Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 125 273
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 1 305
  • София
Цитирам Валерия: За първи път не искам да съм близо до Евгени, за да не отиде Елена на среща.

Е, това какво е, ако не злоба? Я не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле.

Но след снощи и на нея не ѝ пожелавам Ергенчо. Имам две момичета, на никое момиче не пожелавам мъж с такова поведение и отношение.

Кой ще се радва мъжът, когото харесва, да е на срща с друга жена, особено такава, с която не се харесват?

Или трябва като Ирина давай да се целуват, докато тя пъшка на слушалката като на секс телефон Joy

Спомних си как Елена се правеше на много широко скроена - всъщност, дори накара Евгени да целува Валерия по врата. Дали зад това не се крие страха, че никога няма да е достатъчна и затова показва готовност да включи и друга? Много тъжно, ако е така.

# 1 306
Колкото и интелигентно да е момчето, не се ли умилкваш, флиртуваш, и извадиш на преден план някоя и друга физическа "даденост", шанс да привлечеш вниманието му нямаш. Коментарът към Мегън на изпроводяк "Трябваше да бъдеш по-смела" ясно го потвърждава. Той мълчи на срещите, изпитва с поглед и очаква отсрещната страна да води. За мен,пак казвам, това не е джентълменско. Мегън,спасила си се,момиче! Колкото до Елена-ужас, и пак ужас. Защо бе,момиче? Можеше да го изиграеш по-силна. А така излезе като подчинена. Разочаровах се и поведението й тази вечер ми подейства отблъскващо,колкото и да я харесвам. Не мисля,че има мъж,който се кефи на сълзи и отчаяние, хеле пък,ако се познавате от месец.

# 1 307
  • София
Скрит текст:
Дано, дано Елена победи! Да си струва цялото унижение, цялата игра!

Цялата тази негативност, която се изсипва върху едно младо момиче е прекалена.

МариМар, следвайки мненията тук, смятам, че интервюто не е дадено от Валерия, а от мениджъра й. Тя толкова не може да говори, две изречения да събере, теза да изкаже. Евентуално интервюто е взимано с дни, за да се сглоби нещо.

Просто става абсурдно!
Кой, мениджър!? и кой, изобщо има някаква полза от това интервю, да настъпва държавни органи, да разобличава как се разхищават средствата, а животните страдат.

Конкурса е минал, тя работи в Япония, а там никой няма да чете, какво пише за приюта в Плевен и Валерия.

Помниш в началото, как разпалено защитаваше и обясняваше, че като се употребяват животински продукти, се стимулира тяхното избиване.

А пред Генчо, може би си глътва езика или не иска да го товари с това, което нея я вълнува.
 Не всеки притежава дар слово, но това ли е най-важното, когато това с което е избрала да се занимава, иска работа и сърце, а не философстване.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 11:55 от Mari_Mar

# 1 308
  • София
Не мога да повярвам, че някои от вас не виждат проблем в поведението на Евгени. Сериозно ли? Идва човек, облян в сълзи, който ви споделя чувствата си. Ок, не е задължително да ги приемате и да им отговорите. Но можете поне да ги уважите и да покажете доброта и благодарност, че тези чувства са насочени към вас. С какво точно Елена заслужи това мъчение с розата? Това пъхтене, гледане в небето и после в земята, сякаш точно в този последен момент се взима решението коя да си отиде? С какво? Със сълзите си? С откровеността си? С унижението си? И защо, ако не одобрява постъпката й, не и го каза още, докато бяха в градината, а се направи, че уж я разбира и утешава? Много гадно, много нечовешко поведение. И с много неуместни послания към зрителите.

Иначе - вижда се, че Евгени няма привличане към Елена, повече от ясно е. И ако случайно тя спечели, никой няма да може да ме убеди, че няма да е по сценарий. А що се отнася до унижението на Елена - гледах го с дъщерите си, тинейджърки, и съм много доволна, че видяха нагледен пример какво не бива да правят никога.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 11:09 от Клер

# 1 309
Тази вечер съм на особено мнение. Елена не е жертва. Тя се самоунижава, защото я е страх, че Евгени ще я изгони. Вече му яде попарата веднъж и трябваше да вземе спешни мерки за поправяне на вредите. Това е унижение не от слабост, а съзнателен избор, за да постигне друга цел. Реши да се прави на слаба, за да го разчувства, да му погали егото, да го увери, че е готова на всичко за него.

Съгласна съм с критиките към Евгени, но тази вечер не мисля, че беше гадняр. Той е подарил колието (много е грозно) на Елена, а не на гаджето си каквито аналогии се правят. Избрал е една сред 25, на която да го даде. Две вечери по ред тя не го носи. За един мъж това е 100 % знак за липса на интерес и пренебрежение. Нормално е да му стане неприятно и трябваше да й го покаже. Не е имал лошо отношение към нея, даже й направи комплимент, че тя е много повече от интелект, че забелязва всичко в нея, дори я нарече "моето Ети". Не знам защо толкова му скочихте в единствения случай, в който беше прав. А Елена се отнесе небрежно към подаръка. Като иска да е неин Евгени, ще го носи, докато е там. Той наистина й направи тест и тя се провали. От едно извинение, тя стигна до цяла изповед колко е онеправдана и неоценена в живота. Елена е майстор манипулатор, за малко се вързах и аз, но не й вярвам. Просто трябваше да си запази позициите и да си спасява кожата.

Това е като да кажеш на черното - бяло. Манипулацията беше от страна на Евгени, а не от страна на Елена. Манипулацията е вменяване на вина на другия, използване на слабостите му и чувствата му, емпатията и загрижеността му за теб, за да получиш нещо - в случая Евгени получава потвърждение, че тя (продължава да) го слага на пиедестал и е готова да се жертва за него (чрез промяна на собствената си гледна точка, светоусещане, ценности, и нужди), да се адаптира към него, да се принизи заради него. Той придаде преувеличено значение на нейния избор да не носи неговия подарък - без да я пита за нейната гледна точка - и след като тя му даде своята гледна точка, не я прие (с думи или с жестове - нито каза, разбирам, нито имаше изясняване от негова страна - просто приключи срещата). У всеки един нормален човек това би оставило усещане за вина + усещане, че твоята гледна точка е пренебрегната - т.е. не си достатъчно значим. Не всеки обаче ще реагира като Елена - според мен, тя има емоционални травми, поради които взима тази й насадена вина от другия, и задълбава в нея. Автентична беше и нямаше никакъв фалш в нея - чудно ми е откога показването на уязвимост е манипулация? Няма такова нещо, това е автентичност. Уязвимостта е манипулация само когато е фалшива - за справка, по-горе уточних какво означава това - да покажеш/кажеш колко си засегнат (уж уязвимост) от действието или бездействието на другия и да го държиш отговорен за това чрез неприемането на неговата гледна точка/автентично изясняване - реално налагаш себе си и визията си за нещата и се поставяш себе си, и нуждите си, по-горе от другия. В манипулацията липсва взаимност. Образът на Евгени почти от самото начало на сезона е такъв - фалшив, егоцентричен, емоционално незрял, търсещ някой, който да е по-долу от него (по негови критерии), но допълващ го/правещ го да изглежда по-добре пред другите от гледна точка на дефицитите, които той вижда у себе си - и/или някой, който лесно може да контролира. Валерия и Елена и двете отговарят и на двата варианта по-горе, по различен начин - просто Елена е по-осъзнатата и умна от двете. Трудно ще му е да избере, и се надявам победителката да е Валерия, защото с него ще научи много уроци на ранни години със сигурност - за да израсне и си намери по-стойностен човек за себе си (ако има такова желание или капацитет), а не такъв, който търси да го слагат на пиедестал. Елена ми се струва, че е страдала достатъчно и има нужда от човек, който да я приема и оценява такава, каквато е, тук и сега.

# 1 310
Колкото и интелигентно да е момчето, не се ли умилкваш, флиртуваш, и извадиш на преден план някоя и друга физическа "даденост", шанс да привлечеш вниманието му нямаш. Коментарът към Мегън на изпроводяк "Трябваше да бъдеш по-смела" ясно го потвърждава. Той мълчи на срещите, изпитва с поглед и очаква отсрещната страна да води. За мен,пак казвам, това не е джентълменско. Мегън,спасила си се,момиче! Колкото до Елена-ужас, и пак ужас. Защо бе,момиче? Можеше да го изиграеш по-силна. А така излезе като подчинена. Разочаровах се и поведението й тази вечер ми подейства отблъскващо,колкото и да я харесвам. Не мисля,че има мъж,който се кефи на сълзи и отчаяние, хеле пък,ако се познавате от месец.

Така е за Меган и безинициативността му, но и донякъде си търсеше повод. И защо трябваше да й хвърля подобни обвинения на изпроводяк? Не можа ли да й каже или пожелае нещо хубаво, егати. Достатъчно смела си беше Меган.
Има такива мъже, които точно на това се кефят.

Clementine89
, прекрасен коментар!

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 10:47 от ladonnae

# 1 311
Айлин, Валерия, Микаела имат физически дадености, без да са били  пошли.
Айлин на външен вид е прелест, всеки мъж би ѝ се зарадвал, освен това, ако изключим чисто по женски, че и се разлютяваме на моменти, е свежа и жизнерадостна? Знам, че не всичко е толкова буквално, но как пък не се намери от 20 и кусур една да  е  добра? За Айлин подозирам, че се знае, че е висока топка, но има и други добри попадения в каст-а.

# 1 312
Все още си мисля, че Мика не се интересува от Генчо. Нито вчерашния им разговор може да ме убеди, нито сценката с цикатридина. Тя се държи на дистанция, но не знам защо е там. Може би иска да става инфлуенсър.

# 1 313
С поведението си Генчо демонстрира това, което много от нас подозираха от самото начало, а то е, че е комплексар Grinning

# 1 314
Все още си мисля, че Мика не се интересува от Генчо. Нито вчерашния им разговор може да ме убеди, нито сценката с цикатридина. Тя се държи на дистанция, но не знам защо е там. Може би иска да става инфлуенсър.
Може и да не може ей- така да напусне, да я държат с договора. Тя е симпатяга, допускам, че наистина е възможно да се е записала за участието и в последствие да не го е харесала и да чака да си тръгне.

# 1 315
Специално този Ерген се кефи на това някоя да го обикаля, да му се предлага, да му води разговорите, а той да не се напряга особено, да си целува и гали всяка втора и да мяука. Изключително мухленско поведение, изобщо нищо мъжко няма в този човек. Горко му на тази, която ще се омъжи за него…

# 1 316
Евгени си е точно емоционален насилник. Това често е по-лошо от физическия тормоз. Виктор, колкото и да седеше изкуствен, проявяваше много по-голяма емоционална интелигентност. Много правилно Мони каза, че Евгени не е мъж, а момченце. От тези разглезените лекенца, които се имат за велики и искат всички жени да ги преследват. Елена я е видял, че влага много от себе си да му се хареса, но също и тенденциите и да се опитва да дава акъл и да насочва нещата, което не му харесва и сега намира начини да я кара да се чувства несигурна.
Валерия е обратното - тя нищо не се опитва да контролира и режисира, но пък не е и така отдадена на него. Вижда се като му каже нещо от рода "голяма работа ако не стане" той как се засяга. Едва ли не: "Аз съм велик, а тя не се мъчи да ме спечели на всяка цена". И почва и на ня да пуска студения душ като наказание. Ужасен тип.
Елена вместо да се кефи как е затапила Валерия, че любовта е на всяка цена и трябва да жертваш приятелки от предаването или да гледаш сериозно на нещата и да не споменаваш думата развод, е добре да се замисли що за типаж е великият Генчо, който иска на всяка цена да спечели.

# 1 317
Какъвто и да е Евгени или сценарият, никой не би могъл да накара Елена да се унижава, ако тя самата не го иска.
Не мога да разбера, защо е тази готовност от нейна страна, да се ''простира като килимче'' пред краката на Евгени.
Тъжно ми стана за нея.
Влиза със заявката, че е умна и интелигентна жена. А какво демонстрира? Липса на себеуважение, неумение да се отстоява. Вече два пъти се отметна от позицията си, за да угоди на Генчо.
Жалко. Жалко за всичките й претенции.
Сто пъти предпочитам да гледам ''семплата'', но уважаваща себе си Валерия, пред ''интелигентната'', но неуверена Елена.

# 1 318
  • София
Скрит текст:
Тази вечер съм на особено мнение. Елена не е жертва. Тя се самоунижава, защото я е страх, че Евгени ще я изгони. Вече му яде попарата веднъж и трябваше да вземе спешни мерки за поправяне на вредите. Това е унижение не от слабост, а съзнателен избор, за да постигне друга цел. Реши да се прави на слаба, за да го разчувства, да му погали егото, да го увери, че е готова на всичко за него.

Съгласна съм с критиките към Евгени, но тази вечер не мисля, че беше гадняр. Той е подарил колието (много е грозно) на Елена, а не на гаджето си каквито аналогии се правят. Избрал е една сред 25, на която да го даде. Две вечери по ред тя не го носи. За един мъж това е 100 % знак за липса на интерес и пренебрежение. Нормално е да му стане неприятно и трябваше да й го покаже. Не е имал лошо отношение към нея, даже й направи комплимент, че тя е много повече от интелект, че забелязва всичко в нея, дори я нарече "моето Ети". Не знам защо толкова му скочихте в единствения случай, в който беше прав. А Елена се отнесе небрежно към подаръка. Като иска да е неин Евгени, ще го носи, докато е там. Той наистина й направи тест и тя се провали. От едно извинение, тя стигна до цяла изповед колко е онеправдана и неоценена в живота. Елена е майстор манипулатор, за малко се вързах и аз, но не й вярвам. Просто трябваше да си запази позициите и да си спасява кожата.

Това е като да кажеш на черното - бяло. Манипулацията беше от страна на Евгени, а не от страна на Елена. Манипулацията е вменяване на вина на другия, използване на слабостите му и чувствата му, емпатията и загрижеността му за теб, за да получиш нещо - в случая Евгени получава потвърждение, че тя (продължава да) го слага на пиедестал и е готова да се жертва за него (чрез промяна на собствената си гледна точка, светоусещане, ценности, и нужди), да се адаптира към него, да се принизи заради него. Той придаде преувеличено значение на нейния избор да не носи неговия подарък - без да я пита за нейната гледна точка - и след като тя му даде своята гледна точка, не я прие (с думи или с жестове - нито каза, разбирам, нито имаше изясняване от негова страна - просто приключи срещата). У всеки един нормален човек това би оставило усещане за вина + усещане, че твоята гледна точка е пренебрегната - т.е. не си достатъчно значим. Не всеки обаче ще реагира като Елена - според мен, тя има емоционални травми, поради които взима тази й насадена вина от другия, и задълбава в нея. Автентична беше и нямаше никакъв фалш в нея - чудно ми е откога показването на уязвимост е манипулация? Няма такова нещо, това е автентичност. Уязвимостта е манипулация само когато е фалшива - за справка, по-горе уточних какво означава това - да покажеш/кажеш колко си засегнат (уж уязвимост) от действието или бездействието на другия и да го държиш отговорен за това чрез неприемането на неговата гледна точка/автентично изясняване - реално налагаш себе си и визията си за нещата и се поставяш себе си, и нуждите си, по-горе от другия. В манипулацията липсва взаимност. Образът на Евгени почти от самото начало на сезона е такъв - фалшив, егоцентричен, емоционално незрял, търсещ някой, който да е по-долу от него (по негови критерии), но допълващ го/правещ го да изглежда по-добре пред другите от гледна точка на дефицитите, които той вижда у себе си - и/или някой, който лесно може да контролира. Валерия и Елена и двете отговарят и на двата варианта по-горе, по различен начин - просто Елена е по-осъзнатата и умна от двете. Трудно ще му е да избере, и се надявам победителката да е Валерия, защото с него ще научи много уроци на ранни години със сигурност - за да израсне и си намери по-стойностен човек за себе си (ако има такова желание или капацитет), а не такъв, който търси да го слагат на пиедестал. Елена ми се струва, че е страдала достатъчно и има нужда от човек, който да я приема и оценява такава, каквато е, тук и сега.

Тоест, ревящата Елена, вменяваща вина на Евгени, че я е наранил, че я приема само като интелект, а не я желае като жена, за да го "спечели"? Ето колко лесно някой може да се изкара манипулатор, според перспективата Wink Дори самата Елена да вярва, че е автентична, понякога тези манипулации се случват подсъзнателно. Не можеш да очакваш взаимност, само защото страдаш - тези неща не работят така. Евгени просто попита защо тя не носи колието и дали не му дава сигнал така. Напълно нормално да изясни такова нещо, вместо да го е страх да каже гък, да не я нарани случайно. Травмите на Елена не са негова вина и отговорност. Да, мен такъв въпрос не би ме бутнал по никакъв начин - явно не съм нормален човек.

# 1 319
този Евгени се сърди повече и от жена в цикъл, на която точно в момента света ѝ е крив
Ленка му се извини, плака и пак не му е достатъчен и я измъчи
Голям мухльо
Абе и тя него го измъчи. Изисква от него обяснения, потвърждения.
Имаше и друг начин, ведро да сложи колието и да му се изплези. Но тя не е кокетна.
Но е факт, че в случая той започна с манипулацията, тя я продължи. Прекалено е дребнав и егоцентричен. Той я мачка. А тя се доунижава. Но ако се харесват - да се взимат.

А в синхроните Елена всъщност си призна, че й се иска да има от това, което имат Евгени и Валерия, и флирта на Айлин, но иначе яко насоли Валерия как не можела да води разговор. То не че тя е супер интересна, но и Елена преувеличи разликите им в нейна си полза.

Много бяха сладки и забавни Джия и Айлин на играта с аватарите.

Общи условия

Активация на акаунт