Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 126 657
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 2 445
Мда и аз четох клюките за избраницата и ми е интересно как са се задържали заедно след всичко показано, ама живи, здрави и щастливи дано Stuck Out Tongue Winking Eye
Която и да е, според мен ще се задържи с него поне до края на предаването, най-малкото за да натрие носовете на всички конкурентки и критикари и за да е повече в светлините на прожекторите.

Постихне ли нтересът, тогава, ако наистина са във връзка, ще си проличи доколко истински са отношенията им Grinning

# 2 446
  • София
Сега се сетих, кога за първи път попаднах на Евгени Генчев в ютуб. Имат едно изпълнение с Лука Шулич от 2 Cellos на "Smells like teen spirit" на Nirvana Heart
Да кажа и аз нещо хубаво за мъж Рак Joy

# 2 447
Скрит текст:
Здравейте, момичета!

Чета ви от няколко дни, реших и аз да се включа:smiles: Много интересна дискусия се е заформила Simple Smile

По последните два епизода + положителните неща (за всяка ще кажа):

Айлин: доста изкуствено ми беше това "Мисля, че започвам да се влюбвам". Че и няколко пъти го повтори, сякаш сама иска да се убеди в това. Положителните ѝ качества: 1) за мен е много красива - не просто природно, но и се вижда, че се поддържа; 2) има някакъв стремеж към обективност - когато Валето се опитваше да хапе Елена пред Айлин, Айлинката прекъсваше опита; 3) кефи ме това флиртаджийство в нея, игривостта ѝ.

Елена: харесвам я Етито, но не ме кефят тия изпадания в крайностите. За мен тя последния епизод съвсем излобя. Не толкова в играта, колкото в синхроните. И наистина от време на време ми е натоварващо да ѝ слушам анализите (както и на Пам). Да показваш интелект не значи непрестанно да си в някакъв философски моуд и да говориш умни слова. И ЕнтЕлЕгентните имаме нужда да си кажем по някоя простотия, само с умни приказки ще си умрем от скука:smiley: Инак последните епизоди се вижда, че много се е пренавила Етито. Дали това е резултат от изолацията, дали, защото сама е влязла във филма или продуцентите тънко са я вкарали в него - можем само да гадаем. Само ще кажа, че тя явно няма нищо против Валерия, защото на играта с аватарите се избъзика с нея, след като Валето се нацелува с ЕргенинО, а и в последния епизод, когато Наум "влизаше" на сцената, на полянката бяха насядали доста момичета и си говореха спокойно, сред които Ети и Валето. Положителните неща: 1) като е на кеф, има някои доста остроумни коментари; 2) чувствителна е (само да не прекалява); 3) има дар слово и ми е приятно да я слушам, изказва се богато, използва цялата красота на езика ни.

Валерия: не ме изкефи момето, след като наруши правилата на онзи коктейл и се натресе. Не виждам смисъл да ѝ коментирам външността, всеки си има вкус. За характера... като тийнейджърка ми е, незряла и емоционално, и в някои разсъждения. На моменти ме дразни с изказванията си в синхроните, но като се сетя, че точно така разсъждават някои девойки на 14-15 години, се усмихвам и подминавам Simple Smile И наистина Генчо нея си я харесва най-много, то от самолет се вижда. Щом се харесват, да се взимат. Негов си е изборът. Положителните неща: 1) има нещо много нежно и чисто във външността ѝ за мен, което ми харесва на фона на всички джуки и силикони; 2) в повечето случаи си казва, каквото мисли; 3) в тая романтична неопитност има нещо много чаровно.

Виктория: има нещо, което ме дразни в това момиче, даже не знам точно какво. Нелогична ми е тая игра на срамежливка, предвид визитката ѝ. Извън това ми е скучна и някак безлична. Положителните неща: 1) звучи ми балансирана в мненията си, когато съм я слушала да ги изказва; 2) има супер тяло; 3) има хубава усмивка.

Микаела: много ми е симпатична, ама понякога има някои доста странни изцепки:smiley: Това за червената коса примерно. На моменти ми звучи откровено глуповато, което не ми се връзва с това, че учи право, там нивото е високо. Толкова ли ги притеснява тоз ерген, че мозъците им спират да работят нормално Smiley А също ме издразни при конфликта Пам - стринка Елисавета. Сори, ако сте го писали някъде по-назад, чета тук от сряда. Но ако наистина са ти се подигравали и знаеш колко е гадно да си в тая позиция, вместо да ходиш в другата стая да ревеш и да обясняваш колко ти е гадно за настоящата жертва, застани до нея и я подкрепи. Положителните неща: 1) опитва се да разбере емоциите и гледната точка на хората, когато разговаря с тях; 2) явно, по силата на това, че е пътувала много, е широкоскроена; 3) харесвам я като външност.

Ирина ми е симпатична. Като изключим малките ѝ моменти на злобеене, което в такъв змиярник май си е нормално, ме кефи, че се държи на положение и не тича след ергенинО в отчаяни опити да получи целувки и милувки (да се зачете като положителна черта). Още положителни черти: 1) самоуверена е, явно се чувства добре в кожата си; 2) не е многословна, но каквото каже, отразява мнението ѝ и думата ѝ тежи някак.

Пам: на моменти ми идва в повече тая поза на жертва и анализите ѝ в синхроните, подобно при Елена. Стринка Елисавета може да е всякаква, ама това го каза на място. Ако Пам наистина иска да се бори с хора като Габисвет, както сте ги кръстили тук, не е това начинът. Положителните черти: 1) явно има осъзнаване за вътрешните дефицити и желание да се работи върху тях, уважавам това; 2) добър слушател е... Е, повече не ми хрумват, сори!

Боряна: някаква... никаква ми е. Просто е там. Нямам някакви конкретни впечатления за нея. Само не ме изкефи тая история с паралелната връзка, но като цяло през другото време е спокойна и неконфликтна. Може би и затова не я дават толкова. Положителните неща: 1) спокойна и неконфликтна, както вече писах; 2) е наистина има хубави крака, няма да си кривя душата; 3) непринудена е.

Поли: много ми е пренавита Smiley И тя, като Елена, е в някаква крайност в поведението, и ми идва в повече това. Харесва ми, че има bubbly personality, в това няма лошо. Но не може да говори по същество, изстрелва 2000 думи в минута и казва супер много излишни неща. Сред цялата тая вода същината се губи. Положителните неща: 1) мила е; 2) има един симпатичен наивитет в нея.

Джия: почвам направо с позитивите, хаха. 1) Сладка ми е; 2) неконфликтна - когато Валето я захапа, че си говори с другите, реагира спокойно. Ако бях аз, по-остро щях да реагирам; 3) усещам една деликатност у нея спрямо другите.

Ух, май никого не забравих. Генчо няма какво да го коментирам, виждам, че във форума е преимуществено нехаресван. Споделям тези (анти) сантименти към него. Само едно ще кажа - поне да вземат да му дадат една диплома за психолог на изпроводяк. Толкова драми изслуша човекът, достоен колега ми е Smiley

Между другото, някой тук беше споменал по-назад Станфордския експеримент. Като човек, учил (и довършващ вече втора магистратура) психология и изчел книгата на Зимбардо (авторът на експеримента) "Ефектът Луцифер", ще направя една бърза вметка - издевателствата започват още първата нощ, просто на шестия ден нещата вече са в някаква крайност и здравето на един от "затворниците" е в непосредствена опасност. И даже самият Зимбардо пише в книгата, че в някакъв момент за тия 6 дни е започнал да бърка реалност и експериментална среда, но си дава сметка твърде късно за това. Така че смятайте на тия девойки след един месец в съзнанията им каква каша е Simple Smile

Да допълня, че ситуацията дава много добра светлина какво се случва в сектите. Имат един водач, който държи цялата власт и в резултат на изолацията членовете не сектата (обикновено жени) се чудят как да му се харесат.

Да, точно, малко като в секта са там. Забравили са, че мъже извън предаването съществуват и са супер настървени - дали защото вярват наистина, че Генчо е "мъжът" (вменено от продукцията, разбира се), дали защото искат голямата награда (просто да спечелят заради наградата, не щото Генчо им е толкова интересен). И в двата случая действат тежки психологически механизми, които, веднъж задействани, са много трудно обратими. Ама нищо, сигурна съм, че някакво време след излизането са си направили равносметка. Още повече сега, след цялата тая "обратна връзка" на зрителите и в този форум, и в коментарите във фейсбук, и къде ли още не. А и независимо от всичко, участието в такъв формат е много силно преживяване, изпитание за психиката и характера е на човек. Получили са яко емоция, ако не друго, преживяване един път е Simple Smile

# 2 448
Да ви разкажа нещо извън предаването, но свързано с него. Днес гледах документален филм за убийството на плейбой модела  Джазмин Фиоре от мъжа й Райън. Връзката е, че във филма интервюираха Меган Хаузерман - също плейбой модел, която участва и в тв реалити и след като набира популярност VH1 създава шоу за нея "Меган търси милионер". В него 16 или 17 мъже се борят за нея. Там тя се запознава с въпросния Райън, който след време убива Джазмин. Та Меган разказваше, че още в началото на шоуто са се харесали с Райън и са имали връзка, пазена в тайна от продуцентите. Когато наближил финала, тя говорила с една от продуцентките, че иска да избере Райън, защото го харесва най - много и иска да е с него. Продуцентката й отказала категорично, защото този избор не съвпадал с целите на предаването.  Едновременно с това, Меган си се виждала с Райън и той вярвал и очаквал, че тя ще избере него. На "полуфинала" останали трима мъже, един от които бил Райън. В ухото на Меган имало слушалка и директно й казвали какво да говори, а тя само е трябвало да повтаря. Пряко волята й, я накарали да изгони Райън. Той бил страшно шокиран от този развой. След снимките започнал да й звъни и да й пише съобщения, че иска обяснение от нея и че трябва веднага да говорят. На нея й било адски гадно, че го е разочаровала. Нямало как да му вдигне, защото по същото време била с хора от предаването, а връзката им все още си била тайна. Тя заминала за Мексико, за да снимат финала, а след 2 дни Райън й се обадил да й каже, че се е оженил за Джазмин, след 2 дни познанство. Меган още разказа, че всичко се нагласяло така, че да е възможно най - интересно за зрителите и да ги държи в напрежение. Чрез монтажа също много насочвали зрителя кого да харесва и кого не.  Там също Меган е целувала всички мъже, защото предаването било за запознанство и избор на мъж, каза че нямало как без да показват целувки, да обосноват решенията и изборите на красавицата. Райън страшно много ревнувал при всяка целувка или внимание, което имала към другите участници, т.е. имали са достъп до телефони, за разлика от нашите герои. Въпреки всичко тя харесвала най - много Райън и имала намерение след шоуто да се събере с него, но след внезапната му сватба, разбрала, че той има други планове. Дори след като той се оженил, продължил да общува с Меган. След няколко месеца, започнало излъчването на щоуто, но след третия епизод, гръмнала новината, че Райън е убил Джазмин и излъчването на цялото предаване било отменено завинаги. Райън участвал и в други реалитита на VH1, дори спечелил едно от тях, но след ужасните събития, всички програми с негово участие са изтрити и свалени от платформите. Та беше интересен разказът на Меган за нещата зад кулисите. Не че не ги знаем и не си ги мислим и ние, но реших, че може на някого да му е интересен нейния разказ. Слуховете, че в Ергенът печели една, а след финала Евгени е с друга, може да означава, че и на него няма да му позволят да избере тази, която харесва, но предстои да видим.

anra, не знам дали някой ти е отговорил за газлайтинга - gaslighting се пише. Много неща обхваща терминът и едва ли ще мога да го обясня в пълнота, затова най - добре потърси в google. Накратко е форма на психологическа манипулация, при която насилникът създава объркване и съмнения у жертвата в здравия й разум, в собствените преценки, втълпява й изкривена реалност и т.н. По този начин упражнява контрол обикновено и власт.
Например, когато Айлин и Пам се изясняваха за провокативния въпрос за половите органи. Айлин каза защо не й е станало приятно, а Пам за да се защити и за да запази контрол над ситуацията й отговори, че постъпила така, за да даде шанс на Айлин да блесне ! Нараняваш някого, а после му обясняваш, че си го направил за негово добро, че не е разбрал добрите ти намерения и т.н.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 23:10 от Siska25

# 2 449
Това е тв шоу, не е реална ситуация в живия живот. Затова трябва да се гледа като филм и да се коментират образи. Но като гледам твърде много хора се филмират прекалено. В това число и някои участници. Очевидно има неподготвени и лабилни участници.

# 2 450
Кои е филма?Заинтригува ме.

# 2 451
Скрит текст:
Да ви разкажа нещо извън предаването, но свързано с него. Днес гледах документален филм за убийството на плейбой модела  Джазмин Фиоре от мъжа й Райън. Връзката е, че във филма интервюираха Меган Хаузерман - също плейбой модел, която участва и в тв реалити и след като набира популярност VH1 създава шоу за нея "Меган търси милионер". В него 16 или 17 мъже се борят за нея. Там тя се запознава с въпросния Райън, който след време убива Джазмин. Та Меган разказваше, че още в началото на шоуто са се харесали с Райън и са имали връзка, пазена в тайна от продуцентите. Когато наближил финала, тя говорила с една от продуцентките, че иска да избере Райън, защото го харесва най - много и иска да е с него. Продуцентката й отказала категорично, защото този избор не съвпадал с целите на предаването.  Едновременно с това, Меган си се виждала с Райън и той вярвал и очаквал, че тя ще избере него. На "полуфинала" останали трима мъже, един от които бил Райън. В ухото на Меган имало слушалка и директно й казвали какво да говори, а тя само е трябвало да повтаря. Пряко волята й, я накарали да изгони Райън. Той бил страшно шокиран от този развой. След снимките започнал да й звъни и да й пише съобщения, че иска обяснение от нея и че трябва веднага да говорят. На нея й било адски гадно, че го е разочаровала. Нямало как да му вдигне, защото по същото време била с хора от предаването, а връзката им все още си била тайна. Тя заминала за Мексико, за да снимат финала, а след 2 дни Райън й се обадил да й каже, че се е оженил за Джазмин, след 2 дни познанство. Меган още разказа, че всичко се нагласяло така, че да е възможно най - интересно за зрителите и да ги държи в напрежение. Чрез монтажа също много насочвали зрителя кого да харесва и кого не.  Там също Меган е целувала всички мъже, защото предаването било за запознанство и избор на мъж, каза че нямало как без да показват целувки, да обосноват решенията и изборите на красавицата. Райън страшно много ревнувал при всяка целувка или внимание, което имала към другите участници, т.е. имали са достъп до телефони, за разлика от нашите герои. Въпреки всичко тя харесвала най - много Райън и имала намерение след шоуто да се събере с него, но след внезапната му сватба, разбрала, че той има други планове. Дори след като той се оженил, продължил да общува с Меган. След няколко месеца, започнало излъчването на щоуто, но след третия епизод, гръмнала новината, че Райън е убил Джазмин и излъчването на цялото предаване било отменено завинаги. Райън участвал и в други реалитита на VH1, дори спечелил едно от тях, но след ужасните събития, всички програми с негово участие са изтрити и свалени от платформите. Та беше интересен разказът на Меган за нещата зад кулисите. Не че не ги знаем и не си ги мислим и ние, но реших, че може на някого да му е интересен нейния разказ. Слуховете, че в Ергенът печели една, а след финала Евгени е с друга, може да означава, че и на него няма да му позволят да избере тази, която харесва, но предстои да видим.

anra, не знам дали някой ти е отговорил за газлайтинга - gaslighting се пише. Много неща обхваща терминът и едва ли ще мога да го обясня в пълнота, затова най - добре потърси в google. Накратко е форма на психологическа манипулация, при която насилникът създава объркване и съмнения у жертвата в здравия й разум, в собствените преценки, втълпява й изкривена реалност и т.н. По този начин упражнява контрол обикновено и власт.
Например, когато Айлин и Пам се изясняваха за провокативния въпрос за половите органи. Айлин каза защо не й е станало приятно, а Пам за да се защити и за да запази контрол над ситуацията й отговори, че постъпила така, за да даде шанс на Айлин да блесне ! Нараняваш някого, а после му обясняваш, че си го направил за негово добро, че не е разбрал добрите ти намерения и т.н.
Много ясно, че всичко е продуцирано в тези предавания. Учудвам се, че дадени реплики предизвикват тук толкова разпалени коментари. Например очевидно е, че Евгени не е купил никакво колие и му дреме на шапката дали Елена го носи.
Манипулацията става към участничките и накланят техните реакции в една или друга посока, а зрителите кълват.

Хареса ми идеята за позитивни коментари и в тази връзка Евгени в началото с голямата коса ми приличаше много на Джъстин Балдони, когато се усмихнеше.

# 2 452
A още по-смешни са интерпретациите, че Ергени си търси жена, с която да създаде семейство, както и интерпретациите, коя щяла да му подхожда най-много.
Друго ми е странно, кой набеди Елена за интелигентна, че и умна?! Потребителите на форума трудно се поддават на евтини манипулации, но май добре ги "изработиха" от формата да вярват, че няколко неуместни за средата думи, означават нещо особено.

# 2 453
siska, подобно изложение написах снощи  веднага след излъчването на историята по  ID.Бях направила същата аналогия като теб, писах, разказвах и едно невнимателно движение с телефона, и всичко се изтри. Радвам се, че го сподели, защото снощи под емоцията ми се пишеше, после вече се ядосах на изчезналия текст, а днес бях на друга вълна. Тези уж реалити предавания, на които се връзваме, а всъщност преобладава задкулисното присъствие. Впрочем в случая май са спасили живота на Меган, проваляйки връзката и с убиец.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 09:03 от проксима

# 2 454
Колко пъти трябва да бъде поставяно под съмнение, че има хора, които в пълно съзнание и на собствена отговорност намират Елена за интересна, ярка и искрена с всичките ѝ несъвършенства. Аз съм от тях, с риск да бъда причислявана към заблудените потребителки с ниско IQ.

# 2 455
То и аз се вживявам този сезон, но това е защото открих вътре образ, който "ми говори" и натиска разни емоционални бутони в мен. Но съм наясно, че е нормално да има сюжет и да се понатискат нещата в една или друга посока. Но целият този хейт е прекомерен, макар да разбирам кое го предизвиква. Странно звучи, но един по-аналитичен човек би могъл да направи някои констатации за себе си защо изпитва една или друга емоция, гледайки този цирк. Има и участнички, които го правят за себе си, и такива, на които монтажът им е виновен. Интересно е.

# 2 456
Сиска, много интересна и показателна история. И много правилен пример за gaslighting. И още един пример - когато стринка Елисавета каза на Пам, че не я е обиждала. Ей това си е класическа форма на gaslighting. По-нагледен пример, здраве му кажи!

Но и Айлин не се даде в тази ситуация - на манипулацията отвърна с манипулация (опитвайки се да внуши вина на Пам, че разваляла взаимоотношенията с баща ѝ).

И да, наистина трябва по-полека да ги разглеждаме ситуациите в предаването, не да се впрягаме толкова. Признавам им на сценаристите, че много добре са се справили с психологията. Ако бях преподавател в университет, щях да анализирам със студентите в лекциите по социална психология много ситуации. Социалната динамика в предаването е топ. И има много ситуации, които са си направо по учебник.

Също така, съм съгласна с Дъждец. На Генчо най-вероятно му подшушват в слушалката разни неща, за да може да се провокира някаква реакция у участничките. А и да не му подшушват, кой знае какви неща стават зад кадър. Някой по-назад беше споменал, че сигурно от продукцията им дават уж малки, но противоречащи си задачки, които да изпълняват пред камера. Което, логично, при опит за изпълнение и очевидно противопоставяне, създава фрустрация и конфликт. Напълно приемам подобна версия.

# 2 457
  • Свети Влас
А замисляли ли сте се, че Елена може да е само образ, Валерия също. И останалите, а в живота да са коренно различни. Не мисля, че толкова добре познаваме момичетата, че да ги определяме коя каква е ! Елена да играе образа на интелектуалката, Валерия на принцесата, Ирина злобарката и т.н. За мен са роли, но в действителност, какви са никои не може да знае !

# 2 458
Кои е филма?Заинтригува ме.

"Убийства в Плейбой : Зайче среща Ерген"  (The Playboy murders : Bunny meets Bachelor) по Idextra. Самата история е много интересна, но не исках акцентът да е върху убийството, а върху участието на Меган и реалити шоуто й. Тя е била близка с убиеца и затова са я поканили. До последно си го е харесвала и не е вярвала, че е способен на такова нещо. Всъщност след като всичко излиза на яве, се оказва, че Райън е имал две предходни присъди за домашно насилие. VH1 са наели детективска фирма, която е разследвала всеки един от кандидат - ергените - милионери дали има чисто съдебно минало, дали наистина са богати и т.н. Той обаче е бил канадец. Затова детективите възлагат неговата проверка на подизпълнител канадска компания, която не си свършва работата и подвежда продукцията, за което след това се съдят.

Докато я слушах въпросната Меган, се сетих на церемонията на розата какви физиономии прави Евгени, докато чака да му кажат  името на изгонената. Grinning

# 2 459
Никой не може да е в образ толкова дълго време. Тук по-скоро става дума кои ситуации вътре отговарят на сюжета.

Общи условия

Активация на акаунт