позволявам да не съм на железен режим постоянно, защото нямам намерение да свалям повече килограми.
Плюс това за да можем все пак да толерираме въглехидрати, трябва да се ядат от време на време.
С всеки, който е показал козунак ли се КАРАШ?
Никой не ти е виновен, че не понасяш глутен. И аз имам проблем с млечните и ако някой пусне таратор, няма да го вдигна във въздуха 🙄

# 429
Елора, давай 🤣
Точно това казвах на мъжа ми одеве, въпреки че съм на възраст вече, за която казват, че трудно се свалят кг, аз се справям много добре. Пу-пу така да си остане.
От Коледа насам, откакто съм по-либерална😂, съм качила 2 кг. Тегля се редовно и като реша, че са ми много /цели 53+🤣/, минавам на стриктен режим за три дни, и съм -1 кг.

# 430
Сладко, чакай да ти “завидя” на този Светъл празник!
Момичета, пожелавам на всички здраве и смирение Heart

# 431
За мен не е тактично да се дразни човек на строга диета, че то не можело да бухне като истинския, друго си е. А това дето си го хапнала вкусно, пууу глетаво. Ми да не съм паднала от луната да не знам. Ако видиш осакатен, ще му говориш ли, че то си е друго да можеш да станеш да се разходиш. Голяма стриктност с пици и дюнери на почивка. Преди няколко месеца пак нещо имаше. Да я имам тази стриктност. Дадох отзив, вкусно е. Няма нужда от коментари, за тва ли 17 лв. Възпитаното е - добър апетит. И си решаваш за себе си, дали ти харесва да опиташ. Еле па на Великден Предните дни коментираше за майонеза. Тука всички сме обменили миналата година рецепти за домашна майонеза с истински яйца и без захар и нишесте. Готвим си вкъщи и споделяме рецепти. А тя се мръщи, че то за всичко от магазина ли трябвало да се гледа. Ми моето впечатление никак не е за стриктност. Тука не е конкурс, но па да седне да дава акъл, че бе било като истински козунак. Ми знаем че и палачинките не са като истински, ама са вкусни. Акъл бе

Спринг, обожавам сусам, алергия обаче имам от години.
Тук често се случва да го споменават. Не съм забранила. Има хора тук не толерират млечни, не са казали нищо.
Невена не толерира твърди сирена и кашкавал, не ни се е накарала да не ги коментираме. Има хора не понасят риба, не са ни казали нищо.
Нормално е на моменти да се споменават прегрешения.
Сравнението с осакатения не е релевантно. Освен ако видя сакат да избягам, че да не се подразни, че съм на два крака.
Разбирам, че ти е нервно, болници, проблеми, болки, съжалявам.
Но не може заради това всички да пишем за храна, която само на теб понася.

Сладко, ех ако можеше така да ти метна Joy
Радвам се, че така бързо можеш да сваляш. То всеки си е различен наистина.
То и аз не съм млада. Но ето на, цял живот дебела и чака около 40-те си почнах да свалям. Това коментираха колегите наскоро, че след 40-те се пълнеело, храната нямало общо. Нищо не казах, да се оправят.

Впрочем от спирането на тъпия китайски чай има хубав страничен ефект. Промяна в кожата на лицето, към по-добро.
Няма да се учудя, ако тия проблеми са свързани точно с неработещия тракт.
И бутарена със сигурност си оказва влияние. И то огромно.

# 432

Христос Воскресе! Здраве, пълни с обич сърца и много късмет! Purple Heart
Нека не си разваляме празника. Аз съм решила, колкото и да обожавам козунак, да не го докосвам, защото с едно парче няма да мога да мина. Дано устискам, миналата година успях.
Да попитам нещо: купих си овче кисело мляко, каква е точно разликата с кравето, освен че е по-калорично? Четох в нета уж, ама дефинирани разлики не намерих. Иначе разбрах, че било по-добре от кравето ако имаш непоносимост към лактоза.

# 433
Елора, ти бе си споделила с какво заместваш сусам и някой да ти подскача, че то не е като истински сусам, даже след като е разбрал, че имаш алергия, и да ти цъка колко пари си дала и как не може да се сравни със сусам.
Ами липсата на такт става все по-разпространено явление, спирам с тази тема.

# 434
Моите “5 стотинки”по темата:
аз много често не поглеждам кой пише, а отговарям автоматично,
Така че смятам, че
никой не влага нищо лично, а е бил просъо коментар, който аз разбирам.
Да го приемем за недоразумение и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт