Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 20 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Аз също не мога да не казвам "не".
Просто покрай кучето ,не мога да си изкривя устата ,като я видя да прави нещо ,което не трябва.
Че понякога забравям и на кой от двамата говоря и й казвам "Мирен".
Така викам на кучето ,като искам да стои на едно място 😀
А тя вече много добре знае какво значи "не".
Спира да прави каквото не трябва и тръгва в друга посока.
Само когато се катери някъде, от където знам че ще падне, казвам "слез долу" и да ви кажа от 2 дни има ефект 😀

# 481
Аз съм ползвала "не" и пак ще си ползвам. Добре е обаче да не е само Не, а например Не пипай шкафа. Обаче и доста често си крещя само Не, особенно по каката, която отлично знае какво може и не може, но пак се пробва. За бъркане в контакти и през ръцете съм удряла, нищо, че контактите ми са обезопасени. И хич не ми пука, че не се правело така, по добре аз да го тупна лекичко отколкото да го удари тока. Слушах аз на площадката една дето не казва Не,  "миличък ама моля те недей се качва на пързалката, тя е за големи деца" "Ама моля те не удряй детето". Ако си мислите, че детето изпълняваше нещо жестоко се лъжете. За пързалката не виждам проблем, детето беше на 2г не знам колко трябва да е голямо за да се качи на пързалката. Но беше истинско бедствие. Ходеше биеше децата, блъскаше ги, вземаше им играчките насила, събори едно от люлеещите се кончета, бъркаше по чуждите чанти и колички и други подобни, а майка му ходи и му се моли. Сори ама не мога така. Моето ако има такова поведение ще го изнеса на рамо и площадка няма да види. Каката се пробва да го копира, беше на година и половина някъде, ами спря да ходи на площадка за малко и и дойде акъла. Но и честно като се появеше това дете площадката започваше да се опразва, защото не само моето го копираше, а е и адски неприятно постоянно да трябва да си нащрек.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 10:47 от bolibon

# 482
Браво на Божко, знаех си аз, че скоро ще се затича 🤗❤️ За НЕто съм категорична, трябва да го има 😄 Трябва да се обяснава защо е НЕ, например "Не пипай печката, защото пари", но да се замества с друга алтернатива за мен е уморително и с кофти резултат. Винаги съм мислела, че има три задължителни неща, които добрият родител трябва да съумее да възпита у детето си, за да стане и то добър човек с читаво възпитание - емпатия, търпение и граници, НЕто поставя именно граници. Аз ако винаги давам алтернатива, шефът, приятелите, семейството, ще дават ли алтернативи 🤔 Като цяло съм на мнение, че колкото повече се моделира детската психология по казаното в книги и уебинари, толкова по-лоши са резултатите, учат ни да сме твърде либерални като родители и вече имаме доста кофти примери със Z поколението. Това разбира се, си е мое мнение и е приложимо за моите си деца, не казвам, че човек трябва да е строг, но трябва да слуша себе си и инстинктите си повече от модерните гурута.

# 483
Познавам хора, които бяха много възпитани деца и станаха отвратителни възрастни, познавам отвратителни деца, които станаха супер възрастни, познавам и такива които не мръднаха 🤣 Най-ярък пример ми е бившият, който имаше брат близнак. Възпитвани са много строго от майка им, че да не и се качат на главата, 2 момчета, активни през  ‘90… В крайна сметка единият има 1000 обиди на родителите, започна да се озлобява с годините, другият, безкрайно благодарен на мама, че не го е оставила да тръгне по лоши пътища и го е натискала да се изучи…Много уравновесен човек.  Аз естествено  бях избрала лошия брат, макар с другия да се оказа, че имам повече общо 🤣

Не знам кое е правилно, но аз преди каквото и да съм си мислила, сега имам дете и нямам теории 🤣 Изпадам в истерии, откачам, други неща приемам спокойно.

Кучето успяхме да възпитаме добре, макар да го взехме на 3години, много разлигавено от сестра ми. Надявам се и с детето да постигнем добър резултат. В крайна сметка ще ги науча на еднакви команди 😂 Кучето докато повтарям «не» седи и не докосва нищо, в това число и храна. Като кажа «ред», ходи до мен, като кажа «бързо в леглото» и до 2 секунди е легнала. Добри команди са все пак 🤣😂🤣😂😃

Това дете пак се събуди в 6, трябва да сложа някакво много тъмно перде. Скоро нощите ще са по 4 часа и ще хвана гората…

# 484
Вещице, така е, но хората не се развиват само в семейството, какъв ще станеш зависи и от външната среда, от шансовете в живота и нагласата - и аз като брата на бившия ти предпочитам да виждам това, което са направили за мое добро, а не това, с което мисля, че са ми навредили. Въпросът е вкъщи да се сложи основата, да се знае, че нещо като не може, значи, че не може, че другите ги боли също като теб, че нещата не винаги стават ама сега на секундата. Дете с такава основа се гледа по-лесно, адаптира се добре, не е егоцентрично, родителят остава стабилен и уверен. Не се притеснявай от сега за възпитанието, с времето човек си опознава детето и знае как да го насочва. Иначе, както и да възпитаваме, после винаги ще намерят несгода, за която да ни обвинят 🤷‍♀️ Аз се дразня на нашите, че не са упорствали да свиря на пиано и да ходя на спорт, сега можех да съм по-слаба и по-организирана, че и с музикален слух 🙄

# 485
  • София
И аз НЕ-кам. Съгласна съм с мненията за поставянето на граници.
Ох, не мога да повярвам, че ще го напиша, но моята дъщеря зацока биба на 9м 🤣 преди обяд я извадих от играчките, тя я хвана и си я цока. В шок съм и не знам дали да се радвам 🤣.
Оплаках ли се, че зрението след двете бременности и сега с кърменето ми е влошено? Бях на преглед и ми изписаха очила - на едното око -1, на другото -0.75. Беше и за повече, но според очният, за да е коректно, трябва да ида половин година след като отбия.

# 486
Неизвестна и аз забелязвам, че виждам по слабо. Всъщност не знам дали може да се каже, че виждам слабо, защото продължавам да виждам най-долния ситен ред в очния кабинет, но на етикетите, които са написани с много ситен шрифт ми трябва повече светлина за да ги видя ясно, също и като бродирам ми трябва повече светлина, преди не беше така. Но аз съм и на 43г и скоро и възрастта ще почне да си казва думата. Иначе си виждам нормално само това са ми оплакванията, не съм свикнала да се зверя на етикетите с дребен шрифт в магазините. Оплаквах се на ММ и оня ми се смя, че повечето хора това изобщо не го били виждали, а аз се жалвам, че не го виждам ясно. С етикетите на пюретата например нямам проблем. Мислех да вземам направление за очен, но сега като написа, че трябва да се изчака, значи ще изчакам и ще ида на есен. Въпреки, че аз трябва да ходя и за глаукома да проверя, че на баща ми и на сестра ми им откриха, била наследствена и било препоръчително и аз да се прегледам.

# 487
Неизвестна, то голямо чакане. 6ца след раждане, и след кърмене пак. Аз на предната бременност вдигнах диопръта с 0,25. Тази ми е същия, но леко съм вдигнал астегматизма. Аз нося лещи и сега ги смених с друга марка, която не ми харесва толкова, но става и за астегматизъм.

# 488
  • София
Ами не знам, така ми каза, да се регулират хормоните от кърменето. Впрочем, поръчах ги от Гранд оптикс, те често я имат тая промоция, но и сега е пак валидна - плати 1, вземи 2. Та намазах и слънчеви очила.
Като цяло отидох заради силно главоболие, започнах и след гледане на телевизия (не че често имам това удоволствие) и определено вечерно време да ми се премрежва погледа, едни като бели петна започнах да имам в едното око, това с по-силния диоптър. Та така. За ЧРД другата седмица съм и с очила. А така да не ми се празнува и занимава с рожден ден, че не е истина. Изпаднала съм в тая дупка, уф, забравих как се казваше 🤣.

# 489
Аз като ходих на очен преди раждането очите ми бяха в най-лошата си форма. С никакъв диоптър и корекция на астигматизма не успях да видя кристално ясно, ужасно се напрегнах да се взирам в най-долния ред. Но при мен нещата са доста зле, -7 + астигматизъм. И ходих на преглед да видя дали няма да ми дадат зелена светлина да раждам естествено 😃😃 сега си нося лещите и съм ок, въпреки че сигурно пак няма да видя най-долния ред в лекарския кабинет. Майка ми след като ме е родила е свалила цял диоптър, на мен май ми се размина този късмет.
И аз казвам "не", понякога обяснявам защо, понякога съм рязка и директно я вдигам. В ежедневието даването на алтернативи постоянно не ми се вижда супер релевантно и съм съгласна с коментарите на момичетата за границите. Мен ме дразнят онлайн лайф коучовете а-ла "казвай си, че си успешен и ще бъдеш успешен", както и мама-гурутата, които се държат като доктори по детска психология 😃
Неизвестна, Сатурнова дупка 😃 аз след по-малко от месец удрям 30-ка, гледам да не го мисля, че ще ми стане екзистенциално 😃

# 490
Аз също съм от Не-кащите, считам за правилно поставянето на граници от ранна възраст. Когато започне здраво да ме рита докато му сменям памперса например казвам Не. Но и обяснявям че така не се прави и мама ще я заболи.
Иначе и при нас бибата я прие по -късно. Мисля че покрай зъбите започна да я търси, но не спи с нея.
От 2 дни е голямя драма при нас. Борис най после иска да пропълзи, обаче не успява все още, от там, рев и истерия.
Днес се разтрой толкова силно, че го гушках 40 мин докато хлипа. Накрая заспа, но продължи да хлипа насън.
Направо съм отчаяня с това пълзене. След като педиатърката не ми обърна никакво внимание на проблема, записах час за физиотерапия на частно. Но часът е чак другата седмица, направо ще се пръсна до тогова от нерви. Макар че го видях днеска в ревът си как се надига все по успешно.

# 491
Аз в неделя ставам на 40!!! Туко що си поръчах торта по-хубава от на децата 😆 и мъжът ми официално ще ме повиши в MILF, но считано чак от понеделник 😆 Поръчах и за понеделник фамозна почерпка да носи в кантората, да видят стажантките му, че ни съм тая, ни съм оная 😆😆😆 Замълчах си, че на 50 ще трябва да ме повиши в cougar, нека не се тревожи през идните 10 години.

# 492
Аз днес водих децата на последните две ваксини, реваха страшно много и още реват, лекарката ми каза да сменям памука с риванол на два часа, те пищят като го сменям....
Направихме и консултацията за 9ти месец малко по рано, за да не ходим пак.

Сами е 8,040 кг, качил е 200 гр и нито един сантиметър (73см е) .
А Яна е 8,000кг, качила е 360 гр и един см (72см е) .

разликата между двамата беше килограм и 700, преди 4,5 месеца и 6см.  Яна успя да настигне брат си.

С зрението и аз съм зле, телевизора ни е 46 инча, от метър и половина не виждам субтитрите, даже и физиономиите на актьорите. Навън разпознавам хората по стойка или походка, не ги виждам на повече от 5 метра
Нямам очила, но вече спешно трябва да се прегледам. Тези които сте с лещи, всеки ден ли ги слагате и махате, или има варианти за по дълго време да стоят.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 17:18 от Lizi:) :)

# 493
  • София
Аз ще чукна 28г, ама с две деца и две ипотеки се усещат като 48г 🤣

# 494
Аз нищо не съм сменяла след ваксина , лепвах куул пач под боцнатото и го махах чак на следващия ден.
Иначе и аз ще "празнувам" след 2 седмици ,но за сега нямам желание и никакви планове.

Общи условия

Активация на акаунт