Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 20 824
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас / Славейков
Честит рожден Ден!Венче.!Жива и здрава много щастлива.Да и тук е така с градините сега кандидатстваш и може да го пуснеш по късно детето ,но пак зависи и от градината.Пламинго ако трябват дрехи за момъка  ,ще давам и без това стоят в кашоните около мен само момичета има .

# 586
  • Велико Търново
Честит рожден Ден!Венче.!Жива и здрава много щастлива.Да и тук е така с градините сега кандидатстваш и може да го пуснеш по късно детето ,но пак зависи и от градината.Пламинго ако трябват дрехи за момъка  ,ще давам и без това стоят в кашоните около мен само момичета има .

Благодаря, пупелина, за сега започнаха да ни дават приятелки, ще сортирам и от Вики тези които са по- унисекс.

# 587
Благодаря, момичета, да ви се връщат хубавите пожелания 🤗🥰 Яслата започва от 01 октомври, но имам право да я отложа с 2 месеца, без да давам обяснения, те така или иначе не ги взимат всички наведнъж, а тръгват поетапно, защото не могат да се оправят с 30 ревящи накуп. Адаптират 2, после взимат още 2 и така докато тръгне цялата група. Декември ще се разбера с тях кога да тръгне, ще искам и мненето на педиатърката за готовност, то ще си стане ранна пролет. Не мога да чакам следващо класиране и евентуално тръгване в периода октомври-декември 2024та, искам да тръгне под 2 годинки. Можеш да се разбереш с яслата, обикновено влизат в положение в зависимост от това колко е голямо детето, кога се връщаш на работа и така, може да тръгне последна от групата. И те предпочитат деца с готовност, да се хранят сами, да говорят, по възможност без биберон, без памперс.

# 588
Ven444e, жива и здрава бъди и ти, и все така лъчезарна  ,както звучиш! Simple Smile
i.skela, честито първо зъбче, бързо и леко да избиват останалите!
M.Angelova аз тия дни започнах да я оставям в кошарата , за да изляза да простра прането(терасата ни е откъм спалнята).Иначе и тя като твоето момиче ако види кабел идва да дърпа и доста трудно се организирам с гладене и подобни.Ако не дърпа ще се катери и пак трябва да спра да правя, каквото съм подхванала.
В кухнята пък я държа само в столчето, понеже е много студено на плочките , а и рядко блести от чистота,че с тази количка в коридора всичко разнасяме с чехлите.А тя мраааази в столчето, освен ако не яде.
plamingo, чудесни новини!
Мерси за идеите, момичета!

# 589
Орехче, благодаря ти от сърце ❤️ Забравих да питам, I.skela, коя друга кухня пробвахте? Аз уж се спрях на Зелео, но още не съм поръчвала, гледам да минат тези толкова много почивни дни, за да има поне една пълна седмица, че не доставят на празници. Какво давате за закуска, трябва вече да заместя трето хранене, а тя не харесва кус кус и попара 🙄 ЗВБ не съм пробвала, страх ме е да давам примерно сандвичи и палачинки. Аз нещо не съм добре, страх ме е и да я пускам да лази по пода, слагам я да движи по леглото, обаче често се мята по очи и заради това не се осмелявам. Мъжът ми казва да я пускам, като се изтряска 2-3 пъти щяла да спре да се мята с главата напред, обаче като си ппедставя и ми призлява.

# 590
Венче, мойте в момента живеят на земята, Сами като започна да се обръща, се обръщаше със засилка и си удряше главата в пода и ревеше много, аз за това отначало само на леглото го държах или слагах на земята едно матраче от кошара, но съответно не вършеше работа, защото излизаше от матрака и пак си удряше главата. Започнах да си го оставям на земята, порева няколко дни и стана по внимателен със завъртането. Просто няма как да го науча на това. Сега се търкаля по цялата стая и само го връщам на килима.

И ние имаме нови зъбчета. Яна и избиха още два, с които станаха общо 6. И на Сами му избиха още два, с които станаха общо 8. Явно по два на куп все ще избиват Joy

# 591
Венче, честит рожден ден на патерици 🌼 бъди здрава и много красиви неща да ти се случват 🥳
Закуски, които могат да се дават с лъжичка са също бисквитки с кисело мляко, овесени ядки с плодове, качамак. Аз редувам тези + попара, кускус, мъфини, палачинки и омлети. За щастие Ава е ящна и храна не ми е отказвала.
Аз съм я оставила да живее на земята от както беше на 3 месеца, тогава ѝ купихме килимче, сложихме там активната гимнастика и приключихме с дивана. Малко по-късно отделих и хола и детската като зона за игра, а спалнята за сън и спрях да я приспивам в други стаи. Удря се и пада разбира се, но някак го приемам за нормално и дори се научих да не реагирам, гушкам я само ако ревне. Оставям я и на плочките, тя сама си ходи де, вече пълзи и навън по площадки и на тревата като сме на гости у нашите. И тя смело пуска едната ръка като се изправи и се прехвърля от една повърхност на друга, за да се хване. Гледам да не я ограничавам, ако падне сама да разбере до къде ѝ стигат възможностите 😃

# 592
Освен да я пускам на земята и аз, имам един пъзел за под, не ми изглежда достатъчно мек, но ще пробвам. Давам си сметка, че на нашата спалня няма как да се изправи и после да проходи. Благодаря за съветите за закуска, овесени ядки специални за бебета ли има ли са или да пробвам с обикновени ядки от фините?

# 593
Честит рожден ден и от мен Венче!
Пускай смело на този пъзел, изолират чудесно. Аз точно с такъв съм превърнала в хола в детска площадка.
От вчера само там го слагам, понеже според физиотерапевтката не съм го оставяля достатъчно по корем и затова не му е заякнала мускулатурата. Каза ми да го оставям да плаче и да не го вдигам, така и направих...обаче след като се нарева магарето, че не му се получават нещата просто сам си се обръща по гръб като му писне. Почива си, и после сам си се връща по корем. Така ми развали надеждата да го държа така всяка свободна минута когато не яде или не спи. Иначе мисля, че скоро ще се получат нещата и при нас най-после. Има огромно желание да се придвижва детето.

# 594
Венче, честит рожден ден на патерици първо! Бъди здрава, щастлива и все така позитивна!
За кухнята съм пробвала 1во тейсти лаб (най-доволна съм от нея), Фуристо (не съм впечатлена и е много безвкусна, понеже бях поръчала за петък и събота много дъхаше на доматен пюре всичко). После взех Юначе-основните са вкусни, десерт е без захар, но не става според мен, твърде много нишесте и тя не го яде в 2 от 3те пъти, които съм взела. Гадно твърдо желе бих го определила аз.
Зелео са заедно с Фуристо, но са с цели яйца, ако не си давала белтък първо го вкарай, за да не изхвърляш. И ако искаш да е пюрирано трябва да си напишеш в заявката.
Аз бях го пропуснала този момент, като поръчах от Фуристо. Дойде ми едно голямо твърдо печено кюфте на конвектомат, големи макарони и боб едър и с обелките. Та беше веселба. Но опита повечето неща.
Та или ще взимам Юначе без десерт, но за тази седмица всичко съм поръчала, може би от следващата или ще се върна на Тейсти лаб. По-скъпи са, но много по-вкусни и подходящи. То, като изхвърлям и давам пак и други не ми излиза по-икономично.

# 595
Венче, точно с пъзел бяха отначало. Изолира добре. Но Сами се научи да го разглабя и яде, та се наложи да сменим с килим, защото хвърчаха навсякъде парчета от пъзела, а те все бяха на ламината.

Яна днес ми разказва играта, мъчи се да лази, но още не е разбрала как и само мрънка и реве. Клати се на 4 крака и мрънка, после направи една крачка и решава да стъпва на стъпало и почва да се бута с пръстите на краката, поза паяк , накрая пада и пак рев... И така цял ден. Вече не знам дали искам да пролази по бързо, щото знам че ще е мъка за мен Joy ама скоро ще е май.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 23:32 от Lizi:) :)

# 596
Момичета, благодаря за включилите се по моя въпрос.
Честит празник със закъснение на Венче и Неизвестна.
Бебето изкара вече и розеола, освен варицелата зимата 🤐
Та имам друг въпрос, може да сте писали но не мога да чета мн назад..
Какво количество храна и мляко/кърма приемат децата? Струва ми се, че малко хапва 500мл кърма и около 300/320гр твърда храна - 7.4кг е, почти на 9м.

По темата за млякото - пробвах и различни шишета/биберони. Ще пробвам да сменя самото мляко, дано приеме нещо.

С водата сме скарани. Пак пие само с лъжица, от шише отказва тотално..
Спокойна вечер на всички!

# 597
Пробвала ли си шишето на авент натурал? Той се води близък до гърдата.... С млякото, не мога да помогна.
Сами яде всеки ден различно количество от 850 до 950, като 400 гр от тях, почти всеки ден са твърда храна.
Яна яде от 900гр - 980 гр, твърда храна от тях е 400гр.
Според педиатърката на 9 месеца трябва да имат 5 хранения по 190 гр/мл. Но ако детето качва добре, не е проблем, че яде по малко.
След два дни стават на 9 месеца и са  8 кг и двамата.
Мисля, че е нормално след боледуване да хапва по по-малко. Ще му трябва време на бебчето, за да му дойде пак апетита.
Вода и мойте не пият, все едно е отровна..... За сега не се притеснявам, педиатърката каза, че лятото ще пропият. Американците, започват да дават вода на децата след годинка. Това ме успокоява, до някъде Joy

Редактирам : момичета, как давате изварата? 

Момичета, благодаря за включилите се по моя въпрос.
Честит празник със закъснение на Венче и Неизвестна.
Бебето изкара вече и розеола, освен варицелата зимата 🤐
Та имам друг въпрос, може да сте писали но не мога да чета мн назад..
Какво количество храна и мляко/кърма приемат децата? Струва ми се, че малко хапва 500мл кърма и около 300/320гр твърда храна - 7.4кг е, почти на 9м.

По темата за млякото - пробвах и различни шишета/биберони. Ще пробвам да сменя самото мляко, дано приеме нещо.

С водата сме скарани. Пак пие само с лъжица, от шише отказва тотално..
Спокойна вечер на всички!

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 09:07 от Lizi:) :)

# 598
Ven4444e, на ДМ има овесени ядки за след 8мия месец - не са ситни като инстантна каша , но са доста натрошени.Сеха пък съм взела на Holle - за след 10тия месец - те пак са натрошени , но по - едри от другите и имат малко корнфлейкс вътре.Иначе можеш най - обикновени фини овесени ядки да даваш - аз лично бих ги натрошила малко в блендер.
Изварата я давам с банан и авокадо най - често , но може и с някакви зеленчуци като тиква и морков.Понякога слагам и сухар ако не искам да е много изварата.
С идеи за закуска различна от изброените досега ви предлагам царевично нишесте с яйце и сирене.Същото го давах вчера за обяд , но с патладжан и сухар.
Друга идея - кисело мляко с ябълка на пара и канела.

# 599
Аз ползвам фини овесени ядки, на мен лично ми харесват тези на Лидл. Нищо не ги правя предварително, само ги сварявам и слагам към тях плод. Сега ги давам за СЗ, още не съм заместила закуската. Понякога ги добавям и към супа.

Общи условия

Активация на акаунт