Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 186
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Шарпи, не знам, може би при кравешкото има нещо, което дразни.
Лактоза и в овчето би трябвало да има си мисля.
https://gotvach.bg/n-31197-%D0%97%D0%B0_%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2 … D1%8F%D0%BA%D0%BE

Може да зависи и нечия алергия към какво е точно.

Спринг, няма ли да спреш? Сусам не съм замествала, нито рипам на някой като ми каже, че обича сусам. Нито рипам на всяка рецепта.
Ураганчето изказва мнение как и изглежда. Има хора дори и на режим, предпочитат просто да опитат истински козунак. Това е тяхно право. Ураганчето не те насилва да не ядеш кето козунака си, нито да ядеш обикновен козунак.
На Великден си ям козунак, бих опитала  и това, което си взела някой ден, но аз предпочитам на празника козунак.

# 436
И от примери и аналогии ли не разбирате вече...
Много добре знам, че не заместваш сусам.
И нищо не съм казала за хората, които предпочитат истински козунак. Писах вече, че ще спра, няма нужда да ме изопачаваш, защото така няма да си мълча.
Кравето мляко има различен вид млечна захар от козето и овчето. И на мен също ми дразни и ако рядко ям млечни, е овче или козе. Само една порода крави по Алпите и Франция нямала тази дразнещата млечна захар. Просто козето и овчето се понасят една идея по-добре.

# 437
Имаше нещо е за молекулата, че била много голяма, ама подробностите вече ми се губят.

# 438
То на мен и кравето не ми дразни /поне нямам видим дискомфорт/, но нали заради съдържание на лактоза трябва да се избягва. Нямам идея дали имам непоносимост, защото както казах нямам някакви проблеми. Та затова попитах, че нали не се препоръчват млечни на нашият режим - ако прибегна да кисело мляко, да е овче, че уж по-добре. Па дали е така... Четох тук че "Овчето мляко е ценно средство при борбата срещу остеопороза, защото освен калций съдържа и много високи количества витамин D. Ако страдате от лактозна непоносимост, най-добре се обърнете към овчето мляко, защото лактозата в него не е толкова опасна, колкото в козето и кравето мляко. Овчето мляко подобрява работата на стомашния тракт. По химичен състав овчето мляко надминава значително кравето. В овчето мляко има много по-големи количества мазнини, калций, белтъчини, кобалт и фосфор. Витамините от В-комплекса също са повече. Овчето мляко е изключително богато на заменими и незаменими мастни киселини. Усвоява се много добре от организма."
А сега дали магазинното овче мляко е наистинаовче... един Господ знае.

# 439
Лактоза си има и в овчето мляко, но определен белтък в кравето не всеки го понася добре. Овчето си е по-хранително де, това ясно и то, написала си го и ти.
Тези в супермаркета и на мен са ми съмнителни, прекалено много довашно овче кисело мляко съм изяла. Поне за мен купешките хич не приличат на него. А щеше да е много хубаво, обожавам овче кисело мляко...
Кравето не на всеки причинява проблеми, накои си го храносмиламе както всяко друго. Но то с много неща е така, при всеки различно. Както с глутена не всеки се спогажда. Примерно.

# 440
Аз доколкото разбрах вчера не се е сдържала и въпреки проблема си е изяла 1 парче по нейни думи "пухкав и истински козунак" и е свършила във вц. И защо същия човек осъжда мен, че ям козунак и съм пуснала някаква снимка? То се почувствах все едно съм минала с тавата покрай нея, или съм й мляскала насреща. Извинявай, Спринг, но малко си сгъни двойните стандарти.
Миналата Бъдни вечер /2021/хората тук си казаха, че ще си хапнат, аз реших да не ям и го карах на фасул и сарми с конопено семе. Не съм се карала с никой, който е решил да не се лишава на празник.
Сигурна съм, че на всички тук ни е трудно и не смятам, че е нужно да сме толкова осъдителни, когато някой прегреши.
Толкова се радвах, че са ми се получили козунаците, че последното дето съм помислила е как да дразня някого, особено такъв със здравословен проблем.

# 441
Не знам кой разбира от аналогии и кой не. Ако смяташ, че не разбирам аз и останалите - ок бре, приемам го.
Тъп ми  е вече казуса. Не ми се коментира повече.
Темата е за всички.

Ураганче, не се занимавай. Тук и други май споделиха, че са правили козунаци, явно решила, че ти си виновната.
Като съм била стриктна в началото на работата нонстоп са се размятали козунаци, бонбони, торти и какво ли още не. Не съм рипала, не съм се сърдила. Да, било ми е трудно, но съм удържала. Ситостта от режима и ината също ми помогнаха. Не мисля, че имам право да казвам на хората какво да ядат.

Така е Шарпи, не е сигурно. Но това може би само човек с проблем с кравешкото може да направи разлика.
Елби имаха овче кисело и беше много хубаво. Сега нямат. Доволна съм от техните неща. Имат и овче сирене, много им го уважавам. Много ми е вкусно. Кравето им сирене не ми допада. Взимам и от Ракево - козе, овче и биволско. Ама дали е истинско не знам. Просто ми омръзна кравешкото.

# 442
Аз тъй като много обичам кисело мляко и затова попитах. Не съм яла скоро иначе, поне от 2 месеца не съм яла кисело мляко. Онзи ден случайно ми попадна мисля, че на "Родна стряха" беше това овче и купих едно бурканче да го пробвам. Харесва ми като вкус, но като знам "магазинните" неща колко са истински, затова попитах. А и както по-горе май Ураганчето спомена, че от млечни на някои хора им се стопира отслабването. Аз нали тия дни тук ви разправях как се подух и какъв зверски глад ме гонеше, та няма и да ям скоро кисело мляко, ако това правило важи и за мен /щото нямам идея/. А и кашкавал си хапвам през ден по около 50 грама, та и да не прекалявам с млечните викам. Набарах един кашкавала в Т маркет "Соколово", Много ми харесва на вкус, мекичък, аз обичам да е мек кашкавала. Та от него си взимам и през ден кльопам по 50 грама.
Ураганче, козунакът ти изглежда убийствен! Текнаха ми лигите като го видях на монитора, бързо затворих снимката, че да не посегна към този, който е у дома. Проявявавам овнешки инат в момента да не докосвам козунак, че кълките и те козунак...

# 443
В кашкавал има по- малко лактоза. Доста по- малко.
Ама опитай. Купи си овче кисело мляко и хапни две лъжици. Другото половинът да го изяде.

# 444
Е това вече не го мога... От домашния козунак бях ОК да хапна само малко и другите да го изядат че и да се хвалят с това. Не ми дреме, радвам се че им хареса толкова. 
Но дай ми буркан овче кисело мляко и не отговарям за безопасността на който друг му посегне Joy И два-три буркана да ми дадеш всъщност, пак ще си ги отбранявам с бой Satisfied

# 445
Еее и за капак има наглостта да ми изкривява думите. Цитирай ми ако обичаш къде съм съдила когото и да било, че ял козунак. Нафука се колко як й се получил козунака и ми оплю моя безглутенов заместител, после аз съм била нападнала. Толко не разбра, че с глутенова непоносимост козунак не се яде, това не е ИР да кривнеш малко на празник. Кривнах и аз с една хапка и веднага обриви и тоалетни. Много ясно, че при това положение ще ям глетав кекс от бадем. И той струва 17 лв, защото явно не посещаваш щанда с режимни продукти, за да видиш цената на бадемовото брашно. Елора, нали каза край на темата, това явно за пристрастни дружки не важи а? Голяма модерация. С торти в тема за ИР. Ти си изминала пътя, но много хора не са. Държиш тон, че им е трудно в началото от ириз да се откажат. Ми толкова за нивото на темата.

# 446
В кашкавал има по- малко лактоза. Доста по- малко.
Ама опитай. Купи си овче кисело мляко и хапни две лъжици. Другото половинът да го изяде.
Аз това и направих, но не 2 лъжици, а половината бурканче изядох (200гр). Кантарът сутринта след ВЦ не мръдна 😟. Това означава ли, че ми пречи да свалям?

# 447
Аз не съм модератор. Само продължавам темата и актуализирам първия пост.
Нито съм докладвала днес твои мнения.
Пристрастия няма. Не смятам, че си права само защото потребител е споделил, че не  и харесва вида на кекса.
Малко лицемерно постъпваш за тортите.
Ти сподели също твоя торта /или амнезия получи/, Шарпи също. Аз също. И не говоря за торти от Неделя, а сме говорили за веган торти или кето торти. Неща, които биха ни пощадили организма.
Защо не нападнеш всички, които постват козунаците или споменават това, ама баш за Ураганчето се хвана?
И тон не държа за ориз. Нито нареждам. Казвам в началото какво трябва да се прави, за да се оправят хората и да могат един ден да нямат проблем  от две лъжици ориз. Споделям аз и другите опита си. Пък всеки си преценя дали ще кара на зона или нв.
Нямам спомен да се карам на някой, да връзвам, да запушвам усти, да заключвам хладилници.

Впрочем чела съм че чревното здраве има огромно значение за нервната система, емоциите, настроението.
Дано се оправиш, пожелавам ти го искрено.

Шарпи, ами трябваше малко бре. Не цяла кофичка.
Според мен не значи, че ти пречи, може би значи, че си прекалила Stuck Out Tongue Winking Eye
Нали знаеш, дозата прави отровата.
Често организма реагира ако една храна не се консумира дълго време.
Аз  като съм въвеждала В, съм почнала с малки количества. 2 лъжици грах, две лъжици варена картофена салата.
И това, че не е мръднал, не значи, че млякото е виновно.
Аз кисело мляко не ям често. Купувам, хапвам два дни по 2 лъжици и го пробутвам, ако няма да ям. След седмица пак купувам, пак хапвам и пробутвам. Може и 2 седмици да не ям.

# 448
Нещо ти не помниш добре, защото аз торти не съм обичала никога, никога не съм правила и съм яла последно на сватбата на братовчедка ми. Аз говорих за течен шоколад. Шоколад е единственото сладко нещо, което харесвам. Но той много лесно се замества с режимен вариант.

# 449
Ок. Объркала съм се. Друг е бил. Застреляй ме Joy

Общи условия

Активация на акаунт