Колко време чакахте?

• 102 034
  • 790
  •   1
Отговори
# 735
Къде изчезнахте, бе чакащи?
Само аз ли чета още тази темичка?
Някоя от вас знае ли, дали след приемането на новия семеен кодекс отпада на делото за осиновяване да се призовават и БР? Не беше ли точно това презумцията да отпадне? Сред няма ли някой правист, та да ни поразясни по-компетентно нещата?

# 736
  къде сте  бе   хора  липсвате   ми   Flutter
вече  няма  ли   чакащи   на  мен  ми  остават  2 документа и тогаз  ще  съм една  от  вас Hug

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 13:46 от daniela7777

# 737
  • София
    Тук сме. Само вече се отчаяхме, пък и какво ли да пишем, като все - още сме си в безвремието и безтегловието...

# 738
Всички сме тук! Само, че си чакаме да се пробудят заспалковците от държавата!
katri, права се,че ние само си пишем!Аз послушах момичетата от форума и внесох поправка в изискванията за дететцето.Дано това ги накара да поизровят папката ни и да чуят,че сме все още на линия!
Вече 9 месеца, а ми се струва, че е цяла вечност! Ами, ако започнат да ни предлагат дете, което не сме готови да отглеждаме? Нали се сещате,в този форум сте писали за такива случаи?
Чудя се,какво ли правят разните фондации и организации,които уж се занимават с тези проблеми,т.е нашите! Не може ли такива като нас да се обединят и направят наистина безкористна организация,която да се следи за спазване на законността?
Та нали само заинтересованите чиновници определят кое детенце да бъде предложено за осиновяване в България и кое в чужбина?Някой от нас може ли да контролира,дали определено дете има откази за осиновяване в Б-я?
Вие знаете ли,дали в някоя Дирекция,не се водите"дали отказ"
Аз не съм убедена в прозрачността на тези и много други въпроси! Вие какво мислите?

# 739
Bonita, спокойно бе момиче, имай търпение, ще стане. Знам, че е лесно да го кажа от позицията на мама от година и половина, която изобщо не е чакала да и се обадят за детенце, но така се случиха при мен нещата. При някои по-бързо, при други по-бавно, важното е накрая да намерите точно вашето дете. Не се вкарвай в разни сценарии, сега нещата се поотпушиха доколкото забелязвам, ако сте вписани във всички 28 регистъра (или там колкото са) и критериите ви за детето са сравнително широки, ще стане със сигурност. Стискам палци.

# 740
Бонита, вкарваш се във филми. Успокой се, ще се случи и на теб  Hug

# 741
  • София
Бонита, вкарваш се във филми. Успокой се, ще се случи и на теб  Hug
И аз така, и аз така  (тук емотикон, който клати глава одобрително, ма ме мързи да го търся)

# 742
  • Варна/UK
Няма място за отчаяние. Аз чаках точно една година и мисля, че е напълно нормално. Дори сега получих и писмо, че вече съм официлано отписана от регистъра, че минаха двете години от вписването ми. Търпение и почивка - това са моите пожелания. Че като дойде човечето, ще имате нужда от много енергия, особено в първите месеци.   bouquet

# 743
  • Западен парк
Ние чакахме 2 месеца. Когато ни извикаха да го видим ни казаха в прав текст: Имате право да кажете дали го искате до 1 месец, но ако няма да го взимате кажете веднага, защото е с два отказа и сме му приготвили документите за чуждестранния регисър! Обаче ние ги изненадахме и си го взехме. БМ е от ромски произход и е казала, че бащата е японец, но в документите пише - неизвестен. А  детенцето? Толкова красиво дете рядко съм виждала - екзотика и гореща кръв. Та така с нашето нищо и никакво чакане - за два месеца и хоп - батко си има братко. Успех и на всички вас - никой не знае кога ще го застигне късмета. Дано да е още сега!

# 744
Здравейте! Прочетох всичко написано по тази тема....и ако щете вярвайте все още се стичат сълзи от очите ми...Върнах се във времето, когато очакването и надеждата бяха моите най-големи приятели. Имам две слънца в къщи - момиче на 10 год. и момче на 6 год. Припомних си всеки един миг - от подаването на документите до първите ни срещи. Благодаря ви за това емоционално пътуване във времето! Ние не чакахме много време. Първият път /по стария закон и ред/ видяхме дъщеря си 20 дни след подаването на документите, а втория път /вече по новия закон/ - 1 месец след вписванито ни в регистъра. Единствените ни изисквания бяха децата да са с български произход и да са здрави. Дори нямахме претенции за пола и възрастта. Първия път видяхме каката, беше на 5 м., а малкия беше на 3 м. Невероятно щастливи сме с тях. Вече обмисляме и осиновяването на трето дете.
Стискам палци на всички бъдещи мами. Дано не чакате дълго, дано много скоро се докоснете до вашите дечица. Желая успех на всички!!!

# 745
леле danjan-това е страхотно-колко бързо е станало-супер-аз не смея и да си го помисля.и нашите изисквания са като вашите-но сме писали от 0-12 месеца.Вие не сте го писали, но ето че сте попаднали в тази възраст.Супер.Да са ви живи и здрави децата.Желая ви щастие.

# 746
Здравейте - на всички, които четат.
Днес се регистрирах във форума на сайта. Гледайки новините по БТВ днес - за детето от Сандански и децата в Хаити, и факта че от 1 г. сме подали документи за осиновяване на дете /от 0-3г. и здраво/, и че до момента имаме само едно предложение / през септември 2009г., като не се разбра ясно детето болно ли е или не/, и факта че сме писали всичките 28-м области, направо ме е яд от случващото се, т.е. от нищо не случващото се. Не знам дали има смисъл човек да се ядосва на системата.
Хора, дайте да направим нещо - ние, които искаме да отгледаме дете в собствения си дом. Говори се, че няма достатъчно служители в агенциите - сигурно е така, говори се, че се съветите по осиновяване се събират 2 пъти в месеца - сигурно е така, говори се, че трябва да разчитаме на хората, които получават заплата там, да бъдат по отговорни - ааааааа, не така. В тези институции, както и в няколко други - като училища, болници и др. - трябва да работят хора, на които това им е призвание. Все пак те не предлагат вафли в магазина, а отговарят за човешки съдби.
И може ли да ми каже някой какво чакаме?

# 747
julia.sv, радвам се, че във форума се включва инакомислещ човек! Но прочете ли малко по-нагоре, каво ме направиха? Очаквам и на теб да кажат" да не се вкарваш във филми" Освен това, вероятно ще се намери някой да ти каже, че да искаш здраво дете си е претенция! Напълно споделям твоето мнение.Аз също вчера гледах предаването и обезумях от думите на дамата в студиото на би ти ви ,колко много документи са нужни, как обобщаваше и как нищо конкретно не каза,въпреки,че Ани Цолова беше много конкретна и с пълно право настъпателна!Този случай е направо моментална снимка на ситуацията в социалните ни служби в момента!Всички сме гледали/поне на кино/, как в другите страни идва социалния работник и за нула време лишава от права"любящите родители" А на нас само ни повтарят, колко е важно да се отглеждат децата в собственото си семейство.Как се "издирват заинтерасованите родители", същите,които са зарязали детето само или в болница, или в дома и дори не са си оставили постоянния адрес! Какъв ужас! Някой може да ги намери и да им "върне"детето! Наистина няма място за гняв, но не съм съгласна и с безразличието към което някои от форума ни призовават! Аз не съм си купувала билет за филма, в който някой ме е вкаръл.Да имам собствени деца- не се получи! Искам да имам пълноценно семейство според своите критерии и това задържително включва деца, за които да се грижа, да обичам, да им дам всичко, което съм научила и придобила в този си живот!
julia.sv и аз се питам, какво чакаме? Вероятно си чакаме "реда" точно, както в бакалия? И не ние приемаме ситуацията като "оглед" и "вземане на луксозната стока". Нали си спомняте за Малкия принц ? -"Твоята роза е значима заради времето, което си изгубил за нея.Ти ставаш завинаги отговорен за онова,което си опитомил.Ти си отговорен за своята роза"

# 748
Аз нямам възражения и оплаквния от това, че аз съм чакала.

Имам огромни възражения и несъгласие, че моето дете е чакало.Вероятно нямаше да бъде мое дете, ако беше осиновено по-рано, но не мога да се примиря с мисълта, че при първо зъбче, първи крачки, първа думичка , до него е нямало мама, която и да е тя.

Имало е механизми, вкл. и по стария  СК децата максимално бързо да бъдат извеждани от домовете, но явно битува тенденцията за "търсене на родителски капацитет" в биологичното семейство, макар и понякога хич да го няма никъде това семейство.
Ако можем да обвиним системата в бавност и тромавост, обвинението е в бавност  спрямо децата, на които следва да се намери семейство.Пак казвам, против моето чакане нямам нищо против.Чакането  от страна на детето ми е било ненужно и затормозяващо за него.

# 749
bonita_09 , julia.sv -аз ви подкрепям изцяло. Мисля по същият начин както и вие. Hug
Прочетох доста мнения и се въздържах от коментар. Моето мнение  е, че всяка една от нас има своите мечти и представи за детенце-и има право  на каквито и да е претенции- и осъзнава , че с тези притенции се обрича на по-дълго чакане, но това си е личен избор и никой няма право да го осъжда или коментира Naughty-ако можеш да помогнеш добре-ако неможеш просто се въздържаш от коментар и толкова.
Аз лично желая щастие на всички тук-и на тези които вече прегръщат своите слънца и на тези които очакваме този вълшебен миг.Хубав ден.

Общи условия

Активация на акаунт