Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 176
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
А не, вие ме застреляйте, че съм била казала нещо за ядящите козунак...

# 451
Имаш драма, че някой потребител, който не познаваш, не ти е никакъв, не е харесал кето козунака ти Grinning
И всъщност да, ти неведнъж се издразни, че тя си дала козунака. Подчертавам, само тя. И зелении спомена.

Някой беше купил наскоро торта от Rawlly, явно не си била ти. Объркала съм никовете. Моля смирено за прошка, посипвам си главата с пепел, бия си три шамара. Не, четири шамара, по два на буза, да не се сърди другата.
Сори, паметта ми е заета с други неща. Ама не те видях да рипаш.
Шарпи и баница врътна и даде снимка.
Що не и рипна? Риторични въпроси.
А сега от козунак, мина на торта и  рипаш на мен. Само на мен. Хмм....

# 452
Повече изобщо няма да се разправям.
Не знам даже какво съм седнала да се обяснявам на някой, който не ми е никакъв фактор в живота.
Всеки да си живее и яде, каквото иска. Като ти пречат мненията ми, просто ги подминавай и толкова.

# 453
Едната страна леко провокира, макар и неумишлено, мисля че дори 2-3 писаха, че кето козунакът е глупост, (според мен не трябваше, леко нетактично е, макар и вярно), а другата страна - също не отговори подобоващо, явно силно засегната. Според мен е добре да се разберете на лични, ако още е останало нещо недоизказано.
Аз попадам в трета група, понеже хем не вярвам, че има кето козунак, хем не обичам истински. Но пък се радвам, защото след почти месец, откакто възобнових стриктното ВМНВХ и фастове, реших да изям 20 гр. черен шоколад, видя ми се отвратителен и много се радвам, защото дори не го доизядох.Laughing

# 454
Зависи от гледната точка, лични вкусови предпочитания и здравословно състояние.
Има много вкусни кето неща. Просто всеки избира дали на Великден ще съгреши с нормален козунак или ще си направи или купи кето.
Ако няма вкус на козунак, не бих си купила на Великден точно. Надявам се с това не наранявам ничии чувства. Просто искам да си хапна малко нормален козунак. В темата и други са писали, че са яли нормален козунак.
А с кето козунак бих се почерпила когато реша.
Имам позната е правила няколко пъти уж кето и ми е казала, че нямало как кето козунак да има вкус на истинския козунак. Това не значи, че не е вкусен.
За някои хора магданозът е глупост, рибата са глупости, за мен са дробчетата, за друг кето козунак.
Темата за всички, всички сме различни, всички обичаме различни неща и няма как всички да харесваме всички неща.

# 455
Нали и аз казвам същото ...

# 456
  • Paris, France
Честит Великден на празнуващите днес!

Много лошо е оспамена темата и мисля да помоля модератор да я почисти, защото тя е за отслабване с НВ-ВМХ, а не за козунаци, баници и торти.

Поне 30% от пишещите в темата имаме някаква непоносимост към някоя храна. Елора не понася лимони, аз се обривам от всякакви наситени мазнини и обривът е жесток и до кръв ако хапна кашкавал или подобно, Дева стигаше до цистит от няколко ядки.

Добре, празник е, някои правят козунак, някои и ядат от него. Не сме безграшни.

Козунакът е специфично печиво, което не може да се постигне без богато на глутен, бяло, фино брашно, без яйца, без масло. Трябва и ром 🤩. Повечето от нас свързваме козунак точно с печиво на конци. Без конците би било панетоне, френски бриош, но не и козунак. Колкото и да е вкусно безглутеновото печиво, то не е козунак. За мене не е козунак, за повечето хора не е козунак, а никой не оспорва, че може и да е вкусно, по-вкусно от козунак. За мене козунакът не влиза в челната стотица на вкусни сладкиши, за друг е върха на сладоледа.

Аз не мога да ям козунак в момента. Пречи маслото при мене, още повече в комбинация със захар. Козунак не съм правила от десетилетие, защото децата не го обичат. Не съм яла от поне 5 години. Радвам се да го видя на снимка. Не мога да се сърдя на хората, които го ядат, нито да църкам, че някой направил баница (която също не мога да ям).

Живеем в глутеновата част на въглехидратен свят. Около нас всеки ден се пише, говори за глутенови изделия и сладко. Всеки си знае лимита и какво може и не може да яде, но не може да се сърди на останалите, които го ядат без проблем или на тези, които го ядат въпреки проблем.

Аз не заменям съставки. Мога да си направя баница с олио от рапица и сирене от кашу, но няма да е същото и затова просто не ям баница.

Колкото по-еднообразно и просто се храните докато слабеете, толкова по-успешно ще отслабнете и ще можете да си позволявате повече храни.

Елора, 💐💐💐💐💐❤❤❤❤. Вече съм с още кило надолу 🤩. Вчера се налях с 4 литра чиста вода. Теглих се, но нямаше промяна. Пикая вода. Такава урина не съм видяла от месеци. Сутринта изпих още литър. Изкъпах се към 15ч и като се претеглих, -1 кило. Как става тая работа, не знам. Иначе ям боклуци в момента.

# 457
Добре де, аз еднообразна храна през цялото време все го имам за нещо неполезно, най-малкото. Ако имаш предвид досущ едно и също да се яде, а не просто едни и същи неща като тип. Много по-голям шанс да се появят липси на едно или друго. Или да няма достатъчно разнообразие за цялата полезна чревна флора.
За разчистване на темата, аз лично като че ли не бих се зарадвала. Ще се замете това дето действително стана грозно, но полза не виждам. Най-много да замине и нещо полезно покрай това. В темата си хвърчи перушина периодично, то е неизбежно ами дано пък това да ни е всичкото за известно време.
За спора по-горе не намирам политкоректен начин да се изкажа... То и аз ако ям някое миризливо сирене, на втората хапка ще хъхря като Дарт Вейдър, ама не ми пречи че другите ядат. А им завиждам. Много.

# 458
Извинявам се, ако съм създала дискомфорт на списващите с отговорите си по темата. Тя реално не беше повдигната от мен. Не можах да се направя, че не съм го прочела, защото имаше откровено безпочвени обвинения по мой адрес.
Не съм против да се разчисти темата.

Весел празник на всички!

# 459
Ех, Невено моме...
Ама не пий за час тая вода. То се пие бавно, на глътки.
Или  пък пак ме бъзикаш и сигурно хич не пиеш вода Joy

Я кажи за рапичното олио. За готвене става ли? Как е на вкус?
Все се каня да пробвам.

# 460
  • Paris, France
Не я пия за час.водата. За цяла сутрин, от 8 до 12ч, примерно съм изпила литър вода. Ей сега гаврътнах още 300мл. Не те бъзикам, но си признавам, че хич не ми се пие вода и утре няма да пия кой знае колко. Втръсна ми да кибича в кенефа. Чак ММ ме пита диария ли имам, че през 5 минути влизам в тоалетната (у нас е една).

Олиото от рапица няма вкус. Идеално ми е. Нещо като рафинирано слънчогледово олио е.

Добре де, аз еднообразна храна през цялото време все го имам за нещо неполезно, най-малкото. Ако имаш предвид досущ едно и също да се яде, а не просто едни и същи неща като тип. Много по-голям шанс да се появят липси на едно или друго. Или да няма достатъчно разнообразие за цялата полезна чревна флора.
За разчистване на темата, аз лично като че ли не бих се зарадвала. Ще се замете това дето действително стана грозно, но полза не виждам. Най-много да замине и нещо полезно покрай това. В темата си хвърчи перушина периодично, то е неизбежно ами дано пък това да ни е всичкото за известно време.
За спора по-горе не намирам политкоректен начин да се изкажа... То и аз ако ям някое миризливо сирене, на втората хапка ще хъхря като Дарт Вейдър, ама не ми пречи че другите ядат. А им завиждам. Много.

И аз им завиждам.

Уф, под еднообразно имам предвид да не се правят 3 вида салата и два вида риби за обед, едната на пара, а другата пържена. Правех нещо за вечеря и после го дояждах на втора вечеря. Или нещо за обед и дояждам за вечеря. Или половината вечеря я пакетирам и си я изяждам навън на другия ден, нещо такова.

Също, вместо да правя кето хлебчета, изключвам хляба. Не си играя да замествам брашно с хуск или масло с патешка мас. Готвя това, което си е кето по спецификация.

# 461
Мда кето хлебчета, когато стомаха не може да понася салати, е глупост, ама кето торти не са. Два месеца за торти си говорим. Аз по-скоро това бих нарекла лицемерно.

# 462
Аз не изпитвам нужда от кето хляб. Не съм вманиачена по хляб и мога да ям без хляб. Ти ако искаш си прави, не ми  пречиш. Не ми пука дори.
И ще продължа да говоря за кето, веган и всякакви торти.  Sunglasses
Пък нека съм лицемерка. Знаеш ли през къде ми е?
Що не пийнеш някакво успокоително?

Невена, не беше ли писала, че има някакви уж не хубави ефекти за рапичното олио? Или не е доказано.
Ще хода да прочета за туй нещо.

# 463
Явно не съм само аз проблема тука. Всеки, който яде нещо различно от безглутенов бадемов кекс е крив. 😕

Не смятам, че е проблем да се говори за нережимни продукти. В крайна сметка и ние сме хора. Не може все да си на ниски въглехидрати. Много добре знаем колко е трудно... Докато нечие ежедневие не е превзето от въглехидрати и не си върне стария хал, не мисля, че заслужава такива критики.

# 464
  • Paris, France
Мда кето хлебчета, когато стомаха не може да понася салати, е глупост, ама кето торти не са. Два месеца за торти си говорим. Аз по-скоро това бих нарекла лицемерно.

Защо да е глупост? Майка ми не понася салати и сурови зеленчуци, но с кето хлебчета няма проблем.

Не разбирам какво е лицемерното да се говори за кето торти. Някои новопристигнали имат глад за сладко и не могат да спрат сладкото от раз.

Не говоря за кето торти, нито ще седна да правя такива, но говоренето не пречи, а само яденето им 😻. 

Има и друго - много от нас вече сме отслабнали успешно и отдавна не сме ИР. За нас дали се храним НВ или ВВ няма особено значение. Ако се коментира закуска и кажа, че съм изяла 5 кроасана, не е за да дразня, а защото това съм яла. Същото с хляб, пица, торти. Не са ОК за никого ежедневно, но ако човекът вече не е ИР, why not веднъж седмично?

Пиши си за твоите проблеми, меню, хранене и подминавай мненията с храни, които не те устройват!

Невена, не беше ли писала, че има някакви уж не хубави ефекти за рапичното олио? Или не е доказано.
Ще хода да прочета за туй нещо.

Бях. Някакви частици оставали в тялото. Новото било нов сорт, уж и не съдържало големи количества от тези частици. Аз съм ЕГНоза, дето tays вика. Над половинвековна съм. Да ме погребат с 90, 800 или 15 000 такива частици в повече не ми е проблем. За младите не знам.

Общи условия

Активация на акаунт