Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 125 325
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 1 290
Елена прояви достатъчно съчувствие, оказа се - незаслужено.

Тази част съм я изпуснала. Вече съм споделяла мнението си - за мен Елена изобщо не прояви съчувствие. И то след като тя атакува Валерия. Докато Елена не беше разстроена заради действия на Валерия. И въпреки всичко това - сега Валерия й била длъжна. Валерия, дето не е много умна и мрази хората, обаче от нея се очаква силна емоционална чувствителност към Елена, която няма какво да си каже с нея и само демонстрира надмощието си. Добреее, Еленче. Ама аз съм мерси за такива като теб.

Каза, че не е знаела че така приема нещата и не я разбира, но има право на своите чувства и т.н. Погледа й беше ясен - не й бе приятно да гледа Валерия разплакана, беше й неудобно, беше изненадана, натъжи се и т.н. Преди това направи жест към нея с извинението си и подаде ръка. Валерия го прие с присъщата й увереност, че едва ли не й се полага, а не е въпрос на добра воля. Всъщност, тя очакваше от Евгени каквото очакваше, Валерия единствено заби ножа по-дълбоко.

# 1 291
  • София
Скрит текст:
Те отидоха там под нейно давление, да му изясни ситуацията. Изясниха я и след като преди това беше на среща с нея, нормално да иска да се върне и при другите. Откъде да знае, че за нея е настанал Армагедон?

Дори да приемем, че Евгени е супер лош, зъл нарцис, какво, тя трябва да стои и да го чака да се промени? Сайонара и толкова. Тези уроци се учат по трудния начин, а не като пеем в хор как Евгени е лош и забравяме, че решението да стои е на Елена. Ако човек не види своята отговорнсот, никога няма да промени действията си, винаги ще чака "лошият" да се промени - защото щом той е лош, той трябва да се промени, нали?

Елена изглежда осъзнала грешката си. А дано.

Отидоха, защото той й намекна, че е забравила нещо и т.н. Изслуша я и не каза нищо от типа на "ок, няма проблем, носи го, моля те" или "носи го когато искаш", никакъв диалог. Никаква нежност и ласка.
Сайонара е чудесно решение и няма какво да се чака! Точно Елена трябва да го вземе. В подобни отношения човек няма правилен ход и с времето става още по-зле.

Дано! Simple Smile

Ами затова - да, сайонара. Иначе ми се струва, че човек с Елена също няма правилен ход - прекалената чувствителност също е вид насилие над партньора. И от такива бягам с 200, както и от такива, дето все очакват да се съобразяваш с тях. Само дето тези, дето си мислят, че Генчо е толкова лош, не са виждали един истински нарцис как мачка. Това по-скоро са си проекции на Елена, вероятно от предишни връзки. Когато имаш определени травми - те обикновено датират преди първата токсична връзка и идват от семейството - ти сам се вкарваш в цикъл на постоянно доказване. Такива нарцисите с кеф ги прилапват, защото те доброволно си влизат в ролята на мъченик и са супер лесни за мачкане. Това показа и Елена снощи - как сама се мачка.

# 1 292
Скрит текст:
Те отидоха там под нейно давление, да му изясни ситуацията. Изясниха я и след като преди това беше на среща с нея, нормално да иска да се върне и при другите. Откъде да знае, че за нея е настанал Армагедон?

Дори да приемем, че Евгени е супер лош, зъл нарцис, какво, тя трябва да стои и да го чака да се промени? Сайонара и толкова. Тези уроци се учат по трудния начин, а не като пеем в хор как Евгени е лош и забравяме, че решението да стои е на Елена. Ако човек не види своята отговорнсот, никога няма да промени действията си, винаги ще чака "лошият" да се промени - защото щом той е лош, той трябва да се промени, нали?

Отидоха, защото той й намекна, че е забравила нещо и т.н. Изслуша я и не каза нищо от типа на "ок, няма проблем, носи го, моля те" или "носи го когато искаш", никакъв диалог. Никаква нежност и ласка.
Сайонара е чудесно решение и няма какво да се чака! Точно Елена трябва да го вземе. В подобни отношения човек няма правилен ход и с времето става още по-зле.

Дано! Simple Smile

Ами затова - да, сайонара. Иначе ми се струва, че човек с Елена също няма правилен ход - прекалената чувствителност също е вид насилие над партньора. И от такива бягам с 200, както и от такива, дето все очакват да се съобразяваш с тях. Само дето тези, дето си мислят, че Генчо е толкова лош, не са виждали един истински нарцис как мачка. Това по-скоро са си проекции на Елена, вероятно от предишни връзки. Когато имаш определени травми - те обикновено датират преди първата токсична връзка и идват от семейството - ти сам се вкарваш в цикъл на постоянно доказване. Такива нарцисите с кеф ги прилапват, защото те доброволно си влизат в ролята на мъченик и са супер лесни за мачкане. Това показа и Елена снощи - как сама се мачка.

Аз съм виждала и съм се интересувала доста от темата. На Елена й трябва чувствителен като нея човек, който обаче да е много земен и зрял. И да я обича такава, каквато е, помагайки й с каквото може. И да е взаимно!

# 1 293
След като Мег си тръгна, Айлин каза като "Изфишкаха те, тръгваш си. Кофти. Хехе"
И после уточни, че й е станало кофти заради Мег.

# 1 294
Пък на Елена обясняваше как мъжете нищо не разбирали, а в синхрон, че е трябвало да си носи колието.

# 1 295
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Дано! Simple Smile

Аз съм виждала и съм се интересувала доста от темата. На Елена й трябва чувствителен като нея човек, който обаче да е много земен и зрял. И да я обича такава, каквато е, помагайки й с каквото може. И да е взаимно!

Искрено й го пожелавам! В крайна сметка, какъвто и да е Вегени, ако я кара да се чувства така - не е за нея. Както тя не трябва да се гъне на сто страни да му угоди, така и той не трябва да прави същото, за да не се чувства тя постоянно наранена. Някои хора просто не са един за друг.

# 1 296
  • Разпиляна във въображението
На Елена й трябва чувствителен като нея човек, който обаче да е много земен и зрял. И да я обича такава, каквато е, помагайки й с каквото може. И да е взаимно!

Всъщност всички заслужават това - човек, който ги обича такива, каквито са.

# 1 297
  • София
Цитирам Валерия: За първи път не искам да съм близо до Евгени, за да не отиде Елена на среща.

Е, това какво е, ако не злоба? Я не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле.

Но след снощи и на нея не ѝ пожелавам Ергенчо. Имам две момичета, на никое момиче не пожелавам мъж с такова поведение и отношение.

# 1 298
Елена вчера не ми хареса, споделих май и преди. Това, което още повече не ми хареса обаче е мъжкият фактор . С това някакво-никакво поведение, изкара всички всички най -лоши черти и страхове на две жени, които го харесват и се борят за него, сякаш ровичкаше, за да ги намери, да ги извади и размаха на показ. Да, те най- вероятно ги имат, да, най- вероятно го знаят- къде подсъзнателно, къде не.
   Ако като един потенциален партньор, било то мъж или жена,си качествен и не-токсичен, стимулираш човека до теб да бъде по- добра версия на себе си, без да се пренавива. При балансирани взаимотношения, такива дефицити в характера се проявяват при доста по- тежки и напреднали във времето отношения и кризисни житейски ситуации. Не ги търсиш с металотърсач, не ги докарваш предварително ( освен ако човекът не си ги има и са видими, а не ти си виновен). Не мисля, че такъв е случаят. Елена е несигурна, необиграна във флиртовете , вътре има по- млади, по- красиви- знае го. Прави непрекъснато опит след опит за Евгени, той уж показва интерес, че е специална, всички съдници на Елена, смятате ли, че на нейно място, нямаше да имате надежда? Всички, които се възмущават на нейните *унижения*, не се ли замисляте, че нещо я води към тях? Колкото и дефицити да ѝ преписвате в поведението, не е глупава, ако няма никакви сигнали, да се отдръпне и тръгне. Истината е, че има, но са смесени. Естествено, че действа на психиката, на дефицитите и на самоконтрола. Не е ситуация като в реалния живот да стане и да си тръгне, щом вижда, че е мотаят- затворена е в една среда, вижда го и продължава да я човърка, все пак го харесва.
Ами Валерия? На изпит ли беше вчера? Щом си е паднал по факта, че е млада, свежа и хубава, къде търси зрелостта в това все още наивно, понякога неуравновесено момиче? Доводите на нейната възраст има много по- в случая за мен са излишни.  Да, има, но водещото и привлекателното у нея според мен е, че е такава, каквато е- още не твърде обременена и обиграна в живота. Не може обаче последното да ти е удобно в един момент, а когато стане друг, по тегав, да те дразни. Това някакъв check-list ли е,  на който се слагат тикчета и хиксчета? Не е яко и кръстосано да разпитваш и злепоставяш едното момиче, което харесваш пред другото, което ѝ е конкуренция. Тия изводи си ги прави ти, но запази достойнствата и на двете. Запазвайки достойнството на другия, запазваш и своето. Не мисля, че ако уважава  която и да е от двете, би се държал така, за мен е неуважителен дори към самия себе си.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 10:29 от Анонимен

# 1 299
  • Разпиляна във въображението
А пък Елена използва положението, за да поставя Валерия в небрано лозе и й се подиграва в синхроните. След това по време на тройната среща демонстрира колко е над нея. Добре, Елена, над нея си, успокой се!

Всъщност трябва да съм съпричастна с Елена, че имала надежда, че Евгени изпитва нещо към нея? Обаче, когато Валерия имаше надежда, писмата му, отношенията му - за нея това бе считано за порок, беше усмивана и печелеше съжаление.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 10:29 от Miriel

# 1 300
  • София
След като Мег си тръгна, Айлин каза като "Изфишкаха те, тръгваш си. Кофти. Хехе"
И после уточни, че й е станало кофти заради Мег.

Айлин цял епизод звучеше доста злобно и издразнено. За колието обаче й разбрах мисълта - искаш да засвидетелстваш нещо на някой - носиш го. Ако не искаш да го носиш, приемаш, че той може да се обиди и си стоиш зад действията.

# 1 301
Цитирам Валерия: За първи път не искам да съм близо до Евгени, за да не отиде Елена на среща.

Е, това какво е, ако не злоба? Я не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле.

Но след снощи и на нея не ѝ пожелавам Ергенчо. Имам две момичета, на никое момиче не пожелавам мъж с такова поведение и отношение.
Същото, което и Елена казва на другите, че не може да седи и да слуша как той ги е целувал.

# 1 302
Както съм казвала и в предишни постове, всичко идва от неправилния избор на мъж за ролята на Ергена, така че не се сърдете на момичетата, те скачат според неговата тояга (а и тази на продуцентите).
Надявам се следващия сезон да сме свидетели на някой много по-подготвен и интересен персонаж, който да изберат за ролята, че все си мисля по-зле от този сега няма на къде, пък дано не ни опровергаят…

# 1 303
  • София
Добре, де! Как може да са събрани толкова надути и надменни индивиди на едно място с нулево чувство за хумор? Единствено Габата правеше някакви слонски опити да пуска шеги, но друго освен простотия не се получи.

# 1 304
  • Leeds, UK
Ще ви споделя нещо. Навремето имах едно гадже. Беше студент по медицина (значи не е много прост). Скорпион. Същите номера ми ги въртеше. Ревеше и ми се обясняваше едно към едно с Елена. Така ме и отблъсна от себе си. То човек от него не можеше да диша без да се чувства виновен за нещо и да внимава какво и как ще го каже. Много беше натоварващо за мен. И след тази връзка определено си търсех нещо по-лежерно. Попаднах на моя мъж и вече 20 години сме заедно. С него сме много различни, че и е по-голям с 8 години. Обаче си паснахме като ръкавичка на ръчичка. Аз научих много от него и той от мен.

Общи условия

Активация на акаунт