Пухкави снежинки вън танцуват, ЮНЧЕТА на топличко палуват

• 10 726
  • 282
  •   1
Отговори
# 45
Анитке аз питам, за да знам мнението на мамите, но нали знаеш всеки си прави каквото си знае  smile3521

Таталина така каза докторката, а все пак мисля, че са компетентни по- въпроси свързани със здравето на хората  newsm10

Поли идеята ми е да придобие някакъв навик, а кога ще махнем пампито напълно никой не знае  newsm53

Благодаря на всички за отговорите  newsm51 Целувки на бебоците от нас   love001

# 46
Здравейте милички Hug

Марти днес става на 7 месеца,брей кога мина това време  Thinking Хайде на почерките Laughing  Misc Baby Bottle  party023  food002 beer2 Wine Glass kaffeetrmker_2 cook cook breastfeeding Честито на и всички останали месечинковци,както и на тези,които пропуснах.Да са ни живи и здрави,това е най-важното Peace
Аз днес бях на изпит,в сесия съм и се надявам да съм го взела.Остават още 2,от които единият е език-френски Sick
TABBY ,аз не мисля да слагам Марти на гърне все още.Прочетох доста информация по въпроса и реших да го отложа за към годинката,а може и по-късно.Децата започват да регулират рефлекса си към 1-1,5 година някъде,а може и по-късно.Така че не виждам смисъл да мъча детето при положение,че то не може да се сдържа така или иначе.Но както казваш и ти-всеки си прави каквото си знае   Peace
ninani ,аз започнах с пуешко на Нестле,много е хубаво.Във форума има много информация,като се препоръчва най-много пуекото за първо месо PeaceНе знам дали сте видели тази схема за храните,надявам се да съм полезна на някой  bouquet
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/1043/77/
 Elisir , много приятно изклежда там в планината,сигурна съм,че сте си изкарали много хубаво Peace
 elita   и аз те прегръщам мнооого силно Hug Hug Hug Люта чушцице-и теб Hug Hug Hug Горе главата момичета-ние сме силни,все пак сме жени и то българки bowuu  bouquet
А сега се сетих пак да ви напомня,че аз съм Адела,да не сте забравили,че вече съм Пинк Laughing
Хайде приятна вечер на всички и мноооого целувки на бебоците Heart Eyes

# 47
Здравейте днес и от нас ! Още веднъж  Grinning
Анитка мила благодаря за загрижеността.От два дни спря да си похапва от мене . GrinningКак  стана ли -обещах да споделя за тези , на който им предстой.Значи когато ме ухапва има два начина да я махна веднагически от цицата - или допирам главата и до гърдата ми , така че да притисна нослето и тя отваря уста или по-обичайния слагам малкият си пръст в края на устичката , упражнявам лек натиск между горната и долната челюст и без да изпита болка бебто пуска гърдата.Добре че ги знаете че ги обясних толкова смахнато та няма накъде повече Embarassed
После вземам гледащото ме на кръв бебе , слагам го да се пули срещу мен и спокойно му заявявам че с гърдата сме до тук - не че ме разбира и не че няма сълзи в очите ми ...малей и се сдържам да не викам че не бива  Sick то гледа детето и почва да хленчи - ми и аз хленча , ма кой ме пита  Crossing Arms оставям я да се нахленчи и преди да изпадне в истерия -разбирай 2-3 минути обратно я връщам на цицата.Ако ме загризе пак  кърменето спира и давам играчка щото явно я сърбят венците , а аз не мога да изпълнявам освен функцията на залъгалка и на чесалка. Naughty
Така .
Нинани според мене няма значение точно с кое месо ще започнеш , важно е Тея да го хареса и да е телешко .Хайде и утре  да се похвалиш. Peace
Млечко и аз варя плодовете и ги намачквам , прибавям малко от тяхната вода в  която са се варили , но Нана не ги яде никак , та сега си бъркам в носа и нищо не правя. Tired
За гърнето - моето скромно мнение е че толкова малко дете не може да бъде карано да върши нещо съзнателно.Нима на 6-7 месеца може да си каже само дали му се пишка  или ака ? Отговорът ми е - не. NaughtyВ такъв случай аз се мъча и детето се мъчи и какво постигаме ...нищо. Thinking
Ето и на интересуващите се линк към една статия по повод гърнето :
http://www.worldnn.com/serv/Document?Action=show&DocID=762462581
Освен това съм чела че ранното слагане може да доведе и до проблеми в по-късна възраст - от сорта на страхове, недоверие, стеснителност, дори и до енурезис ноктурна(нощно напикаване). Но има литература по въпроса - всеки да си преценява сам.
А от мен -чао че този пост стана срамно дълъг Confused Embarassed Rolling Eyes

# 48
зеленчуците, които съм давала до сега на Стефи се изчерпват с картоф, тиква ( домашни) и морков. само вчера дадох "асорти"на ХИП. майка ми е консервирала зелен боб и грах, но за съжаление с ужасно много сол, така че варианта отпада. купих днес за първи път ориз+броколи на ХИП. смятам утре да сваря картоф и да прибавя към него половинката от пюрето. смятам това да е обедното меню за утре и в другиден .

купих  днес на ХИП  ябълка+круша. не съм давала круша до сега, освен когато Стефи беше на 4 месеца и имаше ужасен запек.

Знаете ли дали има елда (гречка) без захар?

Елисир супер сте и фона е  Peace

хубава вечер от мен  bye

# 49
  • Бургас
Здравейте мамчета
Честито на всички месечковци и поздрави специлани на нашия сладък съгражданин Стефи,че той ни е слабост нека да са палави и усмихнати.

Днес при нас времето беше суууууупер слънчево и направихме с Йо една голяма разходка.
Аз домашно пюре правя от тиква и ябълка, че само това ми е домашо,но то аз така се замотах с това захранване, че съвсем се обърках почнах със зеленчуково пюре след това плодово а сега от онзи ден давам и месно.Аз започнах с пуешко ама то мойто прасенце си хапва всичко.Каши и попари ще давам по нататк,че сме дебелички въпреки че Йо не ми изглежда на килограмите на които я изкарва кантара на педката ама ко да се прави.
За секса в началото и мен ме наболяваше, но сега вече си е супер както преди,но прегледа при гинеколога си е абсолютно задължителен аз и цитонамаска си направих,а този месец ще ходя да ми горят раничката.

Много дълго стана, но вие ще ме извините.
А на който му е мъчно за морето пускам тази сн да се полюбува на морски пейзаж

# 50
Простете моето невежество,но на кое се вика КЕРВИЗ?

# 51
Целина Peace

# 52
Здравейте Мацки!
Днес бяхме на консултация и равносметката е , че бебка е качила само 200 грама и е пораснала с 2 сантиметра. вече е 71см и 8000гр.
Гледам, че за ядене и захранване пак иде реч.. та да си кажа и аз Joy
Боби яде 4 пъти
1. в 7 :00 часа АМ 200 гр.
2.11:00 часа пюре  зеленчуково/ месно .... всичко съм й давала ... няма месце което да не е яла и определено предпочита месните пред зеленчуковите.
3. в 15:00 часа папка я попарка със сиренце... я каша на хумана.... я грис смасълце и сиренце
4. в 19 или в 20 часа папка АМ 200 гр.с две лъжици бишкоти на плазмон ( прахообразни) или каша на хумана , ако през деня не яла каша.

понякога  между третото и четвърто хранене давам плодово пюре за да удължа интервала между тях.
Мисля да купя гърне на Боби за да свикне с него. Ще я слагам да си посядва не него пък ако метне нещо вътре .... супер.
Сега милото ми съпруг е болен и аз тръгвам да се разболявам и за това пратих пак бебка при  майка ми.  надявам се в неделя да си я взема.
Секса мили дами при мен е страхотен ... същия както преди да забременея.... само дето нямам много ищах за секс в последно време.  Нямам болки ... нищо ... но просто не ми се прави . Скъпия както даде зор и го правим.... и ми е гот ... и всичко е ОК , но до следващия път просто трябва да застане на челна стойка с чупка в кръста за да ме навие. Проблема е да започнем, а започнем ли .... спирка няма. И така до следваюия път.
Сори за дългото словоизлияние, но това е защото от два дена не съм писала Joy
лека нощ от мен

# 53
Здравейте пак!
Нинани от местните почнах с пуешко после пиле,заешко, за утре пък съм нагласила Тракийски гювеч с телешко  Thinking,но на Димитър много не му се нрави месото.Стискаме палци Тея да ги хареса  fingerscrossed
Елисир аз много не обичам планината,но благородно ти завиждам за вашето изживяване
Пинк и на теб мила стискаме палци да вземеш всички изпити.Видях и снимките ама много сме готски,а? newsm03 rotfImbo
Ох Диди май се разболява точи едни сополи очите му искрят няма още Т ама какво ще стане до утре незнам.
Желаем ви лека и спокойна нощ

# 54
Днес една приятелка ми пусна ей това:
http://loveyouforever.hit.bg//

# 55

Целина Peace
Пинк. Hug Heart Eyes

# 56
Здравейте!
Мари-Анна, ако не намериш гречка без захар, можеш да я приготвиш сама - 1 чаша се вари в 3 чаши вода 20 мин (или поне така пише на опаковката Simple Smile).
За гърнето - имаме, но бебата ни е много фина и много потъва вътре  Mr. Green. А и ние само я запознавахме с идеята, но като гледам ще поизчака, докато я напаснем на размер Mr. Green
Елисир, стархотна снимка  bouquet Къде е това място (ако не е тайна разбира се)? Как докара рамката?
След всички красоти ще се опитам да покажа и малко кал  Joy

# 57
  • на брега на Дунав
Аз днес късничко се включвам, ама по-добре късно отколкото никога  Grinning. Да ви почерпя виртуално с месечинката на Сами   party023  Misc Baby Bottle Поздравявам и всички останали празнуващи днес с нас месечиники.   bouquet
Малко по диагонал попрочетох, но очите страшно ми парят, че настинката май ме надвива нещо, въпреки опитите ми да й се противопоставя. Та за капак на всичко и май Еми нещо прихваща, а Сами обяви гладна стачка днес  ooooh!, та много зле работата  Sad.
От всичко, което успях да прочета май само две неща ми се набиха в уморената главица, та затова само по тез въпросчета ще се включа иначе рискувам да се набутам неадекватно нейде  Embarassed.
Киселите: Не са задължителни разбира се, те са за разнообразие и ако се цели заместване на хранене, защото кисела определено засища повече от плодово пюре. При нас практиката е когато бебето стане на 5-6 месеца плодовото пюре автоматични да се замести с кисел предвид по-голямата му калорична стойност. Иначе задължително кисела е доста по-добър с млекце (АМ) без него си е даже бляк....... Кой каквото ще да казва, но си е доста вкусен и хич не е блудкав, но зависи как се приготвя . Само да поясня, че аз под кисел рабирам задължително с добавен плод не просто плодово нишесте  Naughty. Ако е с мляко то си е точно плодово ароматизиран крем като този дето слагат на някой торти (но не се добавя масло и захар !!!!! някой слагат само щипка захар ако добавения плод не е достатъчно сладък!) и когато се сложи ситно рендосан плод си е доста вкусна манджичка дори и за нас. Разбира се който не обича плодово нишесте по принцип, няма да му хареса  Peace Но всеки си има вкус и не агитирам никого, аз лично много го харесвам, а Сами е просто влюбен в него  (с банан, ябълка или друг плод си е мммммммммммммм) под секрет да кажа, че Еми тайничко се надява да остане от Сами та да намаже и тя  Mr. Green
гърнето: Не съм категорична -  никакво слагане на гърбе. Аз може би ще слагам от време на време Сами (когато му заякне гръбчето), защото ясно му личи когато прави голяма и трудна работа в пампата - демек акането. Та защо да се маца детето, като може и да не се маца и освен това ще се запознае с тази след време доста употребявана вещ - цокалото  Joy. Иначе напълно съм съгласна с Вили1, те не разбират още какво е това гърне толкова, колкото ни се иска. Не мисля от сега съвсем да си усложнявам ежедневието като слагам бебо час по час на гърне барим свърши нещо вътре. От скромния ми опит с Еми тази дейност ме доведе до под кривата круша. Така или иначе те са твърде малки за да кажат кога им идва 'настроението' за тези физиологични нужди и физически едно дете е готово за това да се стиска чак към годинка и половина и рядко преди това. Еми въпреки опитите ми с гърнето от 7 месец не постигнах нищо (е и аз не бях толкова сериозна ама...) Но като стана на година и 6 месеца и махнах памперса категорично след което тончно за седмица  с понякога 'строга родителска консултация" тя спря да пишка и ака в гащите.
Айде спирам, че се отнесох пак доста. Лека нощ милички.

# 58
  • Den Haag
Здравейте на всички, ние малко се позагубихме, пътешествахме по родопския край.  Grinning Там прекарахме коледните и новогодишните празници и моя рожден ден. Върнахме се преди вчера.
Честита нова година на всички!Желая ви най вече здраве късмет и много любов  Heart Eyes
Благодаря ви за хубавите пожелания по случай моя рожден ден  bouquet  bouquet  bouquet Ето и е4дна почерпка със закъснение  Embarassed:
и по едно НАЗДРАВЕ!!!

# 59
  • Велико Търново
Добро утро и от мен! GrinningКафето е сервирано   food010 Coffee kaffeetrmker_2!

Днес моето момиченце има имен ден и по случая ви черпя виртуално с кой каквото пожелае smile3510 Popcorn cheers Wine Glass  smokeuu/ей това последното много ми се прави,ама пусти обет не позволява/.

Честито на двете месечинки от днес!Да растат много здрави и щастливи! Tada  :bigdance2:

Честит имен ден и на двамата адаши и на всички останали,които имат повод за празник днес!На всички желая много,много здраве!

Божидара е със сто илача сред,които има и антибиотик не ми се искаше,но просто нямаше как да се избегне.Четири доктора я прегледаха за един ден+на другия ден дойде и свекърва ми да я види и така.Мисля,че ви писах,че и снимка и правиха Sadсамо дано по-скоро да ми се оправи детето,а и всички други мънички болни душички да се оправят.Мнението на всички лекари беше,че това е вирус,а не настинка въпреки,че аз се опитвам да я кълявам и това,че се е разболяла няма да ме доведе до параноичната мисъл да обличам детото със сто "ката"дрехи.

Елисир,снимката ви е много хубава!Благородно завидях! Laughing

По въпросите за гърнето и кисела не мисля,че има смисъл да се изказвам,а само ще кажа,аз какво мисля да правя.Гърне съм купила под формата на стол с облегалка за ръцете,но все още седи неизползвано,а кисел не знам дали ще дам скоро.Месото ще е от другия месец т.е  8 навършен.За сега мисля,че ще се разминем с кухнята,но това е предпоследно решение.Много си мисля,че с кърменето също сме на финалната права,защото милата не може да диша пък камоли да суче.

Това е от мен за сега,отивам да се позабавлявам  newsm79 newsm28 1ironing wash hang 1dishes  food002 newsm71.
Хубав ден на всички!Моля се по-вече да няма болни деца,а болничките бързо да се оправят! Hug

Общи условия

Активация на акаунт