Пухкави снежинки вън танцуват, ЮНЧЕТА на топличко палуват

• 10 726
  • 282
  •   1
Отговори
# 15

ДИдка, ние като кашляхме ми изписаха Проспан и доста бързичко му мина. Айде оздравявайте и целувки на юнаците.

Благодаря   bouquet а по колко му даваш?

Пепитка, аз до сега давах на д-р Таис сиропчето, но няма голям ефект и днес майка ми купила Проспан - ще започна него.Благодара, че ме подсети за вит. С - дано се оправяте и вие Hug

Ами по 1,5 мл. - три пъти на ден.
Купи си и спринцовка от аптеката за да измерваш.

# 16
  • София
Здравейте, милички мами и бебчета Hug
С малко закъснение искам да ви честитя новата година и да пожелая на всички ви най-голямото щастие на света и мнооооого усмивки с малките човечета.
Вие сигурно съвсем ме забравихте, но сега като ходя на работа не ми остава никакво време да пиша, само ви чета редовно.
А и за нова година получих много неприятен подарък и не ми се пишеше и говореше с никой. И сега не ми се пише и говори, но трябва да гледам напред...
Изпращам ви много прегръдки и ви желая наистина най-хубавата нова година Hug Hug Hug

# 17
Здравейте и от нас!
Ние преди малко се върнахме от консултация и резултата е -7500кг.и 67см.и най-важното НЯМАМЕ РАХИТ!.Сложиха ни и 2-та ДТК,и бебе много плака,но като я гушнах и сложих в столчето на колата и като потеглих с мръсна газ/щото уж имахме час,ама пак чаках 30мин. при педката/ и се успокои и заспа,а в момента вече сладко си спи в кошарата и дано не вдигне Т Praynig Praynig Praynig
Така,сега по дискутираните теми:
Първо искам да кажа че НЕ даването на Вигантол НЯМА НИЩО ОБЩО С НИСКИЯ ХЕМОГЛОБИН.
Второ,не всеки нисък Хемоглобин се дължи на недостиг на желязо,а липсата на такова,довежда до Желязодефицитна анемия,но има още наколко вида анемии-витБ12 дефицитна, таласемия/както е при Елиа/ и затова мами НЕ СИ ПОСТАВЯЙТЕ САМИ РАЗНИ СТРАШНИ ДИАГНОЗИ ЗА АНЕМИИ И ДР, защото при тях освен ниския Хб, има и други симптоми.И както е описала Елиа,за всяка възраст има различни нормални стойности за Хб,ще ви дам за пример че нашите бебоци в деня на раждането и наяколко дни след това са били с Хб-200-250г/л ,но това е нормално,и постепенно се регулира.Така,мисля че внесох малко яснота!
За осоляването на бебета-оставам без коментар,но на тези които го правят ,нека да кажа че е опасно за живота на бебето,особено ако се прави през лятото Naughty
А сега да кажа и клюката от педито,която не ми хареса,че капките за Полиомиелит от тази година ще се поставят инжекционно Sick,лошо че ще ги боцкат повече мушмулките
И  Embarassedнакрая ,сори за 3452км. ми пост!.
Пепитка  bouquet  bouquet  bouquet Hug Heart Eyes за темичката!

# 18
И полседно-Люта чушчица,Камбанска,Анитка,къдеееееееее сте?

# 19
Добра вечер и от мен  Laughing

Пепитка и Ади   bouquet  Hug   bouquet

Сонка, да ти е жив и здрав днешния Месечко  Heart Eyes

Нинани, благодарности за професионалните съвети  Hug

Селия, Моника
е наистина доста активна. Стефи се обръща едва от няколко дни, но така задобря за кратко време, че и чифта очи, които имам не ми стигат да го опазя  Shocked

Момичета, благодаря за препоръчаните АМ, утре ще купя за кисела и ще се пробвам да го направя, за да разнообразя менюто на моето щураче, че ще вземе да пожълтее от морковите и тиквата, брррррррр....
Да трябва да е по-малък грамаж, както препоръча Таталина , тъй-като и АМ и кашите се съхраняват до 1 месец, след като се отворят. Доста каша хартиса миналия месец и в место да я изхвърля си я хапнах, като едно прасенцИ  261uu 

Емси, да ти кажа, хич не ми се занимава да се цедя, освен това ми е доста трудно, тъй-като не напращявам  bombs като в началото  Mr. Green Стефи хапва по 120 гр. пюре в 13.00 и 17.00 часа и това се отразява върху млеконадоя  Crazy

Таталина, ти кои плодови на ХИП, даваш? Единствено прасковата е без захар. Кайсията е със захар, а останалите са или с мляко или плодове за след 7 месеца.

Обикновенно смесвам половинка праскова с домашна ябълка, така имам поне за 2 дни, цената на Хип е доста по-висока все пак.

Болничките да оздравяват  Hug

За зачервено гърло ползвам СТОДАЛ. Хомеопатичен е .

хубава и спокойна нощ  bye

# 20
  • Ямбол
Пепитка, благодарности за темата! Grinning
За АМ-аз използвам Милумил на Милупа.
От 2-3 дни отново сме в период на гладуване и на мен ми е много криво.Моята Кари се е "влюбила" в пюрето на Хип броколи+ориз и само това иска да яде.Днес и отворих спанак, след като отказа да яде и предложих тиква и картоф отново на Хип и докато не и дам тези броколи не искаше да яде.По това вече не прилича на баща си hahaha
Пожелавам на всички болнички да оздравяват бързо.До сега съм давала за запушено носле морската вода и вит.С съм слагала във водичката й.
За солта във водата съм против.Това е опасно за дечицата.
Приятни сънища на всички!

# 21
  • София
ninani, слуха е верен и нашата педиатърка днес спомена, че от тази година ЗК ще плаща за по-скъпия и добър вариант на ваксина срещу Полиомиелит. До колкото знам капките, които се даваха на бебетата досега, са жива ваксина. Четох някъде, че инжекцията е по-щадящия вариант за детския организъм и че никъде в Европа не се прилагат живи ваксини.

elita, изпращам ти една голяма прегръдка и пожелания лошото да остане назад!  Hug

emsy, даването на АМ не е толкова страшно, спокойно  Wink Поне е по-добрият вариант от киселото или прясно мляко, които са все още неподходящи за възрастта на нашите бебоци. Ако се притесянваш от излишно напълняване може да правиш кашите без АМ. Не те съветвам да ги правиш с кърма - всеизвестен факт е, че в кърмата има някакъв ензим (простете за невежеството, но не си спомням точно как се казваше), който има способността да втечнява храната.

Мари-Анна, от тези на Хип съм давала кайсия, круша, ябълка, банан, ябълка с тиква, ябълка с морков и ябълка с черна боровинка. И като най-голяма патка за захарта прочетох след като вече бях давала. То като погледнеш и какви други неща има - оризово нишесте, гроздов сок... абе най са си добри домашните.  Peace Пък и Ени харесва най-много тези приготвени от баба - без захар са, а са много вкусни. Аз с удоволствие си похапвам от тях. Даже понякога тайничко се надявам Ени да не иска цяло бурканче, че да остане за мен  Blush Така че те разбирам напълно за кашите Wink

За АМ да ви кажа - имайте предид, че Миломил-а е по-сладък от Аптамил-а и е някак ароматизиран и бие яко на ванилия. Така че, ако сте решили да си давате парите за по-скъпо АМ, по-добре вземете Аптамил, той е и по-лесно усвоим.

Момичета, гледам рецепти за кисели разменяте, та да ви питам - задължително ли е да давам това нещо на бебка. Простете, ама само по описанието ми се струва доста блудкаво и гадно.... Надявам се да не е задължително...  Confused

Последна редакция: чт, 04 яну 2007, 22:47 от Tatalina

# 22

Момичета, гледам рецепти за кисели разменяте, та да ви питам - задължително ли е да давам това нещо на бебка. Простете, ама само по описанието ми се струва доста блудкаво и гадно.... Надявам се да не е задължително...  Confused

НЕ  Naughty
ТАталинка, аз на Вики не съм давала и сега мисля да не давам...и на мен като теб ми се струва много НЕвкусно Wink

Еликсир, мерси Hug

Лека и спокойна нощ на всички

# 23
Таталинка не е задължително аз ги мразя още от ДГ и Димитър така и не иска да ги прояде даже и с бисквита вътре  Sick тъй че не ги правим,а от МКги яде татито
ЛЕКА НОЩ МАМИ И БЕБОЦИ newsm46

# 24
  • София
Тук съм душице, както винаги чета, но нямам настроение за писане, защото Марти още не може да се оправи, на всичкото отгоре има и още екстри, които го сполетяха. Та за това не пиша. Hug Общо взето аз сън не съм виждала не знам от кога  Tired

# 25
Е, да ви успокоя и аз ,че съм тук..но и ние сме болни-Сами е сополив,мрънкалив и поради тези екстри...ужасно лигав и цял ден си прекаврав в събиране на играчки,обяснения...и към края на деня вече нямам сили за нищо....покрай всичко това Иво освен ,че вади зъби е станал неудържим и немога да го оставя и за минутка/отделно дето и той се понаучи да пищи,пък като ревнат на два гласа...стой та гледай/...и последно оправдание-единственото време пре деня в което мога да пиша е следобед като приспя баткото,но тогава задължително сървъра е претоварен.............та мислете си за мен-аз ще си мисля за вас......
Гледам и в тая тема е актуален въпроса за кисела-аз лично не го намирам толкова блудкав и гаден/ама нали аз го правя Embarassedа/,а и при нас доста добре се приема....на аз наблягам предимно на плодовото пюре/домашно приготвено -без захар,в краен случай готово-но вече взимам от Ганчевите,щото и Хип имат какво ли не вътре,поне да не се набутвам..а и при нас потребителите на бебшки храни са умножени по 2 Mr. Green/А,защо трябва да има и АМ вътре-неразбрах...аз си го правя с вода и преди това си давам кърма/както и преди пюретата-ама може и да е от мързел,знам ли??? newsm78..........За домашно приготвените зеленчукови пюрета-правя ги на микровелето-в стъклена купичка с какпак слагам зарзавата с малко вода на половин мощност за 5-10 минути,после пасилрам и винаги се изяждат с огромно желание....като имам повече прени и разнобразни продукти/демек съм ходила аз на пазара,че мъжо изпълнява само конкретни поръчки/набърквам повечко пюре и наливам в празни бурканчета-още топли затварям и обръщам и после в хладилника...а ако няма да ги ползвам веднага-във камерата....и така имам и запаси..така и с плодовите процедирам........
За хемоглабина-Нинани-мерси....че и аз се ошашках каква е връзката с Вигантола newsm78
На Елита и на Люта чушка пожелавам да превъзмогнат тежките моменти и скоро да ни пишат пак -за да се похввалят с хубаво.....
На Пепито-честито им преместване..тъкмо се чудих къде се губите..........но се надявам и към старата махала да наминавате Wink
На болните-здраве,на мамите-сън,на месечковците-всичко най....а аз да отивам да вадя плюшковците от пералнята и да полягвам,че от одеве се чува съмнително помрънкване в бебефона.............

Последна редакция: пт, 05 яну 2007, 01:38 от Анонимен

# 26
Aз ли съм първата ранобудница днес  newsm78Ако е така кафето е от мене  kaffeetrmker_2 Coffee
Честито на всички месечковци , който празнуват днес и им желая здраве , много весели игри и да са щастливи и спокойни ! babydust7  party006 Flowers Sunflower
Ива няма глутен в царевичното нишесте - прочетох.Има в пшеницата , в гриса също.И аз като Кабранска наблегнах на крушата в кисела.
Люта чушка ,  elita    Hug
Мари-Анна на хип не само прасковата е без захар -ябълката и крушата също нямат а домашните са най-сигурни!  Hands Thumbsup
Понежа Нана държи да ви пише , но не и аз се махаме от компи.До скоро Kissing Heart

# 27
Добро утро мили мами  Hug Хем да е добро, хем да е слънчево, като при мен, едвам виждам монитора от заслепяващото слънце   Nature Sunny  Nature Sun With Face  Nature Sunny  Nature Sun With Face  Nature Sunny
Изчезна хубавата зима, хич не ми харесва тази работа без сняг Flushed Да се надяваме, че ще дойде

Елита  Hug всичко лошо да остане в старата година

Болничките да оздравяват  Heart Eyes

Споделям кафето с вас   food010

Да са ни живи и здрави месечковците, в това число и моя Стеф  Heart Eyes, Ени   smile3522, Марти, Сами и всички празнуващи 7- месечковци днес. Много, много да ни радват  Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Относно кисела, не знам как изглежда, никога не съм яла или правила, но си мисля че с АМ ще е по-вкусно, както да речем каша с АМ е по-вкусна отколкото без. Искам да разнообразя менюто. Днес ще сваря картоф и ще смеся с моркови пюре  на ХИП ( морковите ги купувам на пюре, много нитрати има в тези на пазара). 80% прилагам домашно производство, 20% купувам пюрета.

ставам , Стефи ..........

# 28
Добро утро и от нас с лошата Иванна  wavey rotfImao Rolling Eyes

Party TimeЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ЕНИ НА ТАТАЛИНА  newsm51 ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ И МНОГО ДА СЛУША МАМА И ТАТЕ  Tada smile3521

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА И НА Димитър и Мария на Cygnus, НА Стефан на Мari-Anna, НА Самуил на Кorneliia_h, НА Вероника на bebence, НА Мартин на adella И НА Радина на AniKar
РАДОСТНИ МОМЕНТИ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА  smile3525

Иванна продължава да се буди по 100 000 пъти на нощ ама какво да се прави, това е положението, ще търпя  newsm53 За яденето: Иванна на обяд яде зеленчуково пюре с 1/4 жълтък или месно пюре, следобяд плодово пюре или каша, през другото време кърма когато си поиска, а вчера за пръв път й дадох 1 лъжичка ябълков сок и много го хареса... Не съм давала нито кисел нито нещо друго. Пюретата които й давам са на Ганчев, Хип, Бебевита и Гербер. не иска да седи иска права да стой и отдавна си стъпва стабилно на крачетата(снощи сънувах, че е проходила, незнам какво значи, но косата ми хастръхна) А как се е научила да пищи направо очите ми се събират в точка, а котката бяга да се крие в друга стая, че звукът е непоносим  smile3555 #Silly

Ей момичета да ви питам за гърнето... Започнахте ли да слагате малките бебоци на гърне???(питам защото когато ходихме на ехограф за бъбреците докторката каза, че колкото по- бързо се отървем от памперсите толкова по- добре за детенцето)

Това е за сега от нас   love001 малеее дълъг пост не ми е в стила ама се поотпуснах  newsm09 Извинете ме  smile3503

# 29
  • Варна
Хайде да се разпиша и аз. Тук съм, но докато изчета всичко и малкия се размрънква. Сега спи и се надявам да е за повече от половин час.
Вили, как си? Още ли те хапе Нана? Пробвай да се мажеш с Гармастан или Лансинох след кърмене. И честито зъбче

Нинани, и при нас е проблем зеленчуковото пюре. Аз обаче въведох месни на Гербер- тях поне ги хапва с удоволствие. Понякога варя картофче или тиква и разбърквам с месно -така става за две порции, че да не прекалявам с месното. А другото, което забелязах е, че Крис си отвлича вниманието и яде всичко когато говоря по телефона. Направо се захласва. Не искам да го тъпча като пуйче, но понякога не ми одобрява обяда и се налага.

Мама Яна беше питала за грамажа на домашното пюре -аз го слагам в бурканче от купено.

Чушчице, пиши мила...липсваш ни. Сподели и ще ти олекне. Стискам палци на Марти да оздравява бързо и да не тревожи мама.

Таби, жълтъка задължително към зеленчуковото пюре ли се дава? И колко пъти в седмицата даваш на "лошата" Иванна? Педката ми каза, ама забравих  Embarassed

Честита месечинка на всички празнуващи днес бебоци, да са живи и здрави и много послушни![/color]

И на всички болни мами и дечица бързо оздравяване   Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт