Пухкави снежинки вън танцуват, ЮНЧЕТА на топличко палуват

• 10 726
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
  • Велико Търново
Честит Рожден Ден,Нушинка![/color]Желая ти много здраве,щастие,късмет,любов и всичко най-хубаво!Весел празник! newsm51

Честито на всички месечинки!Да са много здрави и послушни!

Нинани,много сте красиви с малката принцеса/пу-пу/!Сонка,не знам какво и къде си чела,но ние ще имаме право на около два месеца да си получаваме 90% от РЗ Peace![/b]Сега в девет часа ще водя Божидара на лекар и се  Praynig да и се размине урбазона,защото толкова се измъчи милата за тези пет дни,че направо като я гледам ми се къса сърцето.

Да не забравя да сервирам кафето и чая!  food010 morning Coffee

Желая хубав ден на всички!

# 106
  • Варна
Добро утро!
newsm59 на Nushinka! Бъди здрава, обичана и много щаслива!  bouquet
камбанче, благодаря за почерпката.
siska79, благодаря за кафенцето. За 90% трябва да се сметнат дните. При всеки е различно. Аз ще вземам до 11.04.07. Колкото по-рано(преди термина) си родил, толкова по-дълго време получаваш 90% от РЗ.
Стискам палци всичко с Божа да е наред
нинани, много хубава снимка и сте много сладки на нея
Честито и на днешните месечинки! Да растат здравички, умнички и да слушкат много newsm67 Tada
Целуффки и много усмивки от нас  love001

# 107
Добро утро smile3503

Нушинка, честит рожден ден! Здраве, щастие, любов, късмет от мен! Весел празник!  party002  Party Time Flowers Rose

Сиска, стискам палци всичко да бъде наред с хубавата Божа fingerscrossed

Всички болнички да оздравяват  Hug  Heart Eyes

Стефи не прие радушно броколи с ориза, та се наложи да го смесвам с моркови. Това е първото нещо, което не му хареса.

Сега ще се поровя във форума, във връзка с промените около майчинството. ако имам въпроси, ще задавам

хубав, слънчев ден от мен    newsm19

# 108
Добро утро на всички!
Нушинка, честит рожден ден и от мен! Жлелая ти да си много щастлива и винаги усмихната!  bouquet
Сиска,
стискам палци  и се моля  Praynig Божа да е по-добре и скоро да оздравее,най-лошо е да ти е болно детенце и да неможеш да му помогнеш! Моля се и за всички наши дечица да са винаги здравички! Praynig Praynig Praynig
От днес батко ни е на училище ,та има малко почивка от него/за няколко часа/,а на обед като се напапка Тея,хукваме по разходки
Днес и купих бананова каша на Хумана,дано да я хареса.Някой давал ли е от нея?
Хубав ден на всички! Heart Eyes

# 109
Здравейте от нас с Иванна wavey wavey wavey

Да ви се похваля колко много слуша на именния си ден Иванна... Като стана вчера сутринта в 9 часа та чак в 18:30 заспа за около 40 минути и после чак до 22:00 часа стоя с нас и гостите. Направо голямо геройство Simple Smile. Получи много готини подаръци.

Tada ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ИЛИЯНКА НА ВИЛИ  newsm51 newsm51 newsm51 МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ И ДА СЛУША МАМА И ТАТЕ МНОГО АМА МНОГО  Tada

Честита месечинка и на Нора и Калоян с пожелание за много радост и здраве  smile3525

За сега това е от нас като стане татито ще пуснем малко снимки   bouquet

# 110
Здравейте мили момичета!

Дано не си помислите, че се скатахме от почерпката за именния ден! Благодаря много на всички, които ни го честитиха. Всъщност аз не знаех, че имаме, защото в календара пишеше че има Божан. Но от догодина ще го празнуваме.

Ние ходихме до Враца на сватба на девер ми /брат на мъжа ми/. Взехме и моята майка, че да помага с гледането на Боби. На сватбата в събота се държа чудесно, пред хората, на силната музика. И всички викат "Ауууу, колко е благ, колко е тих, колко е добър....."  А той милия се сгушил в мен или майка и не смее да шукне. Към 20.30 /сватбата беше вечерна/ го заведохме в къщи с майка ми, да го нахраня, приспя и да се връщаме с татито да си отиграем и повеселим. След 15 минути ми звънна телефона и това, което успях да чуя е един ужасен, разтърсващ рев. Бегом в къщи и за мен сватбата приключи рано, рано. А мъжа ми, му стана криво и не успя да се повесели и той. Cry
Да не говорим през колко ръце мина, да го мачкат. Crossing Arms
Където и да ида само реве за мен.

Сега само да ви кажа за новите промени и завареното положение. Аз още на 03.01. подадох документи /молба до работодателя, декларация по образец и копие от акта за раждане ако нямат такъв/, още не беше излезнало в ДВ. Като ги помолих ако имат нужда от още нещо да ми звъннат. Тук не става въпрос за болнични и такъв не е необходим. Само парите са като за болничен 90 %.
Току що ми се обадиха, че това което съм дала е всичко необходимо и с подадените документи автоматично ми се прекратява 2-год. отпуск по майчинство. Единствено е необходимо да подам отново молба за отглеждане на 2-год. дете малко преди да ми изтекат тези 315 дена, за да се въстанови отпускът.

Дано помогнах, защото отдавна се ровя за подробности и следя развитието на нещата.
Така че всички, които не са подали молби да работодателя за ползаване на отпуск до навършване на 9-мес. възраст, бегом. И на мен ми излизаха с номера, че не знаят нищо, но аз подадох документи, за да не изгубя дните докато те се информират. Naughty
Ето и статия с промените http://dnes.dir.bg/2007/01/08/news1153716.html

# 111
ЗДРАВЕЙТЕ!
Аз,да си призная,съм най-несериозната мама в тази тема,но това надявам се,не е проблем за никой:-)
Първо искам да ви честитя НОВАТА ГОДИНА и да ви пожелая ЗДРАВЕ и много слънчеви усмивки-на ВАС и ВАШИТЕ БЕБОЦИ!:-)
Все пак прочетох всичко,което сте написали в новата тема и ми се иска да ви питам-на коя от вас бебка/бебчо вече има зъбки?Simple Smile
ПЪрвите зъбки на Марти вече се виждат и боцкат,а той само тъпче ръце и де що свари в малката устичка.Засега нямам пробеми с неговите зъбки,само дето е леко кисел и иска да суче по 2-3 пъти на нощ.Споделете как е при вас.
Целувки на всички сладки бебета и поздравления за празнуващите днес!

# 112
Здравейте!
Ей тук пише за минералните води и за бебетата. Не съм я чела, че едно хубаво слънце е пекнало и отивам да превземам баири Simple Smile
Хайде всички на разходка!

# 113
Здравейте и от нас мили мами и бебета!
Благодаря на всички за поздравите за слънцеса Илияна !Черпя ви виртуално с каквото си искате  beer Wine Glass smile3510 Popcorn kaffeetrmker_2
Днес и на двете не ни е ден - Нана много реве , а мама има зверски главобол  Tired
Но иначе времето е чудесно и пожелавам на всички ви  чудесен слънчев и жизнерадостен ден с много усмивки и настроение  sun
Нушка , честит рожден ден! Бъди жива и здрава , много щастие , късмет и успехи във всичко , с което се захванеш през тази година ! и как не те е срам да си толкова млада незнам Flowers Bouquet hbdtu baloni
Честито и на Калоян на Кокомама !Да е усмихнато и жизнерадостно дете !   party006
Аз отивам да полегна ! От мене чао!

# 114
  • на брега на Дунав
Привет и от мен душички. Аз пак бях тотално отрязана от тукашния нет и няколко дни затуй ме беше хванала липсата. Пожелавам много здраве и късмет  на всички празнуващи през тези минали няколко дни. На именниците и на сладките месечковци. Целувам ви всички. Въй Кампанче к'ва трапеза  Shocked  bouquet. Честит Рожден ден и на Нушинка. Много лщбов и настроение на днешния ти празник   bouquet.
Честно казано и аз нямам много настроение за писане, че този вирус дето покоси повечето от нас, все още ме мъчи и за капак от днес Сами също е с кашлица и хрема . Ужасна работа  Sad.  Иначе гледам за глутена пишете и за млечната кухня. Аз глутена вече го въведох дори без да влагам някаква специална насоченост да го направя. Аз също не мисля, че трябва да се изпада в крайности с него, защото и мойта информация по въпроса е, че алергията към него си е вродена. Или я имаш или не. Препоръчва се по-късното му въвеждане защото в определен етап бебето по-лесно се справя с евентуална алергия (нещо такова  newsm78).
За млечната кухня, аз мислех че съм писала, ама май не съм. Ние от месец сме на млечна кухня и съм много доволна. Верно, че добавят по малко захар в някой от храните, но всичко е достатъчно умерено и не ме притеснява въобще. При нас контрола е доста добър и слава Богу за това. Има си постоянно лекар, който е на пълен щат и наблюдава всичко дали е според изискванията за храненето на едно бебе. Пък и тук менюто ни е доста богато, а не като в някой градове какво ти дадат за деня това. Тук като правим заявки те не са за деня, ами за след два дни и имаме избор винаги от 2 вида пюрете (местно и постно) две супи(местна и постна), 2 основни (местно и постно) кисел (нишесте с плод или нектар) и десерт(ориз с мляко, гриз, бисквитена тортичка -бисквити закуска с нишесте, млечен крем все такива) Та, за завиждане сме в сравнение с някой градове. Аз затова и страшно харесвам киселите, защото там винаги ги правят невероятно вкусни  Mr. Green.
За креватните изпълнения и аз не съм много на кеф понякога, ама дето викате то като се почне и после убаво било  Joy. Ами това се сещам за сега. То уж нямаше да пиша, ама пак се отнесох. За пореден път се убеждавам, че трудно си поставям спирачки на писане (то и на говоренето, ама това друг въпрос  Blush). Благодаря, че ме изтърпяхте с многословието ми bowuu.

# 115
Здравейте  Hug

Дайте по едно гласче за Иванна
http://www.4coolpics.com/show.php?ord=C41&id=107285

bouquet  bouquet  bouquet

Готово Wink

Нинани, много сте сладки Hug

# 116
  • Варна
Здравейте!
Честито на всички именници на патерица! Да са здрави и щастливи!
Честит рожден ден на Нушинка! Пожелавам ти много любов и късмет!

Дидка, как го направи това с гласуването? Аз се регистрирах, но до гласуване не успях да стигна.

Агнеша, аз мисля, че обезщетението, което ще вземем сега е до навършване на 9 месеца на детето.....ама може и да бъркам  newsm78. Как сте с кухнята? И аз мисля да го записвам скоро.

Емси, жалко за сватбата наистина. Май трябва да го оставяш повечко на други хора, че да можете да излизате.

Гледах клипчето, Валерия и Любчо са много сладки...и как само си говорят. Какво ли си казват  Grinning

Сиска, желая на Божа бързо оздравяване!

.....имаше и още, но с Крис се борим за клавиатурата и е по-добре да приключвам, че да му обърна малко внимание.

# 117
  • Канада
Здравейте и от нас!
Да се запишем и ние най накрая в тази темичка,че тя ще свърши,а аз още не съм писала!Първо благодарим на всички,които се сетиха за нашия имен ден вчера!Не сме се скътавали,ама имахме гости и мам трябваше да се доказва в кухнята(той и Ванко искаше) Mr. GreenСега и да почерпим с това онова,макар и на патерица!
хайде и по един десерт
Да честитя и аз рождения ден на Нушинка,Много здраве,късмет,любов и семейно щастие!

Да честитя също месечинките на всички,които пропуснах,както и на днешните Илианка на мама Вили и Калоян на kokomama!Да растат здрави и послушни,да са гордост на мама и тате!
Ние иначе сме добре!Ванко си сменя режима нон стоп-един ден е добро дете,на другия ден ме прави луда,ама...какво да го прави човек.Само като му видя ухилената муцуна серщу мен и всичко ми минава!Не се спира вече,водим голяма борба при сменяне на памперса.Също така и лазим,по скоро воийнишката,с примъкване,не на 4 крака,но......това не ни пречи да достигаме набелязаните обекти и да правим бели Mr. GreenЕто и малко доказателства колко сме сръчни
давам линкове,че да не задръствам темичката!
http://www.bgphoto.net/request/photo/19750/60508/3500781/.jpg
http://www.bgphoto.net/request/photo/19750/60508/3500853/.jpg
http://www.bgphoto.net/request/photo/19750/60508/3500857/.jpg
http://www.bgphoto.net/request/photo/19750/60508/3500865/.jpg
http://www.bgphoto.net/request/photo/19750/60508/3500974/.jpg
Да си призная ние със захранването май боксуваме на едно място!Като чета вашите бебоци колко неща ядат.Аз все чета и все не разбрала Embarassed.И все ме е страх да му давам това и онова!Май ще се кърмим до първи клас LaughingА скоро ще трябва и да се отбиваме(колкото и да не ми се иска),че татито се ожени за работата си вече.Очите не му виждаме!Та по тази причина и аз трябва малко да се потрудя! Simple Smile
Хайде стига толкова за сега,че пак задръстих темата с моите остроумия!
До по късно......а да пожелая всички болни мъничета и мами скоро да се оправят. Praynig Peace
Много целувки и  Hug за всички!!!

Последна редакция: пн, 08 яну 2007, 18:17 от dany_ip

# 118
Здравейте момичета,

Днес ми възникна един въпрос и кого да питам ако не вас.
Та моята беба откак направи 6 месеца я слагам в проходилката. Първия път не беше много наясно какво да прави, ама вече обикаля хола и само там и е забавно. Гледам да я държа не повече от 10-15 минути и я вадя малко да смени позата но след известно време пак я слагам, че вече нито в люлката иска, нито никъде, но взех да се притеснявам дали не прекарва много време в тая проходилка. Какви са рисковете от нея? Знам че лекарите не я препоръчват, но защо? Вярно е май, че децата по-трудно прохождат така ама... кажете, какво мислите и правите вие.
Ох, беба се събуди... ужас, напоследък въобще не иска да спи през деня - това и беше първото заспиване за днес и спа по-малко от час. Cry

# 119
Лелее Лери изпадна в истерия. Сигурно и расте някой нов зъб, въпреки, че аз не виждам нищо такова, ама знаеш ли.
Исках да честитя 7-те месеца днес на Илиана, Калоян и Нора. Много здраве и късмет да имат

Исках да питам и за киселото мляко. Никой ли не дава още? Аз ако не беше диетата и съмненията (убедеността) на лекарката за алергия бих дала, даже си мисля да дам въпреки това. В крайна сметка преди се даваше на децата, пък алергиите бяха единични случаи. Освен това се съветвах с един познат гастроентеролог още преди да отидем при детския и той ме посъветва да и давам кисело мляко докато отидем на преглед. Но тъй като не бях давала изобщо, нямаше как. Той каза, че е давал на детето си кисело мляко още на 3 месеца.

Хайде до скоро

Общи условия

Активация на акаунт