Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 125 231
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 1 395
  • Разпиляна във въображението
О, напротив. Писах по-напред. Мика и Ирина са в групичката обсъждащи Валерия от самото начало. На Елена й липсва емпатия по отношение на Валерия.

Тези смешки защо не ги споделят пред Валерия? И тя да се посмее малко. Не, говореха си помежду си на диванчетата и явно това е по-приемливо, отколкото вряскането на Елисавета и Габриела. Видя се и вчера какво коментираше Елена пред дружките си.

# 1 396
  • София
Всъщност Елена в случая, когато Вал ревна се сепна,  обясни и, че не я разбира, но се извини, че не е разбрала, колко дълбоко я е засегнала. От Валерия до сега едно извинение или съжаление за постъпка не съм чула.

Да, само дето каза, че всъщност не я разбира, а на синхрона обясни самодоволно, че тя явно е много разочарована от хората - и после го натърти на тройната среща с Евгени Wink Да не говорим как й обясни, че тя с нея няма какво да си каже - все пак, доста я превъзхожда. Но после търси съжаление от същия този нисш човек.

# 1 397
  • софия
Е те се опитаха да споделят смешка и се отвори адът. То не бяха обвинени, че ядат трупове, то ред сълзи, ред сополи. Няма смисъл просто.

# 1 398

Лейди Кристина им е на гости

# 1 399
О, напротив. Писах по-напред. Мика и Ирина са в групичката обсъждащи Валерия от самото начало. На Елена й липсва емпатия по отношение на Валерия.

Тези смешки защо не ги споделят пред Валерия? И тя да се посмее малко. Не, говореха си помежду си на диванчетата и явно това е по-приемливо, отколкото вряскането на Елисавета и Габриела. Видя се и вчера какво коментираше Елена пред дружките си.

Добре де, Miriel, нали знаеш че така ще стигнем още по-доникъде? Simple Smile
Ами Валерия смешките за книгите защо не ги сподели? Може да не ми отговаряш.

# 1 400
  • # супернатурална #

Противничките на Елена (Валерия) обаче нищо не пропускат, хващат се за всичко - от гащите (веганството, кучетата)й до някоя объркана дума (негледан филм). Прекъсването на среща е по правилата и не е нахално. Нахално е да се появиш неканен и на 10! момичета наведнъж да им бъде прекъсната срещата без извинение. Не й липсва емпатия, а това че се е смяла на някакви смешки, смешни си бяха. И на мен ми бе забавно като Мика (Пам) се изцепи, че Валерия (била ръб, трябвало да се ожени за куче) би завидяла повече за делфините, отколкото за Евгени. Само че за нея няма коментар каква е злорада, що ли? Само (Валерия), все тая (Валерия) Simple Smile И Троянската война заради нея Simple Smile(И  по-интелигентни са били зарязвани заради такива като Валерия)

Нещо? Grinning

# 1 401
В последните два епизода не ми харесва поведението на Елена, а й бях фен. Започна да проявява собственическо чувство към Евгени, подмолно да действа спрямо другите момичета с въпроси, които да ги подхлъзнат и взе да става обсебваща. Най-вероятно е затворила и чувството си за достойнство в кутийката от бижуто, подарък от Евгени.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 14:26 от Анонимен

# 1 402
Интересно как лошото поведение на Евгени се оправдава като да е “по сценарий”, а ролята на Валерия като слугиня в епизода довечера не е по сценарий? Нали не мислите,че Елена ѝ е дала една униформа и е казала “сега ще ми се подчиняваш,аз съм ти господарка”? Много е удобно, когато изнася да се оправдава поведение с желанията на продукцията,но когато има игра Елена да няма право да играе за шоуто. Все едно Валерия нямаше да се възползва на 100% от подобна роля? То се видя в промото,че не ѝ остава длъжна. Дали е говорила за Пам,или за нея, визирайки дебел задник е все тая. Кога Елена коментира несъвършенствата по лицето на Валерия например? След наглото(подчертавам нагло, ежедневно нагло) поведение на Валерия аз бих си умряла от кеф да ми слугува. Да донесе и един козунак ако може,нищо че няма сватба,а според нея тогава се яде.
Също така Евгени може да е пън,манипулатор,женкар, незаинтересован и какво ли още не, но да се съпоставя с насилник е смехотворно. Най-малкото никакви доказателства няма за подобни наклонности. Това е по повод един коментар как жените,които са се разчувствали от сцените с Елена снощи живеят с насилници и после завършват в куфар или в багажник. Изключително  бедно и лишено от логика изказване.

# 1 403

Противничките на Елена (Валерия) обаче нищо не пропускат, хващат се за всичко - от гащите (веганството, кучетата)й до някоя объркана дума (негледан филм). Прекъсването на среща е по правилата и не е нахално. Нахално е да се появиш неканен и на 10! момичета наведнъж да им бъде прекъсната срещата без извинение. Не й липсва емпатия, а това че се е смяла на някакви смешки, смешни си бяха. И на мен ми бе забавно като Мика (Пам) се изцепи, че Валерия (била ръб, трябвало да се ожени за куче) би завидяла повече за делфините, отколкото за Евгени. Само че за нея няма коментар каква е злорада, що ли? Само (Валерия), все тая (Валерия) Simple Smile И Троянската война заради нея Simple Smile(И  по-интелигентни са били зарязвани заради такива като Валерия)

Нещо? Grinning

Това към мен ли е? Simple Smile Не съм коментирала с лошо нито веганството, нито кучетата, нито филмите, които е гледала или не. Даже съм имала позитивни коментари и гласувала за нея в предната анкета. Но ако смея да вметна - тонът бе зададен. Мика беше, този разговор си го спомням Stuck Out Tongue А това за кучетата на Пам е тъпо, да. Но Валерия искаше да дресира Евгени - "мъжът е като куче" и т.н. Даже си му го и каза Simple Smile

# 1 404
  • София
Е те се опитаха да споделят смешка и се отвори адът. То не бяха обвинени, че ядат трупове, то ред сълзи, ред сополи. Няма смисъл просто.

Тоест, Валерия е същата като Елена, ама за Елена може - за Валерия - не. Наистина няма смисъл.

# 1 405
  • Разпиляна във въображението
Всъщност не се е извинила Елена. Започна да я тъпче още преди Валерия да се разплаче за животните -  Няма каква да науча от теб, не ми е необходимо да общувам с теб. Наистина класно държание, Елена! В синхрон - мислила, че Валерия е безчувствена, нямала емпатия към хора, прикривала се зад животните.

Трябва да се прибави и един монотонен глас и едно безизразно лице.

Какви смешки за книги - коментира, че може да си говорят само за книги ли? Голяма обида. Ще сравняваме това с "Тя е ръб". "На нея й трябва куче!"

# 1 406
  • Варна

Добре де, какво толкова жестоко имаше в това, да попита шеговито какво й липсва, и после - след като тя се усети, да й каже, че се чуди дали това, че не го носи, не е знак? Къде беше този властен и жесток упрек към нея? Тя си каза обяснението, извини се чак, той каза, че се радва, че са се изяснили - пито-платено. Но не и за Елена - тя има нужда още да изяснява, да се обяснява, да се оправдава. В същото време, Евгени няма право да се почувства засегнат, че тя не оценява жеста му - ако беше обратното, и Елена му беше подарила нещо и той не го носеше, вероятно щеше да се твърди, че той не го носи, за да я измъчва... А Елена щеше да е пред нервен срив, че Евгени не я иска, не й е оценил жеста и й дава сигнали.

Проблемът беше, че Евгени й направи проблем от нищото. Подарък се подарява без условия. Да подариш подарък е жест, не е задължение на отсрещния да го носи 24/7. Сори, ама Евгени направо си направи от мухата слон. "Какво ти е оправданието за вчера?" Защо, по д***ите, трябва да се оправдава защо не е сложила аксесоара? Дори и нито веднъж да не го носи, не означава, че не оценява жестът. Излишна беше драмата от негова страна. За мен това беше държане на сметка и показва или несигурност, или собственическо чувство, или комбинация от двете. А няма причина да се съмнява в нея. Тя му показва по хиляди начини колко й пука за него и колко се натиска да прекарват колкото може повече време заедно. А той се заяде, че две вечери не си сложила колието.

След подобно изречение, бих върнала въпросния подарък, щом е подарен с условия, които ще ме карат да се чувствам длъжна.

Естествено, че ще е пред нервен срив. Той се държа все едно й е сърдит от нищото и после я остави ей така да се чуди къде и с какво е сбъркала. За пръв път аз като овен да разбирам чувствата и емоциите на скорпион. От друга страна, Евгени ми падна в очите. Показа, че е от хората, с които трябва да внимаваш какво казваш, как се държиш, че сакън да не ти се обидят. Мерси. Връзка с такъв човек - не.

# 1 407
  • гр.Пловдив
Мернах промото за тазвечерния епизод и ми направи впечатление злостния и заповеднически безизразен,нахален и махленски тон на Еленка ! Грам нежност няма в тази жена,дори и със снощното си скимучене не можа ме разчувства..лош и шарещ поглед,доминиращо поведение ,няма топлота и съчувствие ,ама грам !

# 1 408
  • # супернатурална #

Нещо? Grinning

Това към мен ли е? Simple Smile Не съм коментирала с лошо нито веганството, нито кучетата, нито филмите, които е гледала или не. Даже съм имала позитивни коментари и гласувала за нея в предната анкета. Но ако смея да вметна - тонът бе зададен. Мика беше, този разговор си го спомням Stuck Out Tongue А това за кучетата на Пам е тъпо, да. Но Валерия искаше да дресира Евгени - "мъжът е като куче" и т.н. Даже си му го и каза Simple Smile

Не. Към останалите 410.
А Пам откъде знае какво е казала на Евгени?

Ама разбира се, че е както си го научиш! Валерия го учи да я уважава (ако той не я уважава ще намери друг...както сама каза - има и развод) Елена го учи как да очаква да му чисти червилото от другите и дори да не я уважава - карай, ще ревна за да види колко е ценен за мен и колко много съм направила за нашата връзка. Проблемът на Валерия е, че е твърде наивна да го споделя на мъж при първа среща. Сваля си картите, но истинският и така ще я хареса.

И понеже наистина е трудно, и за мен понякога, да се постигне обективност, предлагам следваща анкета - как бихте предпочели да постъпи дъщеря ви при среща с евентуален насилник/липса на уважение/пренебрегване от страна на мъж
а) като Елена
б) като Валерия

Вярвам всички сме на мнение, че сценарият с Елена се разигра преди това с Валерия.

Може да отговорите и тука, или поне пред себе си, ама честно

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 13:32 от Г. Краули

# 1 409
  • София

Добре де, какво толкова жестоко имаше в това, да попита шеговито какво й липсва, и после - след като тя се усети, да й каже, че се чуди дали това, че не го носи, не е знак? Къде беше този властен и жесток упрек към нея? Тя си каза обяснението, извини се чак, той каза, че се радва, че са се изяснили - пито-платено. Но не и за Елена - тя има нужда още да изяснява, да се обяснява, да се оправдава. В същото време, Евгени няма право да се почувства засегнат, че тя не оценява жеста му - ако беше обратното, и Елена му беше подарила нещо и той не го носеше, вероятно щеше да се твърди, че той не го носи, за да я измъчва... А Елена щеше да е пред нервен срив, че Евгени не я иска, не й е оценил жеста и й дава сигнали.

Проблемът беше, че Евгени й направи проблем от нищото. Подарък се подарява без условия. Да подариш подарък е жест, не е задължение на отсрещния да го носи 24/7. Сори, ама Евгени направо си направи от мухата слон. "Какво ти е оправданието за вчера?" Защо, по д***ите, трябва да се оправдава защо не е сложила аксесоара? Дори и нито веднъж да не го носи, не означава, че не оценява жестът. Излишна беше драмата от негова страна. За мен това беше държане на сметка и показва или несигурност, или собственическо чувство, или комбинация от двете. А няма причина да се съмнява в нея. Тя му показва по хиляди начини колко й пука за него и колко се натиска да прекарват колкото може повече време заедно. А той се заяде, че две вечери не си сложила колието.

След подобно изречение, бих върнала въпросния подарък, щом е подарен с условия, които ще ме карат да се чувствам длъжна.

Естествено, че ще е пред нервен срив. Той се държа все едно й е сърдит от нищото и после я остави ей така да се чуди къде и с какво е сбъркала. За пръв път аз като овен да разбирам чувствата и емоциите на скорпион. От друга страна, Евгени ми падна в очите. Показа, че е от хората, с които трябва да внимаваш какво казваш, как се държиш, че сакън да не ти се обидят. Мерси. Връзка с такъв човек - не.

Напротив, напълно нормално е да се поинтересуваш дали подаръкът се е харесал, и когато е с повод - дали пък не е бил един вид нежелан. Каквото ти е оправданието за вчера беше логичното продължение на въпроса, след като Елена буквално се оправда с роклята, но предишната вечер пак не беше го сложила. Напълно нормално е Евгени да се интересува. Тя му каза доводите си, той ги прие. Но за самата нея - те не бяха достатъчни. Тя се уплаши, че и за него не са. Сама си създаде драмата. Реално се оказа, че Евгени много трябва да внимава, сакън да не вкара Елена в психодиспансера. Няма право да я пита, няма право да не се чувства добре от нещо. Ми, ок.

И аз съм овен. Такава драматичност не мога да приема.

Общи условия

Активация на акаунт