Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 125
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Ядох аз заквасената сметана с плодче, какво да направя. МЦ закъсня 5 дни, изприщих се от ужас. Сега се успокоих Bowtie

# 556
Привет, друзя!
Елорче точно за тебе се сетих одеве като видях в аптеката чай от зърнастец и си купих.
Скрит текст:
Днес ще го пробвам. Мисля си, че ще действа по-добре тъй като е течен и то с топла вода. Всички чайове действат по-добре от хаповете. Аз снощи да си призная пих един китайски чай, защото.... абе по-добре да не казвам защо. Само ще кажа, че искам да залича времето снощи от 22,00 до 23,00 часА.
Някой по-нагоре беше питал за закъснение на цикъла. Да, в началото рязко като се мине на режима го има това явление. Не се притеснявайте. На мен ми закъсня първия месец с 10 дни. После идваше по часовник и то без никакъв ПМС. Ама тва като бях на твърдо кето. Сега си имам ПМС, но е по-лек от преди.
Да питам аз друго - някой знае ли дали витамините Б-комплекс влияят на кръвта? В смисъл дали я сгъстяват или разреждат. Питам щото викам да подновя приема му, заради зверския косопад сега, предполагам заради Ковида най-вече. А нали пия кръворазреждащи и се чудех дали Б-комплекс имат някакви такива ефекти. Погледнах в нета преди да питам, но не намерих такова инфо. Питах и в една аптека днес и ме гледаха странно при въпроса. Идеята ми е да не действа кръвосгъстяващо да не направя беля. Имаше някакви витамини като че ли, дето сгъстяват кръвта, но не помня къде какво съм чела.

# 557
Ти пък си намерила за какво да се изприщваш Grinning
Е, освен ако не си бременна Stuck Out Tongue Winking Eye
Ама аз съм по-лежерна. Кога дойде. Режима ми го нормализира, отклонения е имало, ама не съм го слагала на сърце.
Това и в началото беше. То грешки в режима, то глюкофаж.
Азара с цикъла имаше същия проблем. Честно казано не помня как го оправи. Може малко В да е вдигнала. Тя беше и диабетик, та много внимаваше.

# 558
То при мен и Б е драма, последната ИМ, та и ден закъснение ми изправят окосмението. Истина е за ПМС, минах леко.

# 559
Шарпии, ще те пляскам. Какъв зелен чай си пила вчера? Моя ли? От който се отказвам?Confused
Ех, да не го закъса и ти?
Трябваше натуралакса да си пиеш. По две вечер. Ти нямаш такава драма като мен.
Зърнастеца е много по-безопасен. Въпреки, че в някои източници казват, че не води до привикване и е безопасен, а в други обратното. Но пила съм го този, по-слаб ми беше от китайския боклук, на теб трябва да ти помогне. Поне колкото да те изчисти щом си задръстена.
Що не пробваш топла вода на гладно. Минимум 0,3 мл. Топлиш в ел. каната, но пречистена вода, ако имаш такава филтърна кана. Но не завираш напълно водата, не е хубаво, нещо свързано с въздуха. Майка ми така била чела по метод на Димков или Дънов. Че и някъде и аз го четох.После добавяш малко студена, за да е топла. Пия я доста топла колкото да се търпи. Не да си изгарям езика. Ритуал ми е сутрин. Нормалните хора отиват към кафето, а аз топля водата. В микровълнова не е хубаво, даже хич.
И масажи не забравяй. Трябва да развиеш рутина.
Трябва да си постоянна.
И е важно вода да пиеш минумим два литра.
Вчера пак се рових за тоя запек и срещнах инфо, че кафето нали е диуретик и е една от причините да се втърдяват аките и да предизвикват запек. Но и това не може да ме откаже от кафето.
Ето ти и идея с чията назад. Шише от 1 л, сипваш малко чия и джуриш цял ден. Така си мисля, че тялото си поема фибрите цял ден и с натрупване ще се пооправи.

За косопада какво ли не не съм чела. Причин един милион. И да и за вит. в съм срещала че може да е. Я В 12, я биотин.
Стопирало ми се е на мен, но лекото оредяване си седи. Цапотя чат пат с лосион. Имам билков и едни ампули на лореал.
За кръвозгъстяващи дали са не зная. Невене да се изкаже. Или някъде инфо не си ли срещнала?

# 560
sharpy, по-скоро витамин С може да подейства неблагопирятно заедно с кръворазреждащите, защото нали той действа кръвоспиращо, макар и от него да имаш нужда. Според мен, ако е в малки дози до 500 мг. няма да има проблем, но за всеки случай изчакай да свършиш с кръворазреждащите.
Трябва ти биотин (витамин В7) най-вече, когато е в В комплекс, няма да е достатъчно. Когато бях малка и пиех антибиотици, докторите изпизваха именно Б комплекс, нямаше пробиотиици. Знам, че ако имаш проблеми с кръвосъсирването, може да означава липса на Б12. Според мен пий най-вече биотин, на мен ми е помагал при косопада. Някои антибиотици много намаляват колагена и затова се получава силен косопад след продългжително лечение с антибиотици.
Ти си знаеш, но трябва също  да пиеш витамин Д,  най-добре да е заедно с К2, но последният действа също кръвоспиращо и може да повлияе.  
При последната операция хем за разреждане на кръвта ми биеха, хем за съсирване

# 561
Росита, на мен биотин освен огромни гнойни пъпки, друго не ми прави. Пила съм доволно количество. Аз си имам цяла сага с косопад, така че не е нова за мен. Само че това, през което преминах на никоя жена не го пожелавам. Ще пия б комплекс , ако не влияе да сгъстява кръвта. За витамин С мислих, че е обратното, че разрежда. Пия по 1000 мг, но направо ще го спра щом е така.
Елорче, да, твоя китайски чай. Аз също си имам 1 кутия в къщи, ползвам го в извънредни ситуации. Знаеш, че неведнъж съм казвала, че съм против него и че съм казвала, че не ща да прибягвам до " помагала" . Снощи имаше форсмажорно обстоятелство и го пих за да издухам по-бързо обстоятелството. 😁. Веднъж в месеца мисля че пия по един такъв чай, след прегрешение. Тва е. А зърнастеца го видях случайно и го купих. Днес обаче не си направих, ще видя уикенда да го тествам, да видя как ще ми действа специално чай.

# 562
Имаше нещо покрай биотина, с Б5 ли да се конкурираше и да прави недостиг ако вземеш повечко... Четох някакви неща миналата година, на мен лично биотин не видях да ми оправи косата, но дози от не най-високите ми докарваха много мазна кожа и се принудих да ги намаля. А ти си и къде по-дребна, още по-лесно да прекалиш.
И аз с антибиотиците и боледуването си го обясних тогава, това което беше израсло точно по време и след боледуването, се накъса масово. На една и съща дължина всичкото. Подмладих се набързо с една по-къса подстрижка, като ми писна и я отрязах до раменете както не бях ходила от 20 годишна Grinning При теб от корен ли капе или се къса косъмът? Ти не си се отровила и с толкова лекарства де, дано леко да минеш с косата.
Иначе на кръвосъсирването май пряко не влияят, дано види и Невена питането че тя ни е като енциклопедия за витамините.
МСМ спрягат че на косата и ноктите се отразявал много добре и той, та това също е вариант за добавка. Ти дали не беше и споменавала че вземаш чат-пат и без това, ако не бъркам кой беше.
Витамин Ц може да засили кръвосъсирването, но той май по-скоро регулиращо действаше а не че непременно да увеличава винаги. Честно казано, не мисля че си пречи с медикаментите защото по време на пандемията доста пъти сме клатили глави на рецепти със сериозно кръворазреждащо (Еликвис, Ксарелто и от сорта) плюс висока доза витамин Ц, това при ковид. И това не от един лекар а от няколко различни.
А, да допълня - железния панел си провери ако имаш възможност, там също може да имаш нужда от допълване след боледуването, доста хора имат и може и на косата да се отрази.

# 563
Шарпи, само гледай да не се пристрастиш като мен. Това си е наркомания. Да не стане уж един път в месеца, после два пъти, после три пъти. В един момент да не те доведат в моята ситуация.
Не мога да бъда пример за тая работа, но мога да съм ужасно предупреждение. И това е нещо.
Разбирам те, но гледай други методи, естествени храни, масажи и т.н.
Че дори лактулозата е по-безопасна, нищо, че е някакъв захари, но и за диабетици я препоръчват уж.
За биотина и аз съм го пила, ефект нулев за косопад. Понакога се чудя дали да не пия. Ама се отказвам бързо.
А при мен може и да е от щитовидната. Две ендокриноложки си го казаха, че огромен % с моите проблеми имат този проблем. Та много фактори са.
Желязото също е фактор.
Че и сешоара при мен е фактор и съм го отказала. Преди години страшен косопад от него и само спирането на сешоара го намали в огромна степен. Сега имам дифузер,щото съм рошла и не се реша, ама рядко го ползвам. Съхна естествено.
Дори боята може да е фактор. И там гледам да е хубава.

# 564
sharpy , може биотинът да не е бил качествен, знам ли, или да имаш някаква непоносимост. В Б-комплекса няма ли биотин?
За витамин С лично съм пробвала, когато съм в МЦ и пия 1000 мг. направо спира. На детето заради кръвотечения от носа също съм давала и е имало полза - спира сравнително бързо с една ампула.
За косопада ми беше помогнала много добавката Maxi-Hair Plus на Country Life, комплекс от витамини, и аз имам лоша история с косопад заради многото антибиотици.

# 565
Може и от лошо качество. Или не чак лошо, но да кажем уж добавка, която всъщност не върши работа, защото не се усвоява.
Не помня аз какъв съм пила. Може би някакъв евтин. Честно казано откакто започнах борбата с ир се ориентирах към по-качествени добавки. А не неща за 3 лв от това или онова.

# 566
Елора, няма начин да се пристрастя към това нещо. Аз за какво ти се карам за него? У дома винаги има кутия за подобни случаи и тази кутия я оползотворяваме за 7-8 месеца. Смятай. Не съм фен на помагала за дефекация, казвала съм го неведнъж. А и да чукна на дърво, нямам проблем като твоя.
Боя за коса не съм помирисвала от 6 години. Точно от онзи ад с косопада. Не искам дори да говоря за това. Оттогава се къносвам. В началото ми беше странно, на после се възприех и се харесах.
Росита, ако тръгна да ти пиша що хапове и илачи изпих и измазах, свят ще ти се завие. Споменах малко по назад, че отидоха към 10 бона за 2 години. И нищо. Макси хеър сигурно 4 опаковки изпих, нямах ефект. Наистина не ми се говори за това, като знам през какво преминах, дано не се повтори. И колко некомпетентни лекари има..
Масово ДЕРМАТОЛОЗИ не знаят що е то DHT, а аз отивам с надежда, да ми разчетат резултати. Тоя хормон струва 200 кинта и пращат пробата в Германия. А тук гледат и се чешат там дето не ги сърби...
Както и да е, не искам да ви занимавам с това. Спирам витамин С, докато пия разреждащите и утре пак ще търся инфо за Б комплекс. Имам от хубавите коензимирани, да започна да ги пия. Цинк ще си купя, че нямам. Д имам и пия.

# 567
Биотинът си го има този страничен ефект като се прекали, рових и аз тогава. Бързо го излових, понеже това ми беше единственото ново, а разликата беше драстична и се прояви за дни. Хем 5000 микрограма си бях взела, а някои вземат даже по 10 000 всеки ден. Не ми е бил нужен явно, дошъл ми е в повече. Не съм го вярвала за Б витамин дето уж се изпикава - нали са водоразтворими.

# 568
Шарпи, а някакви лосиони ползвала ли си за косата?
Тоест локално да въздействаш.
Преди години майка ми получи кръгов косопад - алопеция.
Не пи някакви добавки, а се мажеше ежедневно с чесън. Търкаше скилидката, даже аз го правих на голите места. После се къпеше, всеки ден. Оправи се.
Та не съм противник и на лосиони.
Аз пък често получавам кръгов на едната вежда. Нищо не го правя. Като го забележа, напсувам го и дотук.После се оправя. Покрай стресови ситуации много обича да се показва.

# 569
sharpy, съжалявам за това, което ти се е случило с косата. И аз с колко неща се мазах и пих, не ми се мисли, и накрая не знам какво точно помогна, но процедури при дерматолог не съм правила. Цинкът също е важен, да, на майка ми пък от Омега 3 много й се сгъсти косата, на 75 е, явно на всеки му действат различни неща.
И в крайна сметка разбра ли се причината? Ако не искаш, не отговаряй.
Битоинът действително има странични ефекти, дъщеря ми също се беше опъпчила в началото, но после се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт