Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 20 819
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Моето момче също пие 500мл АМ, но и вода пие по 400-500 мл на ден. 1 началото не искаше но бях упорита и винаги предлагам след ядене, между храненията и задължително след дрямка.
Извара с всичко давам, най вече с авокадо за следобедна закуска.
Вчера се научи да се изправят кошарата за игра а тя е с 66 см стени, слиза надупен по гъз или реве и аз му сгъвам краката в коленете и 2х успя сам да слезе на колене. Май скоро ще я пенсионирам тая кошара.
И ако е голям дългуч 78 см и 9,6 кг.
Овесени ядки давам от фините аз приключих още преди месец с бебешки каши и тям подобни. За жалост обаче не ще човешка храна, отказа пилешката супа и манджите ми. Та я кара на купешки пюрета ама за 8-9 месец те са бая едри парченца вече.

# 601
Аз вземам фини овесени ядки от кварталния, попринцип ги накисвам от предната вечер, но се е случвало и да забравя и да ги смеся с кисело мляко/плод на момента 😃
Извара не давам, не е част от нашето меню и когато съм вземала хвърлям повече от половината. Гледам да ѝ предлагам храни, с които се храним ние.
Нямам идея по колко изяжда на ден, никога не съм мерила грамажи, понякога си свършва купичката, понякога остава, нощем цока на поискване, около 3 пъти средно.
И Ава разглобява килимчето-пъзел. Препоръчвам двулицевите килимчета за игра на Теди Тойс, една от най-добрите ни покупки. Като не можеше да се движи си седяхме само на него.
Вчера ѝ взех играчка - сортер с въртящи се зъбци, погледна го за 30 секунди, завъртя ги, хвърли го и пак тръгна нанякъде. Правих опити да покажа, да се заиграем, никакъв интерес. Изнервих се и отказах поръчката от Хиполенд, бях подбрала няколко играчки, но няма смисъл да ги трупаме, тя иска само да пълзи и да се катери.
И Ави е дългушана, последно беше 79 см, 80и размер дрехи вече ѝ късеят, 86 са ѝ тамън и вчера купувах 86-92, че да са малко по-свободни за лятото 😃
Ох не знам в някакъв скок на растежа ли е, регресия ли има, пак започна да се буди на 30тата минута на дневните дремки и я доприспивам 🤯 а нощем докато суче реве 😔
Може и зъби да са, но пък докато е будна е спокойна.

# 602
Благодаря за съветите, момичета! Поръчах от Зелео за следващата седмица, ще докладвам 😊 Тя не е злояда, единствено условие е да има месо, така че се надявам да одобри кухнята. Сигурно и затова не харесва кус кус и каша, солено, но постно не й е оферта 😃 Неперменно ще взема овесени ядки, ще опитам и кисело мляко с бисквити. Във вторник бяхме на консултация, 75см. е, 8,800 кг. Има един малък грапав участък на крачето, усеща се само на пипане, веднага отсече атопичен дерматит. Аз съм малко скептична, но за всеки случай ще купя за баня и мазане Авенът, който препоръча.

# 603
  • Велико Търново
И на Вики избиват все по два, сега ще видим следващите, за сега е само с 4 зъбчета.

Ние сме само на попара за закуска, солен кус кус отказва, а сладко за закуска не искам да давам. За мъфини и други нямам време сутрин, че закусва около 7-8 часа.

Слагам я на килимчетата на земята (тип пъзел), махнала съм краищата и съм дала едно да си чеше венчетата. Но най- често я слагам да си играе в кошарата. Понеже докато стане от сън, да сменим памперса, да се наяде и са минали час и нещо два, и пак ѝ се доспива 🤣.

Вики изяжда около 200-400 мл мляко за денонощие (зависи дали през нощта ще се събуди за мляко) и около 400-600 гр ядене през деня.

Вода пие само ако е много горещо, иначе я отказва.

Аз ползвам обикновени фини ядки, правя ги най- често с кисело мляко и някой плод. Но понеже разхлабват, ги давам по- рядко.

Тази сутрин будих ММ в 7 часа да става да къпем Виктория, буквално имаше ако по раменете, направо такова чудо не ми се беше случвало 🤣.

Записахме я на кухня, от понеделник ще я видим дали ще се хареса.

# 604
  • Бургас / Славейков
Днес бяхме и ние на консултация.Митко е качил още 500гр.-9.500кг.и 73см.Килимче имаме и на Теди тойс и пъзел с животни .И двете ползваме.Вече взех бележка за детска кухня.Овесени ядки ползвам финни от Лидл , Кауфланд . Обикновено ги варя и давам с нещо друго.

# 605
Faia уау, това е доста вода.Аз Аделина я засякох тия дни , че пие над 120-30мл на ден , но точно колко не знам.Всъщност откакто може да пие със сламка ако я оставя сигурно ще изпива и повече , но гледам да не си пълни прекалено много стомаха особено ако е време за ядене.
Тази играчка със зъбците на часовник преди около 2 месеца и беше интересна , вече и тя тотално отказвва играчки.Всъщност сега хит е една матрьошка - по цял ден я държи и се мъчи с нея всичко да прави.
Иначе и при нас има нощен рев със затворени очи, като цяло нощния сън се разби тотално и е кошмар.ОТ няколко дена се старая да има само две дремки, като втората е най - късно до 15 часа и пак се буди вечер, нощем, вече ви разказах какви ги върши да не се повтарям.
На нас още не са ни звъннали за кухнята , вече почвам да не се надявам , че ще ни запишат.Язък , че купих и буркани.Понякога готвя , но най - често и ние сме на купешки пюрета за 9ти и 10ти месец.Вчера и направих телешко кюфте(в еър фраер) , минах го през чопъра , добавих карфиол брокол, малко морков и оризов грис, хапна си.Не беше яла броколи от месеци.

# 606

Чинийката ми от Китай пристигна, доста по бързо отколкото очаквах. Сега поне като и давам нещо, което се яде с ръце да се надяваме, че няма да хвърля и чинията на пода. Мога да кажа, че надмина очакванията ми, доста по стабилна е отколкото си мислех, че ще е.

# 607
  • Велико Търново
Аз минавам да похваля Вики, тази сутрин станахме в 6 и 30 и реших да я сложа на гърнето, че не беше акала и си свърши там работата 😃.

Дано утре времето да не е лошо както го дават, че имаме карнавал в града и да успеем да излезем да се порадва малко.

# 608
Ние имахме кошмарна нощ, дано тази е по-лека. Към 11 се сьбуди с рев и не можех да го успокоя, ММ ми помогна да дам парацетамол, защото не спираше да се мята. Та ММ го пратих да спи отделно, че файда и той да е зомби няма. През нощта се събуди още няколко пъти с рев, но се успокои значително бързо.
Днес беше свежак през деня…

Ангелова, за кошарите - не можеш дете, което е свикнало на свободен достъп да го затвориш в клетка. Аз имам кошара за игра, която използвам да събирам играчките, с нея преграждам и водата на кучето, но по предназначение я ползвам за по 5мин да отида до тоалетната или нещо друго бързо. Като често той реве докато е там. Понякога си играе 10мин, но му омръзва и иска да руши апартамента 😂

За играчки съм вдигнала ръце. Днес купих една топка, защото я взе от рафта на магазина 😂тя е огромна и той се опитва да се качи на ная и пада, но му е интересна. Иначе колелата на кошарата, кабелите и шкафа са най-интересни. И кучето разбира се.

Купих една дървена масичка с джунджурии по нея, да се занимава прав там, а не по шкафовете, но е в Единбург при сестра ми, ще чакам да я донесе. Поне я взех втора употреба за £10 (тук често хората искат да се оттърват от играчки) и да не върши работа, ще я занеса в близкото чарити.

Някой пита за извара. Вижте рецепта за сирники, моята любима закуска, която прави свеки, за Мишко използваме кокосово брашно и не слагаме захар. Като направим, ги замразяваме и само вадим и запьржваме сутрин

Болибон, Миша се научи да ги разлепя и хвърля 🤣

# 609
Кошмарните нощи при нас са от 2 седмици. Заспива и се почва въртене и мрънкане през половин един час. В 1часа я взех при мен на леглото, файда нямаше….до 3:30 часа се събуждаше в рев с мрънкане през 30 минути. Тогава й дадох да пие мляко. Изпи 100мл и се кротна до 6часа.
Не знам какво се случва.. тя не яде нощем и не се събужда от както беше на 2 месеца.

# 610
  • Бурса
За играчките ми попадна нещо интересно. Има сайт infinitytoybox.com в който ако си направиш абонамент, всеки месец си избираш от каталога играчки на определена стойност и ти ги пращат за месец детето играе с тях и после връщаш и з другия месец избираш нови. По принцип ми се струва добра идея, но още не съм се решила да направя абонамент.
Иначе и малчо играе с играчки по 5 мин и после тръгва на обиколка из къщи или се хваща за краката ми и така...

# 611
Вещице надявам се да не успява да я разлепя. Каката имаше купичка с такава лепка отдолу, сега и за бебето съм взела. Тя я разлепяше, обаче като я намокриш леко преди да я залепиш на масичката няма разлепяне после. Надявам се и тази да седи, все пак отдолу е с четири лепенки, не с една. Абе надеждата умирала последна.

# 612
  • Варна
Оооо telly, това звучи супер яко! Мерси, че сподели, ще разгледам 🙌🏻

# 613
Момичета, как се чувстват и какво правят вашите Изследователи Simple Smile в количките.
Сърдят ли се, плачат ли, как заспиват, кротуват ли? За колко време излизате, храните ли се навън?

# 614
Меджик, аз излизам с Миша за час максимум 2 пъти дневно, като кучето е верен спътник. Обърнат е към мен все още. Има една любима играчка, която разтяга, дърпа кучето, бърка в чантата, давам му ключовете от къщи да си играе. Ако мрънка много му давам бисквитка, която се топи в устата, или едни плодови ленти э🤣 Също понеже често купувам хляб (старая се заради него да купувам от бейкъри или лидъл прясно изпечен), гризе отчупено парче хляб. Като цяло  избягвам да давам нещо за гризане, защото го шерва с кучето, но понякога мрънка много и само това ме спасява 🤣 Излизали сме за повече в парка, но винаги ми е било тукдно да го нахраня навън, като беше само на кърма беше голямо шоу. Няма да коментирам, че и кучето се навира и буквално му изяжда от ръката каквото съм дала. Давала съм пауч, но беше трагично омазан и пак изяде максимум половината. Отделно в парка трябва да го държа прав, при нас е хладно да го пусна на тревата или на плажа 😂 Излизаме и на мегданя(аз така си му викам на центъра на нашият град) 😂  Там е друго нещо, седи в количката, бърбори, по магазините даже му е интересно, в ресторантите се храни като прасенце и ми става мега неудобно от кочината, хубаво, че тук са любезни, в Пловдив биха ми връчили метлата. По кафета (без манджа за него) е кошмар, бута каквото види, аз не мога да му направя достатъчно качествена шоупрограма.
Покрай мен е пълно с примери в миналото и сега с майки с деца, които си седят по количките и майките се разхождат непринудено…  и не е като да кажеш да не е свикнал. Изкарвам го от както е станал на 5 дни почти всеки ден и в дъжд и сняг. Да сме пропуснали 10 дни за 9 месеца. Просто не го кефи да е вързан. Като по-малък си спеше много хубаво, но сега спи максимум 40мин в количката.

Общи условия

Активация на акаунт